A ​Végítélet Gyermeke (Halálosztó 2029 10.) 12 csillagozás

Ricardo Crosa: A Végítélet Gyermeke

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Los ​Angeles, 2027

Los Angeles háború kínozta városában a Sors szeszélye különös figurákat sodor egymás mellé. Egy tudathasadásos, rémült kislányt és egy gyermekét vesztett, embertársaitól elidegenedett nőt, a Beverly Hills-i Csillag Bázis gerilláját. A társadalom két számkivetettje hamar egymásra talál, de boldogságuk nem lehet hosszú életű és a Gépisten serege hamarosan szétdúlja azt a csipetnyi békét is, ami osztályrészük lehetett volna.
De vajon miért űzik a kislányt oly engesztelhetetlen megszállottsággal kiborgok légiói? És vajon ki az a titokzatos barát, aki minden éjszaka felbukkan, hogy a pirkadattal együtt nyoma vesszen és aki bámulatos módon uralni képes a lelketlen gépeket? Ki az a félelmetes Keresztember, akitől a kislány jobban retteg mindenki másnál? Vajon milyen titkokat rejt még a gyermek múltja?
Végül, amikor embertársaik is ellenük fordulnak, a párosnak új dilemmával kell szembesülnie. Kik az igazi ellenségek? Az emberek, vagy a kiborgok? A… (tovább)

>!
Cherubion, 2002
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639346446

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Razor P>!
Ricardo Crosa: A Végítélet Gyermeke

A sorozat 10. kötete cselekményét tekintve továbbra is marad Los Angelesben, ám pontos időpontot nem kapunk (leszámítva a fülszöveg 2027-jét). A helyszín ezúttal Beverly Hills, ami már-már nyugis környék a belvároshoz képest. Hollywood elhagyott stúdiói közt főszereplőnk, Rebecca, egy különleges kislányra bukkan, aki mintha egyszerre vonzaná és őrjítené meg a gépeket. Az anyai ösztön persze erős, így Rebecca magával viszi a lányt, katasztrofális eseményeket elindítva ezzel…
Ahogy Sheenard regénye a bandaháborúra feküdt inkább rá, úgy Crosa ezen regénye erősen az érzelmi szálakat teszi a középpontba, mire képes egy (nevelő) anya a gyermekéért. Persze azért akcióból sincs hiány, ráadásul a regény elhinti a következő (valójában előzmény) kötet sztorijának magját, ill. némi főszálas (már ha beszélhetünk itt ilyenről ennél a sorozatnál spoiler) utalást is. Kicsit zavart, hogy a regény elején a Terminátorok bénábbnak tűntek a korábbi könyvekhez képest, ill. Rebecca állandóan V-12-őzte az Ezüsthernyót, pedig egy korábbi kötetben pont ez volt egy Alfa lebuktatója.

>!
Cherubion, 2002
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639346446

Népszerű idézetek

WildDuck>!

És ott volt még valami.
A felvetett roncsok között ott repült a Krisztus szobor is. S mintha az arca szelíden mosolygott volna…

217. oldal utolsó három mondat /A könyv utolsó mondatai/(Az epilógust kivéve)


A sorozat következő kötete

Halálosztó 2029 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Csillagok szikrái
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Raana Raas: Ellenállók
Raana Raas: Hazatérők
Pierce Brown: Hajnalcsillag
Gabriel Wolf: A napisten háborúja
Isaac Asimov: Asimov teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma I.
J. D. Robb: Halálos híresség
Frank Herbert: A Dűne
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója