58. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

A ​védelmező (A védelmező 1.) 124 csillagozás

Renáta W. Müller: A védelmező Renáta W. Müller: A védelmező Renáta W. Müller: A védelmező

Egy ​régi mondás szerint senki sem választhatja meg a családját. Raven Bertone sem tehetett róla, hogy az Egyesült Államok keleti partjának legbefolyásosabb maffia dinasztiájába született. Amikor egy rivális család bosszúszomjas tagjai az életére törnek, azt is meg kell tanulnia, hogy a szülők és nagyszülők hibáiért gyakran a gyerekek fizetik meg az árat…

Raven egy dologra megesküszik magában: soha, de soha nem kezd olyan férfival, akinek a leghalványabb köze is van az alvilághoz. Francba a sármos, szexi rosszfiúkkal. Éljenek a szende, szolid könyvmolyok!

De a fogadalmak azért vannak, hogy megszegjük őket, így amikor a lány életébe erotikus forgószélként berobban az egyetem sármos drogkereskedője, Rafe Harlan, Raven megadja magát a kísértésnek. A férfi nem csak a bizalmát, a szívét is elnyeri, majd mikor azt apró darabokra töri, szétválnak útjaik. De nem örökre…

Évekkel később, amikor a maffia újra Raven életére tör, és menekülnie kell, a sors fintora, hogy… (tovább)

>!
NewLine, Bakháza, 2021
550 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156309921
>!
550 oldal · ISBN: 9786150085227
>!
Mogul, 2019
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668548

1 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Rafe Harlan · Raven Bertone


Kedvencelte 25

Most olvassa 5

Várólistára tette 96

Kívánságlistára tette 101

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Tünde_JLT I>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Izgalmas történet nagyon cuki spoiler főszereplővel, aki ajtóstól robban be az olvasó életébe, hogy elrabolja a szívét.
Olvasás közben az akciódús jelenetek, a fordulatok miatt észre sem vesszük az idő múlását.
A védelmező a részletességével, az aprólékos leírásaival üde színfoltja a maffiás történeteknek.

1 hozzászólás
kellyolvas P>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Imádtam a szerző stílusát. Azonnal bevont a történetbe az indító akciójelenettel, és a figyelmemet fenn tudta tartani egészen a regény végéig. A történet felépítése nagyon tetszett, váltakozik a jelen és a múlt, szépen megmagyarázva az előzményeket. A jelenből indulunk, majd a regény legfontosabb eseményéhez tér vissza a szerző, a két főszereplő 8 évvel korábbi találkozásához, a konfliktus kezdetéhez. Itt ért egy meglepetés, ugyanis cirka 40 oldal után derült ki, hogy váltott szemszögű a regény, Raven után Rafe is szót kap, és ezután a történet végéig felváltva mesélnek. A szerző rendkívül hitelesen szólaltatta meg a férfi főszereplőt, abszolút elkülönült a hangja, és jól bánt a további férfi karakterekkel is, leesett állal olvastam a pasikra jellemző gondolatokat, mondatokat, cselekedeteket. Raven remek hősnő, kitűnően lehet vele azonosulni, szimpatikus, szerethető, de aki igazán elviszi a hátán a regényt, az Rafe. A szívdöglesztő megjelenése mellett a múltja, a hibái ellenére is azonnali rajongást váltott ki belőlem, és rettentően drukkoltam, hogy tisztázzák a helyzetet, és legyenek végre boldogok Ravennel. Őrületes érzelmeket váltott ki belőlem ez a pasi, nem tagadom.
Nagyon szerettem még a védelmező csapat többi tagját is, jellegzetes karakterek voltak és remekül tették a dolgukat. Rafe mellett ugyan nem rúghatott labdába más férfi, de azért én imádtam, amikor megizzasztották őt, főleg a két macsó unokatesó.
Hihetetlenül sokat dobott a regényen a szerző remek humora, amit elsősorban Rafe fejezeteibe épített bele, nálam nem csak mosolygást, hanem hangos nevetést váltott ki több alkalommal. A cselekményszál szépen ívelt, mindig jöttek az újabb fordulatok, a sok szexjelenet (amik forrók, de a jó ízlés határain belüliek) és az érzelmek áradása mellett nem elhanyagolható a körítés sem. Igazi akciójeleneteknek is részese lehettem, ezek profi hangzásúak, hihetőek. A fejezetek végén gyakran találkoztam izgalmas horgokkal, ami a regény végén csúcsosodik ki egy ügyes függővégben, nem éppen falat kaparó jelleggel, de ott van benne a folytatás lehetősége.
A szöveg fiatalos, lendületes, élveztem a remek dialógusokat. Kifejezetten tetszettek a pengeváltások, főleg Rafe és Raven unokatestvérei között, igazán szórakoztatóak voltak.
Megnyert magának a szerző, biztos vagyok benne, hogy olvasni fogok még Renáta W. Müller regényt, lehetőleg minél hamarabb.

1 hozzászólás
Magdi1017>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Ez volt egyhuzamban a harmadik könyv, amit olvastam Renáta W Müllertől. Bátran ki merem jelenteni, hogy nem lehet melléfogni a könyveivel, annyira jók. Izgalmasak, nincsenek benne unalmas részek. Nagyon szép a stílus, semmi közönséges nincs benne, ez külön tetszik. Ilyenkor sajnálom, hogy egyre kevesebb időm jut az olvasásra, amikor egy ennyire tökéletes regény kerül az utamba.
Raven sorsa cseppet sem szívderítő, ha belegondolok, hogy milyen családba született.. Ilyen háttérrel nem lehet könnyű boldogulni, és célponttá válni egy bosszút forraló klánnal a nyomában.
Rafe pedig egy cuki pasi, hiába kemény, a szíve a helyén van, ha megismerjük az igazi okát annak, hogy miért nem a törvény oldalán áll. spoiler
Annyira összeillenek, jók együtt nagyon!
Rajongóvá váltam már a Testvér első részét olvasva, és ez töretlen azóta is! :)

2 hozzászólás
turanett P>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Olyan régóta megvan, nem is értem, hogy miért halogattam ennyi ideig. Az igazság az, hogy annyi olvasatlan könyv lapul a polcomon, hogy egy kissé megfeledkeztem róla. De valamelyik nap eszembe jutott és elő is vettem. Az írónő, már a testvér című könyvével levett a lábamról, ezért sem értem, hogy miért halogattam. Nem is csalódtam, egy nagyon jó történet, nagyon jól megírva. Már az eleje izgalmasan indul és nem is lankadt a figyelmem, mindig történt valami. Nem is tudtam lerakni. A váltott szemszögnek nagyon örültem, szeretem a férfi szemszögéből is megismerni a történetet. Azon felül, hogy mennyire izgalmas, sok mondanivalója is van.
Ám de a vége össze zavart. Számomra fura volt az a levél. Lesz folytatása?? Várom is meg nem is, mert ha van, akkor az azt jelenti, hogy szegény Raven megpróbáltatásainak, még messze nincs vége.
Viszont, annak örülök, hogy egy újabb izgalmas történetet olvashatok az írónőtől. (◍•ᴗ•◍)❤

Silverlight>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Ez a történet nagyon el lett találva. El sem hittem, hogy magyar írótól olvasok. Gördülékeny cselekmény, nagyon jó stílus, kevés unalmas rész (szinte nincs is). Hosszú történet, de nincsenek benne felesleges részek, túlbonyolított cselekmény, amire aztán azt mondanám, hogy ne már, ez is. A múltba visszarévedő részek is tetszettek, pedig személy szerint ki nem állhatom, hogy ha a cselekményt megszakítják, de ez most itt cseppet sem zavart. Pedig az elején majdnem letettem a könyvet emiatt. Beláttam, hogy kellettek ezek a részek is, hogy megértsük mi miért történt, s mit befolyásolt a múlt. Izgalmas, szórakoztató, akciódús. Egyszerűen úgy ahogy van szerethető. Ez egy jó könyv, amivel egy ideig fel tudtam töltődni. És végre egy olyan könyv, ami nincs tele trágárabbnál trágárabb kifejezésekkel. És végre egy olyan maffia történet, amiben nincs részletezve kinek mennyire lövik szét az agyát. Hálás köszönet érte. Gratulálok az íráshoz. Egyedül a történet vége nem tetszett annyira, szinte folytatás szagú /és ne már/. Még nem volt szerencsém olvasni az írónőtől, de ha lesz megint olyan könyv, ami nem sorozatos /mivel azoktól a falra mászok/, vevő leszek rá. Ezt a történetet nem bántam meg, hogy beszereztem a polcomra. Én megkaptam vele a lezárásomat, annak ellenére, hogy persze a végével kissé nyitva maradt az egész.

>!
Mogul, 2019
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668548
meteoritastar>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Első könyvem az írónőtől és nem az utolsó.
Tetszett a stílusa és a történet is.
A fülszöveg picit férrevezető volt, mert Rafet másképp képzeltem el. Rossz fiúsabbnak. Közben, amit megismertem belőle, egyáltalán nem volt az. Persze voltak ügyes bajos dolgai, de abba nagy betekintést nem kaptam. Szerelmes egyetemista, aki nem épp jó úton keresi a pénzt. Később megismerhettem egy morcosabb oldalát is. Ez nagyon tetszett. Sajnálom, hogy nem volt benne több rossz fiússág.
Ravenben kellemeset csalódtam. Örültem, hogy józanul tudott gondolkodni és nem hisztizett és nem is lázadozott értelmetlenül. spoiler A családja nagyon szimpatikus volt. Imádom az ilyen összetartó családokat. Jó lett volna, ha az unokatesók még több szerepet kapnak, mint a hugukat védő bátyók.
A történet vezetés jó volt. Nem mindig tetszik,mikor ilyen időugrások vannak egy egy könyvben. Nem a kedvencem. De ez szépen meg lett írva. A váltott szemszög is tetszett, de erőteljesebb lett volna, ha az egyetemista Rafe fejébe nem láttunk volna bele. De így is jó volt.
A krimi vonalat nézve nem volt nagy rejtély. De ez nem volt zavaró. Ami viszont igen, hogy hiába olvasatta magát a könyv, izgis, romantikus volt, de valami hiányzott a két főszereplőből. Nem tudom, hogy mi. Pedig nagyon szimpatikusak voltak. Az a kis plussz hiányzott, amitől a bőröd alá másznak, újjaik köré csavarnak. De így is jó könyv volt.
Hiába, szeretem az ilyen örző-védös történeteket.

Ella_Steel I>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Rájöttem, hogy én az utóbbi időben úgy veszem a kezembe a könyveket, hogy vagy el sem olvastam a fülszövegüket, vagy olyan régen tettem meg, hogy nem emlékszem rájuk, ami azt jelenti, a történet teljes mértékben meglepetésként ér.
Ezúttal sem tudtam, mire számítsak, így talán még jobban tetszett.
Szerettem a könyvet, de egyértelműen Rafe lett a kedvencem.
Az elhamarkodott ítélkezése ellenére, vérzett érte szívem.
Örültem, hogy a lehetőségekhez képest hamar tisztázódtak a félreértések.
spoiler
Bár a végét olvastam volna még egy kicsit, tetszett, ahogy lezárta az írónő.

Evika82 P>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Jó volt a történet, tetszett a váltott szemszög. Az is tetszett, hogy betekintést kaptunk Raven és Rafe közös múltjába. Mégsem tudtam 4 csillagnál többet adni.
Valami hiányzott, mégpedig az, hogy le sem akarom tenni a könyvet, pedig a Testvér két részének olvasása közben ezt éreztem, az a történet magával ragadott. Ennél az olvasásnál simán félretettem fél napra a könyvet, mert kicsit uncsi rész jött, és nem volt hangulatom tovább olvasni.
A történet vége viszont arra utal, hogy lesz folytatás, úgyhogy arra megint kíváncsi vagyok. Jól ír az írónő, tudja, hogy kell hatásosan ledobni egy függővég bombát. ;)

EditVagyok>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Régóta szeretnék Renátától olvasni. Bevallom nem is ez volt az első könyvem, amit megvettem tőle, mégis ő volt, aki most elcsábított. (Úgy látszik, én mindenkivel így járok ;P)

Hosszú, válságos időszak áll mögöttem. Sokszor az olvasás sem igazán segített.

Nem volt könnyű olvasni A védelmezőt, de kezdjük inkább a legelején. ;)

A történet ötlete nagyon tetszik, maga a sztori is szuper lett! :)
Izgalmas, fordulatos, eseménydús. Rae és Rafe is imádni valóak. Erősek, vagányak, temperamentumosak és szerethetőek. Az események nagyon jól össze lettek pakolva. Maga a cselekmény izgalmas volt és vérpezsdítő. Tök jó volt, hogy nem voltak felesleges drámák. Persze kellett az elejére egy rohadt nagy félreértés, anélkül nem is lett volna sztori, de ezen kívül nem volt más. Mindenből csak annyi, amennyi kellett. Józanok voltak, persze aggódtak, szerettek, féltek, de minden a helyén volt. Kíváncsivá tett.

Pont ez az érzés volt, ami hajtott előre, annak ellenére, hogy nem volt könnyű olvasni. Nekem nagyon sok volt benne a leírás. Rengeteg oldalon keresztül csak olvastam, mi hogy néz ki, ki miért teszi, amit tesz, ki mire emlékszik, mit akar vagy nem akar, mit kellett volna másképp. Sokszor már alig vártam, hogy végre történjen valami. Most nem akarok félreérthető lenni, mert közben meg mindig történt valami. De egészen más, amikor benne vagyok a történésben, mint amikor leírja valaki, külső szemlélőként. Magam sem gondoltam, hogy ha utóbbiból kicsit több van a kelleténél, az ennyire le tudja lassítani az haladást. Maga az olvasás vált unalmassá. Annyira akartam, hogy végre valaki megszólaljon.
Persze, ez a történeten mit sem változtat. Szerettem és jól esett.
Érdekes volt olyan oldalról benne lenni a maffia világában, hogy tulajdonképpen nem is voltam benne. Sikerült egy olyan maffiasztorit írnia Renátának, hogy a történet annyira az alvilág legszélén egyensúlyozott, hogy benne is volt, meg nem is. Érdekes volt, mert időnként kaptunk egy picit belőlük, de igazából meg nem volt totál maffiás. Mind a ketten menekülni akartak a világból, ami egyébként folyton visszahúzta őket és ezért annyira a peremén éreztem magam az egésznek, mintha nem is benne lennénk, de mégis. Fura még megfogalmazni is az egészet, de közben meg ez tette különlegessé a könyvet. Kíváncsi vagyok a többi történetére az írónőnek, és ami még fontosabb, naaaagyon szeretnék olvasni a két unokabátyról is! Jaj, nagyon! Kérlek, mondd, hogy van esély rá! XD

Összességében egy nagyon izgalmas és kalandos történetet kaptam, amit köszönök!
Én most ötből négy csillagot adok oda. Örülök, hogy elolvashattam!
Nagyon remélem, hogy találkozunk még! Egyszer biztosan, mert a Testvér kötetek a polcon várakoznak. ;)

1 hozzászólás
Angieolvas>!
Renáta W. Müller: A védelmező

Sajnos csalódott vagyok, mert a Moly értékelések alapján magas százalékon áll a könyv, de nem azt kaptam, amit vártam.
Az elején jól belecsapott a történetbe, de miközben olvastam ez az izgalom egyre lejjebb ment és kezdtem érezni, hogy ez nem az én könyvem lesz.
Nem tetszett az írásmód. Nekem olyan hideg, személytelen volt. A szereplőket nem tudtam közel érezni magamhoz, emiatt a sorsuk se érdekelt különösebben. Összességében nagyon untam, de hogy ne csak negatívat írjak az a kis csavar tetszett a történetben. spoiler A végét pedig azért tartom érdekesnek, mert szokatlan volt.


Népszerű idézetek

system456 P>!

190 centi vagyok, rendszeresen gyúrok, nem vagyok híján az izmoknak, vannak tetkóim, egy rohadt Harley Davidson van a lábam között, egy kilenc milliméteres az övemben és a Cosa Nostrának dolgozom. Anyám meg mamlasznak nevez. Maradjunk annyiban, hogy ő az egyetlen az univerzumban, akinek elnézem a dolgot.

Kapcsolódó szócikkek: Cosa Nostra · Harley-Davidson
Harriet P>!

De Rafe Harlan… Ez valami más. Sors? Végzet? Vagy csak őrült testi vonzalom egy nő és egy férfi között?

Kapcsolódó szócikkek: Rafe Harlan
fairy22e>!

Nem ez az első eset, hogy tartozást kell behajtanom, mióta online fut a póker program, és előfordul, hogy a kis pöcsök nem akarnak fizetni a tablettáért, de mindig sikerül rövid úton elsikálnom a problémát. Ami jár az jár. Aki játszik és veszít, fizessen. Mi vagyok én, a vöröskereszt? Nem szórakozásból veszem magamra a rizikót, hogy lebukok az illegális póker szoftverrel. Kell az az átkozott pénz.

46. oldal

fairy22e>!

-Lazíts, Rafe! Nem nagy dolog. Szerintem a csókolózás egyébként is nagyban túl van értékelve -vonom meg a vállam, majd gyorsan még egy marék csokival tömöm be a számat, csak hogy ne tudjon több hülyeség kijönni rajta. Úristen! Ezt tényleg én mondtam?- szörnyülködöm magamban az előbbi beszólásomon.
Rafe megtorpan, és csodálkozva rám néz. Én szándékosan nem állok meg, erre utánam siet, és kaján vigyorral az arcán megjegyzi:
– Mit nem mondasz!

76. oldal

fairy22e>!

Egész életemben arra tanítottak, hogy a család szent, és mindenekfelett való.

Kapcsolódó szócikkek: család
DreamR I>!

Sandro az öklét, Rafe az állát, Chris meg a tarkóját dörzsölgeti, kézzel fogható a feszültség a helységben. Állok a három férfi között, mint egy tesztoszteron szendvicsben, és várom, hogy merre mozdul a mérleg mutatója.

DreamR I>!

– Ugyan már, bébi! Tudom, hogy reménykedtél, hogy utánad jövök – kacsint rám kihívón.
– Micsodaaa? – Felkapok egy kispárnát az ágyról, és egyenes ívben felé repítem, de ő nevetve elhajol előle. – Beképzelt macsó – forgatom rá a szemem, de közben képtelen vagyok visszafogni a mosolygást.
– Nem értem mi a gond. Egy ágy. Te. Én. És van még vagy hat óránk a landolásig. Fogalmad sincs, mire vagyok képes hat óra alatt.

inci81 P>!

– Szentisten, Rae! Mit csináltál ezzel a pasival?
– Én? Mire gondolsz? – sandítok rá oldalról.
– Nem bírja levenni rólad a szemét, meg gondolom a kezét sem – teszi hozzá vigyorogva. – Teljesen vége van szegénykémnek.

481. oldal

system456 P>!

Nem érzek szánalmat iránta. Végül is otthon is maradhatott volna, de ő úgy döntött, hogy Angliába jön és emberrablóst játszik. Rossz döntés volt.

system456 P>!

A fickó akkora, mint egy medve, és kb. olyan súlyos is. Nincs szándékomban megadni az esélyt a tagnak, hogy egy második nyaklevest is bepancsoljon, mert már az elsőtől is csillagokat látok.


A sorozat következő kötete

Renáta W. Müller: Alessandro Az alvilág hercege

A védelmező sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!
Penelope Douglas: Szívatás
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha
Beth O'Leary: Útitársak
Kasie West: Az igazság pillanata
Garajszki Rozika: Katica
John Green: Teknősök végtelen sora
Mátrai Szilvia: Aki betölti a hiányt