A ​védelmező 78 csillagozás

Renáta W. Müller: A védelmező Renáta W. Müller: A védelmező

Egy ​régi mondás szerint senki sem választhatja meg a családját. Raven Bertone sem tehetett róla, hogy az Egyesült Államok keleti partjának legbefolyásosabb maffia dinasztiájába született. Amikor egy rivális család bosszúszomjas tagjai az életére törnek, azt is meg kell tanulnia, hogy a szülők és nagyszülők hibáiért gyakran a gyerekek fizetik meg az árat…

Raven egy dologra megesküszik magában: soha, de soha nem kezd olyan férfival, akinek a leghalványabb köze is van az alvilághoz. Francba a sármos, szexi rosszfiúkkal. Éljenek a szende, szolid könyvmolyok!

De a fogadalmak azért vannak, hogy megszegjük őket, így amikor a lány életébe erotikus forgószélként berobban az egyetem sármos drogkereskedője, Rafe Harlan, Raven megadja magát a kísértésnek. A férfi nem csak a bizalmát, a szívét is elnyeri, majd mikor azt apró darabokra töri, szétválnak útjaik. De nem örökre…

Évekkel később, amikor a maffia újra Raven életére tör, és menekülnie kell, a sors fintora, hogy… (tovább)

>!
550 oldal · ISBN: 9786150085227
>!
Mogul, 2019
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668548

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Rafe Harlan · Raven Bertone


Kedvencelte 17

Most olvassa 4

Várólistára tette 79

Kívánságlistára tette 86

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Tünde_JLT I>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Izgalmas történet nagyon cuki spoiler főszereplővel, aki ajtóstól robban be az olvasó életébe, hogy elrabolja a szívét.
Olvasás közben az akciódús jelenetek, a fordulatok miatt észre sem vesszük az idő múlását.
A védelmező a részletességével, az aprólékos leírásaival üde színfoltja a maffiás történeteknek.

1 hozzászólás
kellyolvas P>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Imádtam a szerző stílusát. Azonnal bevont a történetbe az indító akciójelenettel, és a figyelmemet fenn tudta tartani egészen a regény végéig. A történet felépítése nagyon tetszett, váltakozik a jelen és a múlt, szépen megmagyarázva az előzményeket. A jelenből indulunk, majd a regény legfontosabb eseményéhez tér vissza a szerző, a két főszereplő 8 évvel korábbi találkozásához, a konfliktus kezdetéhez. Itt ért egy meglepetés, ugyanis cirka 40 oldal után derült ki, hogy váltott szemszögű a regény, Raven után Rafe is szót kap, és ezután a történet végéig felváltva mesélnek. A szerző rendkívül hitelesen szólaltatta meg a férfi főszereplőt, abszolút elkülönült a hangja, és jól bánt a további férfi karakterekkel is, leesett állal olvastam a pasikra jellemző gondolatokat, mondatokat, cselekedeteket. Raven remek hősnő, kitűnően lehet vele azonosulni, szimpatikus, szerethető, de aki igazán elviszi a hátán a regényt, az Rafe. A szívdöglesztő megjelenése mellett a múltja, a hibái ellenére is azonnali rajongást váltott ki belőlem, és rettentően drukkoltam, hogy tisztázzák a helyzetet, és legyenek végre boldogok Ravennel. Őrületes érzelmeket váltott ki belőlem ez a pasi, nem tagadom.
Nagyon szerettem még a védelmező csapat többi tagját is, jellegzetes karakterek voltak és remekül tették a dolgukat. Rafe mellett ugyan nem rúghatott labdába más férfi, de azért én imádtam, amikor megizzasztották őt, főleg a két macsó unokatesó.
Hihetetlenül sokat dobott a regényen a szerző remek humora, amit elsősorban Rafe fejezeteibe épített bele, nálam nem csak mosolygást, hanem hangos nevetést váltott ki több alkalommal. A cselekményszál szépen ívelt, mindig jöttek az újabb fordulatok, a sok szexjelenet (amik forrók, de a jó ízlés határain belüliek) és az érzelmek áradása mellett nem elhanyagolható a körítés sem. Igazi akciójeleneteknek is részese lehettem, ezek profi hangzásúak, hihetőek. A fejezetek végén gyakran találkoztam izgalmas horgokkal, ami a regény végén csúcsosodik ki egy ügyes függővégben, nem éppen falat kaparó jelleggel, de ott van benne a folytatás lehetősége.
A szöveg fiatalos, lendületes, élveztem a remek dialógusokat. Kifejezetten tetszettek a pengeváltások, főleg Rafe és Raven unokatestvérei között, igazán szórakoztatóak voltak.
Megnyert magának a szerző, biztos vagyok benne, hogy olvasni fogok még Renáta W. Müller regényt, lehetőleg minél hamarabb.

1 hozzászólás
Magdi1017>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Ez volt egyhuzamban a harmadik könyv, amit olvastam Renáta W Müllertől. Bátran ki merem jelenteni, hogy nem lehet melléfogni a könyveivel, annyira jók. Izgalmasak, nincsenek benne unalmas részek. Nagyon szép a stílus, semmi közönséges nincs benne, ez külön tetszik. Ilyenkor sajnálom, hogy egyre kevesebb időm jut az olvasásra, amikor egy ennyire tökéletes regény kerül az utamba.
Raven sorsa cseppet sem szívderítő, ha belegondolok, hogy milyen családba született.. Ilyen háttérrel nem lehet könnyű boldogulni, és célponttá válni egy bosszút forraló klánnal a nyomában.
Rafe pedig egy cuki pasi, hiába kemény, a szíve a helyén van, ha megismerjük az igazi okát annak, hogy miért nem a törvény oldalán áll. spoiler
Annyira összeillenek, jók együtt nagyon!
Rajongóvá váltam már a Testvér első részét olvasva, és ez töretlen azóta is! :)

2 hozzászólás
Silverlight>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Ez a történet nagyon el lett találva. El sem hittem, hogy magyar írótól olvasok. Gördülékeny cselekmény, nagyon jó stílus, kevés unalmas rész (szinte nincs is). Hosszú történet, de nincsenek benne felesleges részek, túlbonyolított cselekmény, amire aztán azt mondanám, hogy ne már, ez is. A múltba visszarévedő részek is tetszettek, pedig személy szerint ki nem állhatom, hogy ha a cselekményt megszakítják, de ez most itt cseppet sem zavart. Pedig az elején majdnem letettem a könyvet emiatt. Beláttam, hogy kellettek ezek a részek is, hogy megértsük mi miért történt, s mit befolyásolt a múlt. Izgalmas, szórakoztató, akciódús. Egyszerűen úgy ahogy van szerethető. Ez egy jó könyv, amivel egy ideig fel tudtam töltődni. És végre egy olyan könyv, ami nincs tele trágárabbnál trágárabb kifejezésekkel. És végre egy olyan maffia történet, amiben nincs részletezve kinek mennyire lövik szét az agyát. Hálás köszönet érte. Gratulálok az íráshoz. Egyedül a történet vége nem tetszett annyira, szinte folytatás szagú /és ne már/. Még nem volt szerencsém olvasni az írónőtől, de ha lesz megint olyan könyv, ami nem sorozatos /mivel azoktól a falra mászok/, vevő leszek rá. Ezt a történetet nem bántam meg, hogy beszereztem a polcomra. Én megkaptam vele a lezárásomat, annak ellenére, hogy persze a végével kissé nyitva maradt az egész.

>!
Mogul, 2019
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668548
Evika82 P>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Jó volt a történet, tetszett a váltott szemszög. Az is tetszett, hogy betekintést kaptunk Raven és Rafe közös múltjába. Mégsem tudtam 4 csillagnál többet adni.
Valami hiányzott, mégpedig az, hogy le sem akarom tenni a könyvet, pedig a Testvér két részének olvasása közben ezt éreztem, az a történet magával ragadott. Ennél az olvasásnál simán félretettem fél napra a könyvet, mert kicsit uncsi rész jött, és nem volt hangulatom tovább olvasni.
A történet vége viszont arra utal, hogy lesz folytatás, úgyhogy arra megint kíváncsi vagyok. Jól ír az írónő, tudja, hogy kell hatásosan ledobni egy függővég bombát. ;)

EditVagyok P>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Régóta szeretnék Renátától olvasni. Bevallom nem is ez volt az első könyvem, amit megvettem tőle, mégis ő volt, aki most elcsábított. (Úgy látszik, én mindenkivel így járok ;P)

Hosszú, válságos időszak áll mögöttem. Sokszor az olvasás sem igazán segített.

Nem volt könnyű olvasni A védelmezőt, de kezdjük inkább a legelején. ;)

A történet ötlete nagyon tetszik, maga a sztori is szuper lett! :)
Izgalmas, fordulatos, eseménydús. Rae és Rafe is imádni valóak. Erősek, vagányak, temperamentumosak és szerethetőek. Az események nagyon jól össze lettek pakolva. Maga a cselekmény izgalmas volt és vérpezsdítő. Tök jó volt, hogy nem voltak felesleges drámák. Persze kellett az elejére egy rohadt nagy félreértés, anélkül nem is lett volna sztori, de ezen kívül nem volt más. Mindenből csak annyi, amennyi kellett. Józanok voltak, persze aggódtak, szerettek, féltek, de minden a helyén volt. Kíváncsivá tett.

Pont ez az érzés volt, ami hajtott előre, annak ellenére, hogy nem volt könnyű olvasni. Nekem nagyon sok volt benne a leírás. Rengeteg oldalon keresztül csak olvastam, mi hogy néz ki, ki miért teszi, amit tesz, ki mire emlékszik, mit akar vagy nem akar, mit kellett volna másképp. Sokszor már alig vártam, hogy végre történjen valami. Most nem akarok félreérthető lenni, mert közben meg mindig történt valami. De egészen más, amikor benne vagyok a történésben, mint amikor leírja valaki, külső szemlélőként. Magam sem gondoltam, hogy ha utóbbiból kicsit több van a kelleténél, az ennyire le tudja lassítani az haladást. Maga az olvasás vált unalmassá. Annyira akartam, hogy végre valaki megszólaljon.
Persze, ez a történeten mit sem változtat. Szerettem és jól esett.
Érdekes volt olyan oldalról benne lenni a maffia világában, hogy tulajdonképpen nem is voltam benne. Sikerült egy olyan maffiasztorit írnia Renátának, hogy a történet annyira az alvilág legszélén egyensúlyozott, hogy benne is volt, meg nem is. Érdekes volt, mert időnként kaptunk egy picit belőlük, de igazából meg nem volt totál maffiás. Mind a ketten menekülni akartak a világból, ami egyébként folyton visszahúzta őket és ezért annyira a peremén éreztem magam az egésznek, mintha nem is benne lennénk, de mégis. Fura még megfogalmazni is az egészet, de közben meg ez tette különlegessé a könyvet. Kíváncsi vagyok a többi történetére az írónőnek, és ami még fontosabb, naaaagyon szeretnék olvasni a két unokabátyról is! Jaj, nagyon! Kérlek, mondd, hogy van esély rá! XD

Összességében egy nagyon izgalmas és kalandos történetet kaptam, amit köszönök!
Én most ötből négy csillagot adok oda. Örülök, hogy elolvashattam!
Nagyon remélem, hogy találkozunk még! Egyszer biztosan, mert a Testvér kötetek a polcon várakoznak. ;)

1 hozzászólás
abbywinter I>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Oh, igeeen!!! Ha Jamie-t imádtam, nincs is szó Rafe-re. Nem mondom, hogy néha nem tudtam volna megtépni, ás ököllel szétverni, de szeretnivaló figura a drágám, így nem tudtam volna megtenni, csak a szám jár. Hihetetlen jó történet volt. Nagyon szépen van megírva, és kellőképpen pörgős, és romantikus.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a romantikus, kicsit erotikus történeteket. Ne hagyjátok ki!!!

2 hozzászólás
anesz P>!
Renáta W. Müller: A védelmező

borító:: 5
tartalom: 4
élmény: 4
stílus: 4
szereplők: 5
mondanivaló: 4

Legnagyobb gondom a regénnyel, hogy nekem zsúfolt volt. Rengeteg mindent beleírt az írónő, némileg lazább szerkezet talán gördülékenyebbé tette volna az olvasást. Különben jó az alapsztori, pergősek az események. A krimiszál is korrekt, bár szerintem könnyen ki lehetett találni. Nekem Raven naivsága, ami néhány cselekedetében a butaságig fajult, néha kiverte a biztosítékot. Ennek ellenére elvoltam a szereplőkkel, még úgy is, hogy nem szeretem a maffiás történeteket. Mindegyiknek megvolt a helye és az értéke. A borítóval is elégedett vagyok. Mint az elején említettem azért tartott sokáig az olvasása, mert zsúfolt, kisbetűs, így kissé megterhelő volt.

genevieve P>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Renáta W. Müller könyvei ezer éve várólistásak, korábbiakban már megvásároltam Testvér és Függőségben sorozatát, de sajnos még nem volt időm elolvasni. Pedig ezek után muszáj lesz.
A történet több idősíkon játszódik, Rafe és Raven szemszögéből olvashatjuk. A cselekmény könnyen végigkövethető, több szálon fut, elsősorban Raven életét, múltját ismerjük meg, másodsorban a Rafe-el való kapcsolatáról, harmadsorban pedig a maffia elöli menekülésről olvashatunk. Nagyon tetszett hogy az írónő következetes volt, szépen felépítette történetét.
Az első 50-60 oldalon roppant nehezen tettem túl magam, ugyan nem szenvedtünk hiányt akcióban mégis lassúnak találtam, olyan 80-90 oldal után éreztem hogy a dolgok kezdenek felgyorsulni, innentől szippantott magába a történet.

Bővebben itt: https://www.gcksbookreviewblog.com/2020/01/ertekeles-be…

Fire_bird>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Bevallom régóta halogattam, egy ideje már a polcomon csücsült. Eleinte a hossza miatt halogattam. Mindig félek a hosszú romantikus könyvektől, mert félek, hogy azzal, hogy nagyon el van húzva, ellaposodik, és nem tudja végig fenttartani a figyelmem. Szerencsére itt nem ez történt. Aztán miután olvastam egy másik maffiás történetet, ami nagyon tetszett, várnom kellett, mert féltem, hogy hasonlítgatni fogom ahhoz a történethez és csalódni fogok majd. Szerencsére csalódnom sem kellett. A harmadik ok pedig a borító. Jobban szeretem, ha több lehetőséget hagynak, hogy magamnak képzeljem el a főszereplő(ke)t. Nyilván van kivétel, de akkor nagyon rabul ejtőnek kell lennie, és sajnos most ez nem történt meg.

Be kell valljam, nem ez lett Renátától a kedvencem, de összességében szerettem ezt a történetét is. Az elejét picit szájbarágósnak éreztem, lassan indult be, de egy percig sem untam, és gyorsan lehetett vele haladni. spoiler
A történet felépítése, a szereplők jelleme, az erotikus jelenetek, a főszereplők közötti csipkelődő párbeszéd, mind mind telitalálat. Élveztem nagyon olvasni.
A történet alakulása viszont egy esetben nagyon felidegesített. Annyira tud dühíteni, amikor a történetben valamilyen értelmetlen félreértés történik, és az nem kerül tisztázásra, hanem emiatt alakul ki valami nagy drámai fordulat a történetben. spoiler Mivel ez egy igencsak fontos cselekményszál volt a történet szempontjából, ezért nem tudok maximális csillagot adni.


Népszerű idézetek

Harriet P>!

De Rafe Harlan… Ez valami más. Sors? Végzet? Vagy csak őrült testi vonzalom egy nő és egy férfi között?

Kapcsolódó szócikkek: Rafe Harlan
fairy22e>!

Nem ez az első eset, hogy tartozást kell behajtanom, mióta online fut a póker program, és előfordul, hogy a kis pöcsök nem akarnak fizetni a tablettáért, de mindig sikerül rövid úton elsikálnom a problémát. Ami jár az jár. Aki játszik és veszít, fizessen. Mi vagyok én, a vöröskereszt? Nem szórakozásból veszem magamra a rizikót, hogy lebukok az illegális póker szoftverrel. Kell az az átkozott pénz.

46. oldal

fairy22e>!

-Lazíts, Rafe! Nem nagy dolog. Szerintem a csókolózás egyébként is nagyban túl van értékelve -vonom meg a vállam, majd gyorsan még egy marék csokival tömöm be a számat, csak hogy ne tudjon több hülyeség kijönni rajta. Úristen! Ezt tényleg én mondtam?- szörnyülködöm magamban az előbbi beszólásomon.
Rafe megtorpan, és csodálkozva rám néz. Én szándékosan nem állok meg, erre utánam siet, és kaján vigyorral az arcán megjegyzi:
– Mit nem mondasz!

76. oldal

fairy22e>!

Egész életemben arra tanítottak, hogy a család szent, és mindenekfelett való.

DreamR IP>!

Sandro az öklét, Rafe az állát, Chris meg a tarkóját dörzsölgeti, kézzel fogható a feszültség a helységben. Állok a három férfi között, mint egy tesztoszteron szendvicsben, és várom, hogy merre mozdul a mérleg mutatója.

DreamR IP>!

– Ugyan már, bébi! Tudom, hogy reménykedtél, hogy utánad jövök – kacsint rám kihívón.
– Micsodaaa? – Felkapok egy kispárnát az ágyról, és egyenes ívben felé repítem, de ő nevetve elhajol előle. – Beképzelt macsó – forgatom rá a szemem, de közben képtelen vagyok visszafogni a mosolygást.
– Nem értem mi a gond. Egy ágy. Te. Én. És van még vagy hat óránk a landolásig. Fogalmad sincs, mire vagyok képes hat óra alatt.

inci81 P>!

– Szentisten, Rae! Mit csináltál ezzel a pasival?
– Én? Mire gondolsz? – sandítok rá oldalról.
– Nem bírja levenni rólad a szemét, meg gondolom a kezét sem – teszi hozzá vigyorogva. – Teljesen vége van szegénykémnek.

481. oldal

Fire_bird>!

Az ágy szélén ülve, és Rafe férfias termetét szemlélve ébredek a tudatára, hogy életemben másodszorra, fülig szerelmes vagyok. És másodszorra is ugyanabba a férfibe.

472. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rafe Harlan · Raven Bertone
Fire_bird>!

Raven hátravetett fejjel felnevet, és ahogy közelről nézem, úgy érzem, felkel a nap az éjszaka közepén. Ahogy az arcában gyönyörködöm, biztosan tudom, hogy ezért az egy pillanatért érdemes volt megszületnem

407. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rafe Harlan · Raven Bertone
inci81 P>!

Gőzöm sincs mit csinált velem, de amikor a teste az enyémhez tapadt, esküszöm, az agyam kapitulált egy időre. Kiesett minden, azt sem tudtam miért jöttem egyáltalán.

45. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
Karina Halle: Bármi áron
Baráth Viktória: A főnök 2.
L. J. Shen: A csóktolvaj
Anne L. Green: A sötétség fogságában
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel