Grill ​& Tűz 1 csillagozás

120 különleges recept kerti grillpartikhoz
Rich Harris: Grill & Tűz

Gyújtsuk ​be a grillsütőt, és máris indulhat a kerti parti! Rich Harris, neves ételstylist receptjei segítségével ízletes füstölt csirkeszárnyakat, csilis hot dogot vagy báránysaslikot készíthetünk. A különlegességek kedvelőinek olyan pompás hal- és tengeri herkentyűs ételeket is süthetünk faszénen, mint a gall polip, a tengeri sügér, a ragacsos bárányoldalas vagy a szecsuáni füstös malacpofa.

Az ízletes grillételek mellett ital- és desszertrecepteket is találunk a kötetben: öblítsük le a húskölteményeket egy-két koktéllal – füstölt eszpresszó-Martinit vagy faszenes sziruppal készített Old smokyt kér valaki? –, és ráadásként olyan különleges desszerteket is kóstolhatunk, mint a pirított pillecukros fagylalt vagy a sós csokoládépraliné.
Ezekkel az ínycsiklandó fogásokkal egész évben elkápráztathatjuk vendégeinket, amikor csak az időjárás engedi!

A szerző az utazásai során gyűjtött különleges, mégis könnyen elkészíthető recepteket, a merész ízeket és kiváló… (tovább)

>!
Kossuth, Budapest, 2017
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630986434

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Baráth_Zsuzsanna P>!
Rich Harris: Grill & Tűz

Rich Harris: Grill & Tűz 120 különleges recept kerti grillpartikhoz

Finoman szólva is szeszélyes még az április, de megállíthatatlanul közeledik a jó idő, lassan lehet elkezdeni tisztogatni a kerti grillsütőt, mert kezdődik a szezon. Családi, baráti összejövetelek megkoronázása lehet egy jól elkészített finomság, ezért érdemes rászánni az időt arra, hogy az alaprecepteken túl kipróbáljunk különlegesebb fogásokat is, ehhez jelent segítséget ez a jó kis könyv, amelyből alaposan továbbképezhetjük magunkat a műfajban. Rich Harris ételstylistként, gasztronómiai szakemberként és magánséfként tevékenykedik, de nem kell megijedni, nem a legflancosabb grillreceptjeit gyűjötte csokorba ebben a könyvben, hanem a legínycsiklandóbbakat, amelyekkel meglepően kevés melóval lehet nagyot villantani a vendégek előtt. Mindenki megtalálhatja az ízlésének leginkább megfelelő finomságot a leírások között, mert igen széles skálán mozognak a receptúrák a klasszikus húsos változatokon át a vega ételeken át a desszertekig. És akkor a füstölt vodkáról még nem is beszéltem. Kell némi nyitottság a receptek kibpróbálásához, hiszen a többségük nem a műfaji klasszikusok közül kerül ki, de mit veszíthetünk azzal, ha eltérünk a megszokástól, és rádobunk a grillre pl. egy kis ananászt is kipróbálási célzattal?
A teljes kritika itt olvasható:
http://jusandcalzone.blog.hu/2017/04/12/konyvajanlo_ric…


Hasonló könyvek címkék alapján

Gáll Tímea: Kölcsönkért kovász
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége
Borbás Marcsi: Édes békeidők
Horváth Ilona: Szakácskönyv
Fiona Patchett: Nagy sütiskönyv gyerekeknek
Kis-Varga Judit: Csak a süti – Csak a Puffin
Lajos Mari – Hemző Károly: 66 karácsonyi édesség
Vanessa Kimbell: Kovásziskola
Jamie Oliver: Jamie természetesen
Jutta Renz: Muffin