Az írásban bravúrosan vegyül a fantázia és az egészséges humor a leghétköznapibb és a legmélyebb gondolatokkal. Az olvasó, aki az íróval végigkalandozza ezt az utat, ezután óhatatlanul kissé másképp fogja látni világunkat, melyben nincs „én”, „te”, „ő” – mert minden és mindenki EGY.
Minden és mindenki EGY 42 csillagozás
Eredeti cím: One
Eredeti megjelenés éve: 1988

A létidőben való utazgatás fejezetről fejezetre nagyon jó volt
Számos hasznos gondolat, bölcsesség.
Érzelmileg és értelmileg is fejlett irománynak mondanám. Rengeteg érzelem megelevenül benne, valamint a tudás utáni szomjúság, kutakodás, gondolkozás.
A mondanivalója, hogy minden és mindenki egy, nos valahol hihetőnek tartom. Minden csak nézőpont kérdése.
(Az illúziókat ez se nyomta le, ezért csak második kedvenc az írótól )

Az egyik legjobb Bach-könyv, minden fejezetében rengeteg értékes gondolattal, és kiváló írói stílusban!

– Azt akarod tudni, mi a módja annak, hogy az általad elképzelhetõ bármely én-változatoddal beszélhess?
…
– Nem igazán boszorkányság.. Képzeld magad elé az én-változatodat, akivel beszélni akarsz, Richard, higgy benne, hogy megkérdezel tõle mindent, amit tudni akarsz. Vedd úgy, hogy hallod a válaszokat.

A valóságnak semmi köze ahhoz, mi válik számunkra láthatóvá abban a szűk sávban, amelyben egyáltalán képesek vagyunk látni. A valóság a szeretet kifejeződése, a tiszta, tökéletes szereteté, melyet nem képes kikezdeni sem tér, sem idő
– Éreztétek már magatokat annyira egynek a világgal, az egész világegyetemmel, mindennel, ami létezik, hogy túlárad bennetek a szeretet ?

Ragaszkodtok az igazságérzetetekhez, belső etikai parancsaitoknak engedelmeskedtek akkor is, amikor nagyon nehéz, sőt veszélyes, vagy ha a többiek ezért különcnek bélyegeznek. A különlegességetek az oka annak, hogy távolállónak érzitek magatokat egymástól. Ettől vagytok magányosak. És ez az, amiért tökéletesen megfeleltek egymásnak.

Létezik olyasmi, ami születéstől eleve emberré tesz? (…) Egy emberi lény az élet kifejeződése, fényt hoz, a szeretetet sugározza vissza, jelenjék meg bármely dimenzióban, öltsön bármilyen formát. Az emberség nem fizikai meghatározás, Richard, hanem szellemi cél. Nem kapjuk, hanem kiérdemeljük.