Az ​Isten vándora (Az Isten vándora 1.) 8 csillagozás

Regőczi István: Az Isten vándora

A ​könyv Regőczi István atyának az Isten, haza és család szolgálatában leélt életének nehéz, de csodálatos és követésre késztető története. Nemcsak iskolásoknak, de mindenkinek kötelező olvasmány!

Szántó Konrád ferences atya így ír a könyvről:
Regőczi István atyát 1947 óta ismerem. A könyvét kézbe vevő olvasó annak a vándorembernek önéletrajzában gyönyörködhet, akinek – mint általában a vándoroknak – bőven volt része az élet különféle megpróbáltatásaiban, de felemelő örömeiben is.
Ifjúkorában az apostolok lován jutott el Belgiumba, ahol gyermekként rövidebb ideig már tartózkodott, hogy Krisztus hívásának engedve szemináriumba lépjen, majd pappá szenteltesse magát. Első miséjét követően hazatért.

Mindenütt, ahol megtelepedett, első dolga volt templom vagy kápolna építése, hogy híveivel együtt a közöttünk lakó Krisztusból meríthessen erőt. Az örökmécses hét helyen történt meggyújtása után vagy azzal párhuzamosan több helyen árvaházat is létesített. Hogy a… (tovább)

>!
Szent István Társulat, Budapest, 2001
100 oldal · ISBN: 9633612187
>!
Szent István Társulat, Budapest, 1995
494 oldal
>!
Szent István Társulat, Budapest, 1993

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Arpad_Horvath>!
Regőczi István: Az Isten vándora

talán még 14-15 éves sem lehettem, amikor ezt az antikváriumokban sokat látott könyvet egy szerzetes nővértől kaptam. Ketten voltak a plébániánkon, Piroska és Veronika nővér. Évtizedeken át szolgáltak a sekrestyében csendesen, meg gondozták a kertet a templom körül. Lakodalmakba csodás selyemvirágokat készítettek a násznép számára. Az így bejövő kis pénzüket is a templomra és a szegényekre költötték. Számomra hitelesek voltak. Egy olyan tipikus apácaemberek, akikből mára már nem sok maradt. Mindig mondták, hogy imádkoznak értem. És egyszer kaptam tőlük ezt a könyvet, ami egy olyan világról szól, ami az ő szerzetesi életük háttere, illetve alapja is volt voltaképpen. Az odaadó szolgálat lelkisége, amit átjár a szó szerinti végtelen bizalom a Jóistenbe. Egykettőre felfaltam az egész könyvet, de nem gondoltam már akkor sem, hogy valami nagyon ütős irodalmi alkotással lenne dolgom. Mindenestre, jobban hatott rám, mint akkoriban gondoltam volna. Azóta is ennek a világnak a bűvöletében élek.

Roland_Hetesi>!
Regőczi István: Az Isten vándora

Rég várt rám ez a könyv, hogy végre elolvassam. Sokszor ajánlották figyelmembe, de valahogy mindig akadt más, „fontosabb” dolog, akár olvasnivaló is. Aztán idén végre rávettem magam. S esténként alig bírtam letenni. De mivel szinte csak esténként jutott időm rá, s vele párhuzamosan másik könyvet is olvastam, így lett kilenc nap az olvasási idő.


A sorozat következő kötete

Az Isten vándora sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Klemm Nándor (szerk.): Hunya Dániel élete és munkássága
Prevozné Balogh Irén – Rostás Gábor: Gulag
Boldog Brenner János vértanú üzenete
Huzsvár László: Sajtóapostolból apostolutód
Császár István – Soós Viktor Attila (szerk.): Nem félek
Badalik L. M. Jácinta: Badalik Bertalan O. P., 1890–1965, veszprémi püspök életútja
Őrfi Mária: Lángolj és világíts
Fancsali Andrásné (szerk.): Akinek „a lelke kedves volt Isten előtt”
Puskás László: Megalkuvás nélkül
Diós István (szerk.): A szentek élete I-II.