Sweet ​Thing – Te édes (Te édes 1.) 367 csillagozás

Renée Carlino: Sweet Thing – Te édes

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Meg ​kell találnod az összhangot a szíved és az eszed között… akkor meghallod majd a lelked muzsikáját.

Mia Kelly azt gondolja, hogy az élete sínen van. Diplomáját egy elit egyetemen szerezte, képzett zongorista, egy gyakorlatias gondolkodású anya és egy különc apa lánya. A diploma megszerzése óta azonban nem találja a helyét. Azon őrlődik, hogy üzleti végzettségével kezdjen-e valamit, vagy a zenében mélyedjen el, amit szenvedélyesen szeret.
Amikor édesapja váratlanul meghal, úgy határoz, hogy amíg ki nem találja, mihez kezdjen a saját életével, addig az apjáét folytatja. Ann Arbort New York Cityre cseréli, és átveszi apja blueskávézójának vezetését. A népszerű találkozóhely törzsközönségét fel nem fedezett helyi zenészek, művészek alkotják. Mia eddig távol tartotta magát az izgalmas és kiszámíthatatlan művészléttől, de a váratlan találkozás Will-lel, az édes, helyes, elragadó gitárossal, bepillantást enged neki ebbe a világba.
Amikor a srác a barátja, majd a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633996065 · Fordította: Margittay

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Will(Wilbur) Ryan · Mia Kelly


Kedvencelte 35

Most olvassa 14

Várólistára tette 189

Kívánságlistára tette 129

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Renée Carlino: Sweet Thing – Te édes

Annak ellenére, hogy gondolatban a péklapátot Mia fején összetörtem egy párszor, nem tudok kevesebb csillagot adni neki mint öt. Mert Renèe Carlino olyan szépen ír, mint amit már megtapasztaltam a Before We Were Strangers és a Swear on This Life történetében. Olyan különleges férfi szereplőket alkot, hogy számomra ellensúlyozni tudta ez a hülye picsa Mia húzásait. Harmadik könyvem volt az írónőtől és mindhárom gyönyörűen megírt történet. Mindhárom könyvben a férfi főszereplők valami lehetetlen különlegességgel voltak meg formálva. Nagyon tetszett a zenei utalások. Nagyon tetszett a történet. Nagyon tetszettek a mellékszereplők. Mia, Mia, Mia…..megértem én, hogy bizonytalan, keresi a jövőjét, de így bánni egy ilyen csodálatos pasival, mint Will spoiler Összességében elfogult vagyok, mert gyönyörű az írásstílus, Mia kivételével mindegyik szereplő csodás, és Will mindent felülmúlt. Nagyon tetszett ahogy az írónő beleszőtte azt a mozzanatot mintha találkoztak volna is személyesen Miaval és Willel.

13 hozzászólás
Niitaa P>!
Renée Carlino: Sweet Thing – Te édes

„Tanulj meg segítséget kérni, amikor szükséged van rá…és vedd észre, hogy mikor van rá szükséged!”

Ez egy annyira jó könyv… lett volna, ha a főszereplőt úgy elhagytuk volna a történetből. Igen, írjuk ki és ez a könyv szóljon csak Willről, Jennyről, meg a többiekről. Mia helyére meg tegyünk be egy igazából édes lányt, ne egy másolatot. Úgy éreztem magam olvasás közben, mint egy kisgyerek, aki csokit kap, nagyot harap bele és fancsali ábrázattal konstatálja, hogy ez bizony csak massza, az is a rosszabb, növényi fajtából… de csak megeszi, kárba ne vesszen.
(…)

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/04/renee-carlino-te-…

11 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Renée Carlino: Sweet Thing – Te édes

Ilyen idegesítő hősnővel az Esztelen óta nem találkoztam. Önző és érzéketlen. Pedig Will egy annyira szeretnivaló kedves srác! Őt meg csak az érdekelte, hogy milyen karriert csinál. Pff, így nem is tudtam öt csillagot adni a könyvre. Oké, hogy Mia még gyászol, de pont azokat az embereket marja el maga mellől, akik szeretik.
Rengeteg a könyvben a zenei utalás, aki otthon van a zenei műfajokban, annak plusz élményt nyújthat. A komponálástól a fellépéseken át a stúdiómunkákig belekukkanthattam a munkafolyamatokba, ami kifejezetten tetszett.
Hál'Istennek a befejezés HEA, különben nagyon pipa lennék. Az előszó és az utóhang pedig nem mindennapi ötlet.

3 hozzászólás
Naiva P>!
Renée Carlino: Sweet Thing – Te édes

Ez a könyv már a borítója alapján szerelem volt első látásra majd a fülszöveg is felkeltette az érdeklődésemet. Aztán jöttek a megosztó értékelések én meg szépen elbizonytalanodtam, pedig karácsony óta itt csücsül az asztalomon.
Nálam szerencsére betalált. Nem tudom másként megfogalmazni, de mintha Renée a lelkemhez szólt volna ezzel a történettel. Kedvenc ugyan nem lett, de most nem tudnám szavakba önteni, mennyire szerettem ezt a könyvet. Mia olykor tényleg kiborító volt, de szerintem egyáltalán nem olyan vészes, mint amilyennek gondoltam a vélemények alapján. Sokkal, de sokkal rosszabb hősnőkhöz volt már (bal)szerencsém. Miért baj az, ha egy lány logikusan gondolkozik, és a keresztüllát a lila ködön?! spoiler Ezen kívül volt pozitív jellemfejlődése és örültem a nem insta-love-nak, mert abból már nekem is kezd elegem lenni.
A belső gondolatain sokat szórakoztam. Wilbur/Will – istenem! Hogy jellemezhetném a tökéletességét. Úgy volt tökéletes, hogy közben nem volt az, mert bizony Miának nem teljesen alaptalanul voltak vele szemben fenntartásai. Egyszerűen imádtam. Hatalmas szív, kedves lélek, rendkívüli tehetség, lehengerlő stílus. Kíváncsi leszek az ő történetére is. A fontosabb mellékszereplőket is hamar meg lehetett kedvelni. Jackson-t megsirattam. Érte nagyon fájt a szívem.
Nagyon szép szerelmi történet, veszteségről, megbocsátásról, és reményről. Nekem átjött.

24 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Renée Carlino: Sweet Thing – Te édes

„Elköteleződni valaki mellett hit kérdése. Ezért olyan nehéz némelyeknek. Jövendőmondó varázsgömb nincs, de ha eléggé szeretsz valakit, és egy az álmotok, akkor úgy hiszel a másikban, mint önmagadban, és ez a legjobb abban, hogy megosztod vele az életed…több leszel tőle.”

Nekem nagyon tetszett. ;)
Útkeresés, eltévedés, visszatalálás és kézen fogva hazatérés.
Úgy tűnik, a rubin pöttyös könyvek Will-jei spoiler levesznek a lábamról. ;)

6 hozzászólás
Szami81>!
Renée Carlino: Sweet Thing – Te édes

Ez a regény megnyerné a legtöbb becézés díját. A teljesség igénye nélkül:
kiskomám, kisöreg, kisember, te nő, te lány, drága (9), te kis nagyszájú, te kis ijedős cica, nagyszájú, haver (30), kicsim, kicsi, édes kicsim, cicus, szépségem, babám, én drága Miám, drága Mia, kicsi Mia, aranyos szívem, szívem (51), drágám (7), csajszer (4), csajszi, csajszikám, bébi (41), cica, te buta, babuci, kicsi lány, havernő, édes, te édes, barátocskám, lakócimbora (9), lakócimbi, Pulykatojás, Szeplőske, Mosolyka, Kiskölyök, kis kőkorszaki szaki, a mi kis babszemjankónk, öcsisajt, Zakkant agyú Will

Kedvenc idézet:
„Bolondság azt hinni, hogy a szerelem felszabadítja az embert. A szerelem nem más, mint beteges, irgalmatlan félelem attól, hogy elveszítjük a másikat. ”

Csak azért kapott 4*-ot, mert nagyon olvastatta magát. Mert még egy ilyen döntésképtelen, hisztérikus, nyavajgó, alkesz pitsa főhősnőt….

8 hozzászólás
Sippancs P>!
Renée Carlino: Sweet Thing – Te édes

Ez a könyv a „hogyan rontsunk el egy tökéletes történetet idióta főhősnővel” tipikus példája.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tetszett a történet, a nagy része ugyanis teljesen magával ragadott. Imádtam a hangulatát, a művészi oldalát, a mondanivalóját, a repülőteres keretről nem is beszélve. Tetszett a könnyed stílus, a humor és a család-baráti vonal, és úgy gondolom, hogy a szereplők között is maximálisan megvolt az összhang, a kémia. Szerettem azt is, hogy nem 2 nap alatt zavart le az írónő mindent, hanem hosszabb időszakot ölelt fel a cselekmény, ezáltal is hihetőbbé, életszerűbbé vált a történet. Ugyanakkor ott volt Mia karaktere. Hogy én néha mennyire ki tudtam volna rángatni a lapok közül, és alaposan megverni ezt a nőt! Hogy lehet valaki ilyen szinten felszínes és ostoba? Minden egyes alkalommal, amikor láttam rajta némi pozitív változást, kezdtem örülni, hogy „talán majd most, most biztosan meg fogom szeretni!”, aztán újra és újra bebizonyította, hogy lehet még mélyebbre süllyedni és idiótábban viselkedni. Brr, Isten mentsen az ilyen emberektől!
Will ellenben a szívem csücske lett, ha ő nincsen, nagy valószínűséggel nem töröm magam ennyire, hogy a végére jussak a könyvnek.

Egy olvasmánynak elment, de szerintem van ennél sokkal jobb RP történet is.

4 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Renée Carlino: Sweet Thing – Te édes

„Akkor vagy valóban szerelmes, ha megkérdezed magadtól, mi lenne nehezebb: neked végignézni az ő halálát, vagy azzal a tudattal élni, hogy ő fogja végignézni a tiédet? Melyikőtökhöz kegyesebb a sors? Csak amikor halálos aggodalommal szeretsz valakit, akkor jössz rá, mit is jelent a kegyes halál. A szerelem nem szelíd romantikáról szól, hanem átkozottul brutális, amitől az ember képes pánikszerűen elmenekülni. Szeretni bátor dolog, és nem ismerek Willnél bátrabb embert.”

Nagyon utálom a főszereplőt.
Még egy ilyen esztelen, hideg, önző libát nem hordott hátán a Föld.
Nem lehetett volna egyszerűen csak kihagyni…?

Mia egy hatalmas lelki válságon megy keresztül, amikor összehozza az élet Willel. Érdekes, sokszor idegőrlő, mégis fájdalmas és, néha érthetetlen volt olvasni a történetüket.

Ami nagyon fájt, és hiszem jó időbe olvasok mindig egy történetet, hogy egyeseknek a barátok szeretete által mutatkozik meg az igaz család fogalma.
Ez ebben a történetben szépen megmutatkozott.

Willbur Ryan vajon létezel a valóságban? Igen létezel számomra és megtaláltalak…szerencsés vagyok….ahogy Mia is az. Mindig számíthatott rád és ez fantasztikus és egyben gyönyörűen fájdalmas is.

Mit kezdjek evvel a történettel.
Talán idővel újra neki ugrok.

Most egyenlőre ennyi csillagot váltott ki belőlem.

Milli88 P>!
Renée Carlino: Sweet Thing – Te édes

„– Meg kell találnod az összhangot a szíved és az eszed között… akkor meghallod majd a lelked muzsikáját.”

Nem mondom, hogy kiemelkedő és kedvenc könyvem lett, de mégis tetszett.
Mia egy hatalmas lelki válságon megy keresztül, amikor összehozza az élet Willel. Érdekes, szívet tépő, néha idegesítő és érthetetlen volt olvasni a történetüket.
Martha, Sheil, Jenny, Tyler és a Kell's vendégei mind egytől-egyig többször is megmutatják, hogy milyen az, ha az embernek a barátai jelentik a családot.

Nem kétséges, hogy Willbur Ryan egy szent. A könyv olvasása során többször is elgondoltkodtam azon, hogy hogy lehet ennek a srácnak ilyen hatalmas szíve, hogy az egész világ belefér. Mia mindig számíthaott rá, a történtektől függetlenül.

Sokan bírálták Miát, és több értékelésben ovastam, hogy rettentő idegesítő. Egyet is tudok érteni ezekkel az emberekkel, de vitatom is a nézetüket.

Mia eddigi élete során mindig a biztos cél felé lépdelt. Az élet viszont felülírta ezt az általa elképzelt jövőképet. Rá kellett jönnie, hogy számára nem ez jelenti a boldogságot. Szerintem sokaknak ez miatt tűnik „hisztisnek” és idegesítőnek. Nem voltam még Miáéhoz hasonló élethelyeztben. De azért valljuk be… Eddig a társadalom által elvárt és elfogadott jövőkép lebegett a szeme előtt. Aztán rájön, hogy ez nem ő, nem az ő boldogsága, nem az ő élete. És ez a dolgog ijesztő része. Jenny mindig felnyitotta a szemét, és segített, ahogyan egy igazi barát teszi.
Persze ettől függetlenül számomra is voltak Miának olyan húzásai, amikor meg tudtam volna rázni, hogy helyrekattanjon az agya. De meg is tudom érteni.

Már most várom, hogy olvashassam a folytatását. Főleg, hogy:
1. Will szemszögében íródott jeee! 2. Pontosan ott folytatódik, ahol a Sweet thing befejeződött.

„…az irányítás nem mindig a mi kezünkben van.”

2 hozzászólás
anikho>!
Renée Carlino: Sweet Thing – Te édes

Az eleje, mikor az írónő a reptéren találkozik Miaval, és eldönti, hogy róla fog írni, az nagyon megfogott. Érdekes, életszerű kezdés volt.

Mia keresi az útját, mindent próbál a lehető legjobban megcsinálni, hogy saját maga és az apukája is büszke lehessen rá. Ezek a próbálkozások sokszor indokolatlan bátortalansággal és vaksággal párosultak. Megértettem, és még tetszett is az a huzavona Will és Ő közte. Kellett bele. De nem ennyi. Amikor a könyv második felében is csak ez ment, kicsit kiakadtam. Vedd már észre magad, Mia!

Willre egy rossz szava nem lehet az embernek. Aki ennyit vár egy nőre, csak igazi lovag lehet. A férfi egy igazi művész lélek, neki köszönhetően Mia is teret enged magában a zenének. Ezt a vonalat is szerettem, hozzám is közel áll a zene, zenélés.

A kettejük kapcsolata, mint mondtam, tetszett, a kémia és a szexuális feszültség teljesen átjött. Viszont annyiszor eljátszották már, hogy: na biztos most jönnek össze érzést, hogy mikor valójában odaértünk, már eltűnt belőle a varázslat.

Ezeket figyelembe véve is ajánlom olvasásra minden útkeresőnek, azoknak, akik eddig még nem mertek belevágni az álmaik megvalósításába. Nem minden a pénz és a siker. Sokszor az az igazi boldogság, mikor egy kis lakásban vagy boldog a pároddal, a zene szeretetéért zenéltek, és nem azért, hogy az egész világ megismerjen benneteket.

Olvassátok csak el! @loveQhuay @DarknessAngel :)

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– Meg kell találnod az összhangot a szíved és az eszed között… akkor meghallod majd a lelked muzsikáját.

1 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

Időnként mások szeretete kell hozzá, hogy megtudjuk, kik is vagyunk valójában.

kocybaba P>!

Akkor vagy valóban szerelmes, ha megkérdezed magadtól, mi lenne nehezebb: neked végignézni az ő halálát, vagy azzal a tudattal élni, hogy ő fogja végignézni a tiédet? Melyikőtökhöz kegyesebb a sors? Csak amikor halálos aggodalommal szeretsz valakit, akkor jössz rá, mit is jelent a kegyes halál. A szerelem nem szelíd romantikáról szól, hanem átkozottul brutális, amitől az ember képes pánikszerűen elmenekülni. Szeretni bátor dolog, és nem ismerek Willnél bátrabb embert.

260. oldal

Kapcsolódó szócikkek: romantika · szerelem
1 hozzászólás
Cheril>!

– Tanulj meg segítséget kérni, amikor szükséged van rá…és vedd észre, hogy mikor van rá szükséged!

Naiva P>!

Azt mondják, az őrültek nem tudják magukról, hogy őrültek.

307. oldal

Naiva P>!

Sorold fel őket! – unszoltam.
Will villámgyorsan sorolta is:
– Raymond, Reina, Rachelle, Raelin, Riley, Rianna, Reese, Regan, Remy, Regina, Ranielle, Rebecca meg jómagam, Will.
– Biztos ki tudtak volna találni még egy R betűs nevet.
– Hát, a bátyám apánk nevét kapta, ezért anyám úgy érezte – mivel én vagyok a második fiú, meg minden –, nekem is találnia kell valakit, akiről elnevezhet. Így aztán nagyapám után… Wilbur Ryan lettem.
– Ó, szent ég! – kacagtam fel. – Téged Wilburnek hívnak?
– Hékás, a nagypapámat is így hívják!

51. oldal

3 hozzászólás
Naiva P>!

Mindig van ok és okozat. Leginkább a döntéseink befolyásolják a jövőnket.

188. oldal

Naiva P>!

Ekkor tanultam meg, hogy a művészkedésnek ára van, mégpedig az, hogy félreértenek.

268. oldal

Naiva P>!

Hit, végzet, mindenféle megfoghatatlan marhaság, az emberek mégis annyira készek rájuk hagyatkozni. Én viszont nem.

265. oldal

Cheril>!

A szerelem nem más,mint beteges,irgalmatlan félelem attól,hogy elveszítjük a másikat.

260. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Szerelmi háromszög
Vi Keeland: Órákon át kívánlak
Winter Renshaw: Ui.: Kívánlak
Meghan March: Vágy és kétség
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: Fiatal szerető
Vi Keeland: Kockázatos kaland
Vi Keeland: Csak szex
Abby Jimenez: A póráz két végén
Vi Keeland: A beosztott