Lovagok ​és várak 1 csillagozás

Richard Platt: Lovagok és várak

Az élet a középkorban sokkal veszélyesebb volt, mint manapság. Sokan éltek magas falakkal körülvett várakban, melyeket páncélt viselő bátor lovagok védelmeztek súlyos kardjaikkal és lándzsáikkal. Lapozd fel a Lovagok és várak című könyvet, és fedezd fel magadnak, milyen is volt az élet a várakban. Mit ettek? Milyen volt az illemhely? Ki volt a tiszttartó, a várkapitány és a marsall? Olvasd el a fiatalon árvaságra jutott apród történetét, akiből lovag lesz – és tudd meg, hogy megmenti-e a várat, és elveszi-e feleségül a báró leányát? Vagy száműzik, és a csatatéren leli halálát? Bármi megtörténhet! Az izgalmas, és nagyszerű képekkel illusztrált könyv végén egy átlátszó, lezárt tasakban megtalálod az itt látható lovagi lobogó valódi mását.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2005
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9636281823 · Fordította: Pálfalvi Ilona · Illusztrálta: Ron Samuel

Kiemelt értékelések

>!
szanes1
Richard Platt: Lovagok és várak

Az elején még együtt olvastuk az 5 és 2 évessel, de aztán én előrehaladtam, és saját szavaimmal meséltem el a fontos dolgokat. Beszélgettünk a képekről, saját várat építettünk, címert terveztünk, megbeszéltük, milyen a magyar címer, még pajzsot is készítettünk és egy papírlovagot felöltöztettünk papír páncélba.
Inkább kisiskolásoknak ajánlanám, nekik már simán fel lehet olvasni úgy, hogy ne unatkozzanak. Nagyon érdekes, informatív, szép kis könyv, tele érdekességgel. Később majd még elővesszük.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kasznár Veronika Katalin (szerk.): Lovagok és várak
Eva Dix: Várak és lovagok
Anthony Sheenard: Az Excalibur keresése II. – A kard lovagjai
Giovanni Mantegazza: Nézd, milyen a lovagvár
Gyermek enciklopédia – Várak és lovagok
Kertész Balázs – Dargay Attila: Jambus és Marcipán
Felix Janosa: Rozsda Lovag és a kísértet
Kertész Erzsi: Dalia és Dália
Mary Pope Osborne: Lovagok között
Kyrima Trapp: A lovagvár