Vissza ​a pokolba! 96 csillagozás

Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba! Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba! Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba! Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba! Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba! Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Barátom, Rézfejű egy pálinkásüveggel könnyedén fejbesújtotta a Kormányost, aztán a tőle megszokott udvariassággal, mintegy kedvesen invitálva, ahogy a fogorvosok szólítják be a következő pácienst, vigyorogva odaszólt az uraknak: "Parancsol még valaki?' A Kormányos bezúzott fejjel hanyatlott a véres üvegcserepek közé a padlóra, és egy pillanatra, mint vihar előtti szélcsend, némaság állt be.

Eredeti megjelenés éve: 1936

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világvárosi regények

>!
Adamo Books, Budapest, 2022
puhatáblás · ISBN: 9789634538035
>!
Adamo Books, Budapest, 2015
ISBN: 9789633872598
>!
Adamo Books, Budapest, 2015
ISBN: 9789633872604

7 további kiadás


Enciklopédia 1


Most olvassa 4

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Dénes_Gabriella>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Szerintem ez a kis történet ideális hosszúságú és kidolgozottságú. Lehet, kikapok, de a legtöbb Rejtő-regényt el lehetett volna intézni ennyivel, és akkor az olvasásuk alatt nem érne utol bizonyos időközönként a halálos unalom. Tudjátok, az a fajta, amikor ölni tudnánk valami izgalomért, hogy ne üljön a történet… akár egy húszoldalas dzsungelleírás, tizenöt oldalas homokvihar, bármi… csak mozduljon valami.
Nyilván, semmi extra nincs a történetben, jól megszokott kis sivatagi események egy-két csavarral. Nincs túlírva, pörgős. Amíg a telefonom rendszert frissített, elolvastam a könyvecske felét.

Trillian>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Rövid légióskönyv Rejtőtől. A stílusa a szokásos, még a történet is hasonló a többi légiós könyvéhez. Adott egy fiúspoiler, aki ki akarja szabadítani bátyját spoiler, aki beállt a légióba. Csatlakozik hozzá három exlégiós is. spoiler Szórakoztató, könnyed, humoros olvasmány, nekem tetszett.

Nuwiel P>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Könnyed kis olvasmány, aminek az eleje Az elveszett cirkáló, utána pedig A három testőr Afrikában vonalát követi, ha nem nézzük, hogy azok előtt írta.

Yvonne4 P>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Második (kis)könyvem az írótól. Nekem nagyon tetszett. Izgalmas történet, amiben van itt-ott elrejtve egy kis humor is az életre-halálra vívott „utazás” közben. A befejezése jó volt, erre számítottam. Egyszuszra olvasós :)))

aszor>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Nem vagyok nagy Rejtő rajongó, de ez a rövid kis történet pont elég volt ahhoz, hogy ne unjam meg. Már-már majdnem azt írom, hogy tetszett. Adott három jó barát, akik unalmukból, emberségből, de inkább a pénz miatt segítenek egy fiatalon, akinek a testvérét egy félreértés miatt az idegenlégióból kell visszahozni. Tetszettek a találó nevek, mint Csenevész, Rézfejű, Bobi és Füttyös. Természetesen vannak hihetetlen kalandok, rafinált átejtések, Afrika viszontagságait túlélő megpróbáltatások. Ami ebben a könyvben csodálatos, hogy a három jó barát valóban igaz barát. Mire a könyvecske végére érünk, már nem csak hárman vannak, hanem többen, és a pénz senkinek sem veszi el az eszét.
Így az értékelést írva, be kell, hogy valljam, hogy nem is volt olyan rossz.

Dün P>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Kicsit összecsapott lett a végére, de betudtam a rövidségnek.
Jó volt légiós történetet olvasni – megint –, odaképzeltem magam a melegbe, igaz, azért a hatvanöt fok már túlzás.
Minden tiszteletem Rézfejűé és Füttyösé, nemsemmi dolgokat álltak ki…
Ja és nagyon megtetszett az Edna név.

danlin >!
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Tipikus Rejtő-kisregény volt, főleg A három testőr után olvasva érzem így, hisz az alapötlet megegyezett: egy lány, három remek gazember és a szökés a légióból mind ez humorral fűszerezve. Az egyetlen különbség az volt, hogy itt a hölgy a kezét az áldozatnak nyújtotta. Könnyed és rövid olvasmány, amely ellazít egy pár órára és mosolyt csal az arcodra.

Bobe0402>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Imádom Rejtőt. Rövid írásai közül sajnos nem mindegyik lett olyan jól kidolgozott, mint a híresebb regényei, de a csalhatatlan rejtői humor ezekben is jelen van.

Novák_Natália I>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

Szórakoztató, hamisítatlan Rejtő-kaland a kellékekkel, kocsmai verekedéssel, nehézfiúkkal, akikben maguk sem értik, miért, feltámad a jóindulat, idegenlégióval, afrikai megpróbáltatásokkal, sok humorral. Rövid, de élvezetes olvasmány.

zamil>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Vissza a pokolba!

A megszokott légiós, afrikai Rejtő hangulat. Talán kicsit sietve írta, és ezért lett inkább lebeszélés. Több humort is elbírtam volna, de a név választások igazi Rejtősek.


Népszerű idézetek

Dün P>!

Barátom, Rézfejű egy pálinkásüveggel könnyedén fejbe sújtotta a Kormányost, aztán a tőle megszokott udvariassággal, mintegy kedvesen invitálva, ahogy a fogorvosok szólítják be a következő pácienst, vigyorogva odaszólt az uraknak: „Parancsol még valaki?"

(első mondat)

2 hozzászólás
Szelén>!

A marseille-i kikötőnek megvannak a maga íratlan, de az írottnál is szigorúbb törvényei. Azért szigorúbb, mert aránylag igen csekély törvénysértésekért agyonveretéssel fizetnek. Ilyen törvény például, hogy: “ne avatkozz a te felebarátod magánügyeibe, sem kíváncsiságból, sem erkölcsi felháborodásból, sem részvétből, sem anyagi érdekből és egyáltalán semmiféle oknál fogva, hacsak valami jogod, vagy közöd nincs hozzá.”

danlin >!

– Őrmester! Maga vérengző leopárdba oltott bárgyú teve!

11. fejezet

Dün P>!

Délelőtt tizenegy óra felé hatvanöt fok volt, s még száztíz kilométer, két napi út választott el Beni Abbestől. Saját verejtékünkben fürödve, szédelegve és káprázva ültünk a magas nyeregben. Hogy mit jelent ilyen állapotban a himbáló tevén menni, amelyik egy oldalon lévő két lábával lép egyszerre, és valószínűleg azért nevezik a sivatag hajójának, mert állandóan tengeri betegséget okoz? Ezt nem tudja elképzelni senki, nem tudja leírni író!

Kapcsolódó szócikkek: teve
Szelén>!

A Golyó a külváros jobb mulatói közé tartozott. Vágni lehetett volna a füstöt, amit még súlyosabbá tett az olajban rántott hal nehéz szaga. Egy félszemű matróz harmonikázott, és érzelmes dalt énekelt Dodóról, aki levelet ír babájának a Társaság-szigetekről.

szangi>!

Ez is nagyon nehéz, sőt kissé lehetetlennek tűnik első pillanatra, de ha az ember jobban átgondolja, akkor viszont egyenesen kizárt. Tehát ne is gondoljuk jobban át!

32. oldal

Szelén>!

Micsurit, a japán táncosnőt, gyengéd szálak fűzték Rézfejűhöz, és a zenétől, lampionoktól, matrózoktól zajos és mozgalmas rue de la Mure egyik csapszékében szórakoztatta a vendégeket.


Hasonló könyvek címkék alapján

Karinthy Frigyes: Utazás a koponyám körül
Esterházy Péter: Fancsikó és Pinta
Békés Pál: Csikágó
Aszlányi Károly: Hét pofon
Babits Mihály: Hatholdas rózsakert
Charles Lorre: Csempészháború
Kockás Pierre: Lorre meg én
James Herriot: Minden élő az ég alatt
James Herriot: A repülő állatorvos
Wass Albert: Elvásik a veres csillag