Csúcsforgalom ​Tesz-Vesz Városban (Tesz-vesz város) 31 csillagozás

Richard Scarry: Csúcsforgalom Tesz-Vesz Városban Richard Scarry: Csúcsforgalom Tesz-Vesz Városban

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

Eredeti cím: Cars and Trucks and Things That Go

Eredeti megjelenés éve: 1974

Tagok ajánlása: 2 éves kortól

>!
Móra, Budapest, 2017
68 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634153733 · Fordította: Réz András · Illusztrálta: Richard Scarry
>!
Lilliput, 2010
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639166455 · Fordította: Réz András · Illusztrálta: Richard Scarry
>!
Lilliput, 1996
ISBN: 9637839763 · Fordította: Réz András

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

worsi P>!
Richard Scarry: Csúcsforgalom Tesz-Vesz Városban

Ez most éppen az aktuális kedvenckönyv nálunk, a lányom éppen a lelkes járműrajongó korszakát éli, úgyhogy ez érthető is. A gyerekeknek jó, mert sok minden izgalmas jármű van benne – én pl. eddig nem is hallottam vontatott útgyaluról. Meg persze mindent állatok vezetnek, mint azt megszokhattuk teszveszéknél. Például van benne hat darab rozmár is, ha jól emlékszem. Meg buszon utazó halak.
Jó pár évvel öregebb vagyok a kétévesemnél, de nekem is nagyon tetszett a könyv. Az olyan igaziból nem létező járművek miatt is, mint a röpkocsi, a tökkocsi, a kisegerek ötüléses ceruzaautója, meg a salátaautó. Meg a létezőek is annyira jól vannak megrajzolva! Keresni kell olyan járművet, ami nincs benne ebben a könyvben. (Oké, az űrhajók meg a légiközlekedés változatos formái pl. kimaradtak.)
(Mivel ott még nem tartunk, hogy fölolvassuk a könyvekből a szöveget, a saját szavaimmal mesélek Mártinak belőle. Ő meg lelkesen meséli tovább, hogy például sápítoznak a malacok, meg kicsi árokásó gép van benne, gurulnak-gurulnak-gurulnak a dinnyék, és hogy a boszorkány fölszerelte a seprűjét a rollerre (http://moly.hu/karcok/460832). Mondjuk az is igaz, hogy nem egy nagy történet, amire föl van fűzve az egész…)

3 hozzászólás
Gelso P>!
Richard Scarry: Csúcsforgalom Tesz-Vesz Városban

Tetszett – a kaotikussága ellenére is.
Nagyon sok, és sokféle járgányt vonultat fel.
Természetesen a mozdony-vonat-téma volt az első számú kedvenc, na, meg a versenykocsi, de én élveztem még a lehetetlennél lehetetlenebb, ötletes ötletjárművek rajzos jelenlétét is… mint pl. kovászos uborka kamion, krokomobil, tökkocsi, bosziroller, ötüléses kézzel hegyezett racskás cerkamobil, zsírkréta tandem, hot dog mobil, banánmobil, egérlyukásó, répamobil, sajtautó, tojás-furgon, fogpaszta mobil, egyszer sem hajlított fogkefekocsi, fánkjárgány, görkuki stb. stb. – kifeküdtem ezeken az elnevezéseken…

Témák között szuper és összeszedett volt a tűzoltós rész, a vezetékfektetéses és a fakitermeléses rész, ahol olyan kocsifélékkel ismerkedhettünk meg, mint pl. a szivattyúskocsi, önjáró daru, rönkrakodó, rönkcsúsztató, vagy csőszállító, hernyótalpas csőfektető, oldalürítésű billenő teherautó, önjáró talajgyalu stb. stb.

…csak ezekkel a Koviubi, Ubisali, szóval a röfi-Uborka-családdal nem tudtam mit kezdeni… hiányzott nekem Cicó, bár a tűzoltók közt látható volt…

És bár nem ez a legfontosabb, még a sebesség is simán érezhető…

A könyvet @szil0214 kihívásához, a Bicikli a könyvekben címűhöz ajánlom, ahol bár a borítón nem tűnik fel, de belül a könyvben a közterület-felügyelő többször felbukkanó biciklijén kívül pontosan kettő darab biciklit számoltam össze (az ablaktisztítóé, vagy a nyári álmot alvó medvéé a fa mögött), plusz a mopedek, robogók, motorkerékpárok és tandemek…na, és ott egy vízibicikli is… meg egy tricikli, sőt még egy monocikli is…

9 hozzászólás
imma P>!
Richard Scarry: Csúcsforgalom Tesz-Vesz Városban

Kedvencem a kovászos uborka kamion. Meg hogy amikor Uborka úr elfáradt, Uborkáné átvette a volánt.

2 hozzászólás
tundibrich P>!
Richard Scarry: Csúcsforgalom Tesz-Vesz Városban

Régi-új kedvencet avattunk. Ezt a könyvet én is nagyon szerettem gyerekként. Most találtam rá, és a 2,5 éves fiam is imádja! Akárhányszor nézi az ember, mindig tartogat valami apróságot. Bogit is mindig élmény újra megkeresni! Az illusztrációk pedig csodásak, mint minden Scarry könyvnél. Egy egész órát simán elnézegettük :-)

mokata I>!
Richard Scarry: Csúcsforgalom Tesz-Vesz Városban

Szeretjük, már 13 éve, igaz nem mindig ugyanannak gyereknek olvasom.

ritusss P>!
Richard Scarry: Csúcsforgalom Tesz-Vesz Városban

Kisfiam első rajongott könyve, sok mindent ebből tanult meg (mentőautó, kamion, dzsip, egér, krokodil). Felnőttként is szórakoztató a sok furcsa jármű!

Szívecske>!
Richard Scarry: Csúcsforgalom Tesz-Vesz Városban

Nagyon tetszik Olíviának, és bár nagy autós, érdekes módon a jelenetik érdeklik inkább, nem a jármű típusok.
A kedvence a második képen látható hatalmas baleset, ahol szerencsére személyi sérülés nem történt, ám annál nagyobb a felfordulás.
Ajánlom minden autó/jármű imádó gyermeknek.
Viszont nem szabad minden típust készpénznek venni. Ahogy olvastam fel a kislányomnak a neveket, a férjem közbeszólt több esetben, hogy olyan nincs is. Ez viszont nem von le az élvezeti értékéből.
(Nekem nem jött be a könyv, a rajzfilm jobban tetszik. A kislányomnál is mérsékelt volt az érdeklődés. Ha félretetten, eszébe se jutott.)

kate101 >!
Richard Scarry: Csúcsforgalom Tesz-Vesz Városban

Igazi fiús könyv!! Ez a második tesz-vesz könyvünk, de ennek volt eddig a legnagyobb sikere a kisfiamnál. Nagyon vicces a nevek magyar fordítása, a képeket órákig elnézegettük, lassan is haladtunk ezért vele. Mióta megvan, minden nap újraolvassuk. :)

Vörös_Brigitta>!
Richard Scarry: Csúcsforgalom Tesz-Vesz Városban

A majd' 3 éves kisfiam imádta az imént, nehezen is aludt el. A tévében látta a Tesz-vesz várost, és most a könyvtárból elhoztam neki. (Most szokik be az oviba, ma először ebédelt ott, ez volt a meglepi, meg a „sima” Tesz-vesz város.) Nagyon jó ez a sokféle jármű – igazi fiú – , lekötötte, bár azért már elég sokat ismer belőle. Maga a „sztori” elég unalmas, arra szerintem nem is figyelt, bár mondta, hogy olvassam is, csak sajnos nem volt mit. Mert ő azért elég figyelmes, sokáig hallgatja a meséket, még ha kevés is a kép.

Millázs>!
Richard Scarry: Csúcsforgalom Tesz-Vesz Városban

A mindenségit! Ennyi gépet… azaz járművet! Imádja a kissrác!


Hasonló könyvek címkék alapján

Gévai Csilla: Amíg utazunk
Bihariné Kun Erika: Lambo és a STOP tábla
Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó
Bújj elő! – Traktor Tóni
W. Awdry: Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék 14.
Berregő járművek – Vonat
Tomanné Jankó Katalin (szerk.): Piró hősei
M. Kácsor Zoltán: Az óvodakerülő úthenger
Vadadi Adrienn: Peti tűzoltó lesz
Orianne Lallemand: Lupo, a farkas, aki nem akart gyalog járni