More ​Than Water – Több mint víz (Több mint víz 1.) 488 csillagozás

Renee Ericson: More Than Water – Több mint víz

Nem érzem helyesnek. Nem érzem helytelennek.

Csak érzem.

E.J. Cunning művészettörténet szakra jár és egy rockzenésszel randizik. Foster Blake vegyészmérnöknek tanul és botfüle van. Egyáltalán nem egymás esetei, csak együtt dolgoznak. Aztán egy görbe éjszaka mégis szexhez vezet – barátokként –, ami után születik egy megállapodás közöttük. Olyan egyszerűnek tűnik az egész, pedig soha semmi nem az.

Sok réteg lapul az emberek külső álcája alatt. Alaposan mögé kell nézni, ha fel akarjuk tárni, amit a másik rejt. Több mint víz – egy egész történet, egy élő, lélegző anyag a mindent visszatükröző felszín alatt.

Csupa művészet, csupa tudomány.

Mélyedj el a titkaiban!

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
380 oldal · ISBN: 9789635610839 · Fordította: Guti Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
380 oldal · ISBN: 9789635610846 · Fordította: Guti Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573722 · Fordította: Guti Eszter

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Foster Blake · Evelyn Jane (EJ) Cunning · Chandra · Thomas Cunning · Wolfgang


Kedvencelte 102

Most olvassa 8

Várólistára tette 230

Kívánságlistára tette 175

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Renee Ericson: More Than Water – Több mint víz

Elragadó történet, a főszereplők imádnivalók, mindenki nagyon cuki. Különleges a maga nemében, mégis én valami mást vártam, vagy inkább többet. Van mondanivalója a könyvnek, méghozzá igazán fontos dolog: ki kell állnunk az álmainkért, önmagunkért. EJ szülei ugyanis teljesen más jövőt szántak a gyermeküknek, mint amit ő szeretne. Igazán kíváncsi voltam, hogy majd vajon EJ szembe mer-e szállni velük. Művészetet tanul, amelyről imádtam olvasni, mert ugyan semmi művészi vénával nem áldott meg az ég, roppantmód szeretek olvasni festményekről, szobrokról, tulajdonképpen bármilyen műalkotásról.
Foster nagyon cuki, az írónő szembe ment a „kockákról” alkotott sablonnal, ami különösen tetszett.
És mégis úgy érzem, nem sok minden volt ebben a 380 oldalban. Nem történtek egetrengető dolgok, aminek persze nem is kell mindig, csak így egy kissé lapos lett ez nekem. Lehet rossz időben találtuk meg egymást, nem tudom. :D Könnyed, romantikus, erotikus, humoros könyv, ami remek kikapcsolódást nyújtott. A fordítás is teljesen rendben van. Viszont hiányoltam valamit.. :)

3 hozzászólás
Finn_Hudson>!
Renee Ericson: More Than Water – Több mint víz

Az első fejezet után nagyon megijedtem, hogy már megint melléfogtam, és ez sem az én könyvem lesz. Nagyon klisésen indult, ráadásul EJ is egy beképzelt, 'ki-ha-én-nem' típusú főszereplőnek tűnt. Utána szerencsére nagyon hamar enyhült az ellenszenvem iránta, és a vége felé már meg is kedveltem. Foster karaktere felüdülés volt, hogy végre olyan férfi főszereplővel találkoztam, akinek nincsen sötét múltja és rengeteg tetoválása, hanem egy átlagos, de humoros srác.
A történet is könnyed és fölösleges szakításoktól mentes. A végén van egy kisebb csavar spoiler, amely szerintem elég okos húzása volt az írónőnek, hogy mindezzel hogyan birkózik meg a lány.
Összességében ez egyszerű történet, amely kikapcsol és megmosolyogtat, de nem kell tőle különösebben sokat várni.

Naiva>!
Renee Ericson: More Than Water – Több mint víz

Egy újabb aranyos történet, amely megerősíti azt az elméletet, hogy az ellentétek vonz(hatj)ák egymást. Én általában az ilyen típusú olvasmányokat is túl szoktam gondolni, ezért vártam a sok drámát, bosszankodást, ami azért általában jellemző ennél a műfajnál, de nem érkezett meg. Van egy kis könyves mazochizmusom.
E.J. és Foster szimpatikus karakterek voltak, akik hamar megállapodtak egy fajta „barátság extrákkal” kapcsolatban, mivel valódi kapcsolatot egyikük sem akar.
Ahogy az lenni szokott, idővel valamelyik fél úgyis többet szeretne.
E.J. szimpatikus lány volt. Tetszett benne, hogy mennyire odáig van a művészetekért. Foster pedig…. Nos, szerintem, felszámolt azzal a sztereotípiával, hogy egy szemüveges, okos, nerd srácnak muszáj szerencsétlennek lennie a lányoknál, vagy vékonynak, esetleg még csúnyácskának és nyominak is lenni. Ő mindennek az ellenkezője. Okos, humoros, jól néz ki spoiler.
Örültem, hogy mindennek ellenére hagyott az írónő a szereplőknek időt arra, hogy valódi érzelmek is ki tudjon alakulni a szereplők között. Nem beszélve a szellemes párbeszédekről, vagy az olykor egészen bölcs csevegéseikről.
Szerettem, de valami nekem most nagyon hiányzott az 5 csillaghoz.

8 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Renee Ericson: More Than Water – Több mint víz

Annyira felüdítő a sok alfahím után egy tudományos beállítottságú, azaz kocka főhősről olvasni. Persze Foster azért külsőleg nagyon is vonzó, mert a kockaság mellé a pattanások és a túlsúly már sok lenne. Érdekesen kezdődik E. J. és Foster kapcsolata ( szerintem helyesen E. J. nem Ej, amit az elején nem is tudtam hová tenni), együtt dolgoznak a műszaki könyvtárban. Szerintem minden probléma forrása az, hogy Foster az elején kijelenti nem akar randizni, sem az azzal járó marhaságokat. Így persze Evelyn sem mer nyitni, nehogy átlépjen egy bizonyos határt. Emellett még Evnek a saját szüleivel, főleg az anyjával is küzdenie kell, aki az ő művészi elhivatottságát csak mellékes kis hobbinak tartja, ami elfér a fontos, üzleti diploma mellett. Pedig E. J. nagyon tehetséges művész, én nagyon élveztem, ahogy az alkotásairól mesél, és hab a tortán, hogy a szerző maga is művész, aki saját alkotásaiból merített a könyv megírásához.
Ebben a történetben egyensúlyban éreztem a romantikát, az erotikát, a humort és az emberi drámát, kimondottan kedvelhető szereplők mellett. ( A fordítás is jó lett)

2 hozzászólás
pveronika>!
Renee Ericson: More Than Water – Több mint víz

Mindig is tudtam, hogy ez a könyv újraolvasós lesz, és el sem tudom mondani, hogy mennyire örülök annak, hogy a második olvasásom a magyar megjelenés apropóján történhetett. Három éve olvastam először ezt a történetet, de Foster és E.J. ismét képes volt levenni a lábamról, és minden kétséget kizáróan továbbra is ott van a helye ennek a könyvnek a kedvencek polcán.

Ez a könyv olyan, mint egy friss lélegzetvétel. Különleges a maga nemében a humorával, a hangulatával, és a mondanivalójával, miszerint merjünk kiállni önmagunkért és megvalósítani az álmainkat. Őszintén ajánlom!

Bővebben:
http://veronikasreaderfeeder.com/renee-ericson-more-tha…

2 hozzászólás
Niitaa P>!
Renee Ericson: More Than Water – Több mint víz

Szerelmes lettem ebbe a könyvbe. A mellkasomban dübörgő szívem minden egyes dobbanása az önkifejezésért, saját személyiségünk felfedéséért kiált.♥

Továbbiak: https://www.niitaabellvilaga.hu/2020/04/renee-ericson-m…

Milli88 P>!
Renee Ericson: More Than Water – Több mint víz

Az idei év egyik legjobb döntése volt, hogy megvettem ezt a könyvet. :)
Sajnos kevés időm volt olvasni, de amikor csak a kezembe vettem pillanatok alatt elmerültem a történetben. Szó szerint imádtam minden sorát.
E. J. igazán szerethető, elvarázsolt, valódi művész, nagyobb ellentéte nem is lehethe Fosternek, aki vegyészmérnöknek tanul, igazi geek srác és a tudomány az élete.
A könyv valóban vicces, számomra ez az igazi humor. A két szereplő teljesen ellentéte a másiknak, ugratják egymást, végül a kémia közbeszól és egymás felé tereli őket.
Evelyn szülei számomra elég droidosak voltak. Semmi érzelem, hidegen viselkedtek a lányukkal. Annak nagyon örültem, hogy ezt a problémát talán sikerült orvosolni.
Foster lett az új kedvenc férfi karakterem. Ha őszinte akarok lenni, akkor engem a saját férjemre emlékeztet. :D Külön plusz pont, hogy egy kerek egész történetet kaptam, nincs függővég, csak a végtelenül boldog happy end. ❤

6 hozzászólás
Smurfettereads>!
Renee Ericson: More Than Water – Több mint víz

Nekem nagyon tetszett, magával ragadó romantikus történet, könnyen olvasható, kis cukiság. Tele érzelemmel, humorral, vágyakkal, álmokkal, titkokkal, és két eltérő személyiséggel, akik nem igazán illenek össze, de aztán mégis összehozza őket a véletlen. :-) Már az elején megnevettetett EJ és Foster, és ez a későbbiekben sem változott. :-) Imádtam a szóváltásaikat, ahogy heccelték egymást. :-D EJ stílusa nagyon tetszett, amilyen szókimondó, a világnézete, a humora, hamar megkedveltem őt, és Fostert is. :-) Jó páros voltak, Fozzie is nagyon szexi, és nagyon okos. A tudomány megszállottja, teljes ellentéte EJ-nek, de így volt tökéletes. :-D spoiler Renee Ericson stílusa tetszik, nagyon jól megírt történet, ami magával ragadó, élvezhető, és szórakoztató olvasmány. :-)

Ella19>!
Renee Ericson: More Than Water – Több mint víz

Először is kezdem azzal, hogy ez a borító valami meseszép. A szereplőkkel az elején bajba voltam. Ej az elején egyáltalán nem volt szimpatikus. Beképzeltnek tűnt. Szerencsére egy idő után teljesen megváltozott a véleményem róla. Tetszett, hogy ennyire képes valamiért rajongani. Ez nála a művészet volt. Foster egy nagyon szimpatikus srác, már az elejétől kezdve. Tetszett, hogy nem egy klisés pasi, aki megcsal mindenkit, minden ujjára akad valaki és tetoválásos. Ő ennek teljesen az ellentéte volt. Egy kedves, aranyos srác volt. Ő és Ej nagyon jó párost alkottak. Egyikőjük sem vágyott komoly kapcsolatra, ezért belekezdtek egy barátság extrákkal kapcsolatba.
Tetszett a történet is. Kikapcsolt. Nem mondom, hogy ez volt életem legjobb könyve, de nem volt rossz.
Ajánlom!:)

pribrgre P>!
Renee Ericson: More Than Water – Több mint víz

Hát ebben a könyvben egy szereplőnek sincs normális neve. :D De ha ezen túllép az ember, akkor egy aranyos, nagyon szórakoztató történetet olvashat. Eszméletlen sokat nevettem rajta, nagyon jó kis kikapcsolódás volt az olvasása. Nagyon tetszett a történet és minden szereplő imádnivaló benne.
Nagyon tetszik az írónő stílusa is, olvasnék még tőle, akár a folytatást, akár bármi mást. :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

pveronika>!

Foster lehúzza rólam a felsőt, az ágyra hajítja, és a hátam mögé nyúl. Felülök, hogy segédkezzek neki a vetkőztetésben. Megráncigálja néhányszor a melltartóm kapcsait.
– Rohadt lányruhák – morogja zavartan, tovább rángatva a fehérneműmet. – Nyomorult kapcsok.
– Tudnál hidrogénbombát készíteni, de nem tudsz kikapcsolni egy melltartót?
– Erről nincsenek órák az egyetemen.
– Majd panaszt teszek a dékánnál.

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Jane (EJ) Cunning · Foster Blake
Smurfettereads>!

– Ne kételkedj a saját szenvedélyedben!

197. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szenvedély
Smurfettereads>!

– Innen lövök pár képet, aztán valószínűleg máshonnan is kell majd.
– Jól hangzik – mondja Foster mellettem, és szürkésbarna vászondzsekije zsebébe dugja a kezét. – Én mit csináljak?
– Csak legyél gondos őrző-védő kutya.
– Ugassak is?
– Csak ha szeretnél.

53-54. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Jane (EJ) Cunning · Foster Blake
Smurfettereads>!

– Szerintem a tervek naiv és önző bolondoknak valók. Senki nem látja előre senki életét, akárhogy is próbálkoznak. Amúgy meg, mindent összevetve, mindenkinek adatott valami, amit úgy hívunk, hogy szabad akarat.

181. oldal

adelreads>!

Ne csinálj belőle nagyobb ügyet, mint amekkora! Lépj tovább! Vagy ne. Végül is szexi.

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Jane (EJ) Cunning · Wolfgang
pveronika>!

[…] a közöttünk lévő kémia tagadhatatlan.
Mi is olyan gyönyörűek vagyunk, mint a láng, amely kitört a korlátai közül, hogy a víz alatt is életben maradhasson.
Saját magunk által teremtett anyag vagyunk.
Több mint víz.
Több mint tűz.
Maga vagyunk a csoda, egy élő és lélegző egyesülés, és nincs olyan képlet, amelyik le tudná írni.

csfannie P>!

– Néha az, amit szeretnénk, és az, amit meg kell tennünk, két külön dolog – mondom, mintha csak anyám belém égetett szavait ismételném.

Füzi_Zsuzsa>!

Ez egy férfi arca, amint a szerelmére néz.
Nincs pénze, nincs státusza, csak szíve van.

361. oldal

csfannie P>!

A művészet érzésekről szól, érzelmekről és az emberi kapcsolódásról.


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: A megbízó
Vi Keeland: Fiatal szerető
Vi Keeland: Csak szex
Vi Keeland: A kemény főnök
Vi Keeland: A beosztott
Vi Keeland: Órákon át kívánlak
Emma Chase: Felséged szolgálatában
Ella Maise: Imádlak, Jason Thorn
Penelope Bloom: Her Cherry – Megnyalnám