Heat ​Wave (Nikki Heat 1.) 14 csillagozás

Richard Castle: Heat Wave

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​New York real estate tycoon plunges to his death on a Manhattan sidewalk. A trophy wife with a past survives a narrow escape from a brazen attack. Mobsters and moguls with no shortage of reasons to kill trot out their alibis. And then, in the suffocating grip of a record heat wave, comes another shocking murder and a sharp turn in a tense journey into the dirty little secrets of the wealthy. Secrets that prove to be fatal. Secrets that lay hidden in the dark until one NYPD detective shines a light.

Mystery sensation Richard Castle, blockbuster author of the wildly best-selling Derrick Storm novels, introduces his newest character, NYPD Homicide Detective Nikki Heat. Tough, sexy, professional, Nikki Heat carries a passion for justice as she leads one of New York City's top homicide squads. She's hit with an unexpected challenge when the commissioner assigns superstar magazine journalist Jameson Rook to ride along with her to research an article on New York's Finest.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Hyperion, 2009
198 oldal · ISBN: 1401323820

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

BrigiHudacsko I>!
Richard Castle: Heat Wave

Fogalmam sincs, milyen lehet „ártatlanul” olvasni ezt a könyvet, vagyis a Castle ismerete nélkül, bár úgy sejtem, nekem akkor kevésbé tetszett volna. Mindenesetre nagyon élveztem a folyamatos hasonlítgatást, az utalások keresgélését és a turkálást Rick Castle agyában. A sorozatban megszokott humor azonban nagyon hiányzott – persze Rick nem Derrick, és persze nem is teljesen Rook, de Nikki Heat meg még Beckett-től is sokkal kevésbé vicces sajnos, ami nekem nem jött be. (Viszont a fiúk legalább cukik.) És man, ennyi szlenget egy könyvben! Elképesztő, nem bírom elhinni, hogy van ember, aki így beszél, mint a NYPD. :)

FitzwilliamDarcy667>!
Richard Castle: Heat Wave

Ha a Castle című sorozatot nem néztem volna, akkor talán kevesebbet kapott volna. Ez ott ütközik ki nagyon, hogy a karakterek nem kelnek életre, csak tudom, hogy kikre vannak alapozva. Rook egy szimpla egoista, beképzelt, seggfej. De a tudat hogy ő Castle kicsit megmenti a karaktert, mert tudom, hogy viccesebb a karakter. Nikki pedig nem tudja eldönteni, hogy akkor ő most micsoda. A 2.-3. fejezet környékén már felugrik a gondolat, hogy „nem lehetek szerelmes Rookba”, és ez így a semmiből jött. A „kapcsolatuk” igazából nem fejlődik sajnos spoiler. A másik két detektív annyira a háttérbe szorul, hogy szegények még a mellékszereplő díjért se indulhatnak, mert annyira nem tudunk meg róluk semmit. Csak annyit, hogy össze vannak nőve és nagyon vicces kisfiúk mindketten. Nikki karaktere viszont jóra sikerült, kivéve azt, ahogy a Rook helyzetet kezeli, de azon felül jó lett.

Luca87 I>!
Richard Castle: Heat Wave

Egy pillanatra játsszuk azt, hogy Rick Castle írta a könyvet. Ez esetben két dolgot tudunk meg:
1. Castle-nek nincs baj az egójával. (Ez persze eddig sem volt titok…)
2. Álmodik a nyomor :)

Egyébként meg közepes krimi, a sorozat sokkal-sokkal jobb. Főleg azok a részek fájtak, amikor a filmben két másodperc alatt lejátszódó, végtelenül vicces jeleneteket egy bekezdésben körülírták.

Nagyon csúnya, pénzéhes dolog volt megírni ezt a könyvet, ugyanakkor persze kreatív, jópofa ötlet is. Nem bánom, hogy elolvastam, de azt javasolnám, hogy csak az kezdjen bele, aki már Castle-rajongó.

FalcoAmelia>!
Richard Castle: Heat Wave

Nem vagyok nagy krimi fan, de mivel imádom a sorozatot, gondoltam megpróbálom a könyvet is. Kellemesen csalódtam benne, egy könnyed, izgalmas krimi, jó karakterekkel. Lényegében tök olyan, mint a sorozat.

András_a_László>!
Richard Castle: Heat Wave

Bevallom, csak és kizárólag a sorozat miatt kezdtem el olvasni.
Első körben azt vártam olyan élmény lesz olvasni, mint megnézni egy Castle epizódot, de sajnos tévedtem.
A könyv olvasása közben jöttem rá, hogy milyen sokat ad hozzá a történetekhez Nathan Filion és Stana Katic színészi játéka.
Eléggé összecsapott könyvnek érzem (a közepén lévő jelenetet leszámítva), mintha egy el nem készült epizód forgatókönyvét adták volna a kezembe.

Mandy>!
Richard Castle: Heat Wave

Nem értem miért van mindenki lekicsinylő véleménnyel a könyvről, mert nekem kifejezetten tetszett. A Castle c. sorozatot is nagyon szeretem, és a színészeket képzeltem a könyvbeli karakterek helyébe. Én ajánlom mindenkinek.


Népszerű idézetek

abstractelf>!

„No. And thank you for not touching my monitor. I never understood why people have to touch computer screens when they point.”
„I know. The same people who need to mime telephones with their fingers when they say call me.”

Chapter 3

BrigiHudacsko I>!

„How are coping with all this? Between the murder and the burglary, you must be ready to go right back to Sweden.”
Agda wagged her head in disbelief at it all. „Oh, it is quite upsetting, yes? But we have murder in my country, too. Almost two hundred last year, they say.”
„In the entire country?”
„Yes, isn't that terrible? It is everywhere.”

160-161. oldal

1 hozzászólás
abstractelf>!

„That trust Matthew had in me” he continued, „was a two-edger. I got to know all the secrets. But I also got to know all the secrets.”

Chapter 3

BrigiHudacsko I>!

Nikki led with her Maglite; Rook surprised her with a beam of light of his own. At the second floor landing she said, „What the hell is that?”
„iPhone ap. Cool, huh?” The screen of his cell phone radiated a bright flame from a virtual Bic lighter. „These are all the rage at concerts now.”
„Did Mick tell you that?”
„No, Mick didn't tell me that.” They resumed their climb and he added, „It was Bono.”

98. oldal

hope22>!

“I’m very sorry for your loss,” she said. “This is Jameson Rook.”
“The writer?”
“Yes,” he said.
“OK…,” said Paxton, accepting Rook’s presence as if recognizing there was a walrus on the front lawn but not understanding why.

32. oldal

hope22>!

“Hope it’s not too late to call, Captain.”
“If it is too late, it’s too late to hope. What’s up?”

45. oldal

Szelén P>!

I know, I saw it on your face yesterday in Starr’s living room. Little did I know when I called in my order it would be a get well gift… Well, actually more like a glad-you-didn’t-get-killed-last-night gift.

80. oldal

Szelén P>!

Nikki just looked and waited. Nothing screamed louder than silence.

82. oldal

Szelén P>!

“Look, if you have any doubt I can take care of myself, I’ll be more than happy to give you a demonstration. Is your health insurance current?” “All right, what if this is just my flimsy excuse to see your apartment? What would you say to that?” Nikki looked across the street and back at him. She smiled and said, “I’ll bring in some pictures tomorrow,” and crossed with the light, leaving him there on the corner.

93. oldal

Szelén P>!

Rook brought a Dean & DeLuca cup to Heat’s desk. “Here, I got you your usual. A nonfat, no-foam, double-pump vanilla latte.” “You know how I feel about frou-frou coffees.” “And yet you have one every morning. Such a complex woman.” She took it from him and sipped. “Thanks. Very thoughtful.” Her phone rang. “And next time remember the chocolate shavings.” “So complex,” he said.

160. oldal


A sorozat következő kötete

Nikki Heat sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mary Blayney – Ruth Langan – Mary Kay McComas – J. D. Robb: Suite 606
Mary Blayney – Patricia Gaffney – Ruth Ryan Langan – Mary Kay McComas – J. D. Robb: The Unquiet
Mary Blayney – Ruth Langan – Mary Kay McComas – J. D. Robb: Dead of Night
Paul Auster: The New York Trilogy
Stuart M. Kaminsky: Deluge
Caleb Carr: The Alienist
Mary Higgins Clark – Alafair Burke: All Dressed in White
Lawrence Block: A Ticket to the Boneyard
Ed McBain: Fuzz
John Sandford: Silent Prey