Táplálkozással ​a rák ellen 1 csillagozás

A daganatos betegségek megelőzése és kezelése élelmiszerekkel/Kötelező olvasmány egészségünk érdekében
Richard Béliveau – Denis Gingras: Táplálkozással a rák ellen

Az ​évek során számos klinikai és járványtani tanulmány mutatta ki az alapkutatások eredményeit összegezve, hogy az a tudatosan összeállított étrend, amely bőségesen tartalmaz zöldségféléket és gyümölcsöket, bizonyíthatóan csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Mi több, egyes táplálékok már a petesejtben képesek elölni azokat a mikrotumorokat (daganatkezdemények), melyeket életünk folyamán mindannyian testünkben hordozunk, és amelyekből idővel rosszindulatú daganat fejlődhet ki. Való igaz, hogy egyes élelmiszerek jelentős mennyiségben tartalmaznak olyan nem tápláló (fitokémiai) anyagokat, melyeknek, úgy tűnik, kulcsfontosságú a szerepük ebben a kémiai védőhatásban. A közelmúlt kutatásai kimutatták, hogy a zöldségek és a gyümölcsök mellett egyéb élelmi anyagok, mint a zöld tea, a kurkuma vagy a keserű csokoládé is jelentős mennyiségben tartalmaznak daganatellenes molekulákat. Például a napi rendszerességgel fogyasztott zöldségek, gyümölcsök, a zöld tea vagy… (tovább)

Eredeti cím: Les aliments contre le cancer

Tartalomjegyzék

>!
Kossuth, Budapest, 2006
214 oldal · ISBN: 9630949059 · Fordította: Mehesán Emma

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Greger – Gene Stone: Hogy ne halj meg
Nők egészsége
Will Bulsiewicz: Éltető rostok
Pados Gyula: A koleszterintől az infarktusig
Oravetzné Zsóka: A végleges fogyás legnagyobb titka
Szendi Gábor: Paleolit táplálkozás
Marjolein Dubbers: Hormonkontroll
Gyógyító ételek – Ártalmas ételek
Linda Gamlin: Az allergia
Bálint Géza: Artrózis