A ​nyolcadik főbűn 52 csillagozás

Rebecka Edgren Aldén: A nyolcadik főbűn

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nora, miután csodával határos módon felépül csaknem végzetes ifjúkori balesetéből, sikeres életmód-tanácsadó lesz. Könyveket ír, előadásokat tart, sütkérezik a népszerűségben. Élvezi a munkáját, boldog házasságban él, két szép gyermek édesanyja, futni jár, hogy formában tartsa magát, és az ő kerti partijai a legjobbak az Édenkert lakónegyedben.

Éppen a hét főbűnről szóló könyvéhez fog hozzá nagy lelkesedéssel, amikor egy különös nő költözik a szomszéd házba, Nora tökéletes világa pedig mintha kibillenne a négy sarkából: fura alakok jelennek meg a szeme előtt, rémálmok gyötrik, és a férje is szokatlanul viselkedik. Az asszony egyre inkább elveszíti az uralmat az élete felett, már azt sem tudja, kiben bízhat, s hihet-e egyáltalán a saját szemének. Fiatalkori pszichiátriai problémái tértek volna vissza? Nem, ebbe nem tud belenyugodni. Nyomozni kezd a furcsa történések okai után, míg válaszúthoz nem érkezik: döntenie kell, hogyan akarja folytatni az életét…

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Skandináv krimik Animus

>!
Animus, Budapest, 2016
312 oldal · ISBN: 9789633244074
>!
Animus, Budapest, 2016
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633244067 · Fordította: Annus Ildikó

Most olvassa 1

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

EssentialHencsi P>!
Rebecka Edgren Aldén: A nyolcadik főbűn

Dióhéjban: a svéd Oravecz Nóra szomszédjába költözik egy ismeretlen nő, aki felkorbácsolja főhősnőnk életének nyugodt állóvizét… Semmi sem az, aminek látszik. A könyv sem. UNCSIIIII!!!!!!
Bővebben: ponyva stílusban megírt könyv, aminek a borítójára három felkiáltójellel ráírták, hogy „pszichothriller!!!”. Ez egy jó dolog, mert egyébként nem nagyon vettem volna észre, a könyv kétharmada nagyjából arról szól, hogy a főszereplő mennyire menőnek képzeli magát, és rá kell jönnie, hogy annyira nem is az. tényleg olyan, mint Született feleségek évad, kár, hogy nem szeretem, akkor a könyv is jobban tetszett volna. Mikorra eljutottam az eseményekig, addig húzta az író a sztorit, hogy csak a hülye nem találja ki, hogy mi az ábra. spoiler Na jó, a végén a triplacsavar ötletes, de addigra már annyira untam az egészet, hogy az sem tudott meghatni. Egyébként meg innen-onnan összelopkodott a történet, na de ezt inkább hagyjuk is. ettől függetlenül nagyon szépen köszönöm @PRicsmond-nak, hogy kölcsönadta, de simán lehet tologatni hátrébb a várólistán.

5 hozzászólás
Timcsibaba77>!
Rebecka Edgren Aldén: A nyolcadik főbűn

Egyik legjobb pszichothriller olvasmányom, az elejétől a végéig „sakkban tartott”. Egy igazi könyvélmény volt számomra. Igaz az eleje kicsit döcögősnek ígérkezett, úgy a könyv harmadától lett számomra teljes kikapcsolódás. Megvallom őszintén, azért fogtam bele a könyv olvasásába, mert felcsigázott a könyv címe, no és a borítója se semmi. Így szinte első megérzésre leemeltem a könyves polcról, és nekifogtam az olvasásnak. Nora egy őrülten sokszínű nő, aki megjött a mélységekből, és megmutatta, hogy igenis bármikor képes az ember új életet kezdeni. Mert az élet csoda, melyet értékelni kell.
spoiler Sokáig törtem a fejemet mi, vagy ki állhat a dolgok hátterében, és én végig a mintaférjet hibáztattam a tragikus élő és tíz éves eseményekért,de a végén igencsak meglepődtem, mikor lehullott a lepel, és az igazságra fény derült. Egy igazán de tényleg őrületes, türelem és idegtépő pörgős mű volt. Engem lehengerelt teljesen.

1 hozzászólás
mate55 P>!
Rebecka Edgren Aldén: A nyolcadik főbűn

A főszereplő Nora és szerettei élete tökéletes. Ahol a családja tagjai feltétel nélkül szeretik egymást, ahol mindenki önmaga lehet, ahol a két gyereket tökéletesen terelgetik a szülők, hogy felnőttként majd boldog, saját útjukat járó emberek lehessenek. Nora, a fiatal anyaként történt szörnyű balesetét csodával határos módon túlélve meggyógyul. Nem csak, hogy felépül, hanem egy pszichiáter segítségével elismert életmód tanácsadó lesz. Prezentációt tart, publikál folyóiratokban, könyveket ír, lubickol a népszerűségben. Hatalmas ambícióval kezdi el a hét főbűnről szóló könyvét írni, amikor egy nem mindennapi nő költözik a szomszéd házba. Ezáltal, Nora eszményi élete pedig mintha 100% – os fordulatot venne. A tökéletes világában furcsa alakok jelennek meg a szeme előtt, rémálmok gyötrik, és a férje is a megszokottól eltérően, különösen viselkedik. Az asszony egyre inkább elveszíti az uralmat az élete felett, már azt sem tudja, kiben bízhat, s hihet-e egyáltalán valakiben a környezetében. Az egykor határozott nő, ebbe nem tud belenyugodni. Kutakodni kezd a szokatlan esetek okai után, míg nem válaszúthoz érkezik saját életének folytatásával kapcsolatban. ……..
Az eleinte lassú építkezést egy ponton felváltja valami egészen más: a tempó lendületes iramot kezd diktálni, amely mentesít minket bármi nemű üresjárattól és unalomtól. Ekkor, a jelenetek sűrűjében gondolkodhatunk el a Norával kapcsolatos lelki/pszichés folyamatokról. A főszereplő jelenében és múltjában bekövetkező események képesek komolyan elgondolkodtatni, miközben kicsit haragszunk rá (tehetetlensége miatt), mégis ezáltal rendelkezik azzal a képességgel, hogy a maximális kíváncsiság hajt előre, tudni akarod, mire is megy ki a játék. Egyszerre éreztem magam nyomozónak, terapeutának, páciensnek és áldozatnak is, ahogy egyre inkább rezonáltam Nora lelkivilágára. Olvasóként együtt rakosgatjuk vele az emlékfoszlányokat, beszélgetéstöredékeket rendszerezünk, a lehetséges gyanúsított képeit pörgetjük a fejünkben, s próbálunk rájönni az indítékra: miért pont most? Mi az, amiről még a férje is mélyen hallgat? Számomra a könyv erőssége abban rejlik, amikor halálos egyszerűséggel őrült pszicho-thrillerből fájdalmas karakterdrámába vált át, amikor hirtelen ott találjuk magunkat Nora lelkének magányában, és hozzá hasonlóan, mi sem látjuk a kiutat. A nyolcadik fő bűn, nem egyszerűen egy könyv, hanem egy pszichológiai utazás a poklon keresztül. Talán még tanulsággal is szolgálhat mindannyiunk számára, hogy egy (vagy több) rosszul meghozott döntés mennyire meg tudja változtatni az ember életét. És sajnos nem csupán a sajátját… spoiler

3 hozzászólás
_Katie_ P>!
Rebecka Edgren Aldén: A nyolcadik főbűn

Azt kell mondjam, hogy a százalék alapján rosszabbra számítottam…

Az egyszer biztos, hogy Nora karaktere elsőre furcsának tűnik, viszont tökéletesen hozza az életmód tanácsadós szerepet. akinek van ilyen ismerőse, az rengeteg párhuzamot találhat ő és a gondolatai, valamint ezen emberek közt Ezt nem rossz értelemben mondom, hiszen ezen emberek agya totálisan máshogy van programozva.

Nora élete sikertörténetnek tűnik, ahol a csodálatos férjjel – Frankel – olyan életet építenek fel, amire sokan vágynak. Nagy ház, gazdagság, házasság és gyerekek.
Azonban amikor valami romos alapokra, hézagosan betömött résekre és hazugságokra épül, az bármennyire is tűnjön szilárdnak, egyszer össze fog omolni. Ahogy itt is. Mert ne feledjük, semmi sem az, aminek látszik, főleg ha megkapargatjuk a tökéletesnek tűnő felszínt. spoiler

Azt mindenki maga döntse el, hogy a könyv befejezése mennyire keserítette meg a szája ízét. Vannak olyanok, akiket tönkretesz egy tragédia Hát Norát és Franket baromira nem tette tönkre….inkább meglovagolták a hullámait. ha mondhatom így Te mit tettél volna abban az ajtóban állva?? Meglovagoltad volna a hullámot?

2 hozzászólás
nagy_anikó>!
Rebecka Edgren Aldén: A nyolcadik főbűn

Sokat gondolkoztam, hogy hány csillaggal is értékeljem ezt a könyvet. Néha kaotikus képet mutat a cselekmény, néha értetlenül olvasom a cselekményt, néha nem értem, hogy mi miért is történik. Ki a fő gonosz, ki az áldozat? Miért dönt Nora, úgy ahogy dönt, miért nem kérdez? De, ahogy az írónő végig fenn tudja tartani az olvasóban a feszültséget, azt a vágyat, hogy végre megtudjam, ki mit csinált és miért – ez ért meg nékem négy csillagot. Mert a könyv befejezése sokkolt itt talán levontam volna minden csillagot.

Roszka>!
Rebecka Edgren Aldén: A nyolcadik főbűn

Nagyon olvastatja magát, végig izgalomban tart. Érzed, hogy valami nem stimmel és amikor rájössz, nem akarod elhinni. A főszereplő írónő, vizet prédikál és bort iszik. Hogyan éljünk, és mit ne csináljunk. Hazugságokra nem lehet egy életet építeni….. De…
Szóval izgalmas, jó kis történet, hatalmas csavarral a végén.

Kókuszka>!
Rebecka Edgren Aldén: A nyolcadik főbűn

Norat egy 10 évvel korábbi esemény után ismerjük meg, csodával határos módon túlélve és felépülve egy 7 emeletnyi zuhanást. Felépít férjével együtt egy olyan világot, amely mindebből előnyt kovácsol. Önsegítő könyveket ír, előadásokat tart. Előnyös szelfiket, gondosan megtervezett tartalmakat oszt meg magáról a közösségi oldalakon. A múlt árnyai mindezt szétrombolják. Kezdődnek a rémálmok. Szinte átéltem vele mindezeket, annyira jól volt érzékeltetve. A vége számomra az egészet tönkre vágta.

Mary_J>!
Rebecka Edgren Aldén: A nyolcadik főbűn

Nagyon megtetszett a könyv első pillantásra,gyönyörű a borítója és a leírás alapján is izgalmasnak tűnt, igaz a vélemények már nem voltak ennyire bizalomgerjesztőnek, ennek ellenére úgy éreztem megérdemli az esélyt.
De sajnos már olvasás közben is többször megfordult a fejemben, hogy mégis mi ez ?? és akarom-e én egyáltalán ezt olvasni? A könyv legalább feléig el se bírtan képzelni,hogy ez most komolyan egy krimi lesz?? Igaz tetszett a stílus, nem volt rossz olvasni csak egyszerűen nem tudtam elképzelni,hogy vezet az egész valahova…. De aztán a végére egyáltalán nem bántam meg, hogy végigolvastam,az utolsó pár oldal vitt mindent! Abszolút érdemes szerintem átküzdeni a könyvön magunkat érte.

cirmilla>!
Rebecka Edgren Aldén: A nyolcadik főbűn

Nagyon lepontozták ezt a regényt, pedig jó kis könyv. Remélem a kutya meggyógyul!

Rooxy>!
Rebecka Edgren Aldén: A nyolcadik főbűn

Még engem is meglepett, hogy mennyire tetszett. Nem volt unalmas, gyorsan lehetett vele haladni. Bár a főszereplőnő rettentő ellenszenves volt, a történetet pedig kicsit jobban is ki lehetett volna dolgozni helyenként.
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2019/10/19/rebecka-edgren-…


Népszerű idézetek

mate55 P>!

– Az irigység letör minket és elvakít, olyannyira, hogy már azt sem látjuk, amink van.

25. oldal

mate55 P>!

A tökéletesség álcája mögött mindig valami becsapás rejtőzik, olyasmi, aminek nem kellene ott lennie.

146. oldal

Kókuszka>!

A siker nem siker, ha valaki meglátja a sebezhetőségét.

205. oldal, 53.fejezet

_Katie_ P>!

A nyolcadik főbűn pontosan az, ha nem vagyunk őszinték önmagunkhoz.

mate55 P>!

A tökéletesség nem irigylésre méltó állapot. Akkor már jobb megkapargatni a felszínt, máskülönben rothadni kezd belülről.

147. oldal

_Katie_ P>!

Az emberek gondolkodása egyszerű: egy igazság sokkal igazabb akkor, ha egy ezer évvel ezelőtti gondolkodó is kimondta már.

Timcsibaba77>!

Mintha önmagát és a családját is kívülről szemlélte volna: olyanok voltak, mint valami merev Barbie babák, akik csendesen vacsoráznak, bár a ház körülöttük lángokban áll.

241. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stina Jackson: Ezüstút
Caroline Eriksson: Eltűntek
Tom Rob Smith: A tanya
Stieg Larsson: A lány, aki a tűzzel játszik
Anders de la Motte: Halálos ősz
Malin Persson Giolito: Quicksand
Lars Kepler: A bosszúálló
Niklas Natt och Dag: 1793
Mattias Edvardsson: Látszólag normális
Alexander Söderberg: Andalúziai szerető