Vissza ​a pokolba! 67 csillagozás

Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba! Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Barátom, Rézfejű egy pálinkásüveggel könnyedén fejbesújtotta a Kormányost, aztán a tőle megszokott udvariassággal, mintegy kedvesen invitálva, ahogy a fogorvosok szólítják be a következő pácienst, vigyorogva odaszólt az uraknak: "Parancsol még valaki?' A Kormányos bezúzott fejjel hanyatlott a véres üvegcserepek közé a padlóra, és egy pillanatra, mint vihar előtti szélcsend, némaság állt be.

Eredeti megjelenés éve: 1936

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világvárosi regények

>!
Göncöl, Budapest, 1988
62 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630186349

Enciklopédia 1


Most olvassa 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Nuwiel SP
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Könnyed kis olvasmány, aminek az eleje Az elveszett cirkáló, utána pedig A három testőr Afrikában vonalát követi, ha nem nézzük, hogy azok előtt írta.

>!
Yvonne37 P
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Második (kis)könyvem az írótól. Nekem nagyon tetszett. Izgalmas történet, amiben van itt-ott elrejtve egy kis humor is az életre-halálra vívott „utazás” közben. A befejezése jó volt, erre számítottam. Egyszuszra olvasós :)))

>!
Dün SP
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Kicsit összecsapott lett a végére, de betudtam a rövidségnek.
Jó volt légiós történetet olvasni – megint –, odaképzeltem magam a melegbe, igaz, azért a hatvanöt fok már túlzás.
Minden tiszteletem Rézfejűé és Füttyösé, nemsemmi dolgokat álltak ki…
Ja és nagyon megtetszett az Edna név.

>!
danlin P
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Tipikus Rejtő-kisregény volt, főleg A három testőr után olvasva érzem így, hisz az alapötlet megegyezett: egy lány, három remek gazember és a szökés a légióból mind ez humorral fűszerezve. Az egyetlen különbség az volt, hogy itt a hölgy a kezét az áldozatnak nyújtotta. Könnyed és rövid olvasmány, amely ellazít egy pár órára és mosolyt csal az arcodra.

>!
atr0p0sz
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Lehetne picit hosszabb. Egyébként nagyon jó kis sztori. Izgalmas és pörgős.

>!
SteelCurtain 
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Sajnos rövid, de hát Rejtő versenytempóban írt állandó pénzzavara miatt.

>!
Bobe0402
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Imádom Rejtőt. Rövid írásai közül sajnos nem mindegyik lett olyan jól kidolgozott, mint a híresebb regényei, de a csalhatatlan rejtői humor ezekben is jelen van.

>!
StAngela
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Ááá, a légió varázsát nem lehet felülmúlni! Tetszett Rejtő kisregénye, de jó lett volna ha egy kicsit hosszabbra sikerül írnia. A történet rövidségét leszámítva,nagyon jól sikerült. A szereplők sem voltak híján a leleményességnek és az előrelátásnak.
Megvolt benne a kaland, az izgalom, úgyhogy egy rossz szavam sem lehetett rá!

>!
czenegabi
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Sokan írták előttem, hogy rövid. Szerintem ez nem hátrány a regényre nézve. Szórakoztató, humoros, kalandos, pont arra való, hogy kellemes délutánt szerezzen mondjuk a tömegközlekedésben. Elég sokszor elolvastam már és el is fogom.
Kiválóan alkalmas arra is, hogy megszerettessük az olvasását valakivel.

>!
zamil
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

A megszokott légiós, afrikai Rejtő hangulat. Talán kicsit sietve írta, és ezért lett inkább lebeszélés. Több humort is elbírtam volna, de a név választások igazi Rejtősek.


Népszerű idézetek

>!
Dün SP

Barátom, Rézfejű egy pálinkásüveggel könnyedén fejbe sújtotta a Kormányost, aztán a tőle megszokott udvariassággal, mintegy kedvesen invitálva, ahogy a fogorvosok szólítják be a következő pácienst, vigyorogva odaszólt az uraknak: „Parancsol még valaki?"

(első mondat)

2 hozzászólás
>!
Szelén P

A marseille-i kikötőnek megvannak a maga íratlan, de az írottnál is szigorúbb törvényei. Azért szigorúbb, mert aránylag igen csekély törvénysértésekért agyonveretéssel fizetnek. Ilyen törvény például, hogy: “ne avatkozz a te felebarátod magánügyeibe, sem kíváncsiságból, sem erkölcsi felháborodásból, sem részvétből, sem anyagi érdekből és egyáltalán semmiféle oknál fogva, hacsak valami jogod, vagy közöd nincs hozzá.”

>!
danlin P

– Őrmester! Maga vérengző leopárdba oltott bárgyú teve!

11. fejezet

>!
Dün SP

Délelőtt tizenegy óra felé hatvanöt fok volt, s még száztíz kilométer, két napi út választott el Beni Abbestől. Saját verejtékünkben fürödve, szédelegve és káprázva ültünk a magas nyeregben. Hogy mit jelent ilyen állapotban a himbáló tevén menni, amelyik egy oldalon lévő két lábával lép egyszerre, és valószínűleg azért nevezik a sivatag hajójának, mert állandóan tengeri betegséget okoz? Ezt nem tudja elképzelni senki, nem tudja leírni író!

Kapcsolódó szócikkek: teve
>!
Szelén P

A Golyó a külváros jobb mulatói közé tartozott. Vágni lehetett volna a füstöt, amit még súlyosabbá tett az olajban rántott hal nehéz szaga. Egy félszemű matróz harmonikázott, és érzelmes dalt énekelt Dodóról, aki levelet ír babájának a Társaság-szigetekről.

>!
szangi P

Ez is nagyon nehéz, sőt kissé lehetetlennek tűnik első pillanatra, de ha az ember jobban átgondolja, akkor viszont egyenesen kizárt. Tehát ne is gondoljuk jobban át!

32. oldal

>!
Szelén P

Micsurit, a japán táncosnőt, gyengéd szálak fűzték Rézfejűhöz, és a zenétől, lampionoktól, matrózoktól zajos és mozgalmas rue de la Mure egyik csapszékében szórakoztatta a vendégeket.


Hasonló könyvek címkék alapján

Charles Lorre: A pokol rabszolgái
Charles Lorre: Kockás szabadságon
Charles Balonge: Az algíri futár
Charles Bois: Az arany erőd
Charles Gibson: Riadó éjfélkor
Charles Lorre: Bajnok megszökik
Charles Lamar: Szt. Paul erőd veszélyben
Charles Lorre: Kockás Pierre vállalkozása
Charles Balonge: A néma század
Charles Bois: A sejk végzete