A ​földön idegen 7 csillagozás

Richard Bach: A földön idegen

Gyermekként ki ne próbált volna meg repülni? Ki nem látott még gyermeket, aki zokog, mert nem tud repülni? A repülés az emberiség ősi álma. Nem csupán e képesség közvetlen gyakorlati haszna miatt. A repülés szabadságot teremtő kaland, szellemi kihívás. Könyvünk hőse az amerikai légierő tisztje. Egy rutinfeladatnak induló éjszakai repülés során viharba kerül. Mennyit bír egy repülőszerkezet, a modern technika csúcsteljesítménye? Hol a határ, amelyen túl a természet erői játszva szétmorzsolhatják? Tehetetlen porszem-e maga az ember is?
Akit a modern vadászrepülőgépek érdekelnek, itt mindent megtudható róluk: a vezetésükről, műszereikről, pilótáik kiképzéséről, az irányítószolgálatról, a légiharcról.
Ez a könyv mégsem csupán erről szól, nem is az izgalmakban bővelkedő repülőútról. Valódi értékét azok a különös, rendhagyó, de mindig a lényeget érintő gondolatok adják – égről, földről, életről, halálról –, amelyek Bach minden egyes könyvét oly lenyűgözővé teszik.

Eredeti cím: Stranger to the Ground

Eredeti megjelenés éve: 1963

>!
Édesvíz, Budapest, 1998
180 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635282893 · Fordította: Simóné Avarossy Éva

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Herczeg_Antal>!
Richard Bach: A földön idegen

A fülszöveg alapján valamint a repülők és az irodalom iránti szeretetem miatt abszolút nyerő könyvnek tűnt. Ezzel szemben a mélyen szántó gondolatok, inkább felszíni kapirgálások, a repülős rész pedig száraz, nagyrészt unalmas leírás. Olvasás közben folyton elkalandoztak a gondolataim, egyáltalán nem kötött le. Olyan volt ez a könyv, mint a tanár, aki kiválóan ért a tantárgyhoz, amit tanít, de az előadása unalmas és sivár.


Hasonló könyvek címkék alapján

Piers Paul Read: Életben maradtak
Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni
Mike Dunn: Sidewinder
Michael Crichton: Repülő koporsó
David McCullough: A Wright fivérek
Lee Carroll: Hazatérés
Mark Helprin: Téli mese
James Redfield: A mennyei prófécia
Rick Riordan: Neptunus fia