Vesztegzár ​a Grand Hotelben / A szőke ciklon 95 csillagozás

Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben / A szőke ciklon

„… ​egy úr lépett ki a szekrényből, pizsamában, fején egy ízléses zöld selyem lámpaernyővel, és barátságosan mosolygott.” Az úr, Van der Gullen Félix a továbbiakban is meglepő választékossággal öltözködik, hol misszionáriusruhában, hol aranygombos háziszolgakabátban s irtózatosan rongyos zsakettnadrágban, máskor meg éppenséggel teljesen ruhátlanul közlekedik a Grand Hotel folyosóin, szobáiban és fürdőszobáiban. S mivel a szállóban bubópestis miatt vesztegzárat rendeltek el, hősünk kénytelen különféle ágyak alól követni a fordulatos eseményeket, melyek egy banánoxid nevű találmány megszerzése körül kavarognak…"
„… A szőke ciklon, Miss Evelyn Weston viszont jogos tulajdonát, a reá hagyott gyémántot akarja megszerezni. Ehhez többek között "kénytelen indiszkréciót elkövetni”. Ezt követően „huzat van”, majd lövöldözés lesz, és végül sok embert elvisz a razzia. Mindenkit üldöznek és mindenki üldöz mindenkit. A rablók kartellba mennek, majd a „Babkirály-kocsmába. A trópusi vihar… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: P. Howard Magvető

>!
Magvető, Budapest, 1989
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 963141602X

Enciklopédia 3


Kedvencelte 17

Most olvassa 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Riszperidon >!
Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben / A szőke ciklon

Egy könyvben két regény, és két milyen regény!

Vesztegzár a Grand Hotelben

Mit nekünk Agatha Christie, mikor van egy Rejtő Jenőnk?
Megint egy hihetetlen pörgős, amellett nagyon humoros történetet kaptunk. Voltak benne hullák, bizony, és gyilkosság, izgalom, és nyomozás, rohanás, és bujkálás, minden hájjal megkent főhős, és talpraesett főhősnő, és röhögés, röhögés, röhögés. Tipikus imádni való Rejtő. Biztos újraolvasás lesz belőle!

A szőke ciklon

Rossz a kedve? Olvasson Rejtőt! De komolyan. Itt a főhősnő pont esetlen volt, de nem azzal a „Hú de meg tudnálak tépni husom!” módon, hanem vicces, nagyon röhögős módon. Szinte egy bohózatként jelentek meg a fejemben a jelenetek a régi nagy színészeinkkel olvasás közben. Az elmaradhatatlan humor mellett romantika is pont úgy volt benne, ahogy én szeretem, szintén újraolvasós!

Nem tudnék választani a két történet közül, hogy melyik a kedvencem inkább, mert mindkettő más egy kicsit, és mindkettő rettentően szerethető.
Egy momentum volt csak, ami kicsit elszomorított az olvasás közben. Miért van az, hogy az ilyen nagy zsenik, mint Rejtő is volt, sokszor rossz helyre és időbe születnek? Miért? Ő, ahogy sokan mások sem, pl a másik nagy szívfájdalmam, Radnóti is, nem erre a sorsra voltak érdemesek!

2 hozzászólás
Kiss_Julianna >!
Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben / A szőke ciklon

Már sokadjára olvastam. De most pont erre volt szükségem! Felvidított, kikapcsolt.

Könyvmoly33>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben / A szőke ciklon

Nagyon jó volt mind a kettő történet, elég gyorsan haladtam ahhoz képest, hogy tanultam, és lekötött alig tudtam letenni.
Viccesek voltak, pörgősek, és csak úgy vittek a történetek.
Örülök, hogy elolvastam :)

FreeAngel>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben / A szőke ciklon

Rejtő azon kevesek közé tartozik, akik képesek elérni, hogy hangosan felnevessek olvasás közben. Ezt alig egy-két szerző tudja csak nálam kiváltani. Ő közéjük tartozik. Ez a könyve a legjobbak egyike; bátran ajánlom így minden humort értő, nevetni vágyó olvasótársamnak. :)

Estelle_K>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben / A szőke ciklon

Rejtőben – csakúgy mint Agatha Christie-ben – nem lehet csalódni! off
Pont olyan, mint amilyennek egy Rejtő könyvnek lennie kell, humoros, fordulatos és persze ott van benne a romantikus szál. :)
Mindenkinek ajánlom, nagyon jó kikapcsolódás, és hipergyorsan lehet haladni vele! A poénok pedig haláliak! De komolyan, nekem nagyon nagyon „bejött” ez a fajta humor.
(Talán A szőke ciklon jobban tetszett, de mind a kettő hihetetlenül jó volt.)

2 hozzászólás
Noriella>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben / A szőke ciklon

Életem első Rejtő regénye, és rögtön kettőt kaptam. :D
Imádtam mindkét történetet. Bár az elején kissé furcsa lehet az író stílusa, de hamar hozzá lehet szokni és utána csak úgy falja az ember az oldalakat.
A csavarok eszméletlen jók, a történet pörgős, a szereplők szerethetők és a poénokon nem csak lehet, de muszáj nevetni…kell ennél több?

Rhudienn>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben / A szőke ciklon

Imádom, imádom, imádom Rejtő Jenő szinte minden könyvét! Olvasmányos, humoros, izgalmas, mégis könnyed, finom intelligenciával és némi szarkazmussal átszőve. Az összes Rejtő könyvet elolvastam, de ez volt a legelső. Úgy tapasztaltam, hogy pár évente érdemes újra kézbe venni őket. Bár ismerem a sztorikat, az író stílusa páratlan és második, harmadik olvasásra sem szívesen teszi le az ember a könyveit. Mindenkinek szívből ajánlom, kortól függetlenül.


Népszerű idézetek

Evione>!

Civilizált bennszülött volt, mert valamikor egy angol teherhajón mint fűtő dolgozott, ezért tisztelte is a kis csoport vad maláj, akiket egy napon azzal a meglepő hírrel keresett fel, hogy ő a királyuk.
Csak egy bennszülött kérdezte, hogy mire alapítja ezt a feltevést, de annyira megverte az illetőt, hogy a többi készséggel elfogadta a fait accompli-t.

IV.

FreeAngel>!

– És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

100. oldal

FreeAngel>!

    Hogy a fenébe jut ki az ember élve a boncteremből, ha nem orvos?…

71. oldal

Piqlet1977>!

A dolog igazán egyszerű. A rendőri krónikák ismernek eseteket, midőn páncélszekrényeket raboltak ki, falakat törtek át és vasajtókat feszítettek fel. Milyen egyszerű ehhez képest egy süket műszaki tanácsos félhülye leányának tárva-nyitva álló szobájából elemelni egy hindu istent, aki mellékfoglalkozására nézve varrókészletet tartalmaz.

262. oldal

FreeAngel>!

Ellenőrizhetetlen híresztelések szerint az ördög nem alszik.

214. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ördög
Habók P>!

Amikor Maud visszatért a szobába, egy úr lépett ki a szekrényből, pizsamában, fején egy ízléses zöld selyem lámpaernyővel, és barátságosan mosolygott.

(első mondat)

Reika>!

– Itt vagy még?
– Már nem! De minden pillanatban visszajöhetek! – felelte dühösen.

Piqlet1977>!

– Valóban feleségül vette miss Westont?
– Nem. Mint utóbb kiderült, csak védelmeztem. Állandóan üldözték szegényt, és ilyenkor azt az eljárást alkalmazta, hogy engem fölébresztett, és ő elaludt. Eddig bevált.

357. oldal

Evione>!

Az ősz újságos úgy érezte, hogy túlvannak az ügy hivatalos részén, jöhet az üzlet, és verklizni kezdett.
Egy rendőr igen közvetlen formában óva intette…

V.


Hasonló könyvek címkék alapján

Szerb Antal: A Pendragon legenda
John Dickson Carr: A sorozatos öngyilkosságok esete
Alan Alexander Milne: Micsoda négy nap!
G. K. Chesterton: Az ember, aki Csütörtök volt
Thomas Pynchon: A 49-es tétel kiáltása
Vavyan Fable: Galandregény
Leslie L. Lawrence: A Suttogó árnyak öble
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Réti László: Kaméleon
Vavyan Fable: Vis Major