The ​Secret – A Titok 479 csillagozás

Rhonda Byrne: The Secret – A Titok Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Nemzedékről nemzedékre örökítették, mohón sóvárogtak utána, elvesztették, ellopták, hihetetlen pénzekért adták-vették. Az évezredes Titok tudói olyan történelmi nagyságok voltak, mint Platón, Galilei, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein és még sok más feltaláló, teológus, tudós és elismert gondolkodó. De most végre fellibben róla a fátyol.

„"Ha megismered a Titkot, megtudod, hogyan érhetsz el és tehetsz magadévá bármit, amit csak szeretnél. Igaz valód tárul fel előtted. Rájössz, hogy micsoda nagyszerű dolgok várnak rád az életben.” – a Bevezetésből

A Titok filmes változatáról a www.thesecret.tv internetes honlapon olvashatsz angol nyelven.

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tartalomjegyzék

>!
Édesvíz, Budapest, 2019
198 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635289981 · Fordította: Cziczelszky Judit
>!
Édesvíz, Budapest, 2018
198 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635289981 · Fordította: Cziczelszky Judit
>!
Édesvíz, Budapest, 2017
204 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635297764 · Fordította: Cziczelszky Judit

4 további kiadás


Enciklopédia 8


Kedvencelte 60

Most olvassa 43

Várólistára tette 142

Kívánságlistára tette 116

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Molymacska P>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Egy időben ez nagyon népszerű könyv volt, most a kezembe akadt, és arra gondoltam: miért ne, olvassuk el.
Aztán rájöttem, hogy nem kellene minden sz*rt elolvasnom. Ez a könyv, mondanivalóját tekintve egy oldalban (sőt, a magvát egy nem összetett mondatban) össze lehet foglalni. Ellenben olvasás közben úgy éreztem magam, mintha az író minimum debilnek gondolt volna, hogy mindent milliószor megismételt, majd rakott hozzá egy példát, majd újra megismételte egy kicsit máshogy, majd megint egy példa, majd bölcs gondolat, majd ugyanazt megint megismételte kicsit cifrázva, majd megint egy bölcs gondolat, én meg pillogtam, hogy mi a jó fene van és mikor jön már a lényeg. Oszt' kiderült, hogy az első mondat volt az… Az írónak nem az ezoterikus pályára kellett volna ráállnia, hanem az írástechnikaira, szerintem egyetemisták millió csengetnének ki hatalmas összegeket, hogy megtanítsák így beszélni a semmiről spoiler
Ahogy olvastam, sajnos nem az csapódott le bennem, hogy jaj de jó, gondolkodjunk pozitívan, hanem eszembe jutott az IT crowd azon epizódja, ami a világűrrendelésről szól. Mert tényleg ilyen a könyv. Ahelyett, hogy arról beszélne, hogyan gondolkodjunk pozitívan inkább hangzatos szavak mögé bújtatott ezoterikus marhaságot kapunk. Megfigyeltem, hogy mint minden jó ezoterikus marhaságban, itt is vannak hívó szavak, mint a kvantumfizika vagy a világűr, miközben oldalak tűnnek el úgy, hogy arról beszél, nem tudja, hogyan működik valójában a dolog, csak azt, hogy anélkül is lehet pozitívan gondolkodni. Hát jah… Tényleg iszonyat meggyőztél haver…
Ellenben a kiadása szép, gyönyörű, és eszményi. Nagyon szép, vastag lapok, mindenhol színes, átlátható, könnyen kezelhető. A borítója csodaszép, gyönyörű, eszményi, imádom, és tényleg csak a borító miatt olvastam el (meg mert tudtam, hogy valamikor ez menő volt), és sajnálom, hogy a beltartalom nem illeszkedett a külsőhöz. Kár érte…
Lehet, csak én vagyok túlságosan tudománypárti, és ezért nem tudtam befogadni, de ez nem nekem való könyv volt. Pszichológiát vártam, de ezotériát kaptam :(

6 hozzászólás
Éva28>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Lottómilliomosnak képzeltem magam végig, amíg a könyvet olvastam. Vettem is egy szelvényt. 1100 Ft-ot nyertem. :)

7 hozzászólás
esőember>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Irodalmi értékét tekintve eléggé nyers, érdektelen és szájbarágós, de olyan mint az aszpirin. Nem azért veszed be, mert jóízű, hanem hogy hasson. Nálam hatott! Elkezdtem hinni a Vonzás törvényében!

1 hozzászólás
Ács_Milán>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

„A Titok benned van.”

Nem először olvastam a könyvet, de ez is azon könyvek közé tartozik, amit rendszeresen leveszek a polcomról és úgy érzem, hogy újra és újra el kell olvasnom.
Mindegy, hogy hiszel-e a Titokban és a vonzás törvényében, vagy nem, igenis létezik és jelen van mindenki életében.
Velem rendszeresen történnek olyan dolgok, amik nem véletlenek. Mert, hát véletlenek nincsenek… legalábbis szerintem. És igen nem csak jó dolgok vannak jelen az életemben, vannak rosszak is, de azt is én teremtettem, úgy ahogy a jó dolgokat. Én sem tudok a hét minden napján 32 foggal vigyorogni, de próbálom minden helyzetből kihozni a legjobbat. A legjobbat, ami nekem a legjobb!
Mindenkinek ajánlom a könyv elolvasását, függetlenül attól, hogy hisz a Titokban és a vonzás törvényében vagy nem.

3 hozzászólás
Black_Angel>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

huh.
Barátnőm mutatta ezt a könyvet,és együtt is kezdtük el olvasni.
Először azt hittem hogy tele lesz vallási dolgokkal…ami hát. nem lett volna túl sikeres. nálam.
Aztán,ahogy olvastam,alig hittem a szememnek. Annyi nagyon nagyon jó dolog van benne! Nem az a szájbarágósmosteztmuszájmegtenned dolog,hanem az a jó érzés, amikor olvasod, és érzed,hogy átjár az az energia amit ez a könyv kiad magából.
Valamilyen szempontból megváltoztatja az ember gondolkodásmódját,de persze csak akkor ha az ember hajlandó a változásra. Ami sok ember számára nehéz.
Én nagyon sok mindent tanultam belőle,és változott is a véleményem a világgal,önmagammal kapcsolatban.
Aki változni szeretne,de nem tudja hogyan tegye, az olvassa el ezt a könyvet. Sokat fog segíteni,megtenni az első lépést :)

Dephi>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Sok pocsék könyvet lenyomtam már a torkomon, de ezt nem fogom. Maga az alapelmélet érdekes lehetne, elgondolkoztató.
Viszont az egész könyv (habár csak a feléig jutottam) egy hatalmas önismétlés.
Ugyanazok a mondatok, ugyanaz a jelentés.
Unalmas, sok helyen kissé agymosás érzetű.
Köszi nekem ennyi pont elég volt, sok is…

4 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Azt nem tagadom, hogy vannak benne értékes gondolatok, de nem tudtam mindennel egyetérteni. És nem is volt mindenben megalapozott. Tényként közöl dolgokat, de nem támasztja alá őket, pontosan azért, mert kapásból rá tudtam vágni, hogy ez így nem igaz. Inkább nem is kezdett bele a magyarázkodásba az írónő.
Korábban már két másik könyvet is olvastam R. B-től. Semmi újat, semmi pluszt nem tudott hozzárakni a többihez. Vagyis inkább azokban nincs semmi lényeges információ, ami ne lenne benne ebben a kötetben, hisz ezt adták ki előbb.
Biztos vannak olyan emberek, akiknek a javára válik ez a könyv… Mert egy-két dolgot tényleg jól átadott az írónő. De egyébként úgy éreztem, hogy ugyanazokat a mondatokat olvasom fejezetről fejezetre csak más körítésben..

BoneB P>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Olyan ellentmondásokba kerültem a könyvtől, hogy azt se tudom, hogy mi a jó és mi a nem. Ott van például az, hogy képzeljük el a pénzt, amit szeretnék, sőt gondolatban már játsszuk el, hogy mire költenénk, stb. De közben meg ott van a belénk vert Ne igyunk előre a medve bőrére dolog is. Aztán ott van, hogy ne nézzünk hírműsorokat, mert abban is csak a negatív dolgok szerepelnek na jó a végén mindig van egy bébizsiráf született az állatkertben hír. Ezt még értem is, de akkor a könyvek, amiket olvasok (pszicho-thriller) az is árt? Vagy nem, mert igaziból kikapcsolódok mikor olvasom.
Vannak benne érdekes dolgok. Én most csináltam egy képet a kihúzott eurojackpot számokkal, amiket én ikszeltem be, estére kiderül, hogy beválik-e a dolog. Már el is költöttem egy részét és fülig ér a szám, ha arra gondolok, hogy itt hagyom a munkahelyem. :D

Egyébként meg jobb kedvem lett a könyvtől, szóval már megérte, mert nekem most ez volt a célom. Másodszor meg tényleg vannak benne dolgok, amiket én elhiszek, nagyon sok dolgot tényleg bevonzottam már rosszat és jót is egyaránt. Elég sok mindent nyertem már (nem csak apróságokat), ami miatt igenis tudok benne hinni. És elég boszinak tartom magam annyira, hogy egy-két dolgot fontolóra vegyek a könyvből.

Egyébként ezt ilyen vallási cuccnak is lehet értelmezni, hiszen azt írja, hogy Kérj! Higgy! Köszönd meg! Itt az univerzumtól kérsz, más Istentől kér, megint más Buddhától stb. Ettől a vallásos részétől mondjuk eléggé kiráz a hideg, meg ez a szeressük egymást, vagyis nem bocsánat, magunkat szeressük és fogadjuk el olyannak magunkat, amilyenek vagyunk, stb. Ezt már sokan mondták sok helyen.

Azért jó könyv, lehet rajta filózni.

3 hozzászólás
Aquarius P>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Az a fajta könyv, amit csak kóstolgatni szabad, hogy elérje azt a hatást, amiért íródott.
Nagyfokú nyitottságot igényel, éppen ezért egyszerre tömény lenne. Ha ugyanarról a témáról több embert kérdezünk meg, elkerülhetetlenek az ismétlések – ezzel többször találkoztam a könyvben.
Elsősorban személyiségfejlesztő, sok alapigazságot tartalmaz. Az biztos, hogy nagyon sokat számít a pozitív gondolkodásmód, hiszek abban, hogy nem megfelelő hozzáállással valóban be lehet vonzani a rosszat. Az, hogy ez valóban az univerzum vonzás törvénye, vagy a személyiség kisugárzása, azt nem vagyok hivatott eldönteni.
Nagyon érdekes párhuzamokat, gondolatokat fogalmaznak meg a könyv szerzői, bár túlzottan leegyszerűsített a tálalás. @Baba082 értékelésében felfigyeltem egy mondatra: Aztán rájön hol él, és mire elég pusztán a hit.
Ahhoz, hogy valaki ne csak megismerje, hanem használni is tudja a Titkot, kell egy alap – amire építeni lehet. Ahol ez az alap ingatag, ott inkább csak érdekes olvasmány a könyv, ennek ellenére tanulni lehet belőle. Összességében tetszett, de a sok hasonszőrű mondatok miatt, négy csillagot tudok neki adni.

Enola87 P>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Hugom látta a filmet pár éve, azóta hisz benne, olvassa a könyvet… Én meg nem, és mindig kritizálom, kétkedve fogadom amit mondd. Azt mondta legalább olvassam el, miről van szó. Megtettem. Huhh, nagyon nehéz volt végigolvasni. A lényeget pár oldalban is le lehetett volna írni, a sok idézet kicsit idegesítő. Maga az alapgondolat, hogy gondolataidnak hatalma van, még elfogadható, de a többit túlzásnak érzem. Nem hiszem, hogy a rossz gondolatai miatt szenved valaki balesetet, kap el valamilyen betegséget vagy lesz szegény… Eddig minden célomat sikerült elérnem. Minden megvalószult, amit szerettem volna, pedig nem ismertem a titkot, nem is hiszek benne. Egyszerűen megdolgoztam érte. Sok munka, kitartás és lemondás kellett hozza. Mindenkinek joga van eldönteni miben hisz. Én abban hiszek, hogy a sikeres vizsgákat az ember a sok tanulásnak köszönheti és nem a titoknak. A lottót sem nyertem meg, pedig gondoltam rá, sokat :-)


Népszerű idézetek

Aquarius P>!

Te vagy saját sorsod alakítója. Te vagy a forgatókönyvíró. Te találod ki a sztorit. Te forgatod a tollat, és az eredmény mindig tőled függ.
(Lisa Nichols)

166. oldal

Kapcsolódó szócikkek: sors
10 hozzászólás
Pandalány P>!

A hála tökéletes módja annak, hogy még több jót vonzz be az életedbe.

1 hozzászólás
Cheril>!

Tedd meg az első lépést, és higgy. Nem kell látnod a lépcsőt. Csak tedd meg az első lépést.

57. oldal

AniTiger P>!

Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van.

Henry Ford (1863 – 1947)

Kapcsolódó szócikkek: Henry Ford
Cheril>!

Az univerzum leghatalmasabb ereje a szeretet.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
2 hozzászólás
Cheril>!

Vegyük például a gravitáció törvényét. Ha leesel valahonnan – lehetsz jó ember vagy rossz – , biztos, hogy a földön kötsz ki.

27. oldal

1 hozzászólás
Pandalány P>!

Mindig gondolj arra, hogy a jó érzések újabb pozitívumokat vonzanak az életedbe.


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Eckhart Tolle: Új Föld
Richard Bach: Jonathan, a sirály / Jonathan Livingstone Seagull
Shakti Gawain: A teremtő képzelet
Eckhart Tolle: A most hatalma a gyakorlatban
Szepes Mária: Mágiák könyve
Esther Hicks – Jerry Hicks: Kérd és megadatik! I.
Tisha Morris: Rendterápia
Gillian Anderson – Jennifer Nadel: Mi nők
Michael J. Losier: Így működtesd a vonzás törvényét!
Esther Hicks – Jerry Hicks: Kérd és megadatik! II.