31. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Kaméleon (Kaméleon 1.) 125 csillagozás

Réti László: Kaméleon Réti László: Kaméleon Réti László: Kaméleon Réti László: Kaméleon

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Cameron Larkin őrmester megcsömörlött. Elege van a nagyvárosból, s úgy dönt, a nyugdíjig hátralevő időt a vadregényes montanai hegyvidéken, álmos szülővárosában húzza ki. Azonban közbeszól a sors. Egykori akadémiai barátja a segítségét kéri egy szövevényes gyilkossági ügy felgöngyölítésében.

Mi történt a ranchon?

Először is: ki a halott?

Tényleg a családja életét pokollá tévő farmer az?

Valóban a jobb sorsra érdemes fia az elkövető?

Miért és kinek olyan fontos egy meddő aranybánya?

Családi dráma vagy fondorlatos összeesküvés?

Pusztító szenvedély vagy hideg számítás motiválta a bűntényt?

Választ – számtalan izgalom és meglepő fordulat után – e könnyed hangvételű, humorral átszőtt bűnügyi regényből kapunk, melynek szerzője, Réti László (korábban Marcus Meadow néven publikált) maga is aktív rendőrtiszt.

Korábban Marcus Meadow álnéven jelent meg.

>!
Művelt Nép, Budapest, 2017
500 oldal · ISBN: 9786155676864
>!
Művelt Nép, Budapest, 2017
500 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155676857
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
576 oldal · ISBN: 9789632547695

3 további kiadás


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Cameron Larkin · Meredith Forsyth


Kedvencelte 21

Most olvassa 11

Várólistára tette 90

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Réti László: Kaméleon

Azóta akarok Réti Lászlótól olvasni, amióta a Kildara meghívta őt egy beszélgetésre. Igazán szimpatikus, humoros ember. Meg hát aztán gondolom annál nincs hitelesebb, amikor egy nyomozó ír bűnügyi regényt, pláne ha a tapasztalataiból merít.
Ami a lényeg, nekem nagyon bejött ez a könyv. Larkin egy igazi pikírt, szarkasztikus, időnként tenyérbemászó figura, viszont nyomozóként elég jól vág az esze. Nem hagyja magát megvezetni, rágja az ügyet, mint kutya a csontot. A kesernyés humor mellett jó kis fordulatokkal is tele volt a sztori, amiből az egyikre magamtól rájöttem ugyan, a többi viszont meglepetés volt. Izgalmas krimi, ajánlom a műfaj kedvelőinek.

6 hozzászólás
>!
brena
Réti László: Kaméleon

Pár napja @nat áradozott,róla,majd @Dyus33 is,így muszáj volt csapot papot félre tennem és elkezdeni,hát nem bántam meg,csak azt,hogy eddig nem olvastam! IMÁDTAM! Végig nevettem, jaaaj hogy ennyi poént hogy lehet egy könyvbe bele írni?!:))Cameron, cuki vagy,csak ne innál annyit…de fergeteges a gondolatmeneted! Hamarosan újabb kalandra indulok veled, az fix!És örülök,hogy túléltél mindent,igazi MacGyver vagy te!Liam Neeson is kismiska melletted:)
Molycik olvassátok!!!Kihagyhatatlan!

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
574 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546483
27 hozzászólás
>!
Timcsibaba77
Réti László: Kaméleon

Egy újabb gyöngyszem, Réti László palettájából. Ezt is csakúgy élveztem, mint a többi kezembe tévedt művét, bár megvallom töredelmesen, hogy kicsit „megizzasztott” ez a története Cameron Larkin őrmesternek. Lassan haladtam az olvasással, de meglepődtem, hogy a könyv felénél jött a fordulat, és szinte az utolsó kétszáz oldal már magától pörgött. Lendületet kapott a mű. Alig bírtam letenni. A csudába, most se érem be ennyivel. Egyszerűen nekem Réti László egy varázsló, aki mesterien forgatja a tollát.
spoilerNekem a legszívmelengetőbb, humoros szereplője a könyvnek az a szerencsétlen kis gusztustalan kaméleon, Samantha volt, a könyv végén a főszereplő telibe, bumerángként visszakapja ex barátnője kis kedvencét…Humoros, poénokkal teli, igazi amerikai stílusú „ponyva” volt.
Dióhéjban, másnak is csak ajánlani tudom, mert számomra önfeledt kikapcsolódást nyújtott ez a könyve is Rétinek:)

11 hozzászólás
>!
nat
Réti László: Kaméleon

Bár nem ezt a könyvet terveztem elsőként elolvasni az írótól, de ott volt a könyvtárban, gondoltam, miért is ne.
Nagyon jól szórakoztam olvasás közben! Larkin őrmester egyszerűen egy vadparaszt (helyesbítek: vagy legalábbs annak tűnhet a mai társadalmi elvárások mellett) :D Az elején még kicsit féltem, mert túl sok is volt belőle. Eléggé megijedtem, hogy egy Humor Harolddal van dolgom, és a kevesebb több lenne. Aztán ahogy elindult a nyomozás, rendeződött a helyzet. A poénok pont a megfelelő helyen voltak és Larkin őrmester személyisége teljesen összeállt. Egy állat, aki képes egy nyomozás közben eszméletvesztésig inni magát és akinek a hozzáállása a dolgokhoz enyhén szólva sem professzionális. :D
A krimiszál is egész jó. Nem az a fajta, amikor az 5. odalon lévő „az” névelőből kellett volna rájönnie az olvasónak, hogy ki a gyilkos. Itt valóban vannak észrevehető nyomok, majdnem hogy össze lehet rakni a történetet és nem tippelgetve. Persze még így is maradnak homályos foltok és meglepetések.
Biztos, hogy olvasni fogom a folytatást.

16 hozzászólás
>!
gab001 P
Réti László: Kaméleon

Elég sok ösztönzésre volt szükségem, hogy belekezdjek ebbe a könyvbe, viszont onnantól kezdve már semmi ilyesmire nem volt szükség. Eleinte kicsit soknak tartottam a humoros beszólásokat, de aztán annyira megkedveltem Cameront, hogy már vártam az újabb sziporkáit. A nyakkendőiről nem is beszélve. Az aprólékos beszámoló ellenére is nagyon lendületes, egészen beszippantott. Voltak mozzanatok, amelyekre magamtól is rájöttem a nyomozás során, de egészen meglepő fordulatokkal is tele volt a történet. Még az utolsó pár sor is. Az írónak annyira sikerült megbonyolítani az elsőre teljesen egyértelműnek látszó bűntényt, hogy néha csak kapkodtam a fejemet. Ráadásul az amerikai közeg is nagyon hihető volt, nem éreződött, hogy magyar a szerző. Részemről egészen biztos a folytatás. Larkin-rajongó lettem.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
574 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546483
10 hozzászólás
>!
Felixa P
Réti László: Kaméleon

Nem csalódtam… Hozta azt a színvonalat, amit az első könyv olvasása után vártam.
Fordulatokkal, meglepetésekkel teli, eseménydús és ráadásul humoros is. Voltak olyan történések, amelyeket szinte azonnal ki lehetett következtetni, de szerencsére akadt meglepetés bőven.
Természetesen akit a legjobban megkedveltem, az Samantha… ❤ :))
Egyszerűen zseniális…

>!
Nefi P
Réti László: Kaméleon

Be kell ismernem, hogy Réti László könyveinek rajongója lettem.
Szeretem a stílusát és a fanyar humorát. Azt sajnálom egyedül, hogy nem Magyarországon játszódik a könyv…
Bár már a felénél sejtettem, hogy ki a „gyilkos”, de azért folyamatosan sikerült csavarnia még a történeten az írónak. Ahogy letettem folytattam a második résszel.

5 hozzászólás
>!
Chrissie
Réti László: Kaméleon

IMÁDTAM! ♡
Jelentem új kedvencet avattam.
Fordulatokban bővelkedő, remek krimi. Larkin pedig egyszerűen imádnivaló pasi, kitűnő logikával ráadásul igazi poéngyáros. Az első olyan krimi volt, amiben a gyilkosság után pár oldallal nem tudtam, hogy ki a tettes. Mindenki gyanús volt. Aztán a gyanúsítottjaim döglöttek, mint a legyek, és a végén kikristályosodott az egész. spoiler
Basszus Larkin néha a szívbajt hoztad rám, nagyon izgultam, hogy túléld, főleg az arabok után.
De minden jó ha jó a vége, túlélted és már kórházban vagy, Meredith-nek hála pedig még Samantha is visszakerült hozzád :D

Végszóként
Kinek ajánlom a könyvet? Mindenkinek aki szereti az eseménydús, fordulatokkal teli krimiket, és azoknak aki szeretik a humort, hisz a könyv nem nélkülözi a poénokat. Nagyon nem! Sokszor potyogtak a könnyeim a nevetéstől :)

6 hozzászólás
>!
Dyus33 P
Réti László: Kaméleon

Hirtelen ötlettől vezérelve @nat értékelése után vettem a kezembe a könyvet. Mondhatom, jó választás volt. Én ennyit még krimin nem nevettem, mint ezen! Néha tuti flúgosnak néztek, amikor a vonaton vagy a metrón fülig érő vigyorral olvastam, sőt, néha félhangosan felnevettem. Azonban a gyilkossági nyomozás sem elhanyagolható ebben a történetben, mert a végére igencsak meglepődtem. Nagyon jól voltak keverve a szálak. Ha Cameron egy kicsinykét kevesebb inna, még naccerelem is lehetne köztünk… Nem is fényezem tovább a történetet, tessék olvasni, én pedig nemsoká folytatom :)

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
576 oldal · ISBN: 9789632547695
9 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Chrissie

Empátiában valahol a fehér cápa és a kobra között helyezkedhetett el a sorban.

402. oldal

>!
jancsibohi +SP

Beszélgetni vele körülbelül annyira volt érdekes, mint egy coloradói farmon kukoricával dobálni a teheneket.

2 hozzászólás
>!
Chrissie

Randall a szórófejet magasabbra emelte, hogy a bútorra is jusson, láthatóvá vált a kéken világító, elkenődött vérnyom.
– Valaki itt kipróbálta, mit bír a buksija a tölgyfa ellenében.
– Megmérettetett, és könnyűnek találtatott.
– Ámen.

66. oldal

>!
Chrissie

– Ha csak maga volna a földön, és egy kis melegségre vágynék, inkább megdugnám a frizsideremet…

353. oldal

>!
Chrissie

Istenem, a nőkben egyetlen dolog kiszámítható: az irigység egy másik nőre.

401. oldal

>!
Chrissie

Na, adjon egy hamburgert! Véresen, ha lehet.
– Lehet. A szakács most vágta el az ujját.

265. oldal

>!
Chrissie

Mióta elkezdtem az ilyen szubízléses nyakkendők hordását, már tudtam, milyen érzés nagy csöcsű nőnek lenni. Nekem is mindenki a mellemmel beszélgetett.

139. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cameron Larkin
>!
brena

Megráztam a fejem, és úgy éreztem, egy csapat mókus hajigálja bent a teljes évi mogyorókészletet.

Kapcsolódó szócikkek: mogyoró · mókus
6 hozzászólás
>!
Chrissie

Mindig szerettem az orvosi nyelvet. Bőrfolytonosság-megszakítódás! Miért nem tudják egyszerűen azt mondani, hogy lyuk? Valószínűleg két évvel hamarabb elvégeznék az egyetemet, ha nem kéne megtanulniuk ezeket a titkos szavakat.

83. oldal


A sorozat következő kötete

Kaméleon sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Számolj tízig
David Rosenfelt: Előre megfontolt szándékkal
Vavyan Fable: Sárkánykönny
Jónína Leósdóttir: Halálkomoly
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Pierre Lemaitre: Téboly
Karin Slaughter: Bőr
Mészáros Dorka: Én vagy senki
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Stephen King: Joyland