Hol ​lehet Noel? 156 csillagozás

Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

„Akadnak ​történetek, karácsonyi mesék, amelyeket úgy őrzünk, mint a dobozba rejtett füzéreket és színes üvegdíszeket, hogy azután minden évben elővegyük és megcsodáljuk őket. Rájöttem arra, hogy az én történetem is pontosan ilyen, hiszen örökre megváltoztatta véleményemet a karácsonyról.”
A karácsonyi ünnepek rendszerint örömet hoznak az emberek életébe, Mark Smarttal azonban egészen más volt a helyzet. Az élet egyik csapást mérte rá a másik után: elveszítette az ösztöndíját, és ezért kimaradt a főiskoláról; szeretett édesanyja életét vesztette egy autóbaleset során; a barátnője elhagyta; most pedig, egy havas, késői November éjjelen, lerobban az autója. Egy kávézóba toppanva kér segítséget, hogy vontatót hívhasson. Odabenn egészen váratlan meglepetés várja egy gyönyörű, szokatlan nevű fiatal lány személyében, aki a kedvességével örökre megváltoztatja az életét.
Macy Wood kevés emléket őriz vérszerinti szüleiről, örökbe fogadott életének képeit pedig legszívesebben… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
344 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452081 · Fordította: Robin Edina

Enciklopédia 14


Kedvencelte 23

Most olvassa 7

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 98

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

K_A_Hikari P>!
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

„Az anyámnak igaza volt. Isten angyalai tényleg a földön járnak.”

Ez a regény most talán még nagyobb hatással volt rám, így adventi időszak alatt, mint először.
Egyszerűen egy csoda…azt hinné az ember, hogy könnyed kikapcsolódás, és igen egy ideig valóban az, aztán egyszer csak elmosódnak a betűk, a szavak.
Mert ez a regény nem csak Noel megtalálásáról szól; hanem a megbocsájtásról, a szeretetről, az életünkben lévő olykor láthatatlan csodákról.
Ébresszük fel lelkünknek azt a gyermeki részét, amelyik kérdés nélkül szeret, és hisz a csodákban.
Erről szól valójában a karácsony és ez a könyv is.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/12/richard-paul-…

4 hozzászólás
mezei P>!
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Egy egyszerű, szívet melengető, megható történet. Találkozásokról, családról, veszteségekről. És a szeretetről.

Sippancs P>!
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Régóta halogattam ennek a könyvnek az olvasását, pedig nem kellett volna. Azt ugyan nem állítom, hogy a legkarácsonyibb karácsonyi történet, amit valaha olvastam, de a maga módján megható, szívet melengető, elgondolkodtató és tanulságos.
Biztos, hogy a jövőben még kézbe fogom venni!

Vivi_>!
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Ilyen könyvekre van szükségem a hétköznapokban, hogy kibírjak mindent a tanulás mellett. Egy sztori, ami nincs túlgondolva, csak fogynak a lapok, miközben olvasol.
Már nagyon régóta szemeztem a könyvvel, azóta, hogy beleolvastam a neten, de sajnos nem találtam sehol. Így amikor megláttam egy nap a könyvtárban nem volt kérdéses, hogy velem jön-e.
Már alig várom a karácsonyt, szóval igazi hangulatot teremtett. A történet ott kezdődik, hogy Mark kocsija lerobban, és egy kávézóba megy segítséget kérni, ahol éppen záróra lenne, de Macy megengedi neki, hogy használja a telefonját. Ettől a találkozástól kezdve elindul az ő meséjük. Nagyon tetszettek a fejezetek előtti naplórészletek, egy kis pluszt adott. Emellett nagyon aranyos volt a Macy és Mark páros is. Macy elmondhatatlanul sokat szenvedett egész életében, Mark volt az ő őrangyala, és viszont is. A címet eleve nem értettem, de a végén persze minden kiderül.
Nincs túlragozva a könyv, egyszeri kikapcsolódásnak tökéletes volt. :)

3 hozzászólás
Hópárduc P>!
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Filmben láttam korábban.
Lehet, ezért is nem hatott meg annyira.
Érzelmes történet egyébként.

Ibanez P>!
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Ez egy nagyon szép és jól megszerkesztett történet, a legkönnyebb olvasás volt idén (kivéve a meséket persze). Ami különösen tetszett benne, az, hogy nincs „toporgás”, a nyomozós szálban mindent villámgyorsan ellenőriznek-megoldanak, nincs az, hogy megtud valami információt a főhős, aztán három hétig otthon süt-főz, ahelyett hogy nekiindulna és felgöngyölítené azt a szálat :-D Ebben a könyvben ilyen nincs, megvan a cím? gyerünk! megvan a telefonszám? hívjuk fel! Végre egy pörgős történet, amiben mindig történik valami! A romantikus szál annyira romantikus, hogy ne kapjunk csömört, a dráma annyira szomorú, hogy azok is elolvashassák, akik egyébként a durvább részektől megijednének, egyszóval ezt a könyvet tényleg bárki elolvashatja! Ajánlom!

3 hozzászólás
EgyKönyvmoly>!
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Valamint egy nagyon fontos tanulság, nincsenek véletlen találkozások. Lehet, hogy aki belecsöppent az életünkbe, látszólag azért jött, hogy megmentsen bennünket, de az is lehet, hogy minket küldtek őhozzá megmentőnek.
Észrevetted már, hogy a legszebb karácsonyi történetek mindig édesen keserűek, rendszerint könnyfakasztóak? Ez a könyv is pont ilyen!

Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Huhhh … nehéz most szavakat találni. Örülök, hogy karácsony közeledtével ezt a könyvet emeltem le a polcról. Sok-sok minden kiolvasható a sorokból, de legtöbbször a feltétlen, tiszta, őszinte szeretet köszönt vissza. Hihetetlenül hatott rám ez a történet, többször csorogtak a könnyeim, érzelmi lavina zúdult a lelkemre, de igazából erre volt szükségem. Nagyon megérintett ez a regény.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
344 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452081 · Fordította: Robin Edina
Belle_Maundrell>!
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Na, akkor most vissza is vonom az előző értekelésemben, pár órával ezelőtt írt kinyilatkoztatásomat, miszerint bármilyen karácsonyi giccset képes vagyok vígan keblemre ölelni. Vegyük úgy, hogy a mesékre értettem, mert ez a könyv most tényleg az agyamra ment.
Pedig nagyon pozitívan álltam hozzá, felcsigázott a magas molyos százalék, és a fülszöveg is érdekes volt, nem is beszélve a tökéletesen ünnepi hangulatú borítóról. Most tisztára ünneprontó Grincsnek érzem magam az értékeléseket nézegetve. Vagy inkább Scrooge-nak, mert ez tényleg egy nagy humbug volt. Mondjuk annyira nem is volt karácsonyi. Még szerencse, hogy nem ragadott el a hév, és nem rendeltem meg ezzel együtt az író többi könyvét is. Szigorúan könyvtárból olvasnám el őket, de egyelőre inkább látni se akarom.
A könyv első felében még lelkes voltam, pedig már ott a plafonig szaladt a szemöldököm, amikor Mark csak úgy benyögi az elején, hogy ja, amúgy öngyilkos gondolatai voltak. Annyira nem bírom, amikor csak úgy bedobnak a nagy semmibe egy ilyen komoly témát, és nincs kidolgozva, és nincs is igazából szerepe, csak úgy ott marad elfeledve. Semmi értelme nem volt, csak gondolom kellett még egy kis nyomorúság, mert amúgy nem történt még elég szirszar hőseinkkel.
Mark és Macy alias M&M's találkozása egész cuki, de nekem eleve ez a naaaagy érted, NAAAAAAGY szerelem nem jött át. Egyébként a cím is olyan félrevezető, egyáltalán nem Noel keresgélése áll a középpontban, sőt, egész kis résznek tűnik csak. Inkább szól a két halmozottan elcseszett élettel és családdal megvert szerencsétlen egymásra találásáról vagy Macy anya-dilemmáiról.
A szereplők amúgy nagyon egysíkúak, a jellemek fekete-fehérek (a gonosz családnak még a kutyája is egy elvetemült dög), és úgy összességében nincs egy normális ember a vidéken. Valami lehet ott a vízben.
Mark egyszerűen csak unalmas, de Macy az agyamra ment, akkor szent. Nicholas Sparks is megirigyelhetné ezt a nemes lelket, aki mindenkinek megbocsát, a bosszúállás még csak eszébe se jut, pedig tönkretették a gyerekkorát, de hát ő itt szent Macy. És ha már a szenteknél tartunk, Jo teljesen kiidegelt a nagy vallásosságával, ahogy mindig szentbeszédet tartott, meg mindent elfogadott, mint az Úr akarata. Oké, Sparkshoz képest visszafogott kispályás az író, ő azért nem akarta két kézel lenyomni a torkomon, hogy „Térj meg, és irány a templom!”, de így is zavaró volt. És az Ózos párhuzam is nagyon erőltetett, azért én nem abból szedném az életvezetési tanácsokat. Legfeljebb azt, hogy tornádó idején zárd be jól a kutyát a házba.
Macy és Mark szerelme egyáltalán nem érintett meg, a három hét alatt virágba boruló sorsszerű love valahogy fura volt, főleg, hogy Mark az elején még másba volt szerelmes. Ráadásul külön-külön is idegesítő karakterek, akkor nézzük meg őket együtt. Jaj.
Eleve az íó stílusa se vett le a lábamról, nagyon erőltetetten tolja az életbölcsességeket, a párbeszédek is életszerűtlenek és esetlenek. Van benne néhány szép gondolat, de azokat meg valahogy olyan erőltetetten sütik el, hogy szinte érzem, ahogy Evans nyomorgatja a szereplői szájába őket. És amúgy is annyira hatalmas drámát akart írni, hogy átesett ló túloldalára ezzel a tragédiahalmozással. Mindig ez van, most is le mertem volna fogadni a teljes könykészletemben, hogy spoiler úgy általánosságban minden szörnyűség megesik valakivel, ami csak létezik. spoiler
Sajnos nagy csalódás volt, pedig igazán készen álltam valami csodálatosan karácsonyosságosra. Ettől viszont nem a bennem lakozó karácsonyi angyalkáhot kerültem közelebb, hanem az idegosztályhoz. Jaj, a végére már nagyon kiakasztottak, és még az utolsó oldalakon is megszórtuk a cukormázat egy kis pillecukorral. Egy biztos; nem ez lesz a kedvenc karácsonyi könyvem.

2 hozzászólás
klaratakacs P>!
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Karácsonyi történet, igaz én kicsit megcsúsztam vele és csak februárban olvastam. A tél és a hideg adott volt hozzá, átjött a hangulat, amúgy meg karácsonyimádóként mindig jöhet egy szép történet.
Igaz ez a könyv nem igazán a története miatt tetszett, inkább a szereplők fogtak meg, aki közül mindenki hozta magával a maga súlyait, láncait, töréseit, mégis képesek voltak valamennyien felülemelkedni rajtuk. Mark történetet a szeretetlenségé, mely a múltban gyökerezik, Macyé a hányódó, családjától elszakított gyereké, de olvashatunk a könyvben gyermek elvesztéséről, betegségről, önzetlenségről, megbocsátásról is. Mind-mind súlyos téma, amin a szeretet, az összekapaszkodás át tud segíteni. Nem csak karácsonykor.


Népszerű idézetek

No_Exist>!

Az elején kezdd, s a végén fejezd be!
Ennél jobb tanács nem jut eszembe.

12. oldal (Dalszöveg Mark Smart naplójából)

6 hozzászólás
EgyKönyvmoly>!

– Megtört lélekre a csokoládé a legjobb gyógyír – tréfálkozott. – Én imádom a csokit. Az Isten jóvátétele a brokkoliért.

28. oldal, Második fejezet (Könyvmolyképző, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: brokkoli · csokoládé
EgyKönyvmoly>!

– Mindig idegeneknek meséljük el a legféltettebb titkainkat.
– Szerinted miért van ez?
– Talán mert ők nem tudják felhasználni ellenünk, amit hallanak.
Ebben volt valami.

29. oldal

EgyKönyvmoly>!

Lehet,hogy a szerelem nem vak, mindenesetre borzalmasan rövidlátó.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
mezei P>!

Néha elgondolkodom, vajon én milyen szülő vagyok. Megteszem, ami tőlem telik. Időnként azt hiszem, jól csinálom. A gyerekek nem használati utasítással születnek. Mindegyiket külön meg kell fejteni, és mire sikerül, már fel is nőttek. Csak azért imádkozom, hogy a kár, amit esetleg okoztam, ne legyen túl nagy, és remélem, az ő érdekükben, hogy egy nap megbocsátanak majd.

3 hozzászólás
EgyKönyvmoly>!

(…) túl sok heggel büszkélkedhetem ahhoz, hogy mások sebein gúnyolódjam.

53. oldal

EgyKönyvmoly>!

Egyszer azt olvastam, hogy ugyanaz a szellő, amely bizonyos lángokat kiolt, másokat még nagyobb erőre szít. Még mindig nem tudom, én miféle láng vagyok

59. oldal

3 hozzászólás
island>!

A dolgok, amelyek a legnagyobb gyötrelmet okozzák az életünkben, általában azért történnek, mert valami kisebb fájdalom elől menekülünk.

197. oldal

Kriszti68>!

…Egyszer azt olvastam, hogy a szerelem olyan, mint a rózsa: a virágszirmokat csodáljuk, de a tüskés szár tartja magasban és életben. szerintem a házasság is ilyen. Ahogyan az apám mondta, azok a legértékesebb dolgok az életünkben, amelyekért megküzdünk. És végül, ha jól végezzük a dolgunk, a szárat többre fogjuk értékelni, mint a virágot….

Epilógus

Kriszti68>!

Rájöttem, hogy a családunk egy festővászon, melyre legszebb reményeinket festjük-tökéletlenül és hanyagul, hiszen mind amatőrök vagyunk az életben. De ha nem összpontosítunk túlzottan a hibáinkra, csodálatos kép tárul a szemünk elé. És megtanuljuk, hogy nem a kép szépsége érdemli ki a hálánkat-hanem az, hogy egyáltalán festhetünk.

Mark Smart naplója


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King (Richard Bachman): Az átkozott út
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Emily March: Angyalszárnyak
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár
J. D. Robb: Halálos ünnep
Catherine Anderson: Felhők felett
Donna VanLiere: Karácsonyi fény
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt
Debbie Macomber: Első hó