Heat ​Wave – Hőhullám (Nikki Heat 1.) 218 csillagozás

Richard Castle: Heat Wave – Hőhullám

Egy ​New York-i ingatlanmágnás a magasból lezuhanva halálra zúzódik a járdán.
Felesége, az irigyelt asszony csak kis híján él túl egy támadást. A pénzemberek és maffiózók, akiknek bőven lehetett okuk megölni a mágnást, bombabiztos alibit tudnak igazolni. Ekkor – a fojtogatóan perzselő hőhullám alatt – újabb megdöbbentő gyilkosság történik, és a gazdagok rejtélyes világában még több mocskos titok tárul fel a nyomozás során.
Olyan titkok kerülnek napvilágra, melyek halálosak lehetnek. Olyan titkok, melyek mélyen el voltak temetve a sötétség leple alatt, míg csak egy New York-i nyomozó fényt nem derített rájuk.
A szenzációs regényíró, Richard Castle, a minden eladási rekordot megdöntött, népszerű Derrick Storm-regények szerzője ebben a könyvében mutatja be új hősét, a New York-i rendőrség gyilkossági nyomozóját, Nikki Heat-et.
Az egyik legjobb gyilkossági nyomozócsoportot vezető kemény, szexi és vérprofi Heat szenvedélyesen keresi az igazságot. Szinte… (tovább)

Eredeti mű: Richard Castle: Heat Wave

Eredeti megjelenés éve: 2009

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fekete macska regénytár

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
286 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454047 · Fordította: Szabó János Lajos
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
286 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454047 · Fordította: Szabó János Lajos
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
286 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454047 · Fordította: Szabó János Lajos

1 további kiadás


Enciklopédia 2


Kedvencelte 17

Most olvassa 20

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 72

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Zsuzsanna_Makai 
Richard Castle: Heat Wave – Hőhullám

Eleinte kissé csalódott voltam, mert jóóóóóval többet vártam, főleg h a sorozarban mennyire nyomták a könyvet, aztán belerázódtam, mert megértettem, h kb egy tévésorozat egy részét kell várnom leírva.
Egyébként zseniális marketingfogásnak tartom, h a könyvvel eladják a filmet, a filmmel meg a könyvet.
Rook és Castle ugyanolyan vicces és szerethető, bár Castle annyiból szimpatikusabb, hogy törődőbb.
Csak azért vontam le egy csillagot, mert kb minden tizedik oldalon találkoztam a HŐHULLÁM szóval. Szerintem az életemben összesen nem láttam még ennyiszer leírva, mint ebben a könyvben.

>!
gybarbii
Richard Castle: Heat Wave – Hőhullám

A tévés sorozatot nagyon szeretem, ezért is döntöttem úgy, hogy megpróbálkozok a könyvvel, habár többen is mondták, hogy a sorozathoz képest gyengére sikerült. És igen, tény, hogy a sorozatbeli Richard Castle-ről ódákat zengenek, hogy milyen jól ír, hogy fogynak a könyvei, hogy igazi besteller-író, ezért egy kicsit én is csalódtam a könyvben. Többen vártam volna, azt a Richard Castle-t akartam kiérezni a sorok közül, akit a képernyőről megismerhettem. Azt a vicces, bohókás, öntudatos Castle-t, akit csak szeretni lehet, bármit is csinál! :)
Ennek ellenére gyorsan kivégeztem a könyvet, ha el tudod különíteni a gondolataidat a sorozattól, akkor egy nem is rossz krimit kapsz végeredményül (egy kis szexszel megfűszerezve), merthogy a krimi-szál elég jól ki lett találva, bár a végére azért egy kicsit elült az egész…
Az alapsztori tetszett, egy ingatlanmágnás, aki kizuhan a saját hatodik emeleti lakása erkélyéről. A fiatal özvegy, akinek látszólag semmije sem marad, egy pénzügyi tanácsadó, aki még a milliomos kisgyerekének egyetemi éveire sem tudod egy kis pénzt megmenteni, az uzsorások, akik korábban többször is felkeresik az elhunyt férfit… És még egy rejtélyes haláleset, ami a korábbi gyilkossághoz kapcsolódhat… Ebből a katyvaszból kell Nikki Heatnek kihámozni az igazságot. Ráadásul úgy, hogy Jameson Rook végig a nyomában van, hiszen – mint ahogy a sorozatból is tudhatjuk – a férfi a rendőrségről gyűjt anyagot következő írásához. Nikki Heat a könyv elején (legalábbis az első 5 oldalon) ki nem állhatja a sztárújságírót, de aztán hopp!, hirtelen vonzódni kezd hozzá, ki hitte volna?! Ez mondjuk nekem nagyon fura, mármint általában az ember nem bújik ágyba egy olyan férfival, akit az előző oldalon utált!
És igen, a sorozatbeli Castle-t imádom, tényleg, de Rook… falra tudtam volna mászni tőle, egyáltalán nem volt szimpatikus! Talán ez volt a legnagyobb csalódás az egész könyvben…

>!
h_orsi P
Richard Castle: Heat Wave – Hőhullám

Még jó, hogy a sorozatban szereplő Richard Castle sokkal jobb író :D Értem, hogy a rajongók éheztek arra, hogy kiadják ezt a könyvet, ami a sorozat egyik meghatározó része, de szerintem teljesen idő és pénzpazarlás volt.
A karakterek és a sztori is kidolgozatlan. Túlságosan is sablonra építettetek, unalmas bábukat ráncigálnak az egyik helyről a másikra.
Nem hiszem el, hogy valakinek ez tetszene. Még akkor sem, ha nem látta a sorozatot. EZ AKKOR SEM KRIMI! Ezt a szemetet még könyvnek sem szabadna nevezni! Ez egy valami, amit a kutya szájából rángattak ki és jó pénzért árusítják.

>!
krlany I+SMP
Richard Castle: Heat Wave – Hőhullám

Egyszerűen nem szabad belevetnem magam a mainstream (mondhatom én erre ezt?) popkultúrába, mert úton-útfélen csalódás ér.

Ezt a könyvet nem írhatta Richard Castle! Nem és nem! Az a krimiíró abban a sorozatban ennél többet tud!
A krimi szál bár elég jól volt felépítve, a végére elfáradt kicsit. Már a közepétől ki lehetett találni, hogy ki a gyilkos.
A romantikus szál, az hatásvadász. Ebbe a férfiba nincs miért beleszeretni. Gyérek a teoriái, közhelyesek a benyögései, amiket poénnak szán, és az elejétől a végéig idegesítő volt. A nő dettó. Ha azt mondom, hogy a karakterek kidolgozatlanok, akkor még elég finom voltam. Nemcsak kidolgozatlanok, de egydimenziósak is. Egynémely jelenet nagyon klisés, és vannak benne következetlenségek, ami egy krimiben szerintem megengedhetetlen (pl. figyelmet szentelünk egy ablakon lévő ujjlenyomatnak, aztán meg nem kezdünk vele semmit sem.).
Ez ilyen lehúzunk még egy bőrt gyorsan arról, ami már működik, addig, amíg még működik.
Talán Castle/Rook anyja hozhatott volna némi színfoltot a dologba, de szinte fel sem tűnik. Annyira nincs funkciója, hogy nem is értem miért tették bele. Ha már a lányát kihagyták belőle, vele is nyugodtan megtehették volna.
Eh! (legyint! balra el!)

>!
Moncsycsy
Richard Castle: Heat Wave – Hőhullám

Azért kezdtem el a könyvet, mert ha a sorozatra jut egy kis időm, akkor egy szórakoztató, vicces teljes mértékben kikapcsoló sorozat epizódot kapok, izgalmas krimiszállal és rengeteg humoros Castle-Beckett párbeszéddel. Na, igen….de mivel a fent említett lényeges körülmény, ezért nem sokszor jutok, hozzá, hogy megnézzek egy-egy részt. Ezért most vezekelhettem.
MERT SEMMI SEM EMLÉKEZTETETT, HOGY EZ EGYÁLTALÁN A SOROZATBÓL VAN!
Pedig arra a részre nagyon is jól emlékszem, amikor Castle azzal húzza Beckett nyomozót, hogy Nikki Heatet Beckettről mintázta. Tehát Rookot önmagáról, NY-ot NY-ról és így tovább. A történet lapos, unalmas, a szereplők idegesítők, nuku érzelem, és egy haldokló krimiszál ami a vége felé fel-fel éledt, mint egy állítólagos hulla, aki egy koporsóban találja magát és emiatt kap gutaütést. És tényleg meghal. Szóval izgalom semennyi és ha egy rosszabb Agatha Christie regénnyel hasonlítanám össze (amiből nem sok van) akkor pörgős cselekmény szempontjából egyértelműen AC nyerne. És ha valaki még akkor is megbékülne ezzel a könyvel, mondván “Castle” írta és a cselekmény még lehet kevésbé izgalmas, mondván ott vannak a jó karakterek, akkor annak ebben is csalódnia kell.
Tehát itt van a főszereplőnk Nikki Heat már a vezetékneve is ilyen humoros, haha aki valójában nem is tűnik főszereplőnek, mert érzelemmentes idegesítő P*A (nagy betűkkel) de mégis annyira de annyira nagyra van magával és még meztelenül is simán kitud nyírni bárkit egy vasalóval… legalábbis majdnem. És ebben a hihetetlen érzelem viharban hirtelen rájön, mégis bírja Rookot, (mily meglepő!) annak ellenére, hogy legszívesebben agyoncsapná. Apropó Rook, aki egy nagyképű, szintén idegesítő alak, nem sokat tett az asztalra pár viccesnek “mondható” benyögésen kívül és csak annyit tudott, hogy megmutassa ő aztán mindenkivel szörnyen jóban van, Bonoval Brad Pittel és explaymatekkel egyetemben.
Na, ilyen kevés könyvet sem olvastam korábban, ami ennyire érdektelen lett volna számomra.

10 hozzászólás
>!
Felixa P
Richard Castle: Heat Wave – Hőhullám

Bármennyire nem akartam, mégis a filmsorozat szereplőinek arcát láttam magam előtt olvasás közben. Nincs is ezzel probléma…, így még jobban is ment az olvasás. Bár a könyv karakterei szerintem kicsit visszafogottak, mint a filmbéliek, de ennek ellenére gyorsan szimpatizálni tudtam velük. (már megint párhuzamot vonok a sorozattal, de szerintem ez ebben az esetben elkerülhetetlen)
A krimi szál érdekfeszítő volt, ugyanúgy a nyomozás is és a romantikus szálacska is. Emiatt számomra gyorsan olvasható, kíváncsiságot feszegető olvasmány volt.
Persze, hogy érdekel a folytatás…

>!
FFG
Richard Castle: Heat Wave – Hőhullám

Szerettem volna, ha elbűvöl, de Nikki Heat nem vágott a padlóhoz úgy, ahogy azt Pochenkóval, a rossz fiúval tette.

(Részletesebben a linkeknél)

8 hozzászólás
>!
Algernon +SP
Richard Castle: Heat Wave – Hőhullám

Az a baj, hogy mivel Rick Castle Nathan Fillon vigyorog a hátsó borítón, neki pedig minden szavát elhiszem, amióta először megláttam a Firefly-osztályú Serenity fedélzetén, s én is „browncoats”-nak vallom magam, ezért voltak elvárásaim eléggé.
Az anyasorozatot, a Castle-t is imádtam, igazi délutáni, agykikapcsolós matiné számomra, szerethető karakterekkel, jó beszólásokkal, s bár már 1-2 évad óta erős minőségromláson ment keresztül, néha-néha azért még felveszem a fonalat. Ezért is örültem meg, mikor láttam, hogy a sorozat egy darabja valóban materializálódik, ráadásul annyira hűek, hogy még a szerző kilétét sem fedik fel (apropó, tudja valaki, ki az ténylegesen?).

Sajnos a sorozat előismerete rányomja bélyegét az olvasási élményre, hiszen Nikki Heat nálam juszt is a gyönyörű Stana Katic által megformált Kate Beckett. Raley pedig Ryan, ill. Esposito a társ. Innentől kezdve pedig iszonyú zavaró volt a kettőség, a karakterek is hasonlóan viselkednek (az nem indok, hogy eredetileg is ugye Castle anyagot gyűjtve szegődik a bűnügyi csoport nyomába, adott a párhuzam). Ráadásul bár számos utalás van az eredeti tv-sorozat momentumaira (pl. kártyázás a nagymágusokkal), mondatok köszönnek onnan vissza, a több tucat epizóddal a hátam mögött a fordulatok nem tudtak meglepni, számítottam rájuk. Kicsit untam, az a helyzet.

Kár érte.

Viszont a könyv felénél egy hatalmas epifánia-pillanatom volt, rájöttem a Rook-Castle párhuzamra. A Rook ugyanis nem más, mint a sakkban a bástya neve angolul, ami pedig általában vár (castle) formájú :)

11 hozzászólás
>!
Veron P
Richard Castle: Heat Wave – Hőhullám

Nem nézem a sorozatot, igazából nem tudtam semmit Castle-ról, csak egy kihívás miatt kezdtem bele, ha már benn volt a könyvtárban. Kellemesen elszórakoztam vele, a bűnügy sem volt teljesen ék egyszerű hál' istennek, de igazából semmi extra. A női főszereplőnk kissé fura volt nekem (ami lehet a férfi író miatt is, vagy csak nem voltam ráhangolódva…). Egynek elment, még lehet, hogy egyszer folytatom is, de se a könyvvel, se a sorozattal nincs az ide-nekem-érzés…

3 hozzászólás
>!
LyliaBloom I
Richard Castle: Heat Wave – Hőhullám

Az elején kicsit bele kellett rázódni, de aztán már egész jó volt. Néha, icipicit volt az az érzésem, hogy unom, de ez tényleg elenyésző volt. A vége felé már találgattam, és tetszett, hogy nem jöttem rá a megoldásra.
A sorozatot ismertem, így nem volt nehéz elképzelni a szereplőket. Viszont, ami nagyon pozitív: hogy itt nem húzták annyit egymás agyát, hanem szépen, ügyesen összejöttek :)
Köszönöm @dinnyemano, hogy olvashattam :)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
blankaveronika IP

Valaki egyszer megkérdezte Hitchcocktól, hogy elkövették-e már valaha a tökéletes bűncselekményt. Ő azt felelte, igen. Amikor pedig a riporter megkérdezte, hogy mi volt az, Hitchcock csak annyit felelt, hogy ezt senki nem tudhatja, hiszen éppen ezért volt tökéletes.

267. oldal, Tizenkilenc

Kapcsolódó szócikkek: Alfred Hitchcock
>!
h_orsi P

A sikerhez csak az kell hogy az ember kitartóan kutasson.

77. oldal, 4. fejezet (Könyvmolyképző, 2011)

>!
blankaveronika IP

– Korszakalkotó ötletem van – szólt közben Heat. – Mit szólnátok ahhoz, ha egészen régimódian nyomozni kezdenénk, bizonyítékokat keresnénk, és tényeket állapítanánk meg? Ezek talán jobban megállnának a bíróság előtt, mint az a szöveg, hogy „így gondolom”.

29. oldal, Kettő

>!
szakcsgab

Raley és Ochoa, beszéltetek Kimberly Starr plasztikai sebészével?
– Igen, és ott jutott eszembe, hogy eltávolíttatnék magamról egy csúnya dolgot, ami már két éve folyamatosan bosszant – felelte Raley, majd pillanatnyi szünet után hozzátette: – Ocohoát.

137. oldal

>!
gybarbii

– Á, biztos, hogy ez a nő nem tehette.
– Ugyan miért?
– Mert túlságosan is boldog.

135. oldal

>!
Fay 

Kétemeletnyit ereszkedtek még, amikor a két nyomozó halkan elkezdte dúdolni az „It's Raining Men” dallamát, majd kirobbant belőlük a nevetés.
– Ez most komoly? – nézett rájuk Nikki. – Képesek voltatok ezen röhögni, csak mert itt is szétfröccsent egy ember?
– Azt hiszem – mondta Rook –, hogy még életemben nem voltam ilyen büszke semmire.

19. oldal

>!
szakcsgab

– Jut eszembe, látta az eredetit is?
– Nem, az Londonban van.
– Igen, a Tate Galériában.
– Ha maga tényleg látta, akkor tessék, elbüszkélkedhet vele.
– Mickkel és Bonóval mentünk el megnézni, és Elton John Bentley-jén hajtottunk oda.
– Ezt most majdnem elhittem.
– Tony Blair annyira pipás volt, hogy helyette Harry herceget hívtuk el magunkkal.
– Majdnem megfogott- kuncogott a lány, és a képre pillantott.

149. oldal

>!
blankaveronika IP

– Azt ígérte, hogy hoz nekünk sütit, úgyhogy én sütit is akarok, nem csak kedves gondolatokat.
– Higgyétek el, hogy mindegyik makulátlan állapotban volt, amikor elindultunk a cukrászdából – protestált Rook, majd miközben a jelenlevők elkezdtek elszivárogni, még hozzátette: – A hőség az oka, mindent megolvaszt, ami csak létezik.
– Tudod mit? Tedd ki még egy kicsit a napra, és nemsokára visszajövök egy szívószállal.

136. oldal, Nyolc

>!
gybarbii

A férfi boldogan, sugárzó arccal kérdezett vissza: – Ugye bekapcsolhatom én a szirénát?

78. oldal

>!
Szimirza P

– Maradjunk abban, hogy én majd törődök a fenekemmel, maga pedig vigyázzon a tömegre, rendben?

8. oldal


A sorozat következő kötete

Nikki Heat sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Halálos híresség
Douglas Preston – Lincoln Child: Az ereklyetartó
Lawrence Block: A betörő, aki parókát viselt
Stuart M. Kaminsky: CSI: New York – Véres napfény
Paul Auster: New York trilógia
Caleb Carr: A Halál angyala
Lawrence Block: Sírok között
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Libba Bray: The Diviners – A Látók
Ed McBain: A szélhámos