Vesztegzár ​a Grand Hotelben / A szőke ciklon 60 csillagozás

Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben / A szőke ciklon

„… ​egy úr lépett ki a szekrényből, pizsamában, fején egy ízléses zöld selyem lámpaernyővel, és barátságosan mosolygott.” Az úr, Van der Gullen Félix a továbbiakban is meglepő választékossággal öltözködik, hol misszionáriusruhában, hol aranygombos háziszolgakabátban s irtózatosan rongyos zsakettnadrágban, máskor meg éppenséggel teljesen ruhátlanul közlekedik a Grand Hotel folyosóin, szobáiban és fürdőszobáiban. S mivel a szállóban bubópestis miatt vesztegzárat rendeltek el, hősünk kénytelen különféle ágyak alól követni a fordulatos eseményeket, melyek egy banánoxid nevű találmány megszerzése körül kavarognak…"
„… A szőke ciklon, Miss Evelyn Weston viszont jogos tulajdonát, a reá hagyott gyémántot akarja megszerezni. Ehhez többek között "kénytelen indiszkréciót elkövetni”. Ezt követően „huzat van”, majd lövöldözés lesz, és végül sok embert elvisz a razzia. Mindenkit üldöznek és mindenki üldöz mindenkit. A rablók kartellba mennek, majd a „Babkirály-kocsmába. A trópusi vihar… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: P. Howard

>!
Magvető, Budapest, 1989
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 963141602X

Enciklopédia 3


Kedvencelte 11

Most olvassa 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Riszperidon P
Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben / A szőke ciklon

Egy könyvben két regény, és két milyen regény!

Vesztegzár a Grand Hotelben

Mit nekünk Agatha Christie, mikor van egy Rejtő Jenőnk?
Megint egy hihetetlen pörgős, amellett nagyon humoros történetet kaptunk. Voltak benne hullák, bizony, és gyilkosság, izgalom, és nyomozás, rohanás, és bujkálás, minden hájjal megkent főhős, és talpraesett főhősnő, és röhögés, röhögés, röhögés. Tipikus imádni való Rejtő. Biztos újraolvasás lesz belőle!

A szőke ciklon

Rossz a kedve? Olvasson Rejtőt! De komolyan. Itt a főhősnő pont esetlen volt, de nem azzal a „Hú de meg tudnálak tépni husom!” módon, hanem vicces, nagyon röhögős módon. Szinte egy bohózatként jelentek meg a fejemben a jelenetek a régi nagy színészeinkkel olvasás közben. Az elmaradhatatlan humor mellett romantika is pont úgy volt benne, ahogy én szeretem, szintén újraolvasós!

Nem tudnék választani a két történet közül, hogy melyik a kedvencem inkább, mert mindkettő más egy kicsit, és mindkettő rettentően szerethető.
Egy momentum volt csak, ami kicsit elszomorított az olvasás közben. Miért van az, hogy az ilyen nagy zsenik, mint Rejtő is volt, sokszor rossz helyre és időbe születnek? Miért? Ő, ahogy sokan mások sem, pl a másik nagy szívfájdalmam, Radnóti is, nem erre a sorsra voltak érdemesek!

2 hozzászólás
>!
FreeAngel
Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben / A szőke ciklon

Rejtő azon kevesek közé tartozik, akik képesek elérni, hogy hangosan felnevessek olvasás közben. Ezt alig egy-két szerző tudja csak nálam kiváltani. Ő közéjük tartozik. Ez a könyve a legjobbak egyike; bátran ajánlom így minden humort értő, nevetni vágyó olvasótársamnak. :)

>!
tomgabee
Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben / A szőke ciklon

Rejtő Jenő humorát nagyon szeretem. Nem vulgáris, nem otromba, nem más kárára nevettet. Időnként szomorkás, máskor bölcs. Első maradandó könyvélményem is hozzá, A tizennégy karátos autóhoz kapcsolódik, tizenegynéhány éves koromból. Ebben a két regényben is lehetetlennél-lehetetlenebb helyzetekbe keverednek a szereplők, a cselekmények nagyon fordulatosak, az olvasó pedig csak egyet tehet: önfeledten nevet :D

>!
padamak
Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben / A szőke ciklon

A legjobb történet, amely karanténszűkített térben játszódik! És fergetegesen tornádóhatású a Ciklon is! Azt hiszem, ilyen nőt akartam akkoriban magamnak, hogy ne unatkozzak…


Népszerű idézetek

>!
FreeAngel

– És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

100. oldal

>!
FreeAngel

    Hogy a fenébe jut ki az ember élve a boncteremből, ha nem orvos?…

71. oldal

>!
FreeAngel

Ellenőrizhetetlen híresztelések szerint az ördög nem alszik.

214. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ördög
>!
Evione

Civilizált bennszülött volt, mert valamikor egy angol teherhajón mint fűtő dolgozott, ezért tisztelte is a kis csoport vad maláj, akiket egy napon azzal a meglepő hírrel keresett fel, hogy ő a királyuk.
Csak egy bennszülött kérdezte, hogy mire alapítja ezt a feltevést, de annyira megverte az illetőt, hogy a többi készséggel elfogadta a fait accompli-t.

IV.

>!
Piqlet1977 P

A dolog igazán egyszerű. A rendőri krónikák ismernek eseteket, midőn páncélszekrényeket raboltak ki, falakat törtek át és vasajtókat feszítettek fel. Milyen egyszerű ehhez képest egy süket műszaki tanácsos félhülye leányának tárva-nyitva álló szobájából elemelni egy hindu istent, aki mellékfoglalkozására nézve varrókészletet tartalmaz.

262. oldal

>!
Reika

– Itt vagy még?
– Már nem! De minden pillanatban visszajöhetek! – felelte dühösen.

>!
Piqlet1977 P

– Valóban feleségül vette miss Westont?
– Nem. Mint utóbb kiderült, csak védelmeztem. Állandóan üldözték szegényt, és ilyenkor azt az eljárást alkalmazta, hogy engem fölébresztett, és ő elaludt. Eddig bevált.

357. oldal

>!
Evione

Az ősz újságos úgy érezte, hogy túlvannak az ügy hivatalos részén, jöhet az üzlet, és verklizni kezdett.
Egy rendőr igen közvetlen formában óva intette…

V.

>!
Habók P

Amikor Maud visszatért a szobába, egy úr lépett ki a szekrényből, pizsamában, fején egy ízléses zöld selyem lámpaernyővel, és barátságosan mosolygott.

(első mondat)

>!
popper

" Eddy kis híján leszédült a magasból.
-De uram! Minden pillanatban lezuhanhatok….
-Hunyja be a szemét, és imádkozzék. Én csak elszaladok Högrabenhez, tizenöt percnyire sincs innen. Kitűnő órás. Schaffhausenben tanult. A húga férjhez ment egy festőhöz. Megnézetem vele az órát, és ha arany , akkor nyomban segítek magán…
-Maxl úr! Ön egy….
-Ne hálálkodjék! Sietek vissza, hogy segítsek magán, mert kétszer ad, aki gyorsan ad.
Eddy Rancing szeretett volna kétszer és gyorsan adni valamit a költőnek, de ez már rohant."


Hasonló könyvek címkék alapján

Wass Albert: Halálos köd Holtember Partján
Rejtő Jenő: Vesztegzár a Grand Hotelben és más történetek
Coper András – Gát György – Rozgonyi Ádám: Linda – Szafari
Móricz Zsigmond: Forró mezők
Jókai Mór: Sárga rózsa
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Stephen King: A halálsoron
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Mario Puzo: A Keresztapa