Drótfátyol (Halálosztó 2029 11.) 8 csillagozás

Ricardo Crosa: Drótfátyol

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy gyűjtőmunka során különös adatokra bukkannak a gerillák Lennoxban. Az adatok dekódolása után kiderül, hogy egy rég elfeledett Bázis lapul valahol Santa Monica kies negyedében. Egy Bázis, mellyel sok-sok évvel ezelőtt titokzatos körülmények között szakadt meg a kapcsolat. A Parancsnokság úgy dönt hát, hogy itt az ideje utánajárni a két évtizedes rejtélynek, s egy jól képzett alakulatot küldenek az elveszett építmény felkutatására.
Ám amikor az alakulat megérkezik, hamar rá kell döbbennie, hogy jobb lett volna, ha a hely holléte örökre feledésbe merül. A Bázis mélye ugyanis olyan titkokat rejt, melyre az emberek talán még nincsenek felkészülve. Mint ahogy ők sem.
De mi van akkor, ha a szörnyű titok önmagát akarja leleplezni? Vajon meg lehet-e akadályozni, hogy felszínre kerüljön a rejtély? El lehet-e kerülni a tragédiát? És mi történik akkor, ha a Parancsnokság pont az alakulatot látja az eltűntetni kívánt információ egyetlen forrásának?

>!
Cherubion, 2002
216 oldal · ISBN: 9639346578

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Razor SMP
Ricardo Crosa: Drótfátyol

A Végítélet Gyermeke eseményei során már említésre került a titokzatos Drótfátyol, ez az előzményregény lerántja a leplet róla. A nyitó akciót leszámítva a regény nagy része a titokzatos laboratóriumban játszódik, így a szokásos gépek elleni akciózás helyett itt inkább a rejtély, a titokzatos ellenfél, no meg az emberek közti bizalmatlanság dominált.
A regény vége némileg nyitott, de a szerző más művekben lezárta a karakterek sorsát. (Szerencsére én már nem emlékeztem a San Francisco expresszre, így izgulhattam, ki is marad életben.)

>!
Cherubion, 2002
216 oldal · ISBN: 9639346578
>!
WildDuck
Ricardo Crosa: Drótfátyol

Néha hátborzongató volt. Nehéz volt letenni, mert érdekelt a bizarr események végkifejlete. A vége nem volt lezárt, de megvan a saját befejezésem, mint -szerintem- minden olvasónak.


Népszerű idézetek

>!
Razor SMP

A percek ólomlassúsággal vánszorogtak, és Coleman hamar elunta magát. Az órájára pillantott, és megütközve vette tudomásul, hogy már huszonnegyedike van. Karácsony.
– Hé, öreg! – Szavait a hullának címezte, más társasága nem lévén. – Tudtad, hogy ma van a szeretet ünnepe? Nem, mi? Csak csoszogtál naphosszat cél nélkül, míg nem jött egy tőkős gerillagyerek, aki beléd pumpálta fegyvere fölöslegesnek vélt két és fél kiló ólmát!
Csendesen kuncogott a helyzet fonákságán. Egy hullával humorizál. Remek! Lehet ennél mélyebbre süllyedni?

205. oldal, 10. Végjáték


A sorozat következő kötete

Halálosztó 2029 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Raana Raas: Árulás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Raana Raas: Elágazó utak
On Sai: Lucy
Zsoldos Péter: Távoli tűz
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
László Endre: Jóholdat, Szíriusz kapitány!
Harrison Fawcett: A Katedrális legendája
Romhányi József: Mézga Aladár különös kalandjai
Duncan Shelley: A félelem íze