A ​varázslat 59 csillagozás

Rhonda Byrne: A varázslat

Egy szó megváltoztat mindent.
Több mint húsz évszázadon keresztül egy szent irat félreértett szavai majdnem mindenkit megtévesztettek és összezavartak. A történelem során csak nagyon kevesen ismerték föl, hogy ezek a szavak egy rejtvény alkotórészei. Amint fölfeded a rejtélyt, egy új világ tárul a szemed elé.
„A Varázslat”-ban Rhonda Byrne a világ elé tárja ezt az átalakító erejű tudást, majd egy 28 napos, varázslatos utazás során megtanítja, hogyan alkalmazd a mindennapjaidban.
Nem számít, ki vagy, nem számít, hol vagy, nem számít, milyenek a jelenlegi körülményeid, „A Varázslat” meg fogja változtatni az egész életedet!

Eredeti mű: Rhonda Byrne: The Magic

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Édesvíz, Budapest, 2014
ISBN: 9789635292233 · Fordította: Cziczelszky Judit
>!
Édesvíz, Budapest, 2012
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635286744 · Fordította: Cziczelszky Judit

Enciklopédia 1


Kedvencelte 11

Most olvassa 26

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Bettina_94 I
Rhonda Byrne: A varázslat

Tényleg megváltoztatja az ember életét, ha eléggé hisz benne.

>!
Jeffi SP
Rhonda Byrne: A varázslat

Azt kell mondanom, hogy az írónő eddig olvasott (a Hősön kívül mindegyiket olvastam), könyvei közül ez volt szerintem a legjobb. A Titok olyan misztikusan, kicsit árnyaltan beszélt, a Határtalan gondolatok meg igazándiból a Titok ismétlése volt, csak kis szeletekre vágva, idézetekkel meg mindenfélékkel. Az Erővel meg bajom volt, mert igazándiból az is a Titok, csak itt Szeretetnek hívta, és kicsit idegőrlően ismételt mindent újra és újra.
Itt viszont végig élveztem az olvasást, nem beszélt rébuszokba, bár volt elejével olyan érzésem, hogy akkor most a Szeretet helyett a hála szót fogja írni, és ugyanaz. De nem. Igazándiból rengeteg jó ötlete van, és rengeteg pozitív dolgot vettem észre amíg olvastam a könyvet. Közérzeti javulás és egyéb apróságok. Írogatom egy füzetbe, hogy miért is lehetek hálás, és elejével még nehéz volt naponta tíz dolgot találnom, amiért hálás lehetek, de ez napról-napra kevésbé volt megterhelő. Mert eddig sem az volt, hogy nem volt Miért hálásnak lennem, hisz remek életem van, hanem egyszerűen mindent természetesnek vettem. Bár a könyv kifejti, hogy igazándiból minden természetes, hogy megkapod, csak kérd, és hagyd, hogy teljesüljön a kívánságod. Csupán legyél hálás érte, és legyél elég kitartó. Nem is tudom, azóta hányszor mondom naponta,hogy Köszönöm (biztos többször mint eddig), és hányszor vagyok hálás aprócseprő dolgokért.
Mindenképpen hasznos elolvasni a könyvet, kicsit kiszakít a megszokottból. Persze ír olyan dolgokat, amik számomra már (még) kicsit túl elrugaszkodott, de ettől még biztos jó dolog, meg ártani nem árt vele senkinek sem.

>!
MisssBee
Rhonda Byrne: A varázslat

Nagyon sok hasznos tanács van benne, nagyon sok ismétléssel, de ez egyáltalán nem baj, mert így eléri a célját. Mire az ember végigolvassa, teljes életmódváltáson megy keresztül, akár végig csinálja a 28 napos „kurzust”, akár fél évig csak forgatja, és néha-néha előveszi, mint ahogy én tettem.

Egy dolog biztos: ha használod, és betartod a tanácsokat, gyökeresen meg fog változni az életed :)

>!
dezirel
Rhonda Byrne: A varázslat

A Rhonda által írt könyvek elolvasása után elhiszem, hogy bármikor változtatni tudok az életemen. Több sikerélményem is volt, ezek elég magánjellegűek, inkább nem részletezném. De ahhoz, hogy ezeket összehozzam, előtte nagyon le kellett kerülnöm a béka hátsórésze alá, hogy legyen elég motivációm és sajnos később valamin mindig elcsúsztam. Ha bárki tudja a megoldást, amivel a hatást állandósítani lehet, kérem ossza meg velem. Ha nyerek a lottón, ígérem, cserébe én is osztozok vele ;)

>!
Pandalány P
Rhonda Byrne: A varázslat

Ez a könyv számomra nagyon sokat adott. Elvégeztem a gyakorlatokat belőle minden nap & bizony tényleg történtek olyan változások az életemben & önmagamban, amiket nem gondoltam volna az év elején. Biztos, hogy újra el fogom olvasni & ismét gyakorolni belőle, mert érdemes & működik azoknak, akik tényleg hisznek benne.

Mindig érdemes elvégezni a könyv által leírt gyakorlatokat, végiggondolni mindazt, amiért hálásak lehetünk az életünkben. Számtalan ilyen dolog van, némelyek egészen aprók, amiket olykor észre sem veszünk. De ez a könyv felhívja a figyelmet arra, hogy nem szabad az apróságokat sem figyelmen kívül hagyni és természetesnek venni. Például az egészségünket, a családtagjaik létezését és azt,hogy nem vagyunk egyedül. Olyan kevés kell a boldogsághoz és egy ilyen könyv, mint A varázslat, felhívja a figyelmet rohanó világunkban minderre. Mindenkinek ajánlom a könyvet!

>!
Amonitas
Rhonda Byrne: A varázslat

Ahogy más is írta, én is ezt érzem a könyv elolvasása után: Bármikor tudok változtatni az életemen.
Egy nagyon fontos dologról mindig megfeledkezem…és a közvetlen környezetemben látom, hogy nem csak én. Ez a Hála. Hálát adni bármiért,mindenért.Azért is amit még nem értél el.
Fontos elemmé fogom építeni ezt az életemben!

>!
lonely15
Rhonda Byrne: A varázslat

Az elején nem vettem komolyan, meg valószínűleg kicsit fiatal vagyok az ilyesmihez, de hajtott a kíváncsiság, muszáj volt egy ilyet kipróbálnom… És… Csak meg kellett szokni, egész szépen elvezetgetett 28 napig. Változás? Optimistább lettem :) Mindenképpen „újraolvasós” néhány év múlva. Ki tudja? Idősebb fejjel talán többet megértek…. :) (mindenesetre egyszer mindent ki kell próbálni, ez pedig hatásosnak tűnik)

>!
ginewer
Rhonda Byrne: A varázslat

Nem is tudom ,mit mondjak. Néha feldobott a könyv és lelkes voltam, hogy én is mindent meg tudok teremteni. Aztán amikor kudarc ért, akkor csalódást éreztem..
Ha valóban ilyen „egyszerű” lenne az életünket kellemessé varázsolni, nem élnének szűkölködő, éhező emberek. Mindenesetre megteszek minden tőlem telhetőt. Nem minden gyakorlatot csinálok meg, mivel vannak számomra semmit nem jelentők is.
Mindenesetre szívesen beszélnék olyannal, akinek sikerültek ezek a dolgok.

>!
MiraRami
Rhonda Byrne: A varázslat

Nem találtam benne újat, de találtam benne mást! Ami nekem mindig nehéz, a választ a „hogyan?”-ra. Talán régen olvastam A Titkot, de nekem teljesen más volt, azontúl, hogy ugyan arról ír. (Nem tudom ki várt egy másik Titkot, ez nem az update…) Örülök, a pontos útmutatásoknak, a világos fogalmazásnak. És most elkezdem gyakorolni a Hála irányított alkalmazását. Ha végeztem a 28 nappal, talán kiegészítem ezt az értékelést. (Bár én tudom, hogy nekem működik [mindenkinek működik, csak nem mindenki alkalmazza tudatosan a törvényeket], mert eddig is használtam.)
És bár bekerült a kedvenc könyveim közé, egy fél csillagot elveszek tőle a külcsínért. Rettentően hiányoltam a kis alakú, dupla borítós, keményfedeles kiadást. A borító igényes, de teljesen elüt az eddig kiadásoktól. Ráadásul ez a fekete-fehér megoldás… Pedig csodaszépen mutattak volna a képek színekkel.


Népszerű idézetek

>!
Pandalány

Nap mint nap hálát adsz azért, hogy élsz? Vagy készpénznek veszed, hogy így van?

>!
Kiss_Melinda_Éva P

Ha hálás vagy azért, amid van, legyen az bármilyen apróság, a szemed előtt indul gyarapodásnak. Ha hálás vagy a pénzért, ami adatott neked, bármilyen kevés is, varázsütésre sokasodni kezd. Ha hálás vagy egy kapcsolatért, még ha nem is tökéletes, csodába illően javulni fog. Ha hálás vagy az állásodért, még ha nem is az álmaid állása, a dolgok olyan irányba kezdenek változni, hogy jobban érzed majd magad a jelenlegi munkahelyeden, illetve új, kedvezőbb lehetőségek nyílnak meg előtted. Ezzel szemben ha nem tartjuk számon az áldásokat, könnyen beleeshetünk abba a csapdába, hogy akaratlanul is csak a negatív dolgokat vesszük észre. Amikor arról beszélünk, amink nincs, a negatív dolgokat vesszük számba.

>!
Eowyn I

Akik nem hisznek a varázslatban, nem is fogják soha átélni.

(első mondat)

>!
Eowyn I

Akinek van, annak még adnak, hogy bőségesen legyen neki. De akinek nincs, attól még azt is elveszik, amije van.

5. oldal

>!
Scarlet_Rose

Az önmagaddal kapcsolatos negatív érzések végzik a legnagyobb rombolást az életedben, hiszen minden más érzésednél erősebbek. Bárhová mész, bármit csinálsz, magaddal viszed ezeket a negatív érzéseket; minden pillanatodat átszínezik, és mindent bepiszkolnak, amihez hozzáérsz. Olyanok, akár a mágnes: még több elégedetlenséget és csalódottságot vonzanak magukhoz minden dologgal kapcsolatban, amibe csak belefogsz. Ha viszont hálás vagy azért, aki vagy, csak olyan körülményeket fogsz az életedbe vonzani, amelyek hatására még jobban érzed majd magad a bőrödben.

230. oldal

>!
Bea_Makai

Amikor reggel kinyitod a szemed, mondj köszönetet a napfényért, és azért, hogy élsz és erős vagy. Mondj köszönetet az életedért és a létezés öröméért. Ha pedig nem látsz magad körül semmit, amiért köszönetet mondhatnál, magadban keresd a hibát.

9. oldal, 2. fejezet

>!
S_E_Tünde

A tudás kincs, de a gyakorlás hozzá a kulcs.
Ibn Khaldún: Al-Muqaddima (1332-1406)
Tudós és Államférfi

17. oldal

1 hozzászólás
>!
Eowyn I

A tudás kincs, de a gyakorlás hozzá a kulcs.

17. oldal

>!
EnidD

A vonzás törvénye az, ami összetartja minden élőlény sejtjeit, ahogyan minden tárgy anyagát is.

7. oldal, Édesvíz kiadó

Kapcsolódó szócikkek: vonzás törvénye
>!
Scarlet_Rose

Vannak idők, amikor a saját fényünk kialszik, és egy másik embertől kapott szikra kell, hogy újra lángra kapjon. Mindannyiunknak jó okunk van rá, hogy mélységes hálával gondoljunk azokra, akik fellobbantották bennünk a lángot.

117. oldal Albert Schweitzer(átvett idézet)


Hasonló könyvek címkék alapján

Sz. A. Tokarev (szerk.): Mitológiai enciklopédia I-II.
Markus Zusak: A könyvtolvaj
Kate Morton: Az elfeledett kert
Kate Morton: Felszáll a köd
Kate Morton: Titkok őrzője
Eric Lambert: Húszezer rabló
Anna Funder: Amivé lettünk
John Flanagan: Gorlan romjai
Colleen McCullough: Tövismadarak
Madeleine Rosca: Lidércfölde 3.