A ​végzet barlangjai (Hősöknek való vidék 3.) 6 csillagozás

Richard Morgan: A végzet barlangjai

A Trónok harca és a Hidegen tálalva keveredik Richard Morgan eposzi trilógiájának zárókötetében, amely Az acél emlékével és A holtak szavával robbant be a fantasy világába.

Ringil Eskiath, a kelletlen hős, akit mocskos degeneráltnak bélyegeznek meg még azok is, akik a segítségéért folyamodnak, messzire utazott Illwrack Fattyú, a halhatatlan mágus-harcos nyomát keresve. Társaitól, Sárkányvész Egartól és Archethtől elválasztva a lelkét kockáztatja, hogy elsajátítsa azt a halálos mágiát, amely szembeszállhat a Fattyú hatalmával. Míg Archeth és Sárkányvész vérrel és szenvedéssel teli útjuk során régóta elfeledett rejtélyekre derít fényt, addig Ringilnek elképzelhetetlen próbákat kell kiállnia, amellyel életét és létezését teszi kockára.

Eredeti mű: Richard Morgan: The Dark Defiles

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2017
672 oldal · ISBN: 9789634193456 · Fordította: Benkő Ferenc
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2017
672 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634193449 · Fordította: Benkő Ferenc

Most olvassa 2

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 41

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
kvzs P
Richard Morgan: A végzet barlangjai

Az a legnagyobb baj ezzel a könyvvel, hogy iszonyatosan túl van írva. Morgan az összes ötletét belezsúfolta -apróktól a hatalmasokig-, és nem volt senki, aki egy kicsit gyomlált volna közöttük. Pedig nagy szükség lett volna rá, ugyanis a szöveg sokszor vontatott, és nem lehet tudni, hogy melyik részlet fontos a nagy egész szempontjából, és melyik van ott csak a díszítés kedvéért. Emellett a történet teli van ködös utalgatásokkal és sejtetésekkel, amik egy része zseniális, a másik részét meg a sok mellékszál miatt nem is érti az olvasó.
Mentségére legyen mondva, ha Morgan belelendül, és nem veszíti el a fókuszt, akkor nagyon élvezetesen tud írni, és időnként a történet is annyira pörög, hogy az olvasó csak kapkodja a fejét. Ezen túl nekem a humor faktor is nagyon tetszett, néhány káromkodást szívesen beépítenék a szókincsembe belőle.
Összességében elveszett lehetőségnek érzem ezt a sorozatot: érdekes világ, jó ötletek, nem sablonos szereplők. Egy kellőképpen határozott kezű szerkesztővel nagyon jó végeredmény születhetett volna.

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Richard Morgan: A végzet barlangjai

nehéz volt az első 300-350 oldalt nagyon nehezen olvastam. Lassú volt, unalmas valamiért nem tudtam rá hangolódni rég szenvedtem ennyit egy regényen .
Csak a vége mentette meg számomra, az jó volt gyors, pörgős izgalmas .
kevesen bírnak el 600+ oldallal Richard Morgan nem az egyelőre .


Hasonló könyvek címkék alapján

N. K. Jemisin: Az ötödik évszak
Mark Lawrence: Tövisek Hercege
David Gemmell: Éjféli sólyom
David Gemmell: Legenda
Robert Jackson Bennett: Lépcsők városa
Joe Abercrombie: A királyok végső érve
George R. R. Martin: Sárkányok tánca
Raoul Renier: A kívülálló
Joe Abercrombie: Vérvörös vidék
Victor Milán: Dinoszauruszurak