Szénhidrátfüggők ​könyve 3 csillagozás

Hogyan lehetsz újra karcsú és egészséges
Richard F. Heller – Rachael F. Heller: Szénhidrátfüggők könyve

Az évek múlásával egyre nehezebben fogy le az ember? Egyre nehezebben őrzi meg eredeti testsúlyát? Kiadós reggeli után már ebéd előtt megéhezik? Nehéz abbahagynia az evést, ha keményítőtartalmú ételeket, nassolnivalókat, édességeket kezd el csipegetni? Indokolatlanul elfárad a délután közepére? Ellustul, ha sokat eszik? Inzulin-, vérnyomás- és koleszterinszint-csökkentő vagy hormonpótló gyógyszereket szed? Ha valaki a kérdések közül kettőre igennel válaszolt és elmúlt 40 éves, akkor neki való ez a könyv. Íme a szénhidrátfüggők programja, a személyre szabott terv, hogy karcsúak, erősek és egészségesek legyenek 40, 50, 60 évesen és azon felül is.

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2002
416 oldal · ISBN: 9635476485 · Fordította: Lipták Judit

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

ppeva P>!
Richard F. Heller – Rachael F. Heller: Szénhidrátfüggők könyve

Richard F. Heller – Rachael F. Heller: Szénhidrátfüggők könyve Hogyan lehetsz újra karcsú és egészséges

Befejeztem, bár őszintén szólva a receptekről szóló részt jobbára csak átlapoztam.
Vannak benne jó ötletek, de mint minden hasonló könyvet, ezt is óvatosan kell megközelíteni.
Először is, sikerült örömmel megállapítanom, hogy nem vagyok szénhidrátfüggő. :) Ez már egy nagyon pozitív dolog, onnantól kezdve bátran válogathatok a tanácsok között. Persze én is érzek időnként sóvárgást – na ez a szó, ami leggyakrabban fordul elő a könyvben, egyes mondatokban 4-5 alkalommal is, és nekem mindig kicsit hülyén hatott… – egyes változó ételek iránt, amik között előfordul saláta, ropi, csoki, fagylalt, ischler vagy uram bocsá, gyümölcs is. De ez a sóvárgás nem olyan mérvű, hogy függőségnek nevezhetnénk. Nem kelek fel éjjel, mert eszembe jut, hogy van valami a hűtőben, és nem falok be semmit csak azért, mert ott van előttem.
Afféle régi időben szocializálódott emberként viszont nem tudom elfogadni, hogy a könyv szerint a gyümölcs = szénhidrát; semmi más, csak szénhidrát. Vagyis egy kategóriában van a habos tortával és a kockacukorral. Ha már függés, akkor inkább gyümölcsfüggő vagyok. Nincs nap gyümölcs nélkül. Fiatalon korlátlanul faltam a gyümölcsöt (mégis kifejezetten gebe voltam, és cukorbeteg se lettem tőle), mostanában mértékkel eszem, de a napi almámat nem hagyom se leszólni, se elvenni!
A könyvvel magával az a problémám, hogy olvasási és szövegértési nehézségekkel küzdő embereknek íródott. Nemcsak hogy mindent elismétel idegesítően sokszor, de plusz még kis táblácskákban ki is emel egyes lózungszerű mondatokat. Azt meg, hogy hogyan számítsuk ki a heti átlagsúlyunkat (értsd: összeadunk 7 db számot, és elosztjuk héttel), olyan alaposan járja körül, mintha az integrálszámítást próbálná elmagyarázni. Ez eleinte vicces, később kifejezetten idegesítő.
A receptek jó része csak azért került bele a könyvbe, hogy nagyobb legyen az oldalszám. Oké, a sóvárgást csökkentő ételek rendben vannak, de a többi bármely más szakácskönyvből elérhető.
Számomra az elgondolkodáson kívül nem nagyon valósítható meg az ajánlások nagyobb része. Pont az ajánlott sóvárgást csökkentő ételek lényegi alkotórészei a tiltó listámon vannak. Így jártam.

10 hozzászólás
Emmi_Lotta I>!
Richard F. Heller – Rachael F. Heller: Szénhidrátfüggők könyve

Richard F. Heller – Rachael F. Heller: Szénhidrátfüggők könyve Hogyan lehetsz újra karcsú és egészséges

Alap. Kevés olyan könyv található a könyvtárunkban, amit ennél többször olvastam volna. Minden szava igaz, csak nehéz mindent úgy csinálni, ahogy kellene.

A könyv mondanivalójának és a fogyókúra módszertanának lényege: a szénhidrát a fő ellenség, mert étvágyat csinál, és ezzel megnehezíti a diétázást.

Hasznossága miatt még az is megbocsátható, hogy kicsit önismétlő és szájbarágós.

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2002
416 oldal · ISBN: 9635476485 · Fordította: Lipták Judit

Hasonló könyvek címkék alapján

Ferencsik István: A természetes életmód ételei
Harvey Diamond – Marilyn Diamond: Testkontroll 2.
Harvey Diamond – Marilyn Diamond: Testkontroll
Nagy Józsefné – Somogyi Lászlóné: A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai
Gyógyító ételek – Ártalmas ételek
Deepak Chopra: Tökéletes egészség az ájurvéda segítségével
Robert O. Young – Shelley Redford Young: A pH csoda fogyás
Vasant Lad: Ayurvéda
Marosi Gyöngyi – Soltész Nagy Anna (szerk.): Minerva Hármaskönyv
Patricia Bragg – Paul C. Bragg: A böjt csodája