The ​Beautiful (The Beautiful 1.) 1 csillagozás

Renée Ahdieh: The Beautiful Renée Ahdieh: The Beautiful

In ​1872, New Orleans is a city ruled by the dead. But to seventeen-year-old Celine Rousseau, New Orleans provides her a refuge after she's forced to flee her life as a dressmaker in Paris. Taken in by the sisters of the Ursuline convent along with six other girls, Celine quickly becomes enamored with the vibrant city from the music to the food to the soirées and--especially--to the danger. She soon becomes embroiled in the city's glitzy underworld, known as La Cour des Lions, after catching the eye of the group's leader, the enigmatic Sèbastien Saint Germain. When the body of one of the girls from the convent is found in the lair of La Cour des Lions, Celine battles her attraction to him and suspicions about Sèbastien's guilt along with the shame of her own horrible secret.

When more bodies are discovered, each crime more gruesome than the last, Celine and New Orleans become gripped by the terror of a serial killer on the loose--one Celine is sure has set her in his sights… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Putnam, 2019
416 oldal · ASIN: B07MMKFKDC
>!
PenguinTeen, 2019
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781524738174
>!
Hodder & Stoughton, London, 2019
426 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781529368130

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Rémálom
Renée Ahdieh: The Beautiful

Poénból végig akartam olvasni, de nem fogom. Ennél nevetségesebb írást még nem láttam, mintha az írónő fogta volna a szótárat és random szavakra rábökött volna. Mindenkinek a szemöldöke izeg-mozog, a gerinceken csúsznak le a jeges tömbök, és a puskacső színű szemek fénylenek, villannak és csillognak. Arról ne is beszéljünk, hogy ha valaki magabiztos, akkor az olyan mintha gyémántporfelhőt lélegezne, meg a veszély is gyémántul vág. Oké.

166 oldalból 60 csak az volt, hogy a főhős testnedvei éppen mit csinálnak, hogyan forr a vére, mocorog a tüdeje, a szíve, esetleg a torka szorul. Sőt a düh, a hatalomvágy és a többi is forrong, lappang. Én tényleg az orvost akartam szegény Celine-re hívni. Főleg, hogy meg-megáll, semmit nem vesz észre a környezetéből és levág egy 10 oldalas monológot, miközben mindenki szólongatja, és nem kérdőjelezik meg a mentális épségét.

Akkor a sztori: Valami miatt E/3-ban írjuk ezt (hogy ne legyen Alkonyatos :P), de a gyilkos POV, na az kérlek, E/1, és tele olyan mondatokkal, mint: I can see it, as true as I can sense the moon at my shoulder, high at its peak, its light as much a source of comfort as it is a source of pain. – Mert amúgy a vámpír szó nem hangzik el, csak a halhatatlan meg az a sok holdfény. Mindenki csak ámul-bámul és a kárpitozásról, az ételekről vagy a francos holdfényről áradozik.

A szereplők meg-megállnak és 20 oldal szutyok monológot levágnak arról, hogy éppen ki hogy néz egymásra. 166 oldalon át két nap történt, egyszer ruhaméretet vettek a lányok és találkoztak nem!Edwarddal, majd jött egy rendőr, aki nem!Jacob. És ennyi. Két jelenet 166 oldal. MIÉRT?

Amúgy meg van itt nem!Alice, aki a jövőbe lát és nagyon aktívan a főhős barátnője akar lenni, mert látja a jövőt, meg nem!Jasper… Szóval pls, ne írjuk már rá a fülszövegre, hogy ez jobb, mint a Twilight. Csak azért, mert hosszabb, még nem jobb.

>!
Demise P
Renée Ahdieh: The Beautiful

Nem egy pörgős történet. És egy ideig szenvedtem vele, de valahol a közepénél elkapott a gépszíj.
Csodálatos cliffhangerrel zárul és igazából a természetfelettiről nem nagyon tudtunk meg semmit. :'D Megadom rá a 4 csillagot, mert egy ideje nem kötött le ennyire könyv, nem tudnám megmondani, hogy mi volt benne a megkapó. Talán az, hogy tényleg teljes homályban hagyja az olvasót, a szomorú az, hogy a végén se leszünk sokkal okosabbak. :'D
Egyetértek azzal, hogy ez nem fogja visszahozni vérszívóinkat a YA könyvekbe. :(


Népszerű idézetek

>!
Rémálom

New Orleans is a city ruled by the dead.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

The Beautiful sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Clockwork Angel
Ilona Andrews: Magic Slays
Julie Kagawa: The Eternity Cure
Darren Shan: Cirque du Freak
Richelle Mead: Spirit Bound
Richelle Mead: Silver Shadows
Jeaniene Frost: One Grave at a Time
Stephenie Meyer: Tentation
P. C. Cast – Kristin Cast: Betrayed
Julie Plec: The Originals – The Rise