Full ​Measures – Tiéd vagyok (Tiéd vagyok 1.) 217 csillagozás

Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Tudta. Anya ezért nem akarta kinyitni az ajtót. Mert tudta, hogy meghalt.”

Ember Howard 20 éves, és apja mindig is katona volt. Ő is tudta az igazságot. Az ajtóban katonák álltak, ami azt jelentette, hogy az apja nem tér haza többé. Amit azonban nem tudott, hogy honnan talál majd magában annyi erőt, hogy a gyászba belerokkant édesanyja helyett összetartsa a családot.

Aztán belép az életébe Josh Walker. A hokicsapat sztárja, közvetlen szomszédjuk, nem is beszélve arról, hogy az érintése különösen gyengéd, és újra és újra megmenti Ember életét. Van benne valami, ami miatt egyetlen pillantása vagy egyetlen érintése elűz minden fájdalmat. Ember bármennyire is szeretné kikapcsolni az érzelmeit, és egymaga megbirkózni a gyásszal, nem tagadhatja a kettejük között kialakuló vibrálást.

Eredeti mű: Rebecca Yarros: Full Measures

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570059 · Fordította: Császár László

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Josh Walker · December Howard (Ember) · August Howard (Gus) · June Howard


Kedvencelte 57

Most olvassa 12

Várólistára tette 199

Kívánságlistára tette 191

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Már az első néhány fejezet után éreztem, hogy mennyire szeretni fogom ezt a könyvet. Így lett. Ez kitartott, egészen a könyv végéig, de még a köszönetnyilvánításig is, amit általában ki szoktam hagyni, mert a legtöbbje nem érdekel. Ez most érdekelt, mert beigazolódott a gyanúm, hogy az írónőnek személyes tapasztalata van a jégkoronggal és a katonai élettel kapcsolatban. Ezen kívül hihetetlen tehetsége volt ahhoz, hogy a sok-sok érzelmen keresztül jobban meg tudtam ismerni a szereplőket. A romantikus szál nagyon tetszett, mert szenvedélyes volt és izzó. Ráadásul évekre visszanyúló, plátóinak hitt.
Ez egyszerűen csodálatos volt. Kicsit össze is tört, de akkor is nagyon szerettem. Az Embert-t, mint becenevet szoknom kellett, mert néhány kontextusban olyan volt, mint amikor egy mucsaji megszólal; „Hééé ember!” – de a December, mint név nagyon szép és nem csak azért, mert a kedvenc hónapom. A nevén kívül csodáltam a lelki erejét, kitartását. Le a kalappal előtte. Pedig ő is utálta a háborút és a katonai létet, mert mindent és mindenkit elvett tőle, amit/akit szeretett. Nagyon szerettem őt.
Josh-t is. Nem is kicsit. Bár voltak fura húzásai, kifejezetten könyves álompasi. De most a hősnő sokkal nagyobbat nőtt szememben.
Volt, ami vele kapcsolatban kissé zavart, de nem volt befolyása a történetre. spoiler
Majd jött az, amire egyáltalán nem számítottam, pedig voltak egyértelmű jelek, utalások.
Bízom benne, hogy jönnek szépen sorban a folytatások, és nem kell rájuk olyan sokat várni, mert legszívesebben egy az egyben ledarálnám. Nagyon kíváncsi lettem Jagger történetére is, nem beszélve Deecember barátnőjéről és szobatársáról, Sam-ről, akit szintén nagyon bírtam.
Szóval a Hallowed Ground-ig még sokat kellene várni, hogy újra megtudjam hogyan alakul Ember és Josh közös jövője.

4 hozzászólás
>!
Evika82 P
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Ez számomra egy tökéletes könyv volt.
Ledaráltam egy délután alatt. Élveztem minden egyes percét az olvasásának.
❤❤❤

6 hozzászólás
>!
Everglow P
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

(…) New Adultként a Full Measures magával hozza az összes létező, és nem létező klisét – persze nem is lenne NA, ha nem fedeztem volna fel néhány részletében legalább 2 másik könyv elemeit. Rózsaszín, vattacukros álom, megbolondítva egy olyan szituációval, aminek a valóságban közel sem így kellene kinéznie, tökéletes karakterek, akik – afféle kötelező elemként – rejtegetnek valamit, aztán biliborulás, tonnányi etye – petye, békülés, helyreállás, happy end, takarodj. Mégis, néha nekem ennél többre nincs szükségem, és itt lehet fújolni – kirángatott az olvasási válságból. Ha másért nem, akkor már ezért hálás vagyok, holott sok dolog van még, amit szerettem ebben a könyvben, a nyilvánvalóan elszúrt és át nem gondolt dolgok ellenére is…

– Extra: A katonai búcsúztatás hagyományai Amerikában –

Bővebben: https://chroniclesofabookshelf.blogspot.hu/2018/03/rebe…

>!
KönyvMoly_1989
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Egy meglehetősen érzelmes, szexi, megható történetet olvashattam.
Az első fejezeteken el kellett morzsolnom néhány könnycseppet… Nagyon megindító volt December veszteségéről olvasni, a gyászról, a szeretett személy elvesztése okozta végtelen, csontig hatoló fájdalomról. Soha nem akarok átélni hasonlót. :(
A gyógyulás nehéz folyamat volt és hosszú… De December számára ott volt a tökéletes gyógyszer, Josh Walker személyében, aki egyszerre szívdöglesztő, gondoskodó és zabolátlan férfi. Egy dögös sportoló, egykori szoknyapecér, akiben sokkal több rejlik, mint első látásra bárki is gondolná.
Kettejük érdekes szerelmi története, a katonacsaládok gyötrelmes élete, a vágy, az újrakezdés, a szerelem és a sors érdekes elegye ez a regény.
Ajánlom a hibái ellenére is!

>!
V_Ili P
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Azt leszámítva, hogy az elején nagyon kiszámíthatónak tartottam, hogy az első fejezetet és a végét is megkönnyeztem, nekem tetszett.
Riley-t már az első sms-nél egy kis spoiler gondoltam és igazam lett.
Számomra izgalmas volt végig, voltak benne váratlan fordulatok, mert például Josh jövőbeli tervei nagyon megleptek.
De minden jó, ha a vége jó :)

1 hozzászólás
>!
agi89
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Egy kicsit én belehaltam ebbe a könyvbe.
Te jó ég! Rohadtul megtépázta a lelkem.
És mégis annyira imádtam olvasni. Bőgtem, dühöngtem, sírtam és olvadoztam.
Most is még annyira sajog…

Ja míg el nem felejtem…
Joshua Walker üdvözöllek a háremembe! ♥

Nem tudom mikor leszek rá kész, hogy újra és újra elolvassam, de még egy párszor bele szeretnék halni.

Jagger már várlak. ;)

8 hozzászólás
>!
SzAngelika
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

„Nem vagyok tökéletes. De a tiéd vagyok.”

Jól megírt, intenzív regény. Ötvözi két nagy kedvencemet: a mondandóval rendelkező new adult műfajt és a katona családok életének bemutatását. A történet pedig nagyszerű; egyszerre szívszaggató és csodálatos. Az a fajta románc, ahol teljesen érthető a szereplők őrlődése, de pont ezért szeretnénk mindennél jobban, hogy megleljék a boldogságot.

Bővebben: https://angelikablogja.blogspot.com/2017/12/rebecca-yar…

15 hozzászólás
>!
anikho
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Ez miért nincs 90% felett? :O
Imádtam minden sorát. Az egészet. ♥

Decembernek (azt hittem nehezen szokom meg a nevét, de nem volt ilyen jellegű problémám) kijutott a bajból. Apja halála után erősebbnek kell lennie, mint valaha, miközben a magánélete is megsínyli ezt az egészet.

De Jön Josh, egészen véletlenül betoppanva, mint egy őrangyal. Észrevétlenül Ember mindennapjainak részévé válik és leemeli a súly egy részét a lány válláról. Közben egyre mélyül a kapcsolatuk, a lány megismeri Josh igazi, ellenállhatatlan lényét. Micsoda álompasi! ♥

Mindent átéreztem. Együtt szenvedtem, szerettem a szereplőkkel. Észrevétlenül szerettem bele Joshba, mintha mindig is szerettem volna. Az érzelmek, az elemi vágyakozás – amit sok könyvnél hiányolok – a bánat, reménytelenség, minden ott van. Érzed a lelkedben. Ez az a történet aminek az olvasása közben teljesen kiszáradt a szám, hol az érzelmek túláradása miatt, hol a pirulós jeleneteknek köszönhetően.

Így kell ezt csinálni. Imádtam, ahogy már említettem. Kedvenc. Többször olvasós. ♥

3 hozzászólás
>!
Krisztina_Németh_2
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Nekem nem tetszett. Idegesitö szereplö, idegesitö tulajdonságokkal. Talán azért nem tetszett mert számomra tul érzelmes. Na nem mitha az érzelemmentes könyvekre buknék, csak nekem sok a szomoruság, a gyász, és annak feldolgozásának a kivitelezése. Én inkább maradok a romantika vonalán.

>!
kocybaba P
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Nagyon kellemes csalódás volt ez a könyv. Ugyan azt azért előrebocsátanám, hogy a tipikus kliséktől nem mentes, de akkor is egy nagyon érzelmes, tartalmas és korrekt sztori kerekedett ki belőle. Eddig a katonacsaládok életének témája ilyen szinten mindig elkerült, legalábbis nem ástam ennyire mélyére, nem tudatosult bennem, hogy ennyire rémisztő és piszkosul kemény lehet. De az írónő ennek minden oldalát elég kiválóan megvilágította, és December történetének egy szép és egyben fájdalmas ívén át mutatta be. Egyébként Decembert nagyon csíptem, a fura nevével együtt. Erős volt, állhatatos, és ha úgy volt, független. Még a hosszas vívódásáért, többszöri visszatáncolásáért sem haragudtam rá, mert b*sszus magam sem tudom, hogy döntöttem volna, mit tettem volna a helyében. Mellette Josht is kedveltem, de azért a tökéletességi faktorából vissza lehetett volna venni, az reálisabbá tette volna a karakterét. A mellékszereplők pedig vegyes érzést keltettek, de nem panaszkodom. Így is sokkal többet kaptam, mint amire számítottam, és nagyon várós a következő rész.:)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
agi452

Legóra lépni valami olyan különlegesen pokoli érzés, amit csak azok ismerhetnek igazán, akik kénytelenek az öccsükkel együtt élni.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: December Howard (Ember)
>!
KönyvMoly_1989

A bocsánatkérés nemcsak azt jelenti, hogy sajnálod, hanem azt is, hogy soha többé nem fogod megtenni.

284. oldal

Kapcsolódó szócikkek: December Howard (Ember)
>!
BarbyMalik0112 P

Mert még nem állok készen, hogy újra kockára tegyem a szívem.

197. oldal

Kapcsolódó szócikkek: December Howard (Ember)
>!
KönyvMoly_1989

Soha ne kérj tőlem elnézést azért, mert megmutatod, ki vagy valójában.

280. oldal

Kapcsolódó szócikkek: December Howard (Ember) · Josh Walker
>!
KönyvMoly_1989

Csak annyi az egész, hogy rosszkor voltam rossz helyen, kicsim. Persze, ha belegondolok, hogy végső soron ez vezetett el hozzád, az is lehet, hogy a legjobbkor voltam a legjobb helyen.

298. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Josh Walker
>!
KönyvMoly_1989 

Ne tekintsd magától értetődő dolognak a szerelmet.

382. oldal

Kapcsolódó szócikkek: June Howard · szerelem
>!
KönyvMoly_1989

Amikor őt megláttam, hirtelen eszembe jutott az a rengeteg rettenetes hasonlat, amit romantikus regényekben szoktak írni : a vízcsepp a kiszáradt földnek, a szikrázó napfény télen, vagy a szín egy szürkére fakult világban. Igen, igen, igen. Ő mindezt jelentette nekem, de még sokkal többet is.

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: December Howard (Ember) · Josh Walker
>!
KönyvMoly_1989

Öt. Négy. Három. Kettő. Egy.
Vége.
Kinyitottam a szemem, és magamban bólintottam. Ennek vége. Nem fogok itt mindenki szeme láttára bőgni vagy összeroskadni.
Én nem vagyok az a fajta csaj.

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: December Howard (Ember)
>!
KönyvMoly_1989 

Ez már biztosan a legvége, nem? Ennél nagyobb fájdalom már nem érhet.
De vajon hogy jutottunk el ide? Hiszen annyira jól haladtunk, gyógyultunk. Most meg már megint olyan volt, mintha a hadsereg éppen csak most értesített volna minket. Miért nincsen előttünk egy jól látható és bejárható út, ami majd kivezet bennünket ebből az egészből? Miért kell mindig mindennek ennyire zavarosnak, bizonytalannak és totálisan elcseszettnek lennie?
Vége lesz ennek valaha, mielőtt helyrehozhatatlanul tönkremegy a lelkem?

186. oldal

Kapcsolódó szócikkek: December Howard (Ember) · fájdalom

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák
P. C. Harris: Újrajátszás
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Erin Watt: Papír hercegnő
John Green: Alaska nyomában
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás
Jamie McGuire: Gyönyörű búcsúzás
Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig
Fredrik Backman: Mi vagyunk a medvék