Full ​Measures – Tiéd vagyok (Tiéd vagyok 1.) 547 csillagozás

Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Tudta. Anya ezért nem akarta kinyitni az ajtót. Mert tudta, hogy meghalt.”

Ember Howard 20 éves, és apja mindig is katona volt. Ő is tudta az igazságot. Az ajtóban katonák álltak, ami azt jelentette, hogy az apja nem tér haza többé. Amit azonban nem tudott, hogy honnan talál majd magában annyi erőt, hogy a gyászba belerokkant édesanyja helyett összetartsa a családot.

Aztán belép az életébe Josh Walker. A hokicsapat sztárja, közvetlen szomszédjuk, nem is beszélve arról, hogy az érintése különösen gyengéd, és újra és újra megmenti Ember életét. Van benne valami, ami miatt egyetlen pillantása vagy egyetlen érintése elűz minden fájdalmat. Ember bármennyire is szeretné kikapcsolni az érzelmeit, és egymaga megbirkózni a gyásszal, nem tagadhatja a kettejük között kialakuló vibrálást.

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
410 oldal · ISBN: 9789634570066 · Fordította: Császár László
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
410 oldal · ISBN: 9789634570073 · Fordította: Császár László
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570059 · Fordította: Császár László

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Josh Walker · December Howard (Ember) · August Howard (Gus) · June Howard


Kedvencelte 126

Most olvassa 16

Várólistára tette 246

Kívánságlistára tette 199

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Naiva>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Már az első néhány fejezet után éreztem, hogy mennyire szeretni fogom ezt a könyvet. Így lett. Ez kitartott, egészen a könyv végéig, de még a köszönetnyilvánításig is, amit általában ki szoktam hagyni, mert a legtöbbje nem érdekel. Ez most érdekelt, mert beigazolódott a gyanúm, hogy az írónőnek személyes tapasztalata van a jégkoronggal és a katonai élettel kapcsolatban. Ezen kívül hihetetlen tehetsége volt ahhoz, hogy a sok-sok érzelmen keresztül jobban meg tudtam ismerni a szereplőket. A romantikus szál nagyon tetszett, mert szenvedélyes volt és izzó. Ráadásul évekre visszanyúló, plátóinak hitt.
Ez egyszerűen csodálatos volt. Kicsit össze is tört, de akkor is nagyon szerettem. Az Embert-t, mint becenevet szoknom kellett, mert néhány kontextusban olyan volt, mint amikor egy mucsaji megszólal; „Hééé ember!” – de a December, mint név nagyon szép és nem csak azért, mert a kedvenc hónapom. A nevén kívül csodáltam a lelki erejét, kitartását. Le a kalappal előtte. Pedig ő is utálta a háborút és a katonai létet, mert mindent és mindenkit elvett tőle, amit/akit szeretett. Nagyon szerettem őt.
Josh-t is. Nem is kicsit. Bár voltak fura húzásai, kifejezetten könyves álompasi. De most a hősnő sokkal nagyobbat nőtt szememben.
Volt, ami vele kapcsolatban kissé zavart, de nem volt befolyása a történetre. spoiler
Majd jött az, amire egyáltalán nem számítottam, pedig voltak egyértelmű jelek, utalások.
Bízom benne, hogy jönnek szépen sorban a folytatások, és nem kell rájuk olyan sokat várni, mert legszívesebben egy az egyben ledarálnám. Nagyon kíváncsi lettem Jagger történetére is, nem beszélve Deecember barátnőjéről és szobatársáról, Sam-ről, akit szintén nagyon bírtam.
Szóval a Hallowed Ground-ig még sokat kellene várni, hogy újra megtudjam hogyan alakul Ember és Josh közös jövője.

7 hozzászólás
ZitussKa>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

„Mindennap álmok törnek össze.”

Mitől mástól válna egy könyv szívhez szólóbbá és hitelesebbé, ha nem attól, hogy az író a saját életéből merít? Ez tökéletes volt. Aranyos, romantikus, kicsit pityergős.
Le sem tudom írni mekkora kedvenc lett. Még biztosan újraolvasom.

7 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Mielőtt olvasni kezdtem a könyvet, azt hittem inkább az egyetemista, hokis vonal lesz erősebb, de sokkal inkább szól a gyászról. Az írónő maga is katonafeleség, ezért hitelesen ábrázolja, milyen egy hivatásos katona lányának vagy feleségének lenni. Ebben a történetben nincsenek bántalmazott személyek vagy kegyetlen szülők, mégis mély érzelmi húrokat penget. Megértem Decembert, a hősnőt ( micsoda rémes név!), hogy miért dönt úgy ahogy, nem akar több fájdalmat. Épp elég neki az apja elvesztése.
Joshua Walker személyében egy szimpatikus főhőst kaptunk, amolyan lányok álma kivitelben.
Alapvetően tetszett a könyv, egy-két bakitól eltekintve. Érdekelne a folytatás is Jaggerrel, remélem megkapjuk.

1 hozzászólás
Mollii>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Nagyon tetszett, ez volt az első katonás könyvem. Szívszaggató történet. Már az elején tudtam, hogy nekem való.
December olyan jó testvér. Összetartotta a családot, amikor az anyának szüksége volt időre összeszednie magát.
Azonban többen is idegesítettek. Kezdjük Aprillel. Azt értem, hogy elvesztette az apját, de azért ilyen dolgokat nem kellene csinálni. Azt hittem, hogy 17 évesen már érettebb.
Még egy kicsit Decemberen is felidegeltem magam, már vártam, hogy mikor jön végre össze Joshsal. Amikor már örültem volna, akkor történt a csattanó, amire nem voltam felkészülve. Ott picit kikészültem, de szerintem jó fordulat volt.
Eleinte fura volt az Ember becenevet olvasni, de időközben hozzászoktam. :)

Evika82>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Ez számomra egy tökéletes könyv volt.
Ledaráltam egy délután alatt. Élveztem minden egyes percét az olvasásának.
❤❤❤

Újraolvasás után:
Mit mondhatnék?
Ami tökéletes, az tökéletes. :)
Megint elvarázsolt ez a könyv… ha lehetséges most még jobban, mint először.

6 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Szívszaggató és gyönyörű, a várakozásaimnak pontosan megfelelő, érzelemdús történet volt. Nem tudtam nem megkönnyezni a Howard család veszteségét. A szomorúságomat hamar düh váltotta fel. Hogy képes egy anya így viselkedni? És miféle barát az ilyen? Meg kell hagyni, az írónő nem kímélte szegény Embert, szívből sajnáltam őt és aggódtam érte. Josh ellensúlyozta a haragomat, érte csak rajongani tudtam. Kicsit soknak éreztem azokat a részeket, melyek Josh tökéletes, szexi és nyálcsorgató külsejét taglalták, de ettől még nem tetszett kevésbé a történet. Érződött, hogy Rebecca Yarros első kézből ismerte a katonacsaládok életét. Szerzett egy új rajongót magának. Folytatni fogom a sorozatot.

5 hozzászólás
Illatos_Hópehely>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Azt leszámítva, hogy az elején nagyon kiszámíthatónak tartottam, hogy az első fejezetet és a végét is megkönnyeztem, nekem tetszett.
Riley-t már az első sms-nél egy kis spoiler gondoltam és igazam lett.
Számomra izgalmas volt végig, voltak benne váratlan fordulatok, mert például Josh jövőbeli tervei nagyon megleptek.
De minden jó, ha a vége jó :)

1 hozzászólás
SzAngelika>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

„Nem vagyok tökéletes. De a tiéd vagyok.”

Jól megírt, intenzív regény. Ötvözi két nagy kedvencemet: a mondandóval rendelkező new adult műfajt és a katona családok életének bemutatását. A történet pedig nagyszerű; egyszerre szívszaggató és csodálatos. Az a fajta románc, ahol teljesen érthető a szereplők őrlődése, de pont ezért szeretnénk mindennél jobban, hogy megleljék a boldogságot.

Bővebben: https://angelikablogja.blogspot.com/2017/12/rebecca-yar…

15 hozzászólás
vighagika>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Úgy tűnik, mostanában csak ilyen vegyes érzelmeket kiváltó könyveket olvasok. :D
December-Ember off gondolatait imádtam, amikor arról volt szó, hogyan veszi hátára az egész családját, miközben a saját gyászával is küzd. Úgy érzem, tökéletesen jelenítette meg az írónő azokat a kitöréseket, amikor már nem bírod tovább tartani magad, és elszakad a cérna.
De a romantikus részek… nos… szinte utáltam – ami mondjuk nem biztos, hogy előny egy alapvetően romantikus besorolású könyvnél. Talán én ehhez már túl realista vagyok. Értem én, hogy December spoiler, de egyik pillanatról a másikra sokszor még így is olyan nyáladzó tinédzserként viselkedett, ha Josh a képbe került, hogy azon kaptam magam néha, a szemem forgatom.
Josh vagány, de tökéletes, a rosszfiú, aki értem megváltozik. Akinek kockás a hasa, de közben a családja a legfontosabb a számára – és ettől sablonosabb már nem is lehetett volna. Nem nyert meg magának.
A gyásszal kapcsolatos nehéz érzelmek miatt, amin keresztül kísért ez a történet, azt mondom, hogy megérte elolvasni. A levelet még én is megkönnyeztem, és azt hiszem, ez jelent valamit. A romantikus szál viszont nálam most nem talált.

anikho>!
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok

Ez miért nincs 90% felett? :O
Imádtam minden sorát. Az egészet. ♥

Decembernek (azt hittem nehezen szokom meg a nevét, de nem volt ilyen jellegű problémám) kijutott a bajból. Apja halála után erősebbnek kell lennie, mint valaha, miközben a magánélete is megsínyli ezt az egészet.

De Jön Josh, egészen véletlenül betoppanva, mint egy őrangyal. Észrevétlenül Ember mindennapjainak részévé válik és leemeli a súly egy részét a lány válláról. Közben egyre mélyül a kapcsolatuk, a lány megismeri Josh igazi, ellenállhatatlan lényét. Micsoda álompasi! ♥

Mindent átéreztem. Együtt szenvedtem, szerettem a szereplőkkel. Észrevétlenül szerettem bele Joshba, mintha mindig is szerettem volna. Az érzelmek, az elemi vágyakozás – amit sok könyvnél hiányolok – a bánat, reménytelenség, minden ott van. Érzed a lelkedben. Ez az a történet aminek az olvasása közben teljesen kiszáradt a szám, hol az érzelmek túláradása miatt, hol a pirulós jeleneteknek köszönhetően.

Így kell ezt csinálni. Imádtam, ahogy már említettem. Kedvenc. Többször olvasós. ♥

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

agi452>!

Legóra lépni valami olyan különlegesen pokoli érzés, amit csak azok ismerhetnek igazán, akik kénytelenek az öccsükkel együtt élni.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: December Howard (Ember)
KönyvMoly_1989>!

A bocsánatkérés nemcsak azt jelenti, hogy sajnálod, hanem azt is, hogy soha többé nem fogod megtenni.

284. oldal

Kapcsolódó szócikkek: December Howard (Ember)
KönyvMoly_1989>!

Soha ne kérj tőlem elnézést azért, mert megmutatod, ki vagy valójában.

280. oldal

Kapcsolódó szócikkek: December Howard (Ember) · Josh Walker
pufivipi>!

Éld az életed, kicsim! Nevess, sírj, üvölts és szeress! Értsd meg, hogy életed minden pillanata megéri az összes verítéket és könnyet, amit érte adsz.

BarbyMalik0112 P>!

Mert még nem állok készen, hogy újra kockára tegyem a szívem.

197. oldal

Kapcsolódó szócikkek: December Howard (Ember)
KönyvMoly_1989>!

Amikor őt megláttam, hirtelen eszembe jutott az a rengeteg rettenetes hasonlat, amit romantikus regényekben szoktak írni : a vízcsepp a kiszáradt földnek, a szikrázó napfény télen, vagy a szín egy szürkére fakult világban. Igen, igen, igen. Ő mindezt jelentette nekem, de még sokkal többet is.

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: December Howard (Ember) · Josh Walker
KönyvMoly_1989>!

A gyász természeténél fogva olyan, hogy kiszívja az ember életkedvét, mert ha gyászolunk, legszívesebben mind csatlakoznánk a halottainkhoz. Kell, hogy nehéz legyen kitalálni, mi legyen a következő lépés, mert ez a „következő” tesz minket élővé… nem pedig a halottaink emléke.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gyász
KönyvMoly_1989>!

Csak annyi az egész, hogy rosszkor voltam rossz helyen, kicsim. Persze, ha belegondolok, hogy végső soron ez vezetett el hozzád, az is lehet, hogy a legjobbkor voltam a legjobb helyen.

298. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Josh Walker
KönyvMoly_1989>!

Ne tekintsd magától értetődő dolognak a szerelmet.

382. oldal

Kapcsolódó szócikkek: June Howard · szerelem

A sorozat következő kötete

Tiéd vagyok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Vagány
Ella Maise: The Hardest Fall – A legerősebb érzés
L. J. Shen: Scandalous – A Néma
Helen Hoang: Amit a szív diktál
Lucy Score: Színleld, hogy az enyém vagy
Vi Keeland: Nagy játékos
Vi Keeland: A beosztott
Vi Keeland: Órákon át kívánlak
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Amy Harmon: Arctalan szerelem