Hol ​lehet Noel? 134 csillagozás

Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

„Akadnak ​történetek, karácsonyi mesék, amelyeket úgy őrzünk, mint a dobozba rejtett füzéreket és színes üvegdíszeket, hogy azután minden évben elővegyük és megcsodáljuk őket. Rájöttem arra, hogy az én történetem is pontosan ilyen, hiszen örökre megváltoztatta véleményemet a karácsonyról.”
A karácsonyi ünnepek rendszerint örömet hoznak az emberek életébe, Mark Smarttal azonban egészen más volt a helyzet. Az élet egyik csapást mérte rá a másik után: elveszítette az ösztöndíját, és ezért kimaradt a főiskoláról; szeretett édesanyja életét vesztette egy autóbaleset során; a barátnője elhagyta; most pedig, egy havas, késői November éjjelen, lerobban az autója. Egy kávézóba toppanva kér segítséget, hogy vontatót hívhasson. Odabenn egészen váratlan meglepetés várja egy gyönyörű, szokatlan nevű fiatal lány személyében, aki a kedvességével örökre megváltoztatja az életét.
Macy Wood kevés emléket őriz vérszerinti szüleiről, örökbe fogadott életének képeit pedig legszívesebben… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
344 oldal · ISBN: 9789632452081 · Fordította: Robin Edina

Enciklopédia 9


Kedvencelte 22

Most olvassa 6

Várólistára tette 100

Kívánságlistára tette 93

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
K_A_Hikari
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

„Az anyámnak igaza volt. Isten angyalai tényleg a földön járnak.”

Ez a regény most talán még nagyobb hatással volt rám, így adventi időszak alatt, mint először.
Egyszerűen egy csoda…azt hinné az ember, hogy könnyed kikapcsolódás, és igen egy ideig valóban az, aztán egyszer csak elmosódnak a betűk, a szavak.
Mert ez a regény nem csak Noel megtalálásáról szól; hanem a megbocsájtásról, a szeretetről, az életünkben lévő olykor láthatatlan csodákról.
Ébresszük fel lelkünknek azt a gyermeki részét, amelyik kérdés nélkül szeret, és hisz a csodákban.
Erről szól valójában a karácsony és ez a könyv is.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/12/richard-paul-…

4 hozzászólás
>!
mezei P
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Egy egyszerű, szívet melengető, megható történet. Találkozásokról, családról, veszteségekről. És a szeretetről.

>!
Vivi_
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Ilyen könyvekre van szükségem a hétköznapokban, hogy kibírjak mindent a tanulás mellett. Egy sztori, ami nincs túlgondolva, csak fogynak a lapok, miközben olvasol.
Már nagyon régóta szemeztem a könyvvel, azóta, hogy beleolvastam a neten, de sajnos nem találtam sehol. Így amikor megláttam egy nap a könyvtárban nem volt kérdéses, hogy velem jön-e.
Már alig várom a karácsonyt, szóval igazi hangulatot teremtett. A történet ott kezdődik, hogy Mark kocsija lerobban, és egy kávézóba megy segítséget kérni, ahol éppen záróra lenne, de Macy megengedi neki, hogy használja a telefonját. Ettől a találkozástól kezdve elindul az ő meséjük. Nagyon tetszettek a fejezetek előtti naplórészletek, egy kis pluszt adott. Emellett nagyon aranyos volt a Macy és Mark páros is. Macy elmondhatatlanul sokat szenvedett egész életében, Mark volt az ő őrangyala, és viszont is. A címet eleve nem értettem, de a végén persze minden kiderül.
Nincs túlragozva a könyv, egyszeri kikapcsolódásnak tökéletes volt. :)

3 hozzászólás
>!
Sippancs P
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Régóta halogattam ennek a könyvnek az olvasását, pedig nem kellett volna. Azt ugyan nem állítom, hogy a legkarácsonyibb karácsonyi történet, amit valaha olvastam, de a maga módján megható, szívet melengető, elgondolkodtató és tanulságos.
Biztos, hogy a jövőben még kézbe fogom venni!

>!
Ibanez MP
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Ez egy nagyon szép és jól megszerkesztett történet, a legkönnyebb olvasás volt idén (kivéve a meséket persze). Ami különösen tetszett benne, az, hogy nincs „toporgás”, a nyomozós szálban mindent villámgyorsan ellenőriznek-megoldanak, nincs az, hogy megtud valami információt a főhős, aztán három hétig otthon süt-főz, ahelyett hogy nekiindulna és felgöngyölítené azt a szálat :-D Ebben a könyvben ilyen nincs, megvan a cím? gyerünk! megvan a telefonszám? hívjuk fel! Végre egy pörgős történet, amiben mindig történik valami! A romantikus szál annyira romantikus, hogy ne kapjunk csömört, a dráma annyira szomorú, hogy azok is elolvashassák, akik egyébként a durvább részektől megijednének, egyszóval ezt a könyvet tényleg bárki elolvashatja! Ajánlom!

3 hozzászólás
>!
EgyKönyvmoly
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Valamint egy nagyon fontos tanulság, nincsenek véletlen találkozások. Lehet, hogy aki belecsöppent az életünkbe, látszólag azért jött, hogy megmentsen bennünket, de az is lehet, hogy minket küldtek őhozzá megmentőnek.
Észrevetted már, hogy a legszebb karácsonyi történetek mindig édesen keserűek, rendszerint könnyfakasztóak? Ez a könyv is pont ilyen!

>!
klaratakacs +SP
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Karácsonyi történet, igaz én kicsit megcsúsztam vele és csak februárban olvastam. A tél és a hideg adott volt hozzá, átjött a hangulat, amúgy meg karácsonyimádóként mindig jöhet egy szép történet.
Igaz ez a könyv nem igazán a története miatt tetszett, inkább a szereplők fogtak meg, aki közül mindenki hozta magával a maga súlyait, láncait, töréseit, mégis képesek voltak valamennyien felülemelkedni rajtuk. Mark történetet a szeretetlenségé, mely a múltban gyökerezik, Macyé a hányódó, családjától elszakított gyereké, de olvashatunk a könyvben gyermek elvesztéséről, betegségről, önzetlenségről, megbocsátásról is. Mind-mind súlyos téma, amin a szeretet, az összekapaszkodás át tud segíteni. Nem csak karácsonykor.

>!
Dóri_Hajmási
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Karácsonyi történetet szerettem volna olvasni már egy jó ideje. A könyvtárban járva megakadt a szemem ennek a könyvnek a borítóján. Figyelemfelkeltő cím, szép borító – karácsonyi köntösben.
Se nem egyszerű történet, se nem bonyolult, de mindenképpen olyan embernek ajánlanám, aki szeret elgondolkodni az életen/sorson.
Tetszett, hogy összefoglalóan minden fejezet előtt szerepelt egy rövidke idézet a szerzőtől – a főszereplő naplójából íródott jegyzetekként.
Először olvastam ettől az írótól, de szeretnék még.

>!
Mircsi
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Az elején erősen azt éreztem, hogy valami probléma van vagy a szöveggel, vagy a fordítással, szinte hallottam az angol kifejezéseket a magyar szavak mögött…
Aztán vagy belejöttem a végére, vagy a fordító, vagy az író, nem tudom, de már vitt a történet… Sírtam rajta és hihetetlenül tetszett az a gondolat, hogy mi mindannyian Isten bonyolult szőttese vagyunk, és Ő hihetetlenül ügyesen szövi a szálakat – mert én is ezt tapasztalom.
Közben pedig annyira tiszta és ártatlan volt ez a történet, igazi karácsonyi. :)

>!
Reelka
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Korábbi olvasmányaim után ismét nem csalódtam az íróban. Újra egy gyönyörű karácsonyi történetet olvashattam. Már egy ideje a könyvespolcomon várakozott, mert ez egy tökéletes kandalló mellett kucorgós, pokrócba vackolós, lélekmelengető olvasmány. Köszönöm szépen @brena !!! xoxo

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
No_Exist

Az elején kezdd, s a végén fejezd be!
Ennél jobb tanács nem jut eszembe.

12. oldal (Dalszöveg Mark Smart naplójából)

6 hozzászólás
>!
EgyKönyvmoly

– Megtört lélekre a csokoládé a legjobb gyógyír – tréfálkozott. – Én imádom a csokit. Az Isten jóvátétele a brokkoliért.

28. oldal, Második fejezet (Könyvmolyképző, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: brokkoli · csokoládé
>!
EgyKönyvmoly

– Mindig idegeneknek meséljük el a legféltettebb titkainkat.
– Szerinted miért van ez?
– Talán mert ők nem tudják felhasználni ellenünk, amit hallanak.
Ebben volt valami.

29. oldal

>!
EgyKönyvmoly

Lehet,hogy a szerelem nem vak, mindenesetre borzalmasan rövidlátó.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
mezei P

Néha elgondolkodom, vajon én milyen szülő vagyok. Megteszem, ami tőlem telik. Időnként azt hiszem, jól csinálom. A gyerekek nem használati utasítással születnek. Mindegyiket külön meg kell fejteni, és mire sikerül, már fel is nőttek. Csak azért imádkozom, hogy a kár, amit esetleg okoztam, ne legyen túl nagy, és remélem, az ő érdekükben, hogy egy nap megbocsátanak majd.

3 hozzászólás
>!
EgyKönyvmoly

(…) túl sok heggel büszkélkedhetem ahhoz, hogy mások sebein gúnyolódjam.

53. oldal

>!
island

A dolgok, amelyek a legnagyobb gyötrelmet okozzák az életünkben, általában azért történnek, mert valami kisebb fájdalom elől menekülünk.

197. oldal

>!
EgyKönyvmoly

Egyszer azt olvastam, hogy ugyanaz a szellő, amely bizonyos lángokat kiolt, másokat még nagyobb erőre szít. Még mindig nem tudom, én miféle láng vagyok

59. oldal

3 hozzászólás
>!
Kriszti68

…Egyszer azt olvastam, hogy a szerelem olyan, mint a rózsa: a virágszirmokat csodáljuk, de a tüskés szár tartja magasban és életben. szerintem a házasság is ilyen. Ahogyan az apám mondta, azok a legértékesebb dolgok az életünkben, amelyekért megküzdünk. És végül, ha jól végezzük a dolgunk, a szárat többre fogjuk értékelni, mint a virágot….

Epilógus

>!
Vivi_

Dzsem volt tegnap, és dzsem lesz holnap.
Mit tehetnék, ha rám tör a bánat?
Csodaország sohasem létezett,
Valahogy Alice mégiscsak tévedett…


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King (Richard Bachman): Az átkozott út
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Emily March: Angyalszárnyak
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár
J. D. Robb: Halálos ünnep
Catherine Anderson: Felhők felett
Donna VanLiere: Karácsonyi fény
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt
Debbie Macomber: Első hó