Az időszámításunk utáni ötvenes években Julius Caesar római hadvezér és államférfi légiói meghódították Gallia egész területét, s már ott meneteltek az utolsó gall ellenállási fészek, Gallfalu közelében. E falucska lakói elkeseredett és eredményes ellenállást tanúsítottak, a csatározásokban a két hős, Asterix és Obelix járt az élen.
Képregényünk hőse, Asterix éleseszű, találékony és a pompára sokat adó férfiú, a gall nép büszkesége, aki előtt a római légiók katonái minden alkalommal letették a fegyvert. Asterix csodás erejét a gallok varázslójának bűvös italától nyeri. A második hőst Obelixnek hívják, valóságos vasgyúró, aki a rómaiakkal folytatott csatározások közti szünetekben templomkő-szállítással foglalkozik. A következőkben Asterix és Obelix kalandjait mesélik el képregényünk lapjai.
Istenek Hona (Asterix 17.) 8 csillagozás

Az istenek otthona címmel is megjelent.
Eredeti megjelenés éve: 1971

Szokás szerint, a humor nem volt mellőzve, a téma választás is igen jól sikerült. A szakszervezetes, sztrájkos rész jól passzolt a történethez. A szokásos falusi verekedésre most is találtak okot, és repülhettek a halak. :)
A felszabadított rabszolgákat megfigyelve, felfedezhettük a régi ismerős kalózokat, akik már annyi részben feltűntek. :)

Hát igen nem lehet a haladás útjába állni, vagy mégis. A rabszolgák fellázadnak. A katonák sztrájkolnak. A gall faluban mindenki halat és antikvitást árul. De végül minden visszaáll a régi kerékvágásba. A szálloda helyén újra erdő nő..

– Mit fogunk csinálni, ó druida?
– Mindegyik lyukba tesztek egy ilyen makkocskát. Ezek nem közönséges makkok, varázsszerrel csáváztam.
– Így gondoltad?
– Csinálhatnád több tisztelettel, de így is jó.
UPFSZ!
– Hát ez csodálatos!
– Mért lenne az. Ez egy közönséges öreg tölgy.
– De láttad milyen viharsebesen nőtt fel?
– Hát ugye én most láttam először tölgyet felnőni, úgyhogy nem tudhatom, mi az előírt sebesség.
![]() | Asterix sorozat · Összehasonlítás |
- Yves Coulon – Matthieu Choquet – Jérôme Erbin: Ideafix és a rebellisek 1. – Latinok kíméljenek! 78% ·
Összehasonlítás - Bill Watterson: Irány Észak! 96% ·
Összehasonlítás - Jeff Smith: Konc 2. – A nagy tehénfutam 93% ·
Összehasonlítás - Taťána Rubášová: Bámulatos robotexpedíció 93% ·
Összehasonlítás - Noelle Stevenson – Grace Ellis – Shannon Watters – Brooklyn Allen: Cserkeszterek 1. – Rettegjetek a szent nyávogótól! 85% ·
Összehasonlítás - Jim Davis: Útmutató a barátokhoz 95% ·
Összehasonlítás - Aaron Blabey: Csirkefogó-küldetés 94% ·
Összehasonlítás - Dav Pilkey: Alsógatyás Kapitány és Pukisgatyó professzor veszedelmes terve 94% ·
Összehasonlítás - Peyo: Törpilóta a hős 91% ·
Összehasonlítás - Terri Libenson: Láthatatlan Emmie 91% ·