Járőr ​a Szaharában / Az úr a pokolban is úr 39 csillagozás

Rejtő Jenő (P. Howard): Járőr a Szaharában / Az úr a pokolban is úr

Rejtő Jenőt utánozhatatlan humora, mesteri mondatfűzése, egyedi, könnyed stílusa a magyar irodalom egyedülálló jelenségévé avatja.
Rejtő a tündérmesék világának sajátos környezetbe ültetett változatát teremti meg, ahol az alvilág kétes figurái egytől egyig úriemberek, a koldusról többnyire kiderül, hogy álruhás koronaherceg, és ahol végül a szerelmesek mindig egymásra találnak. Az Alexandra Kiadó Rejtő Jenő műveit egyedi díszkötésben nyújtja át az Olvasóknak.

Alexandra, Pécs, 2005

Rejtő Jenő (P. Howard): Járőr a Szaharában / Az úr a pokolban is úr

Eleinte idegenkedtem Rejtőtől (oka ismeretlen), jó pár éve a Vesztegzár a Grand hotelben félbe is maradt.
Aztán e-könyvként olvastam Piszkos Fredet, majd A tizennégy karátos autót már hagyományos formában; ez a kötet viszont mindkettőnél jobban tetszett. Azt hiszem, ezzel a véleményemmel egyedül maradok… :D

memoir>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Járőr a Szaharában / Az úr a pokolban is úr

A híres, közkedvelt íróktól elsőre mindig rosszat szoktam választani. Így történt ez Rejtővel is. Csak a Járőr a Szaharábant olvastam, és nekem nem tetszett. De nem adom fel!

LászlóK>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Járőr a Szaharában / Az úr a pokolban is úr

Ki gondolná, hogy az emberi életcélok megvalósításához a garnizonok közt kell bandukolni a forró homokban. Az eszköztár bővelkedik pofonokban, romantikában, fondorlatokban stb. és az elmaradhatatlan jellegzetes humorban. A lektűr irodalom a téli napokon is kellemes kikapcsolódást nyújt mindenkinek.
Na gyerünk tovább, nem maradhatunk a tűző nap alatt: Reg-lak! Reg-lak! :)

piccola P>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Járőr a Szaharában / Az úr a pokolban is úr

„Az úr…” tetszett, bár nem egy felnevetős darab, de azért szórakoztató. „A járőr…” viszont helyenként nagyon fárasztó volt.

malenca>!
Rejtő Jenő (P. Howard): Járőr a Szaharában / Az úr a pokolban is úr

Rejtő…. Mint a többi. Az elmaradhatatlan humor és a filmszerű történetmondás. Jobb mint bármilyen akció-, vagy krimi-film

psn>!

– Egy bölcs mondás szerint nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk. Hasonlóképpen egy gentleman nem a társaságnak, hanem önmagának borotválkozik.

Az úr a pokolban is úr

psn>!

A valóság hasonlít a drágakőhöz, annyit csiszolják, mire forgalomba kerül, hogy egészen más lesz, mint amilyen eredetileg volt.

Az úr a pokolban is úr

cassiesdream>!

Az őrmester arca egy másodpercre elsötétedett, mint a mező, ha gyorsan haladó felleg siet át a nap előtt, egy különben derűs nyári délutánon.

6. oldal (Járőr a Szaharában)

cassiesdream>!

Az alezredes úgy nézett rá, mint egy ötlábú borjúra. Ilyent még nem látott.

8. oldal (Járőr a Szaharában)

cassiesdream>!

Mint ahogy öreg, fáradt embernek hullani kezd a foga, úgy hullatja az öreg, fáradt bakancs is meglazult szögeit.

51. oldal (Az úr a pokolban is úr)

cassiesdream>!

Nagy, nagy csend volt. Olyan irtózatos nagy csend, mintha elektromosság feszítené a levegőt és nyomban robbanna valami.

59. oldal (Az úr a pokolban is úr)

cassiesdream>!

… a részvénytársaság tagjai elernyedtek, mint egy-egy bábszínházi figura, ha hirtelen eleresztik felettük a zsinórt.

29. oldal (Járőr a Szaharában)