A ​boszorkánymester / A Sárga Garnizon 10 csillagozás

Rejtő Jenő (P. Howard): A boszorkánymester / A Sárga Garnizon

A boszorkánymester – aki dr. Wallenstein Richárd belgyógyász főorvos, Faust és Casanova – és aki varázsló és delejes ember is, a véletlen folytán összecseréli két betegét, Szofi Olaf Günter főhercegnőt és Kovács Ágnest. A szerepcseréből őrült mulatságos helyzetek származnak.
A Sárga Garnizon a címadó írás mellett a Víkend a pokolban, Az úr a pokolban is úr, A Halál fia és a Minden jó, ha vége van című kalandregényeket tartalmazza.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: P. Howard

>!
Magvető, Budapest, 1991
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631418766

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Shinzo P>!
Rejtő Jenő (P. Howard): A boszorkánymester / A Sárga Garnizon

Rejtő egy zseni volt a maga nemében. Imádnivalóan tudott elcsacsogni mindenféle dolgokról, ami épp eszébe jutott. (Ez saját vélemény :) A múlt század első felében élt író, sajnálatos módon rövid, ám de annál termékenyebb életművet hagyott maga után. Elsősorban légiós történeteiről vált híressé, de más műfajban is megcsillogtatta tehetségét. Könnyed és elegáns humora pedig egyszerűen utánozhatatlan. Ez a könyv két kisregénynek és négy novellának csokra. Remek összeállítás, kevésbé ismert műveiből (legalábbis én eddig még nem olvastam őket). Aki könnyed szórakozásra vágyik, annak maximálisan ajánlom.

Bam>!
Rejtő Jenő (P. Howard): A boszorkánymester / A Sárga Garnizon

Kellemes történetek, amelyek segítettek kikapcsolódni, pont erre vágytam. Ajánlom mindenkinek, akik inkább a könnyed és rövidebb műfajokat kedvelik.


Népszerű idézetek

Shinzo P>!

– Kormányos! Jön velem?!
– Hová?!
– Mit tudom én?!
– Természetesen. Máris indulhatunk.
– Fiúk! Én most elmegyek valahova! Ha tizennégy napon belül nem térek vissza, kövessétek mindenben a Parancsnok utasítását, csatlakozzatok a négerekhez, vagy amit akartok, mert én már nem élek.
– És én? – érdeklődött a kormányos.
– Maga sem. Akkor nem jön?
– Mit veszekszik? Már kérdezni sem lehet?!
Egy óra múlva útban voltak nyugat felé a sivatagban.

A Sárga Garnizon

Shinzo P>!

Csengő, lágy tenorja messzire elhangzott az éjszakában, és muzikális hiénák felelgettek rá a távolból.

A Sárga Garnizon

Shinzo P>!

Jimmy dúlt-fúlt. Na megállj, elefántok Öreganyja! Majd megtudod, hogy én sem vagyok ma született krokodilus!

A Sárga Garnizon

Shinzo P>!

Olvasott, dohányzott, zongorázott és ivott, íróasztalán papírok és könyvek rendetlen lapályából két állandó fix pont magasodott ki: a sztetoszkóp és a pálinkásüveg.

Minden jó, ha vége van

Shinzo P>!

A halál végeredményben nem akkor kezdődik, amikor valaki a legfinomabb megfigyelésre sem reagál, hanem amikor a test, a lélek és a szellem elveszíti azt a tartalmat, amely működésének értelmet ad.

A Halál fia

Shinzo P>!

Mister Rockstein őszintén sajnálta, hogy a londoni Cityben a bélyegkereskedés sohasem kívánja meg, hogy az üzletemberek olykor tevehátra üljenek. Ebben az esetben most kevesebbet szenvedett volna, mert némi gyakorlat elviselhetőbbé teszi a szokatlan dolgokat. Még talán azt az érzést is enyhítené a rutin, amit a teve szőrzetéből az emberi testre emigráló bolhák tömege okoz. De még ennél is kellemetlenebb a bólogató teve hullámzó járásával, emelkedő és süllyedő hátával, amitől az utas elhagyott sajkának érzi magát a viharos óceánon, és ezerszer megbán minden falatot, amit aznap lenyelt.

Minden jó, ha vége van


Hasonló könyvek címkék alapján

George Cooper: Magánügy
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Ross Thomas: Hittérítőragu
Duff Kerr: Árvácska rendet csinál
Cornelie C. G.: Talán mindörökké
Vavyan Fable: Halkirálynő
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Vavyan Fable: A pokol is elnyeli
Anthony Horowitz: Veszélyes iskola
Vavyan Fable: Mesemaraton – Emlékfutam