A ​fájl nem található 56 csillagozás

Remigiusz Mróz: A fájl nem található

„Ha csak egy pillanattal előbb kérem meg a kezét, ez az egész sohasem történik meg. Nem támadtak volna meg, nem kerültem volna kórházba, és ő sem tűnt volna el örökre az életemből.”

Tíz évvel a menyasszonya eltűnése után Damian Werner azt hiszi, hogy soha többé nem látja újra régi szerelmét. Az egyik nap azonban valaki feltölt a facebookra egy különös fotót a lányról. Csupán véletlen hasonlóságról van szó, vagy eltűnt kedvese adott életjelet magáról? Pár órával később újabb kép tűnik fel a közösségi hálón. Egy fotó, amit Werner néhány nappal a menyasszonya eltűnése előtt készített, és amit senki más nem láthatott. Tényleg ő szerepel a képen? És ki keresi még rajta kívül? Damian gyermekkora óta ismerte a lányt, de az egymást követő megmagyarázhatatlan események után kénytelen ráébredni, hogy eltűnt menyasszonya múltja különös titkokat rejt.

Fordulatos pszichothriller, egy zseniális bestseller szerzőtől.

Eredeti cím: Nieodnaleziona

>!
Rainbow-Slide, Budapest, 2018
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158078238 · Fordította: Palya György

Enciklopédia 2


Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 41

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
mate55 
Remigiusz Mróz: A fájl nem található

Amikor az olvasás összefonódik az irritációval spoiler. Egy sötét thriller, alanyi jogon nyűgözzön le. Legyen okos, összetett és meglepő, de még fontosabb, hogy legyen benne feszültség. De ne zavarba ejtő stílusteremtési kísérlet, ami az elején figyelemre méltó, később dühítő, a végén pedig kifejezetten kínos. Az olvasót provokálni csak magával az olvasóval lehet. Az ítélkezés és az állásfoglalás direkt hiánya pedig felbőszít. Nevezzenek szűk látókörűnek, de képtelen vagyok megérteni, hogy ez most így minek. A nőkkel szembeni erőszak problémájának ily módon felhasználása nem bocsátható meg. Mert vannak bizonyos határértékek, amelyeket nem szabad túllépni! Soha!

2 hozzászólás
>!
Zanit 
Remigiusz Mróz: A fájl nem található

Egész jól indult, de a vége teljesen más lett, mint amire számítottam. Ha csak simán meglepő lett volna a befejezés, azzal nem is lett volna gondom, de olyan irányba ment el, ami nem igazán volt ínyemre. Sem a történet, sem a karakterek nem lopták be magukat a szívembe.

>!
eSsZ P
Remigiusz Mróz: A fájl nem található

számomra hatalmas 5csilit ért ez a könyv.. jó tempójú, izgalmas olvasmány.. több szemszögű.. feszült és erőszakos.. a végén pedig egy akkora pofán..szás, amire egyáltalán nem számítottam…

láttam,van második része, nem tudom, nekem nem hiányzott a folytatás… ennek a történetnek pont így és az kellett, ahogy vége lett

>!
Fairymysz
Remigiusz Mróz: A fájl nem található

Ez meg mi a jó franc volt?
El se tudom mondani mekkorát csalódtam. Mróz jelenleg a legfelkapottabb krimi/thriller író Lengyelországban. Mindamellett, hogy egy nagyon megosztó jelenség a rajongóival és utálóival egyetemben.
Azt kell mondanom, nagyon sajnálom, hogy a sok remek lengyel író helyett, pont őt, pont ezzel a könyvével kellett bemutatni a magyar olvasóknak.
A könyv eleje izgalmas volt, egy jó kis alapsztori, ami aztán elment… nem is tudom hova. De nagyon félrement Kasandrától kezdve Damianon át, a totál értelmetlen végig.
A könyvnek van amúgy folytatása. És szomorúan láttam, hogy még ennél is jócskán rosszabb az átlaga a saját honfitársai körében.
Van nekem egy másik könyvem is az írótól lengyelül, de ezek után félek a kezembe venni.

A fordítás: átlagon aluli. Rengeteg elírás és értelmetlen mondat.
Kár érte.
Azért remélem a jobb írók közül is terítékre kerülnek páran a magyar könyvpiacon.

>!
liptonella
Remigiusz Mróz: A fájl nem található

Hát ennyire szar fordítást már régen olvastam és az sem mentesíti a kiadót a felelősség alól, hogy még a büdös életben nem hallottam róla.
Olvashatatlan a szöveg, nem tudom értékelni, de a szerző sem ezt érdemelte. a két csillag a papírnak szól, amiért fák haltak meg.

>!
Edna_Purviance
Remigiusz Mróz: A fájl nem található

Ígéretesen kezdődött, de ahelyett, hogy felcsigázott volna, inkább egyre lankadt az érdeklődésem. Egy hatalmas nem várható csavar volt a végén, ami „csavar” alatt inkább egy háttértörténet elevenedett meg, amit valójában a főszálnak szánt az író… csak az a bibi, hogy ebből semmi nem derült ki a végéig… Nagy katyvasz és érthetetlen fedősztori.

>!
perselusfan
Remigiusz Mróz: A fájl nem található

Kedves Kiadó!

Nagyon, nagyon jó könyvre tettétek rá a kezeteket! Viszont egy új lektor/szerkesztő nem ártana.

Kezdjük a könyvvel.

Nagyon örülök, hogy nem egy tipikus amerikai, skandináv vagy angol krimit hoztatok el nekünk. Ez, mondhatni, olyan vérfrissítés volt, ami kellett a könyvvilágba. Maga a történet egy pillanatig sem untatott. Már a hatodik oldalon nyakig ültem az izgalomban, és a sztori olyan bukfenceket vetett, hogy nem győztem kapkodni a fejem. Rengeteg csavar volt benne, ami nem csak váratlanul ért, de el is gondolkodtatott.

spoiler

De, voltak benne olyan hibák, amik nem csúszhattak volna el a lektor vagy a szerkesztő mellett. A tördeléssel, bizonyos fordítói hibák kijavításával (ne mindig a fordítót ostorozzuk! a szöveg átmegy előtte két lektoráláson és egy szerkesztésen) és bizonyos helyeken nem volt egyeztetve a mondat az alannyal. Néha ez ki is zökkentett a ritmusból.

Ha jól látom, ez volt az első irodalmi mű a kiadótól, és egy nagyon jó sztoriba nyúltak, szóval a választással így tovább.

A történet maga 5/5 lenne, de a hibákkal sajnos csak 4.5-öt tudok neki adni.

>!
Gitta_Bry P
Remigiusz Mróz: A fájl nem található

Végig Moriarty regénye, a Hatalmas kis hazugságok járt az eszemben. Vajon Mróz olvasta, mielőtt megírta ezt a könyvet? Hm…
Helyenként kissé zagyvának tűnt, a végén pedig nem értettem, hogy ezért a témáért miért kellett egy végletekig megbonyolított sztorit összehozni? A családon belüli erőszak minden országban probléma, a legtöbb áldozat egyedül nem tud szabadulni egy ilyen kapcsolatból. De nem hiszem, hogy bárki ilyen nyakatekert módját választaná a szabadulásnak…
Arról már nem is beszélve, hogy a befejezés tele van nyitott kérdésekkel, mintha ezekre elfelejtett volna válaszolni a szerző (Blitz gyilkosa, Ewa öngyilkossága [??] pl. Vagy csak átsiklottam valamin?).
A fordítás és szerkesztés hibáiról már értekeztek előttem…


Népszerű idézetek

>!
mate55 

(…) bár a nőket tartják a gyengébb nemnek, a férfi egónál nincs érzékenyebb dolog.

112. oldal

3 hozzászólás
>!
mate55 

(…) azután elolvastam néhány oldalt Stephen King legújabb regényéből. Nagyra becsültem őt, de nem azért, mert képes volt életre kelteni a félelmeinket. King-nek az a képessége vonzott, ahogy a legsötétebb belső démonokat ábrázolta, és bemutatta a nyers igazságot. Az emberi psziché mélyén szunnyadó démonokat.

91. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stephen King
>!
mate55 

A legtöbb könnyet nem azok sírja felett hullajtjuk, akiket a legjobban megismertünk, hanem azoké felett, akiknek jóvoltából megismertük önmagunkat.

185. oldal

>!
mate55 

Ha csak egy pillanattal előbb kérem meg a kezét, ez az egész sohasem történik meg.

(első mondat)

>!
mate55 

A remény az ostobák anyja és a szerelmesek hűtlen szeretője (…)

271. oldal

Kapcsolódó szócikkek: remény

Hasonló könyvek címkék alapján

Ania Ahlborn: Vértestvérek
Ania Ahlborn: És bebújt az ördög
J.D. Barker: A hatodik éjszaka
Lakatos Levente: Aktus
Dot Hutchison: Pillangók kertje
John Marrs: The One – A tökéletes pár
Stephen King: A ragyogás
Gillian Flynn: Holtodiglan
Daniel Cole: Rongybaba
Sarah Pinborough: Ne higgy a szemének!