Holttest ​a fürdőkádban 12 csillagozás

Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ha ​Agatha Christie és P. G. Wodehouse együtt írna detektívregényt, ilyen lenne.

1932, London. A trónöröklési sorrendben Lady Victoria Georgiana Charlotte Eugenie az esélytelen harmincnegyedik helyen áll, és szegény, mint a templom egere. Miután lelécel a skóciai családi kastélyból, és ezzel megússza, hogy férjhez kelljen mennie Halpofához (Siegfried herceghez), Londonba költözik.

A fővárosban meglepő kalandok várnak rá:
életében először saját magának kell begyújtania egy kandallóba,
belezúg egy házasságra alkalmatlan, nagyon szexi ír nemesbe,
inkognitóban házvezetőnői szolgálatot alapít, hogy ne kopjon fel az álla,
a Királynő felkéri, hogy kémkedjen a szoknyapecér trónörökös után.
De élete akkor vesz igazán új fordulatot, amikor holtan talál a fürdőszobájában egy férfit.

Lady Georgiana pontosan tudja, ki az illető: ez a francia idegen nemrégiben megzsarolta a családját, és azzal fenyegetőzött, hogy megszerzi a skóciai… (tovább)

Eredeti mű: Rhys Bowen: Her Royal Spyness

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Lettero, 2017
416 oldal · ISBN: 9786155733079 · Fordította: Róbert Pál
>!
Lettero, 2017
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155733062 · Fordította: Róbert Pál

Most olvassa 3

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 61


Kiemelt értékelések

>!
Szilvi_könyvespolca
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

Egy halálkönnyed, humoros, ám mégsem bugyuta könyvecske volt ez, melyben amellett, hogy egy kis betekintést nyerhettem a brit sznobizmus világába nyomozhattam, romantikázhattam, jókat nevettem és izgalmas kalandokba keveredhettem egy igazán kedves hősnővel. Úgyhogy kíváncsian várom a következő részt.
Bővebben: https://szilvikonyvespolca.blogspot.hu/2017/10/rhys-bow…

>!
anesz P
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

A címoldalbeli ajánló nagyon is érvényes a regényre, mintha Wodehouse és Agatha Christie együtt írna detektívregényt. A főhősnő egy arisztokrata, aki elszegényedett, nem tökéletes közel sem, de van humorérzéke, és alapvetően elnéző mosollyal szemléli a körülötte élők viselt dolgait. A krimiszál igazán a 170. oldal környékén kezdődik, de azért az előző oldalak sem feleslegesek a megfejtéshez.
Tetszett, ahogy Lady Georgiana reagált a holttest felbukkanására: nem természetesnek vette, hanem pánikba esett, ide-oda futkosott. Sajnos, már annyira krimikre hangolódtunk, hogy teljesen természetellenes az a mód, ahogy néhány regényben a hullára reagál a megtalálója. Nem egy profi nyomozó a szereplőnk, de vannak logikus meglátásai, segítőtársai. Ő is életveszélyes helyzetekbe kerül, amire pánikkal reagál.
Maga a nyomozás nem egy világrengető valami, de a megoldás nagyon logikus, ha minden információ a birtokunkba kerül.

>!
Saille P
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

A századelőn játszódó krimi a Downtown Abbey rajongóknak tetszhet igazán. Elszegényedett főnemesi kisasszony próbálja tisztára mosni magát és a bátyját egy gyilkosság vádja alól. Ettől még lehetne egy kosztümös regény is, de a fiatalosan modern felfogású főhősnő és kalandjai életet lehelnek a sztoriba. Megismerhetjük az akkori aranyifjak életmódját, a királyi udvar egy szeletét és a arisztokrácia abszurd világát. Ahol szó szerint éhezik inkább egy arisztokrata, de nem vállalhat pénzkereső munkát, az anyja simán kirúgathatja a nehezen megszerzett állásából a hősnőt, ahol a baráti vacsorákon simán kinyírhatnak, ahol esküvőkre lógnak be hívatlanul, és a szex az, amiről senki nem beszél, de nagyon élvezik – főleg, ha fiatal és ördögien jóképű ír nemesek is érdekeltek benne. Végül, inkább a szerencsének, mint a nyomozói képességeknek köszönhetően főhősnőnk felderíti a merényt, és még lakhatási és pénzügyi problémái is megoldódnak.
Borító 4*

>!
Demi IP
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

Meglepett ez a könyv, mert a könnyedsége mellett nagyon jó korrajzot kaptam a világválság utáni Londonról :D A társadalmi berendezkedés, a nők helyzete egy olyan kellemes személyen keresztül, mint Lady Georgiana még jobban ütött, és elgondolkoztatott. A krimi szál is ügyesen volt beleszőve, a családjától szabadulni akaró, de rangját soha meg nem tagadó lány történetébe, bár néhol az én ízlésemnek kicsit egyszerűen hatott. Ennek ellenére, ha bármikor lenne a Myladynek új kalandja, én tuti el fogom kísérni :D

>!
szofisztikáltmacska
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

Az angol nemesekről nekem mindig karót nyelt, humortalan figurák ugranak be, akik affektálva beszélnek és szigorúan csak a kisujjukat eltartva fogják meg a teáscsészét. Rhys Bowen azonban briliánsan rácáfolt erre, rég nevettem ugyanis ennyit egy könyvön, pedig a szereplők kilencven százaléka a brit arisztokrácia köreiben forgott. Meglepően modern hangvételben íródott ez a történet, az első oldalak okoztak is némi zavart bennem emiatt, azonban nagyon hamar elsodort a sztori. Georgie egy imádnivaló fiatal hölgy, aki annak ellenére, hogy öltözni is csak segítséggel tudott eddig, nagyon könnyen feltalálta magát a nagyvárosban és nem ijedt meg attól, hogy be kell piszkolnia a kezét.
A krimiszál elég későn, majdnem a regény felénél kezd kibontakozni, akkor találja meg ugyanis Georgie a holttestet, hogy aztán ezen a téren is szépen beinduljanak az események.
Nagyon tetszett Georgie izgalmakkal teli, első nagyvárosi kalandja. Kacagtató helyzetek, sziporkázó párbeszédek és szeretnivaló karakterek töltötték meg ezt a kis könyvet, és még az izgalom sem hiányzott belőle, úgyhogy nagyon reménykedem, hogy a kiadó folytatni fogja a sorozatot, ami ha jól néztem, már 11. kötetnél jár külföldön.
Bővebben: https://szofisztikaltmacska.wordpress.com/2017/10/23/rh…

>!
bedith 
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban

Az angol humorral leírt múlt század eleji történet élvezetes olvasmányt nyújt. A krimikre nem jellemzően a holttest a fürdőkádban viszonylag későn „jelenik” meg, de addig is jól szórakozhatunk. Nagyon élvezetes volt a Mylady „nyomozása”. Talpraesettségével megoldja a bűnügyet és saját önálló életét is „elindítja”. Remélem lesz folytatása a könyvnek.


Népszerű idézetek

>!
bedith 

– Várjunk csak! Ez valahogy nincs jól! – mondta, aztán halkan felsikoltott. – Ez egy nadrágkosztüm, Georgie! Te az egyik nadrágszárba bújtál bele!


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Rick Riordan: Athéné jele
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
J. K. Rowling: Harry Potter
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
George R. R. Martin: Kardok vihara
Susan Kay: A fantom
Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története II.