Full ​Measures – Tiéd vagyok (Tiéd vagyok 1.) 362 csillagozás

Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Tudta. Anya ezért nem akarta kinyitni az ajtót. Mert tudta, hogy meghalt.”

Ember Howard 20 éves, és apja mindig is katona volt. Ő is tudta az igazságot. Az ajtóban katonák álltak, ami azt jelentette, hogy az apja nem tér haza többé. Amit azonban nem tudott, hogy honnan talál majd magában annyi erőt, hogy a gyászba belerokkant édesanyja helyett összetartsa a családot.

Aztán belép az életébe Josh Walker. A hokicsapat sztárja, közvetlen szomszédjuk, nem is beszélve arról, hogy az érintése különösen gyengéd, és újra és újra megmenti Ember életét. Van benne valami, ami miatt egyetlen pillantása vagy egyetlen érintése elűz minden fájdalmat. Ember bármennyire is szeretné kikapcsolni az érzelmeit, és egymaga megbirkózni a gyásszal, nem tagadhatja a kettejük között kialakuló vibrálást.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570059 · Fordította: Császár László

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Josh Walker · December Howard (Ember) · August Howard (Gus) · June Howard


Kedvencelte 94

Most olvassa 20

Várólistára tette 210

Kívánságlistára tette 177

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Már az első néhány fejezet után éreztem, hogy mennyire szeretni fogom ezt a könyvet. Így lett. Ez kitartott, egészen a könyv végéig, de még a köszönetnyilvánításig is, amit általában ki szoktam hagyni, mert a legtöbbje nem érdekel. Ez most érdekelt, mert beigazolódott a gyanúm, hogy az írónőnek személyes tapasztalata van a jégkoronggal és a katonai élettel kapcsolatban. Ezen kívül hihetetlen tehetsége volt ahhoz, hogy a sok-sok érzelmen keresztül jobban meg tudtam ismerni a szereplőket. A romantikus szál nagyon tetszett, mert szenvedélyes volt és izzó. Ráadásul évekre visszanyúló, plátóinak hitt.
Ez egyszerűen csodálatos volt. Kicsit össze is tört, de akkor is nagyon szerettem. Az Embert-t, mint becenevet szoknom kellett, mert néhány kontextusban olyan volt, mint amikor egy mucsaji megszólal; „Hééé ember!” – de a December, mint név nagyon szép és nem csak azért, mert a kedvenc hónapom. A nevén kívül csodáltam a lelki erejét, kitartását. Le a kalappal előtte. Pedig ő is utálta a háborút és a katonai létet, mert mindent és mindenkit elvett tőle, amit/akit szeretett. Nagyon szerettem őt.
Josh-t is. Nem is kicsit. Bár voltak fura húzásai, kifejezetten könyves álompasi. De most a hősnő sokkal nagyobbat nőtt szememben.
Volt, ami vele kapcsolatban kissé zavart, de nem volt befolyása a történetre. spoiler
Majd jött az, amire egyáltalán nem számítottam, pedig voltak egyértelmű jelek, utalások.
Bízom benne, hogy jönnek szépen sorban a folytatások, és nem kell rájuk olyan sokat várni, mert legszívesebben egy az egyben ledarálnám. Nagyon kíváncsi lettem Jagger történetére is, nem beszélve Deecember barátnőjéről és szobatársáról, Sam-ről, akit szintén nagyon bírtam.
Szóval a Hallowed Ground-ig még sokat kellene várni, hogy újra megtudjam hogyan alakul Ember és Josh közös jövője.

7 hozzászólás
ZitussKa>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

„Mindennap álmok törnek össze.”

Ez az öt csillag egyértelműen a témaválasztásnak (még mindig szerelmes vagyok a katonákba), az író gördülékeny stílusának és ki másnak, ha nem Josh Walkernek járna? Hatalmas bánatomra az ilyen pasik mindig az olyan lányoknak a horgán akadnak fent, mint December. Ne értsetek félre, nem volt vele nagy baj de amikor már kétszázadszor sem tudta eldönteni mit is csinál akkor azért megfejeltem a lapokat. De még haragudni sem tudtam rá, na. :) Mitől mástól válna egy könyv szívhez szólóbbá és hitelesebbé, ha nem attól, hogy az író a saját életéből merít? Ez tökéletes volt. Aranyos, romantikus, kicsit pityergős.
Le sem tudom írni mekkora kedvenc lett. Még biztosan újraolvasom.

7 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Mielőtt olvasni kezdtem a könyvet, azt hittem inkább az egyetemista, hokis vonal lesz erősebb, de sokkal inkább szól a gyászról. Az írónő maga is katonafeleség, ezért hitelesen ábrázolja, milyen egy hivatásos katona lányának vagy feleségének lenni. Ebben a történetben nincsenek bántalmazott személyek vagy kegyetlen szülők, mégis mély érzelmi húrokat penget. Megértem Decembert, a hősnőt ( micsoda rémes név!), hogy miért dönt úgy ahogy, nem akar több fájdalmat. Épp elég neki az apja elvesztése.
Joshua Walker személyében egy szimpatikus főhőst kaptunk, amolyan lányok álma kivitelben.
Alapvetően tetszett a könyv, egy-két bakitól eltekintve. Érdekelne a folytatás is Jaggerrel, remélem megkapjuk.

1 hozzászólás
Evika82 P>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Ez számomra egy tökéletes könyv volt.
Ledaráltam egy délután alatt. Élveztem minden egyes percét az olvasásának.
❤❤❤

Újraolvasás után:
Mit mondhatnék?
Ami tökéletes, az tökéletes. :)
Megint elvarázsolt ez a könyv… ha lehetséges most még jobban, mint először.

6 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Szívszaggató és gyönyörű, a várakozásaimnak pontosan megfelelő, érzelemdús történet volt. Nem tudtam nem megkönnyezni a Howard család veszteségét. A szomorúságomat hamar düh váltotta fel. Hogy képes egy anya így viselkedni? És miféle barát az ilyen? Meg kell hagyni, az írónő nem kímélte szegény Embert, szívből sajnáltam őt és aggódtam érte. Josh ellensúlyozta a haragomat, érte csak rajongani tudtam. Kicsit soknak éreztem azokat a részeket, melyek Josh tökéletes, szexi és nyálcsorgató külsejét taglalták, de ettől még nem tetszett kevésbé a történet. Érződött, hogy Rebecca Yarros első kézből ismerte a katonacsaládok életét. Szerzett egy új rajongót magának. Folytatni fogom a sorozatot.

5 hozzászólás
Illatos_Hópehely P>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Azt leszámítva, hogy az elején nagyon kiszámíthatónak tartottam, hogy az első fejezetet és a végét is megkönnyeztem, nekem tetszett.
Riley-t már az első sms-nél egy kis spoiler gondoltam és igazam lett.
Számomra izgalmas volt végig, voltak benne váratlan fordulatok, mert például Josh jövőbeli tervei nagyon megleptek.
De minden jó, ha a vége jó :)

1 hozzászólás
SzAngelika>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

„Nem vagyok tökéletes. De a tiéd vagyok.”

Jól megírt, intenzív regény. Ötvözi két nagy kedvencemet: a mondandóval rendelkező new adult műfajt és a katona családok életének bemutatását. A történet pedig nagyszerű; egyszerre szívszaggató és csodálatos. Az a fajta románc, ahol teljesen érthető a szereplők őrlődése, de pont ezért szeretnénk mindennél jobban, hogy megleljék a boldogságot.

Bővebben: https://angelikablogja.blogspot.com/2017/12/rebecca-yar…

15 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Egy meglehetősen érzelmes, szexi, megható történetet olvashattam.
Az első fejezeteken el kellett morzsolnom néhány könnycseppet… Nagyon megindító volt December veszteségéről olvasni, a gyászról, a szeretett személy elvesztése okozta végtelen, csontig hatoló fájdalomról. Soha nem akarok átélni hasonlót. :(
A gyógyulás nehéz folyamat volt és hosszú… De December számára ott volt a tökéletes gyógyszer, Josh Walker személyében, aki egyszerre szívdöglesztő, gondoskodó és zabolátlan férfi. Egy dögös sportoló, egykori szoknyapecér, akiben sokkal több rejlik, mint első látásra bárki is gondolná.
Kettejük érdekes szerelmi története, a katonacsaládok gyötrelmes élete, a vágy, az újrakezdés, a szerelem és a sors érdekes elegye ez a regény.
Ajánlom a hibái ellenére is!

agi89>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Egy kicsit én belehaltam ebbe a könyvbe.
Te jó ég! Rohadtul megtépázta a lelkem.
És mégis annyira imádtam olvasni. Bőgtem, dühöngtem, sírtam és olvadoztam.
Most is még annyira sajog…

Ja míg el nem felejtem…
Joshua Walker üdvözöllek a háremembe! ♥

Nem tudom mikor leszek rá kész, hogy újra és újra elolvassam, de még egy párszor bele szeretnék halni.

Jagger már várlak. ;)

8 hozzászólás
anikho>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Ez miért nincs 90% felett? :O
Imádtam minden sorát. Az egészet. ♥

Decembernek (azt hittem nehezen szokom meg a nevét, de nem volt ilyen jellegű problémám) kijutott a bajból. Apja halála után erősebbnek kell lennie, mint valaha, miközben a magánélete is megsínyli ezt az egészet.

De Jön Josh, egészen véletlenül betoppanva, mint egy őrangyal. Észrevétlenül Ember mindennapjainak részévé válik és leemeli a súly egy részét a lány válláról. Közben egyre mélyül a kapcsolatuk, a lány megismeri Josh igazi, ellenállhatatlan lényét. Micsoda álompasi! ♥

Mindent átéreztem. Együtt szenvedtem, szerettem a szereplőkkel. Észrevétlenül szerettem bele Joshba, mintha mindig is szerettem volna. Az érzelmek, az elemi vágyakozás – amit sok könyvnél hiányolok – a bánat, reménytelenség, minden ott van. Érzed a lelkedben. Ez az a történet aminek az olvasása közben teljesen kiszáradt a szám, hol az érzelmek túláradása miatt, hol a pirulós jeleneteknek köszönhetően.

Így kell ezt csinálni. Imádtam, ahogy már említettem. Kedvenc. Többször olvasós. ♥

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

agi452>!

Legóra lépni valami olyan különlegesen pokoli érzés, amit csak azok ismerhetnek igazán, akik kénytelenek az öccsükkel együtt élni.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: December Howard (Ember)
KönyvMoly_1989>!

A bocsánatkérés nemcsak azt jelenti, hogy sajnálod, hanem azt is, hogy soha többé nem fogod megtenni.

284. oldal

Kapcsolódó szócikkek: December Howard (Ember)
BarbyMalik0112 P>!

Mert még nem állok készen, hogy újra kockára tegyem a szívem.

197. oldal

Kapcsolódó szócikkek: December Howard (Ember)
KönyvMoly_1989>!

Soha ne kérj tőlem elnézést azért, mert megmutatod, ki vagy valójában.

280. oldal

Kapcsolódó szócikkek: December Howard (Ember) · Josh Walker
KönyvMoly_1989>!

Csak annyi az egész, hogy rosszkor voltam rossz helyen, kicsim. Persze, ha belegondolok, hogy végső soron ez vezetett el hozzád, az is lehet, hogy a legjobbkor voltam a legjobb helyen.

298. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Josh Walker
KönyvMoly_1989>!

Ne tekintsd magától értetődő dolognak a szerelmet.

382. oldal

Kapcsolódó szócikkek: June Howard · szerelem
pufivipi>!

Éld az életed, kicsim! Nevess, sírj, üvölts és szeress! Értsd meg, hogy életed minden pillanata megéri az összes verítéket és könnyet, amit érte adsz.

KönyvMoly_1989>!

Amikor őt megláttam, hirtelen eszembe jutott az a rengeteg rettenetes hasonlat, amit romantikus regényekben szoktak írni : a vízcsepp a kiszáradt földnek, a szikrázó napfény télen, vagy a szín egy szürkére fakult világban. Igen, igen, igen. Ő mindezt jelentette nekem, de még sokkal többet is.

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: December Howard (Ember) · Josh Walker
Fire_bird >!

A mosolya a kisfiús báj és a színtisztán szexis gyilkos keveréke volt.

Kapcsolódó szócikkek: Josh Walker

Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Harmon: Arctalan szerelem
Jessica Bird: Dobbanó szívek
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Helena Silence: Enigma
Vi Keeland: A beosztott
Kelly Oram: Cinder és Ella
Rachel Van Dyken: Egyetlen
Kristen Ashley: A titokzatos Ő