The ​Secret – A Titok 557 csillagozás

Rhonda Byrne: The Secret – A Titok Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Nemzedékről nemzedékre örökítették, mohón sóvárogtak utána, elvesztették, ellopták, hihetetlen pénzekért adták-vették. Az évezredes Titok tudói olyan történelmi nagyságok voltak, mint Platón, Galilei, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein és még sok más feltaláló, teológus, tudós és elismert gondolkodó. De most végre fellibben róla a fátyol.

""Ha megismered a Titkot, megtudod, hogyan érhetsz el és tehetsz magadévá bármit, amit csak szeretnél. Igaz valód tárul fel előtted. Rájössz, hogy micsoda nagyszerű dolgok várnak rád az életben." – a Bevezetésből

A Titok filmes változatáról a www.thesecret.tv internetes honlapon olvashatsz angol nyelven.

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tartalomjegyzék

>!
Édesvíz, Budapest, 2020
216 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635289981 · Fordította: Cziczelszky Judit
>!
Édesvíz, Budapest, 2019
198 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635289981 · Fordította: Cziczelszky Judit
>!
Édesvíz, Budapest, 2018
198 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635289981 · Fordította: Cziczelszky Judit

5 további kiadás


Enciklopédia 18


Kedvencelte 69

Most olvassa 41

Várólistára tette 149

Kívánságlistára tette 123

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Mulán>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Nem vagyok benne biztos hogy mindent felfogtam, túl sok információ túl sok okoskodás hogy mit hogyan kell csinálni, nem ebből fogod megtanulni hogy hogyan működik a vonzástörvénye.
Felnyitja pár dologra majd a szemed ha fogékony vagy vagy nyitott vagy ilyesmire de ha nem akkor el se kezd másként nem fogod érteni hogy mit szeretne mondani a könyv.

Éva28>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Lottómilliomosnak képzeltem magam végig, amíg a könyvet olvastam. Vettem is egy szelvényt. 1100 Ft-ot nyertem. :)

7 hozzászólás
Raizo>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Igazából tetszett, valóban fontos az, hogy az ember szeresse önmagát, és pozitívan gondolkodjon, elengedje a múltat, bízzon a jövőben, és a jelenre összpontosítson. Az volt a bajom vele, hogy túl szájba rágós, bár az is lehet, hogy pont erre van szükség, hogy az emberben tudatosuljanak a leírtak. Nem tudom, minden esetre egy olvasást megér. :)

Ács_Milán>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

„A Titok benned van.”

Nem először olvastam a könyvet, de ez is azon könyvek közé tartozik, amit rendszeresen leveszek a polcomról és úgy érzem, hogy újra és újra el kell olvasnom.
Mindegy, hogy hiszel-e a Titokban és a vonzás törvényében, vagy nem, igenis létezik és jelen van mindenki életében.
Velem rendszeresen történnek olyan dolgok, amik nem véletlenek. Mert, hát véletlenek nincsenek… legalábbis szerintem. És igen nem csak jó dolgok vannak jelen az életemben, vannak rosszak is, de azt is én teremtettem, úgy ahogy a jó dolgokat. Én sem tudok a hét minden napján 32 foggal vigyorogni, de próbálom minden helyzetből kihozni a legjobbat. A legjobbat, ami nekem a legjobb!
Mindenkinek ajánlom a könyv elolvasását, függetlenül attól, hogy hisz a Titokban és a vonzás törvényében vagy nem.

3 hozzászólás
esőember>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Irodalmi értékét tekintve eléggé nyers, érdektelen és szájbarágós, de olyan mint az aszpirin. Nem azért veszed be, mert jóízű, hanem hogy hasson. Nálam hatott! Elkezdtem hinni a Vonzás törvényében!

1 hozzászólás
Black_Angel>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

huh.
Barátnőm mutatta ezt a könyvet,és együtt is kezdtük el olvasni.
Először azt hittem hogy tele lesz vallási dolgokkal…ami hát. nem lett volna túl sikeres. nálam.
Aztán,ahogy olvastam,alig hittem a szememnek. Annyi nagyon nagyon jó dolog van benne! Nem az a szájbarágósmosteztmuszájmegtenned dolog,hanem az a jó érzés, amikor olvasod, és érzed,hogy átjár az az energia amit ez a könyv kiad magából.
Valamilyen szempontból megváltoztatja az ember gondolkodásmódját,de persze csak akkor ha az ember hajlandó a változásra. Ami sok ember számára nehéz.
Én nagyon sok mindent tanultam belőle,és változott is a véleményem a világgal,önmagammal kapcsolatban.
Aki változni szeretne,de nem tudja hogyan tegye, az olvassa el ezt a könyvet. Sokat fog segíteni,megtenni az első lépést :)

Ferger_Jolcsi P>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Azt nem tagadom, hogy vannak benne értékes gondolatok, de nem tudtam mindennel egyetérteni. És nem is volt mindenben megalapozott. Tényként közöl dolgokat, de nem támasztja alá őket, pontosan azért, mert kapásból rá tudtam vágni, hogy ez így nem igaz. Inkább nem is kezdett bele a magyarázkodásba az írónő.
Korábban már két másik könyvet is olvastam R. B-től. Semmi újat, semmi pluszt nem tudott hozzárakni a többihez. Vagyis inkább azokban nincs semmi lényeges információ, ami ne lenne benne ebben a kötetben, hisz ezt adták ki előbb.
Biztos vannak olyan emberek, akiknek a javára válik ez a könyv… Mert egy-két dolgot tényleg jól átadott az írónő. De egyébként úgy éreztem, hogy ugyanazokat a mondatokat olvasom fejezetről fejezetre csak más körítésben..

BoneB P>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Olyan ellentmondásokba kerültem a könyvtől, hogy azt se tudom, hogy mi a jó és mi a nem. Ott van például az, hogy képzeljük el a pénzt, amit szeretnék, sőt gondolatban már játsszuk el, hogy mire költenénk, stb. De közben meg ott van a belénk vert Ne igyunk előre a medve bőrére dolog is. Aztán ott van, hogy ne nézzünk hírműsorokat, mert abban is csak a negatív dolgok szerepelnek na jó a végén mindig van egy bébizsiráf született az állatkertben hír. Ezt még értem is, de akkor a könyvek, amiket olvasok (pszicho-thriller) az is árt? Vagy nem, mert igaziból kikapcsolódok mikor olvasom.
Vannak benne érdekes dolgok. Én most csináltam egy képet a kihúzott eurojackpot számokkal, amiket én ikszeltem be, estére kiderül, hogy beválik-e a dolog. Már el is költöttem egy részét és fülig ér a szám, ha arra gondolok, hogy itt hagyom a munkahelyem. :D

Egyébként meg jobb kedvem lett a könyvtől, szóval már megérte, mert nekem most ez volt a célom. Másodszor meg tényleg vannak benne dolgok, amiket én elhiszek, nagyon sok dolgot tényleg bevonzottam már rosszat és jót is egyaránt. Elég sok mindent nyertem már (nem csak apróságokat), ami miatt igenis tudok benne hinni. És elég boszinak tartom magam annyira, hogy egy-két dolgot fontolóra vegyek a könyvből.

Egyébként ezt ilyen vallási cuccnak is lehet értelmezni, hiszen azt írja, hogy Kérj! Higgy! Köszönd meg! Itt az univerzumtól kérsz, más Istentől kér, megint más Buddhától stb. Ettől a vallásos részétől mondjuk eléggé kiráz a hideg, meg ez a szeressük egymást, vagyis nem bocsánat, magunkat szeressük és fogadjuk el olyannak magunkat, amilyenek vagyunk, stb. Ezt már sokan mondták sok helyen.

Azért jó könyv, lehet rajta filózni.

3 hozzászólás
jeszan P>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Annak idején nagy felhajtás övezte a könyvet és magát a TITKOT! Tele volt a net, számtalan vélemény formálta a könyv mondanivalóját. Érdekes módon rám most talált. Nem volt ismeretlen a téma, mégis hatással volt, tudott újat mondani, kicsit alakított a nézetemen, gondolkodásmódomon. Hatással volt rám.

Aquarius>!
Rhonda Byrne: The Secret – A Titok

Az a fajta könyv, amit csak kóstolgatni szabad, hogy elérje azt a hatást, amiért íródott.
Nagyfokú nyitottságot igényel, éppen ezért egyszerre tömény lenne. Ha ugyanarról a témáról több embert kérdezünk meg, elkerülhetetlenek az ismétlések – ezzel többször találkoztam a könyvben.
Elsősorban személyiségfejlesztő, sok alapigazságot tartalmaz. Az biztos, hogy nagyon sokat számít a pozitív gondolkodásmód, hiszek abban, hogy nem megfelelő hozzáállással valóban be lehet vonzani a rosszat. Az, hogy ez valóban az univerzum vonzás törvénye, vagy a személyiség kisugárzása, azt nem vagyok hivatott eldönteni.
Nagyon érdekes párhuzamokat, gondolatokat fogalmaznak meg a könyv szerzői, bár túlzottan leegyszerűsített a tálalás. @Baba082 értékelésében felfigyeltem egy mondatra: Aztán rájön hol él, és mire elég pusztán a hit.
Ahhoz, hogy valaki ne csak megismerje, hanem használni is tudja a Titkot, kell egy alap – amire építeni lehet. Ahol ez az alap ingatag, ott inkább csak érdekes olvasmány a könyv, ennek ellenére tanulni lehet belőle. Összességében tetszett, de a sok hasonszőrű mondatok miatt, négy csillagot tudok neki adni.


Népszerű idézetek

Aquarius>!

LISA NICHOLS
Te vagy saját sorsod alakítója. Te vagy a forgatókönyvíró. Te találod ki a sztorit. Te forgatod a tollat, és az eredmény mindig tőled függ.

166. oldal · Lisa Nichols

Kapcsolódó szócikkek: sors
10 hozzászólás
Pandalány P>!

MARCI SHIMOFF
A hála tökéletes módja annak, hogy még több jót vonzz be az életedbe.

74. oldal · Marci Shimoff

2 hozzászólás
Cheril>!

„Tedd meg az első lépést, és higgy. Nem kell látnod a lépcsőt. Csak tedd meg az első lépést.”
Dr. Martin Luther King Jr. (1929-1968)

57. oldal · Martin Luther King, Jr.

AniTiger P>!

„Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van.”
Henry Ford (1863-1947)

169. oldal · Henry Ford

Cheril>!

Az univerzum leghatalmasabb ereje a szeretet.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
2 hozzászólás
Cheril>!

MICHAEL BERNARD BECKWITH
[…] Vegyük például a gravitáció törvényét. Ha leesel valahonnan – lehetsz jó ember vagy rossz –, biztos, hogy a földön kötsz ki.

27. oldal · Michael Bernard Beckwith

Kapcsolódó szócikkek: gravitáció
1 hozzászólás
Pandalány P>!

Mindig gondolj arra, hogy a jó érzések újabb pozitívumokat vonzanak az életedbe.

32. oldal

Black_Angel>!

BOB PROCTOR
Élvezd az életet, hiszen ez egy nagyszerű kaland!

180. oldal · Bob Proctor


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Laurent Gounelle: A nap, amikor megtaláltam a boldogságot
Emma Mildon: Útkeresők kézikönyve
Tánczos Lívia: A Főnixmadár újjászületése
Hatala Ágnes: Önfejlesztő napló 2012
Tánczos Lívia: A SikerÚtja titkos lépései
Hatala Ágnes: Önfejlesztő napló 2014
Hatala Ágnes: Önfejlesztő napló 2013
Heike Hoyer: A hörcsög Taója
Müller Péter: Férfiélet, női sors
Szabó Péter – Farkas János – Muhoray Róbert – Szántai Zsolt: A tudat hatalma