More ​Than Water (More Than Water 1.) 17 csillagozás

Renee Ericson: More Than Water

It doesn’t feel right. It doesn’t feel wrong. It just…feels.

EJ Cunning, an art history major, dates musicians. Foster Blake, a chemical engineering major, can’t sing a tune. They’re not each other’s type. They’re coworkers.

Then, one night leads to sex—sex between friends—which leads to an agreement. It all seems so simple—but nothing ever is.

Many layers build a person’s facade.

Look into the depths for what’s hidden within.

It’s more than water. It’s a story—a living and breathing substance beyond the reflective surface.

>!
CreateSpace, Washington, 2015
340 oldal · ISBN: 9781514216286

Kedvencelte 4

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Renee Ericson: More Than Water

Nagyon jó kis történet volt, egy igazán édes romantikus NA.
Evelyn és Foster először munkatársak, aztán barátok, később pedig szeretők (barátság extrákkal) lesznek. Alig vártam, hogy végre színt valljanak egymásnak.
Annyira jó szövegek voltak benne, ahogy ugratják egymást. A művészlány és a vegyészfiú, akik első ránézésre nem illenek össze. A vége meglepő volt, de annak kifejezetten örültem, hogy Evelyn szülei végre megértették a lányukat.
Érdemes lenne magyarul is megjelentetni.

5 hozzászólás
>!
pveronika P
Renee Ericson: More Than Water

Annyira-annyira jó volt! Végre a főhősünk nem egy alfa hím volt, és nem is sérült lelkű fiatalokról szólt a történet, amely üdítő változatossággént hatott, és habár szeretem ezeket a könyveket is, azért néha már annyira jó valami mást olvasni. :)) Helyette kaptam egy kocka vegyészmérnök srácot és egy szókimondó, szarkasztikus, humoros lányt, akik kipróbálják magukat egy „barátság extrákkal” kapcsolatban. Egyszerűen imádtam minden sorát!

Evelyn (EJ) és Foster (aka Fozzie ahogy EJ viccesen becézi), nem is lehetnének különbözőbbek. EJ művészettörténet szakon tanul az egyetemen, és a festés és a szobrászat a mindene. Ez a szenvedélye, amelybe menekül, de a gazdag szülei soha nem engedték, hogy igazán kibontakozhasson ezen a területen, és egyáltalán nem ezt a pályát szánják neki. Foster egy szexi, szuperkocka mérnök. :) Ő mindig két lábbal jár a földön, és mindig mindenben a logikát keresi.
Evelyn elsőéves korától kezdve dolgozik az egyetemi főkönyvtárban segítőként, de mikor átirányítják a műszaki könyvtárba, nemcsak az állítja kihívás elé, hogy gőze sincs a műszaki dolgokról, de az új kollégája Foster sem várja első perctől kezdve tárt karokkal. :) Mivel Evelyn nem az a típusú lány, akit könnyen le lehet rázni, így hamar kialakul közöttük egy barátság, szarkasztikus humorral és évődésekkel fűszerezve. Miután egy este egy bárban Evelyn összefut Foster-rel és a barátaival, egy ivós játékot követően egyik dolog követi a másikat, és reggel egy ágyban találják magukat. :)

Evelyn határozottan nem a kocka mérnök típusú srácokra bukik, és Foster-nek sincs ideje barátnőre a sűrű időbeosztása mellett, így nem is gondolnak többet az egy éjszakás kalandnál. De aztán mégiscsak elkezdik vonzani egymást, mint lepkét a láng, és végül kialakul közöttük egy „barátság extrákkal”-típusú kapcsolat.

Nagyon-nagyon tetszett az a mód, ahogy a művészet és a kémia találkozott. A könyvben voltak érdekes kísérletek, különleges műalkotások és műszaki érdekességek, és az írónő mindezt nagyon szép módon tudta interferálni.

A szereplőket egyszerűen imádtam! Evelyn olyan típusú lány, akinek semmilyen filtere nincs, aki kimond mindent, ami eszébe jut, és akin nagyon-nagyon jókat lehet nevetni. Foster szintén egy nagyon humoros karakter, ráadásul kettejük között igazán működött a kémia, úgyhogy e téren igazán nem lehet okunk panaszra. ;) Szintén nagyon bírtam Evelyn legjobb barátját, Wolfgang-ot, néha igazán jó beszólásai voltak. :))

Az írónő stílusa kiváló volt, és úgy gondolom, hogy a humor és forró jelenetek mellett, mélységeket is tartogatott a könyv. Ez a történet a korlátok és skatulyák leküzdéséről, az ellentétek vonzásáról és önmagunk megvalósításáról szólt. A könyv végéről nagyon hiányzott egy epilógus, de a Goodread-es értékelésem után. kb. 5 perccel kaptam egy privát üzit az írónőtől, amiben elküldte az epilógus és néhány extra jelenet elérhetőségét, szóval most már ezzel kapcsolatban sem panaszkodhatok. :D (habár én személy szerint egy picit cukrosnak találtam az epilógust :))

P.S.: Annyira szeretném megnézni ezt a borítót élőben, biztosan gyönyörű!

Epilógus: https://reneeericson.wordpress.com/more-than-water-bonu…
Néhány jelenet Foster szemszögéből: https://reneeericson.wordpress.com/foster-povs/

http://veronikasreaderfeeder.com/renee-ericson-more-tha…

3 hozzászólás
>!
felícia97
Renee Ericson: More Than Water

Szeretem amikor egy történet hozza mindazt az elvárást és várakozást amit érzek mielőtt elkezdeném az olvasást,azt pedig különösen amikor sokkal ,de sokkal többet kapok mint amire valaha is számítottam azelőtt hogy kézbe vettem a könyvet.Pontosan így érezek most a More than water befejezése után.Egy egyszerű és nem túlgondolt romantikus történet lebegett a szemem előtt a fülszöveget elolvasva,éppen ezért volt különleges meglepetés felfedeznem azt,hogy mennyi komoly gondolat és milyen mélység lakozik E.J és Foster történetének a sorai között. Azt hiszem ezért is tudtam annyira szeretni ezt a könyvet,mert olyan hétköznapian és szívhezszólóan tudta bemutatni az élet örökös dilemmáit.Hiszen ki ne lett volna már valaha bizonytalan a képességeit illetően vagy a jövőjével kapcsolatban? Ki ne érezte volna már azt hogy képtelen eligazodni az érzelmei kusza hálójában,vagy hogy a szívét nem tudja irányítani? Renee Ericson olyan szépen rávilágított ezekre a kérdésekre,amik minden ember fejében megfordultak már,hogy számomra lehetetlen volt nem átérezni mindazokat az érzéseket és gondolatokat melyek átszőtték az egész történetet.Ilyenkor tudok annyira örülni,hogy ilyen sok könyv elolvasása után még mindig tudok találni olyan gyöngyszemeket,amik képesek megérinteni és értelmet adni az olvasásnak.Úgyhogy azt hiszem ennél többet nem is nagyon kell mondanom,mert úgy érzem abszolút egyértelmű mennyire tetszett a könyv.Nagyon jó volt a kerettörténet is,egyáltalán nem éreztem elcsépeltnek,hanem sokkal inkább egyedinek különösen ha beleszámítjuk a művészi és kémiás vonalat,ami érdekes kombináció volt mégis passzolt.A művészlelkű és szabadszájú E.J valamint a zárkózott vegyészmérnök Foster nem is különbözhetne jobban egymástól,mégis összebarátkoznak amikor munkatársak lesznek az egyetemi könyvtárban. Egy barátokkal eltöltött görbe este után azonban minden megváltozik….A kérdés csak az,hogy vajon két ennyire különböző ember között szövődhet több is mint barátság?
Rendkívül élveztem végig követni kettejük kapcsolatának alakulását,ami a komoly gondolatok ellenére is sokszor volt szórakoztató.Ez nagy részben köszönhető E.J stílusának (néha behaltam milyen szövege van a csajnak :D) na meg a Foster-el közös jeleneteknek is.Mindketten őrültek kicsit a maguk módján,ennek ellenére nagyon bírtam őket,de leginkább együtt voltak igazán jók.Érdekes volt a korábban már említett művészi szál is,aminek sikerült lekötnie a figyelmemet pedig nem kimondottan vagyok művész típus ,az meg külön öröm volt hogy a történet folyamán a cím is értelmet nyert. :) A végére pedig egy kis csavart is kapunk,amire nem számítottam úgyhogy teljes mértékig elégedett vagyok,és kimondhatatlanul örülök hogy rátaláltam erre a könyvre,mert kár lett volna kihagyni.Tényleg csak ajánlani tudom azoknak,aki szeretik a tartalmas romantikus történetket.Számomra a More than water is a maradandó könyvélmények között van.Ezek után pedig nem is kérdés hogy elolvasom a novellákat hozzá,és azt a néhány jelenetet Foster szemszögéből. :)
Ui: Még mindig nem tudok napirendre térni afölött hogy Foster és a lökött haverjai képesek voltak olyan ivós játékot kitalálni ahol az iszik aki hülyeséget mond a periodikus rendszer éppen terítéken lévő eleméről. :D

>!
CsepAdri 
Renee Ericson: More Than Water

Könnyed, humoros, romantikus olvasmányra vágytam és pont ezt kaptam :)
Jól szórakoztam EJ és Foster párbeszédein, ahogy alakulnak a dolgok kettejük között. EJ-ben tetszett a szűrő nélkülisége és a különleges látásmódja a világra. Foster karaktere megfogott, de nagyon, a tudományos világnézete és a menő pólói által. Ki gondolta volna, h ennyire szexi tud lenni? ;) Foster-t beválasztom a háremembe, csak szólok :D
Valamint a „friends with benefits”, mint alap szituáció, tetszett a kivitelezés.

2 hozzászólás
>!
zwecki
Renee Ericson: More Than Water

Nagyon tetszett.
Érdekesen megírt, nem a szokásos szenvedős, instant szerelemi történet.
A szereplők szerethetők, kiállnak magukért, nem gyötrődnek feleslegesen. A művészi és kémiai vonal összekapcsolása külön a kedvencem volt.
Nagyon tetszettek még a tőmondatok. :D

>!
Szinna
Renee Ericson: More Than Water

Ebben a történetben végre nem a megszokott kliséket kaptam, nem a rosszfiú fordult jóba, nem volt szerelem első látásra, és még a szüzességét sem vesztette el senki. Kaptam viszont két jó szereplőt, akik a beszólásaikkal sokszor megnevettettek, az érzések bizony átjöttek a sorok között, és a mondatok néha egészen elképesztő szépséget fogalmaztak meg.
Sajnálom, hogy csak egy nézőpontos volt a történet, nagyon szerettem volna Fosterbe is belelátni időnként. De ez mit sem von le a történet értékéből. Ez határozottan az öt csillagos kategória.

>!
Virágx
Renee Ericson: More Than Water

Azért kezdtem el olvasni, mert nagyon sok vegyészmérnök ismerősöm van, és mindegyikőjüket imádom, szóval miért ne :D
A történet végre nem volt klisé, felüdülés volt valamint könnyed olvasmány is. Imádtam!!
Ötnél több csillagot sajnos nem tudok adni :(


Népszerű idézetek

>!
pveronika P

It's not simple,like you said.It's not just two parts hydrogen and one part oxygen.It's more than water.It's a story-a living and breathing substance beyond the reflective surface.

>!
pveronika P

It doesn't feel right. It doesn't feel wrong. It just… feels.

>!
pveronika P

“Well, that’s a vision,” he says coyly. “Not that kind of warmth though. The kind that makes your heart feel excited, like it’s racing. The kind that heats you from the inside.”
I lick my lips, relax my brain, and listen to Wolfgang’s words, letting the feeling of passion overwhelm me, wrapping it around the blank vision in my mind.
“Are you there?” he asks.
“It feels like it.”
“Okay. Now, slowly let the thoughts come in while resting in that warm space.”
Under the darkness of my lids, a slew of colors—fiery and wet, purples and greens, yellows and pinks—all morph and swirl around one another. My hand slides along the formed and heated canvas of tones and shades, and then it’s gone, taking the more rigid shape of elements and molecules, like the ones I drew and painted not long ago in my bedroom.
Then…
A mouth…
His mouth.
Eyes…
His eyes.
A face…
His face.
Foster’s face, bright and endearing—surrounded by hexagons and octagons, representing different molecules—holds its place in my mind’s thoughts.
“Did anything come?” Wolfgang asks, pulling me from my trance.
My lids flutter open, refocusing to the light of day. “I’m not sure.”

>!
pveronika P

“Well, somebody likes it.” I point to the red dot next to the title of the piece, indicating that it has been sold. “Enough to buy it.”
“Porn always sells.”
“C’mon.” I loop my arm through his. “Let’s keep moving.”
We proceed to the next installation—a high-speed video display of a man on a roof as the sun rises and sets. Of course, he’s naked.
Why is there always so much nudity in art? Maybe we are a bunch of horny people.

>!
pveronika P

Each shot should be more than just a picture. If done correctly, within each frame, a tiny tale will unfold. The composition should make people question their purpose in life and the meaning of life and existence in general. Art is a way to convey what words cannot.

>!
pveronika P

There are many factors that make us an unlikely pair but we have a chemistry that cannot be denied.
Like a flame breaking the boundaries to survive underwater, we, too, are something beautiful.
We are a substance of our own design.
We’re more than water.
We’re more than fire.
We’re a miracle, a living and breathing combination, with no formula to define us.

>!
pveronika P

I was just thinking that,even though fire and water generally work against one another-one always winning the war,so to speak-there are some environments where they can coexist.It's all about having the right chemistry.

>!
pveronika P

Stills of bubbles, colors, and movement captured by the sophistication of the high-speed lens fill the viewing screen. The juxtaposition of light and water are beyond gorgeous, and the symmetry to poetry is a symphony in the making. I'm breathless. It's more than water. It's more than fire. It's life surviving and flourishing where it shouldn't, where it couldn't. It's almost… a miracle.

>!
pveronika P

Are the two worlds colliding, meshing, morphing, blurring, and breaking past the spoken and unspoken lines of what we claim to be?

>!
pveronika P

Holding the black-and-white image he chose, I begin to get lost in the story of the water and the symbolism in my own mind. This simple droplet of water could very well convey the fragile beauty of life. It’s a living spirit that causes my heart to flutter with delight, connecting myself to the moment.
It’s not just water. It’s everything, if I allow it to be.


A sorozat következő kötete

More Than Water sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kim Holden: Bright Side (angol)
Cambria Hebert: Butterfly
Staci Stallings: Lucky
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Replacement
Tammara Webber: Easy
Ginger Scott: The Girl I Was Before
Cindy Miles: Stupid Love
Cambria Hebert: #Poser
Jessica Park: Flat-Out Love