TestVÉR ​1 73 csillagozás

Renáta W. Müller: TestVÉR 1

„Egyszer olvastam egy idézetet: A sors gondoskodik róla, hogy ki lépjen az életedbe, te pedig eldöntheted, hogy ki maradjon… Baromság! Én határozottan úgy érzem, hogy velem a végzet gonosz játékot űz, gyerekkorom óta. Amikor a Hailey ikrek berobbantak az életembe, fenekestül felforgatták azt, az egekbe emeltek, hogy aztán a szakadék legmélyére taszítsanak. River imádnivaló, szexi antropológus, született sármőr, míg Jamie, aspergeres komputerzseni, közösségbe beilleszkedni képtelen különc. Nincs még két annyira különböző ember, mint ez a két férfi, mégis ők a végzetem. A mámor és a reményvesztettség, a boldogság és bánat forrásai egyben.
Hannah Logan vagyok. A lány, aki kétszer szeretett életében, és aki egy feloldhatatlannak látszó dilemma előtt áll.”

A ’TestVÉR’ modern, szenvedélyes, erotikával fűtött regény, Renáta W. Müller harmadik könyve.

>!
Kalliopé, 2017
544 oldal · ISBN: 6610000015665
>!
Kalliopé, Veszprém, 2017
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155378201

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Jamie Hailey · Hannah Logan - Hailey · River Hailey · Rafaella


Kedvencelte 13

Most olvassa 8

Várólistára tette 109

Kívánságlistára tette 100

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Bitten
Renáta W. Müller: TestVÉR 1

Abszolút kedvenc!
Jamie a kedvenc autószerelőm *-*
Minden volt benne amit szeretek : romantika, humor, dráma!

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2017/09/rejtett-mag…

2 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Renáta W. Müller: TestVÉR 1

Bajban vagyok…. nehéz értékelni úgy, hogy lényegében nem azt kaptad, amit vártál – a szó legpozitívabb értelmében. A fülszöveg a közelében sincs a könyvnek: az, amit sugall – hála az égnek – annak köze nincs a valósághoz, ahhoz amiről ez a könyv tényleg szól.
Túlzás lenne azt állítani, hogy egyhuzamban végigolvastam – de ez egyrészt a terjedelem miatt nem is lehetséges, másrészt a mondanivaló és a történet szempontjából pedig jó is volt ez így.
Ez egy jó könyv – még akkor is, ha kicsit hosszú és elnyújtott a története, és még akkor is, ha a vége nekem túl hirtelen és lezáratlan (valószínűleg a cél is ez volt :)).
Érdekes témákat boncolgató, magával ragadó történet – nemcsak romantikát kaptam, hanem erkölcsi, morális kérdéseket is boncolgató, az asperger-t középpontba állító sztorit. Nem bántam meg, hogy elolvastam.

>!
Diana_L IP
Renáta W. Müller: TestVÉR 1

Ahogy a fülszöveg is írja, a TesTVÉR erotikával fűtött regény. Erről a jelzőről az első kötet feléig meg is feledkeztem. Nem az erotikán, hanem magán a szereplőkön és a történet fő szálán volt a hangsúly. Ez a kötet második felére és a második kötetre teljesen megváltozott. Ezt néhol ugyan sajnáltam, de szerencsére a fő vonalat nem vitte el. Bevallom, voltak jelenetek, amiket átugrottam, mert épp nem voltam olyan hangulatban, de ez egy cseppet sem von le abból, hogy egy nagyon jól összerakott regényt, bocsánat, két regényt olvashattam.
Bővebben:
https://dianalandry73.wordpress.com/2017/10/27/konyvaja…

>!
Pandalány P
Renáta W. Müller: TestVÉR 1

Köszönöm @DreamR írónőnek, hogy elolvashattam legújabb regényét. :)
Mit is mondhatnék? Egy meglehetősen hosszú lélegzetvételű, remek regényt kaptam.
Nagyon meglepett a történet témája, mert a fülszöveg alapján egy laza, romantikus történetre számítottam és nem gondoltam, hogy egy komoly betegség is szerepet játszik majd benne.
Hannah karaktere nagyrészt valóságos volt, szimpatikussá vált már rögtön az elején. Nem mindig minden döntésével értettem egyet, de ez egyáltalán nem baj.
Jamie betegségéről eddig nem sokat tudtam. A nevét igen és azt, hogy az spoilerhoz szokták kapcsolni, de semmi többet. Annak ellenére, hogy egy komoly betegségről beszélünk, ami kihat az illető életének gyakorlatilag minden pillanatára, mégsem uralta le a regényt és lett nyomasztó a történet.
Gyakorlatilag a könyv egészén végighúzódik a romantika és a szerelem, legtöbbet a könyv második felében kapunk belőle. Aminek külön örültem, hogy nem ízléstelen vagy közönséges, hanem kimondottan romantikusak benne a szerelmi jelenetek.
Nem tudok szó nélkül elmenni néhány momentum mellett, amiket kifogásoltam olvasás közben. Lendületesen, izgalmasan és sok-sok pörgős jelenettel indult a könyv, a felétől azonban átvette mindezek helyét a Hannah és Jamie közötti szenvedély. Ezzel alapvetően nincs gond, hiszen erotikus regényről beszélünk.
Azonban nagyon zavaró volt, hogy a szereplők fél percenként siránkoztak a másik hiányán, miközben gyakorlatilag minden egyes nap találkoztak, és egyébként szeretkeztek is. És ez az, ami zavart. Miért kell minden egyes jelenetet a szexre kiélezni, miközben egy normális, hosszabb beszélgetésük nem volt?! spoiler
Jóval bővebben itt: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/11/renata-w-mull…

>!
Black_Dawn
Renáta W. Müller: TestVÉR 1

Nagyon tetszett ez a könyv!
Most ez durván fog hangzani, de az egyik legjobb magyar regény, amit az utóbbi években olvastam! Azért, mert érthető, követhető, szórakoztató és olvasás közben nemcsak betűket és kínos mondatokat láttam magam előtt, mint néha más könyvek esetében, hanem képeket láttam peregni és egy filmet, ami akár meg is történhetne, mert olyan élethű. Megelevenedtek a jelenetek és a szereplők is. Számomra az az igazi tehetség, aki képes úgy írni, hogy „megmutatja” nekünk a cselekményt és nem túlírt, művészkedő körmondatokkal próbálja meg kikínlódni magából a lényeget. Nem azt mondom, hogy ez nincs szépen megfogalmazva, hanem azt, hogy pontosan annyira szép, hogy hiteles legyen és át tudja élni az ember a cselekményt.
Az is nagyon tetszett, ahogy az írónő Hannah gyerekkorából néha felnőttkorára vált oda-vissza. Egyértelműen érezni a különbséget a kislány és az érett nő gondolkodása között. Nekem talán a gyermeki én tetszett jobban. Jó beszólásai vannak! :)
Sok jeleneten jókat nevettem, mint például Mr. Morgan p***án rúgása. Az valahogy annyira őszinte volt és spontán, hogy felnevettem, amikor megláttam leírva.
Az erotikus jelenetek is tetszettek. Nem éreztem túlzásnak vagy közönségesnek. Szerintem, aki szokott ilyeneket olvasni, az ezeket is izginek fogja találni. :)
Én nem igazán olvasok erotikus regényeket, de meglepődtem rajta, hogy valóban milyen hihetőek tudnak lenni ezek a jelenetek. Megmozgatják az ember fantáziáját. :) De nem így lenne, ha nem lenne jól leírva! Mocskolódni és disznólkodni akárki tud, de ízlésesen írni ilyesmiről, az már művészet.
Korábban láttam olyan értékeléseket, ahol azt nehezményezték, hogy el van sietve/kapkodva itt-ott a cselekmény, túl hamar váltanak a jelenetek és némelyik nincs rendesen kidolgozva. Kíváncsi voltam, hogy én mennyire fogom majd ezt érezni. Kicsit még gonosz módon kerestem is, hogy „Na, vajon hol vannak azok a borzalmas hibák? Lássuk csak!” :) De én személy szerint nem találtam ilyeneket.
Van a könyvnek egy hangulata és stílusa és kész. Szerintem, aki ráhangolódik, az nem érez benne ilyesmit. Én nem éreztem.
Nem kell mindenben hibát keresni. Azért is tudom, mert én is kerestem, és rájöttem, hogy feleslegesen pazaroltam ilyesmire az időmet, mert nem találtam. :)
Inkább élvezzük szerintem az olvasást és ne akarjunk mindent kielemezni. Azt hagyjuk a hivatásos kritikusokra, akiknek ez a szakmájuk és soha semmi nem tetszik nekik. :)))

FIGYELEM! INTERJÚ!
A könyv szerzőjével interjút készítettem. Részben pont erről és emiatt a könyv miatt.
A szerző engedélyével beilleszteném ide az interjú Molyos linkjét:
https://moly.hu/karcok/1060158

4 hozzászólás
>!
Felixa P
Renáta W. Müller: TestVÉR 1

Erotikus regény mondanivalóval

Fülszöveg + borító = Ez a könyv kell nekem (vagyis: Vedd meg!)
Na! Kellett ez nekem??? Itt ülök vérvörösre olvasott szemekkel, mert belekezdtem és szinte képtelen voltam letenni. Pedig nehezen indult az olvasás. Az első fele olyan szaggatott és vontatott volt, viszont mégis érdekes és kíváncsiságot felkeltő, további olvasásra ösztönző. Bár már kezdte sejtetni magát a végkifejletet, teljesen elmentem mellette. Sokkal inkább lekötött a sztori és sodort magával Hannah sorsa.
Aztán hamar beigazolódott, hogy a kérdésre a válasz, miszerint 'River vagy James?'. Természetesen James… Naná, hogy James! Tulajdonképpen még jól jött ki az Asperger szindrómából. Szókimondása és őszintesége szinte hanyatt vágott, de nekem ez nagyon imponált.
Aztán elérkezett végre az erotikus szál is, ami olyan nagyon szenvedélyesre és pikánsra sikerült, hogy szinte gyönyörűvé tették a könyvet. Igaz, hogy sok volt, de nekem ez egyáltalán nem volt zavaró. Talán inkább az, hogy Hannah & James szinte egy pillanatra sem volt képes létezni a másik nélkül. Nonszensz… Azt hiszem, hogy ezt tudom egyetlen hibaként felhozni.
Továbbá a szerethető karakterek mellett nem maradhatnak el az utálatosak sem… Rachel volt az, akiben elsőként csalódtam, majd a kedves mama (az utálatos anyós).
Ja! …és imádom a szövegben felbukkanó smiley-kat! ☺
És ezek után annyira szeretném a folytatást!!! De csakis könyv formában!… Remélem, hogy hamarosan kézzel fogható lesz!…

1 hozzászólás
>!
K_D_Niki I
Renáta W. Müller: TestVÉR 1

Először csak pár idézetet olvastam a könyvből az egyik csoportban, ami azonnal megfogott. Bevallom csak emiatt vettem meg, de egyáltalán nem bántam meg, mert nagyon tetszett!
Az erotikus szál ízlésesen, szépen volt megírva, a karakterek is nagyon szimpatikusak voltak.
River bármennyire is szexi volt, nekem egyáltalán nem jött be, mint álompasi.
Hannah egy nagyon jól megformált, magabiztos, lelkiismeretes nőnek ismertem meg aki először gondolkodott, és csak utána cselekedett.
Jamie <3 volt az, akit a legjobban szerettem a történetben, mindvégig neki szurkoltam Hannával/Honey-val kapcsolatban.
Aki szereti a szépen megírt romantikus történeteket azoknak bátran ajánlom a könyvet :) nem fog csalódni!
Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra… megyek is olvasni ;) :)))
Köszönöm az írónőnek, hogy olvashattam ezt a csodálatos művet!

1 hozzászólás
>!
Evika82 P
Renáta W. Müller: TestVÉR 1

Ezzel a történettel teljesen megvett magának az írónő. Persze voltak benne olyan fordulatok, amik nem okoztak számomra meglepetést, kicsit kiszámíthatóak voltak. Ennek ellenére is élveztem a könyv olvasását. A vége pedig tipikusan olyan, hogy rögtön akard a folytatást.
Most gyorsan, frissen bele is kezdek a második részbe. :)

>!
Anarchia_Könyvblog P
Renáta W. Müller: TestVÉR 1

Végig úgy éreztem, mintha nem is külső szemlélőként lennék jelen, hanem szorosan Hannah mellett. (..) Hiszen van az a pont, ahol az ember már nem tud elviselni még több fájdalmat és egyszerűen úgy érzi tönkrement az élete. Az én szemembe Hannah egy olyan nő, aki nem csak erős, de kitartó és bátor is. Egy igazi harcos, aki igenis megküzd az élettel és azokkal az akadályokkal, melyeket a sors az útjába görget.

A teljes ajánló itt található:http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/06/01/renata-…

>!
perpetua P
Renáta W. Müller: TestVÉR 1

Sajnálom, amikor ennyit kell agyalnom egy csillagozáson. A történet tulajdonképpen tökéletes volt, egy szuper romantikus történet, még jobb szenvedéllyel teli jelenetekkel. A kivitelezéssel, viszont akadtam azért gondjaim. :(
De kezdjük inkább a jóval. Hannah egy gyönyörű fiatal lány, aki nem sok jót kapott eddig az élettől. Szüleit elvesztette, és rövid, nevelőszülőknél töltött napjai is túl sok rossz emléket hagyott benne. Viszont, mint mindenki, ő is megérdemli a boldogságot. Imádott nagymamája a rossz időszak után végig vele volt, ez a kapcsolatot nagyon szerettem a könyvben. Rajta kívül még a Hailey ikrek voltak állandó szereplők Hannah életében, akik vitték az izgalmat a történetbe. És innen elég nehéz úgy írni a könyvről, hogy a nagy fordulatot ne áruljam el, de azért megpróbálom. A boldogsághoz sokszor elengedhetetlen a sikeres karrier és persze a szerelem. Hannah ezekért küzd a könyvben. Szerencséjére divattervezőként a kemény munka kifizetődőnek tűnik, karrierje felfelé ível. De a boldog párkapcsolatért meg kell küzdenie és én szerettem azt a folyamatot, míg elfogadja magában is, hogy megérdemli a boldogságot és átadja magát az érzéseinek. Kellenek akadályok, amiket le kell győzni, egy kis veszekedés se árt, hogy izguljunk a boldog befejezésért és nagyon fontos, hogy működjön a kémia. Ezeket mind megkaptam, ezért szerettem nagyon a történetet.
Amikkel viszont gondom volt, azok kivitelezésbeli hibák voltak, legalábbis annak érzem őket. Az első nagyobb résznél végig azt éreztem, hogy kicsit kapkodunk. Nem értettem, hogy miért nincsenek jobban kifejtve néhol a jelenetek, persze ennek lezárásánál megértettem, hogy miért volt így, de szerintem ezt nem kellett volna olvasóként éreznem. Inkább ki kellett volna hagyni pár jelenetet és a megmaradtakat jobban részletezni. A hátralévő részeknél meg pont megfordult a dolog, ott már nem panaszkodhatok a kifejtettség hiányára, viszont néhol ez meg túlzás lett. Legjobban az zavart, hogy párbeszédek közben, konkrétan két kimondott mondat között is hosszabb sorokban olvashattam a hátteret. Kell tudnunk a szavak mögötti gondolatokat, de szerintem nem konkréten a párbeszéd között kell minden részletet leírni, mert megreked tőle a cselekmény, és pont a párbeszédek szoktam egy történet mozgatórugói lenni. Többször emlegettük Hannah nevelőszülőknél töltött napjait, én örültem volna 1-2 kézzel fogható emléknek, de tudom, hogy most nem ez volt a középpontban. És végül a lezárás se volt az én szájízemnek való. Inkább az érződik, hogy félbemaradt a könyv. Sokszor kegyetlen tud lenni egy függővéges befejezés, de szerintem most annyira kívánkozott a nagy csattanó, hogy csalódott vagyok, amiért nem így záródott, akkor leesett volna az állam az biztos. De most már csak azért is elolvasom a folytatást, hogy igazam van-e és úgy folytatódik Hannah élete, ahogy gondoltam. :D


Népszerű idézetek

>!
christine

– Túl sokat aggódsz amiatt, hogy mások mit gondolnak rólad.

>!
christine

Vannak bizonyos dolgok, amiket egyszerűen nem mondunk ki, akkor sem, ha érezzük őket.

>!
Bitten

(…) mert majd ha lesz mondanivalóm, biztos megszólalok.

>!
christine

– Az emberek csinálnak ilyesmit, Jamie. Mondanak vagy tesznek dolgokat, amiket nem pont úgy értenek.

>!
Pandalány P

A nők nagyon kényesen reagálnak rá, ha megemlítik a súlyukat.

>!
Pandalány P

– Te és én…ez a világ legborzasztóbb ötlete, és ezt te is pontosan tudod.
– Ne mondd, hogy te nem élvezted!

>!
christine

– Az élet néha produkál fordulatokat, amiktől égnek áll a hajunk, de ezeket el kell fogadni, és idővel tovább kell lépnünk .

>!
Pandalány P

– Kaptál még egy lehetőséget, szívem. Élj vele!

>!
Diana_L I

Az, hogy valaki felvágja az ereit, vagy telenyomja magát gyógyszerekkel, a dolog gyorsabb verzója. Amit én csinálok magammal, az is az öngyilkosság egy módja, csak a lassúbb fajtából.

Kapcsolódó szócikkek: öngyilkosság

Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: A hatalom szabályai
Lakatos Levente: Szeress jobban!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed
Kylie Scott: Lead – Szóló
Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem
Jay Crownover: Rule
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem