Az ​árnyak birodalma (Diablo 3.) 65 csillagozás

Richard A. Knaak: Az árnyak birodalma

Eredeti történet csatákról, varázslatról és véget nem érő küzdelmekről.

A távoli Kehjistan dzsungelében egy ősrégi halott város, Ureh romjai rejtőznek, melyről sokan úgy tartják, hogy nem más, mint a Mennyország kapuja. A legenda szerint minden kétezredik évben, amikor a csillagok állása megfelelő, és a közeli Nymyr-hegy árnyéka ráborul a romokra, Ureh újjászületik – és feltárul minden elveszett kincse mindazok számára, akik elég bátrak ahhoz, hogy megkeressék.

Egy emberöltőn át folytatott kutatás és lázas számítások után a Vizjerei varázsló, Quov Tsin maga is szemtanúja lett a szent város újjászületésének. De Tsint és felfogadott zsoldosait valami egészen más várja a városfalak mögött, mint amire számítottak. Kiderül, hogy a fenséges Ureh csodás álma valójában a legszörnyűbb rémálom, amely könyörtelenül lehúzza őket oda, amit mindenki csak úgy ismer, hogy az árnyak birodalma.

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Alexandra, Pécs, 2003
494 oldal · ISBN: 9633684811 · Fordította: Fehér Fatime

Kedvencelte 11

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Popovicsp87 P>!
Richard A. Knaak: Az árnyak birodalma

Határeset az előző két történet között.

Meglepő, de a klisés története működik. Ahogy az emberek átjutnak Ureh városába, igazából a „semmi nem az aminek látszik” történetet kapjuk. Mégis működik, a karakterei jók, egyedül Quov Tsin volt roppant idegesítő. Akár Vizjerei, akár nem, már jó korán fel kellett volna darabolni.
Urehben valahogy leült a történet. Nagyon sokáig elhúzódik ez a szál és azt sem igazán értettem, hogy Kentril miért nem idegeskedik az emberei miatt.
Mármint bent vannak egy rejtett városban, ami csak a legendákban létezik és úgy viselkedik, mint akinek ez teljesen rendben van.
Legalább Zayl nyomozása menti a helyzetet, őt olyan necrora írták, amilyent az első kötetből hiányoltam. Normálisan varázsol, cinikus.
Társa, Humbart pedig igen vicces figura volt, jók voltak a beszólásai, és jó volt a két karakter között a kémia.
Viszont kicsit fura volt, hogy senkit nem zavarnak a dolgok. Értem, hogy van egy-egy sablonkarakter, de ahogy viselkednek, nekem nem volt logikus.

A végére megint kicsit felpörgött a történet, bár addigra sajnos már kitalálható a csavar.
Ami menti a kötetet, az a hangulata, és a szereplőinek egy része. Minden másban közepes.

>!
Alexandra, Pécs, 2003
494 oldal · ISBN: 9633684811 · Fordította: Fehér Fatime
7 hozzászólás
Darth_Revan>!
Richard A. Knaak: Az árnyak birodalma

Richard A. Knaak: Az árnyak birodalma
Ez volt a legfélelmetesebb, legijesztőbb, legizgalmasabb és az eddigi legjobb Diablo regény, ami megjelent magyarul. E mellett elmondható, hogy ennek volt a legtöbb köze a Félelem Urához. Knaak egy feszültségekkel és izgalmakkal teli rejtélyes és kalandos történetet tett le az asztalra. A végén volt egy csodás drámai fordulat is, mely rendkívül megható lett. Richard egy kissé feljebb tekerte a horror faktort, de azért még megmaradt a hagyományos dark fantasy vonal. Viszont sokkal rémisztőbb és kísértetiesebb lett az előző két történetnél. Több helyen tisztára úgy éreztem, mintha a Démonok között univerzumban lennék.
Szóval, abszolút élveztem ezt a könyvet. Az elejétől a végéig.
spoiler Természetesen ki kell emelni a Knaakra jellemző epikus és részletes csataleírásokat, melyek most is zseniálisak lettek. A szerzőnek sikerült sok érzelmet belecsempésznie ebbe a regénybe. Volt itt humor, sötét feszültség, dráma és megható áldozat. Külön ki kell emelnem Atanna és Kentril kapcsolatát. Sajnálom, hogy annak idején csak ennyi Diablo regény jelent meg magyarul. Várom a legújabbat, bármelyik is legyen az. Az árnyak birodalma most is kedvencem maradt. Ötöst adok rá.

3 hozzászólás
Cleaveland>!
Richard A. Knaak: Az árnyak birodalma

Sötét világ, komor hangulat. Ez jellemző a könyvre, ami teljességében visszaidézi a névadó játék hangulatát. Az előző két kötetet szerintem összességében nem sikerült túlszárnyalnia, de nem is marad el tőlük. Elolvasása mindenképp ajánlott azoknak, akik szeretik ezt a stílust.

_Nagy_Imre_>!
Richard A. Knaak: Az árnyak birodalma

Szerintem kifejezetten jó könyv. Nagyon jól indul, pörgős a felvezetés, nem vontatott, nem untatja a olvasót. Ez a tulajdonság folyamatosan az első fejezettől a végéig megmarad.

A helyszín nagyon tetszett, Kehjistan dzsungelében járunk (Diablo 2. Act 3) azon belül is egy legendás, elhagyatott város, Ureh romjai között. A többit a sztoriról megtalálja aki szeretné a szinopszisban.

A karakterek többé-kevésbé jól vannak megírva. A személyes kedvencem Zayl volt, a szellemidéző, és a társa Humbart, akinek nem csak a humort köszönhetjük, de sokszor ki is húzza a gazdáját a csávából. Kentril tipikus „hős” karakter, azonban szerintem túl naívra írta a szerző, spoiler Quov Tsin pedig szimplán utálatos volt és idegesítő.

Egészen részletes betekintést kapunk Ureh múltjába, említik a Bűnös Háborút, sokszor halljuk az arkangyalok nevét, a három Főgonosz neve pedig kifejezetten sokszor bukkan fel. spoiler

Külön tetszett, hogy mennyire sötét a könyv hangulata, egészen magával ragadott, melegben, vízparton olvastam, mégis átjött az érzés. Mindenkinek ajánlom, talán a kedvencem a trilógia közül, de nehéz dönteni ez és a második könyv között. :)

Hátha egy nap elolvashatjuk a többi Diablo regényt is, valamint a kiegészítő kompendium könyveket is magyarul, mint például a Book of Cain, Book of Tyrael stb.

geckolexa>!
Richard A. Knaak: Az árnyak birodalma

A sorozat hozza a formáját, mint mindig, eseménydús és izgalmas a cselekmény, a feszültség kézzel fogható. Ajánlom mindenkinek, aki olvasta a korábbi köteteket, és azoknak is, akik nem, mivel egyedül is megállja a helyét. A Vér szava után ez a második kedvenc Richard A. Knaak könyvem. :)


Népszerű idézetek

Wormy>!

– Szerintem a halálhoz kell egy cseppnyi élet is, hogy megfűszerezze, nincs igazam?

54. oldal

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Lawrence: Tövisek Királya
Susan Ee: End of Days – A vég napjai
Anne Rice: Lestat, a vámpír
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Joe Hill: NOS4A2
Stephen King – Peter Straub: A talizmán
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Dan Simmons: Dermesztő nyár
Jon Sprunk: Az Árny csábítása
Stewart Wieck: Malkáv