Holttest ​a fürdőkádban 80 csillagozás

Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ha ​Agatha Christie és P. G. Wodehouse együtt írna detektívregényt, ilyen lenne.

1932, London. A trónöröklési sorrendben Lady Victoria Georgiana Charlotte Eugenie az esélytelen harmincnegyedik helyen áll, és szegény, mint a templom egere. Miután lelécel a skóciai családi kastélyból, és ezzel megússza, hogy férjhez kelljen mennie Halpofához (Siegfried herceghez), Londonba költözik.

A fővárosban meglepő kalandok várnak rá:
életében először saját magának kell begyújtania egy kandallóba,
belezúg egy házasságra alkalmatlan, nagyon szexi ír nemesbe,
inkognitóban házvezetőnői szolgálatot alapít, hogy ne kopjon fel az álla,
a Királynő felkéri, hogy kémkedjen a szoknyapecér trónörökös után.
De élete akkor vesz igazán új fordulatot, amikor holtan talál a fürdőszobájában egy férfit.

Lady Georgiana pontosan tudja, ki az illető: ez a francia idegen nemrégiben megzsarolta a családját, és azzal fenyegetőzött, hogy megszerzi a skóciai… (tovább)

Eredeti mű: Rhys Bowen: Her Royal Spyness

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Lettero, Budapest, 2017
416 oldal · ISBN: 9786155733079 · Fordította: Róbert Pál
>!
Lettero, Budapest, 2017
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155733062 · Fordította: Róbert Pál

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Kísértet · Belinda Warburton-Stoke · Lady Victoria Georgiana Charlotte Eugenie (Georgie)


Kedvencelte 6

Most olvassa 4

Várólistára tette 77

Kívánságlistára tette 66

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

Imádtam a történetet, szeretem az írónő stílusát, az egész könyvet meghatározó angol hangulatot s a csodás helyszíneket, hamisítatlan vidéki bálokkal, előkelő teadélutánokkal.

Nagyon jól esett most nekem ez a nyomozás, ezzel a szeleburdi, talpraesett főhősnővel az élen. A könyv minden egyes oldalán jól szórakoztam, a befejezésnél pedig egy kicsit izgultam is.

Remélem, hogy hamarosan újabb kötetét olvashatom majd a sorozatnak.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/10/rhys-bowen-holttes…

>!
Szamღca
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

Nekem ez most nagyon tetszett. Könnyed, vidám, bájos történet, a 30-as években játszódó krimi. A főszereplője, Georgiana egy arisztrokrata családból származó fiatal lány aki megunva a komor skót kastélyban a szürke hétköznapokat, sótlan sógornője mellett; felutazik Londonba, hogy végre a saját lábára álljon. Mivel nincs anyagi fedezete ezért munkát is kell vállalnia és szolgálók nélkül kell magát ellátnia a londoni rezidenciáján. Mindezek tetejébe gyilkossági ügybe bonyolódik és azért hogy önmagát és bátyját tisztára mossa nyomozni kezd – közben egyre több rejtélyesnek tűnő baleset éri és egyre erősebb a gyanu hogy valaki az életére tört….
Én nagyon jol szórakoztam az egész könyv olvasása alatt. A szereplők mondhatni mindannyian szimpatkusak voltak. A történet végig pörgött a végen kifejezetten izgalmas is volt.
Mindenképp fogom tovabb olvasni a sorozatot. Engem meggyőzött.

10 hozzászólás
>!
csgabi MP
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

Többre számítottam, mint amit kaptam, sokkal többre, bár már az is sokat mondott, amikor @Jeffi a saját olvasásához hozzászólva az írta, hogy 42%-nál jelenik meg a hulla…
Na, de ha eltekintünk ettől az apróságtól…
Nekem ez nem volt krimi. Hulla ide vagy oda, ez számomra nem volt krimi. A brit társadalom egy bizonyos rétegének humoros bemutatása, az igen (feldobva egy hullával, mert az kell, hogy megvegyék a könyvet); meg esetlegesen vicces jelenetekkel tarkított romantikus kis történet.
Kikapcsolódásnak megfelelő, én is jól szórakoztam kb. a 70 százalékáig (annak ellenére, hogy nem szeretem sem a romantikus, sem a humoros könyveket), de aztán kicsit már vártam, hogy vége legyen. A brit arisztokrácia életének-viselkedésének bemutatása viszont érdekes volt – feltételezem, hogy valóban így folyik minden.

A főszereplő, Georgie néha szórakoztató volt, máskor idegesítő – származásából fakadóan, azt hiszem. Rendben van, hogy el akar szakadni a családtól, ahol nem boldog, és „ki akar törni”. Na, de ehhez az első lépés komolya az, hogy akkor nem a család ősi fészkében lakom, hanem elmegyek – szintén a család tulajdonában lévő – londoni palotába? Nagy kitörés, mondhatom.
Azt nagy valószínűséggel igaznak vélem, hogy még egy teát sem képes készíteni, és azt sem tudja, hol van a mosogató – azt hiszem, az arisztokraták (ha cselédekkel vannak körülvéve) tényleg nem képesek erre sem. Főleg, ha így nevelték.

Az a jelenet meg, ahol spoiler Tudomásul kell venni, hogy spoiler

Na, de mindegy is, végigolvastam, hős voltam, remélem, a molyos minikönyvklub februári könyve jobb lesz. :-D

18 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

A történet összességében lelombozó volt…
Az elejét untam, a közepén a főszereplő ellen elkövetett sikeres merényletért drukkoltam, de a vége tetszett! Ha nem lenne ennyire igényes és tetszetős a magyar kiadás*, akkor csak 2,5 csillagot adnék erre a kriminek nem nevezhető történetre.

Alapvetően egy humoros, viccet értő embernek tartom magam, de Darcy repikajáit leszámítva el se mosolyodtam ezen az angol humorral átitatottnak mondott könyvön. Örülök, hogy elolvastam, mert kíváncsi voltam rá, de ha jön is a sorozat folytatása, engem nem érdekel, hogy mi lesz Lady G-vel…

*Meg kell mondanom, hogy nekem nagyon bejön a magyar kiadás! (A borítókoncepció Bohus Csaba, a borítóterv Németh Imre munkája.) A könyv megjelenése ízléses, elegáns és kellemes a borító színvilága. Jó kézbe fogni és jó ránézni a könyvre, kívül-belül igényes. Mindamellett, hogy keménytáblás, egy kicsit kisebb, mint a könyvek a polcomon – talán zsebkönyv méretnek nevezhető, de elég vaskos példány a maga 416 oldalával. Plusz pont a kiadónak azért, mert olvasás közben nem találtam benne se egy elírást, se egy helyesírási hibát.

Bővebben…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2018/01/rhys-bowen…

>!
Lettero, Budapest, 2017
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155733062 · Fordította: Róbert Pál
4 hozzászólás
>!
meseanyu MP
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

Azért Wodehouse viccesebb, Agatha Christie meg csavarosabb (merthogy őket ígérik a fülszövegben), de azért ez egy határozottan szórakoztató, jól megírt történet, szimpatikus főszereplővel. Viszont néha eluntam még így is, úgyhogy nem hiszem, hogy kíváncsi vagyok a sorozat többi részére. A kivitel viszont nagyon igényes: szép a címlap, belül is hibátlan és keménytáblás.

>!
CsakSimánDorka P
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

Hát ez érdekes volt! Fel voltam rá készülve lélekben, hogy krimi, és a végén nem teljesen azt kaptam. Persze ennek örülnöm kellett volna, hiszen nem véresen krimis, hanem egy könnyed hangvételű, humoros történet.
A karakterek annyira nem voltak kidolgozva, kicsit többet vártam volna tőlük, főleg a férfi oldalról. Egyedül a főszereplő, Georgie kap benne egy mélyebb személyiséget, ami alapján én egészen megkedveltem, azonban mégsem ő lett a kedvencem.

Bővebben:
http://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2018/01/rhys-bowen-h…

7 hozzászólás
>!
smetalin
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

Szerintem A.C. írásához hasonlítani ezt a könyvet, barokkos túlzás. Nem emlékszem, hogy Miss Marple kötés mintáiról vagy családjának bárminemű szokásairól olvastam volna, mert itt bizony elég rendesen ki lett vesézve a főhősnő családi hovatartozása , szokásai és minden. Jelen esetben a könyv első 200 oldala szólt erről, és a címben említett holttest is csak ezután bukkan fel. Egyébként egy könnyed limonádé, minden extráktól mentes történet. Kikapcsolódásra alkalmas, nagy agymunkát nem igényel.

>!
Szilvamag_könyvespolca
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

Egy halálkönnyed, humoros, ám mégsem bugyuta könyvecske volt ez, melyben amellett, hogy egy kis betekintést nyerhettem a brit sznobizmus világába nyomozhattam, romantikázhattam, jókat nevettem és izgalmas kalandokba keveredhettem egy igazán kedves hősnővel. Úgyhogy kíváncsian várom a következő részt.
Bővebben: https://szilvikonyvespolca.blogspot.hu/2017/10/rhys-bow…

>!
Niki_
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

Amikor kézbe vehettem végre a könyvet, kellemesen megdöbbentem. Kemény fedeles, nagyon szépen illusztrált borítója van. Olyan érzésem volt kinyitva, mintha egy régi, igazán komoly detektívregényhez lenne majd szerencsém, egy Agatha Christie-hez például.
Bowen nagyon szimpatikus karaktert hozott létre a főszereplőjének. Georgina kicsit esetlennek tűnik az elején, de amúgy nagyon talpraesett és kellemes humora van.
A Holttest a fürdőkádban egy könnyed, humoros, szórakoztató krimi és hozzáadva a történelmet, számomra egyedi is a műfajában. Így nagyon tudom ajánlani nem csak a műfaj kedvelőinek.
És piros pont azért, hogy nem az eredeti borító maradt meg, mert az egyszerűen szörnyű. Ahogy néztem a Goodreads-en a borítókat, a miénk lett a legszebb.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2017/11/rhys-bowen-holttest-…

>!
Jeffi SP
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

A főhősnőt kedveltem, bár azt éreztem a legvégén, hogy már ő is túlkombinálja az egész összeesküvés elméletet arról, hogy ki és miért akarja megölni Őt is, ha már a kellemetlen frátert kinyírták. A gyilkos kiléte amúgy elég sokáig várat magára, bár úgy vélem hamarabb tudjuk jóval Mi, hogy ki a gyilkos, mint a főhős. És szegény tényleg borzalmasan szerencsétlen alkat. És valahol vicces volt, hogy szegénynek sokáig nem esett le, hogy az, hogy ennyi szerencsétlenség éri, nem a véletlen műve.

Olvasás közben voltak olyan momentumok, amiknél azt hittem, hogy annak sok köze lesz majd a rejtélyhez, vagy ahhoz, hogy éppenséggel alibit szolgáltasson Georgiana-nak. De aztán kiderült, hogy túl sok köze nincs semmihez, annak ellenére, hogy újra és újra feljött.
A könyv vége volt a legizgalmasabb, amikor megszaporodtak a gyilkossági kísérletek, a véletlen balesetek, a kombinálások és az elméletek percről percre változtak. Csak az a baj, hogy a könyvnek ez kb. 1/6 -od része csak, a többiben meg úgy el teng-leng a főhős.
A mellékszereplőket úgy ahogy megismertük, Darcy lett a kedvencem annak ellenére, hogy egy suttyó azért ő is, de még mindig kevésbé suttyó a többieknél, no meg cuki a neve, és viccesen éli az életét, olyan tipikusan helyes, nincstelen pasi, aki meglehetősen könnyedén lóg be hívatlanul eseményekre, egy potya kajáért.
Tehát volt kedvencem, és a főhősnőt is szerettem, és okosnak is tartom, de a könyv elbírt volna egy kicsit kiengyensúlyozottabb történet vezetést. Mert így az első felében nagyjából semmi nem történt, aztán meghalt az ember a fürdőkádban, és a könyv 75%-nál aztán gyorsan váltakoztak az elméletek :D Ennél én többet vártam!

És ez is egy sorozat :(

Bővebben a blogomban:
https://jeffi-olvas.blogspot.hu/2018/01/rhys-bowen-holt…


Népszerű idézetek

>!
TiszlaviczMarcsi IP

(…) ha zord őseim során végigtekintünk, hozzájuk képes egész normális vagyok.

87. oldal

>!
csgabi MP

Ha engem Hildának neveztek volna el, inkább belefojtom magam a babakádba, mint hogy egy ilyen név terhe nyomasszon egy életen át.

119. oldal

2 hozzászólás
>!
csgabi MP

(…) úgy fennhordta az orrát, mintha állandóan valami büdöset szagolt volna.

17. oldal

2 hozzászólás
>!
TiszlaviczMarcsi IP

Szegény, mint a templom egere, ráadásul még ír is és katolikus. Minden szempontból alkalmatlan.

105. oldal

>!
TiszlaviczMarcsi IP

Aztán eszembe jutott a nagyapám. Az, amelyik életben van, nem a kísértet, aki a várfokon nyekergeti a skót dudát.

192. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kísértet
2 hozzászólás
>!
TiszlaviczMarcsi IP

– Aki arra vetemedik, hogy az engedélyem nélkül meghaljon a házamban, csak egy semmirekellő lehet, felügyelő – jelentette ki Binky.

256. oldal

>!
TiszlaviczMarcsi IP

– (…) Hát csak nem várható el, hogy az ember egy szál főtt tojással a gyomrában induljon neki megküzdeni a világgal!

143. oldal

>!
kudit P

Az, hogy sikerült kioltania az életét, jó ideig szóbeszéd tárgya volt a környéken, hiszen korábban soha semmit nem talált el a fegyverével.

9. oldal

>!
AniTiger MP

    – Rohadt németek – morogta nagyapa. – Bocsánat, drágám, de elég csak megemlíteni őket, máris elönt az epe. És ez az új fickó ott, az a Hitler. Mondhatom, a szeme sem áll jól. Rosszban sántikál, erre mérget mernék venni.

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adolf Hitler
>!
TiszlaviczMarcsi IP

– De én olyasvalakit szeretnék magamnak, aki szeretni fog, és mellettem áll majd egész hátralévő életemben.
– Drágám, hogy ez mennyire ódivatú hozzáállás!


Hasonló könyvek címkék alapján

M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok
Agatha Christie: A Hét Számlap rejtélye
M. C. Beaton: Miss Pym és a rámenős márki
Hugh Laurie: A balek
Agatha Christie: Pókháló
Terry Pratchett: Agyaglábak
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Lawrence Block: A betörő, aki parókát viselt
John Dickson Carr: A London Bridge rejtélye
Réti László: Kaméleon