A ​királynő felemelkedése (The Queen 1.) 181 csillagozás

Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

Briennának ​csak két vágya van: egy sikeres vizsga, hogy hivatott lehessen, és egy pártfogó. A valeniai híres Magnalia Házban, ahol felnőtt, elvben felkészítették erre az életre. Mert vannak, akiket ösztönös tehetséggel áldott meg a sors az öt hivatás – a művészet, a zene, a színjátszás, az ékesszólás és a tudás – valamelyikével, ám Brienna csak hosszas vívódás után talált rá a magáéra, a tudásra. Így hát bekövetkezik az, amitől a legjobban félt, és nem talál magának pártfogót. Hónapokkal később váratlan fordulattal jelentkezik a reménybeli pártfogó egy kegyvesztett lord személyében. A lány kelletlenül fogadja el az ajánlatot, mert gyanakszik a lord szándékaira. Ám a történet nem ilyen egyszerű, mert javában folynak az előkészületek a valeniai királysággal rivalizáló Maevana uralkodójának megbuktatására, hogy a jogos – és varázserejű – királynőt juttassák vissza a maeván trónra. Sokan vannak az összeesküvők, köztük olyanok, akik közelebb állnak Briennához, mint azt a lány gondolná.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2018
380 oldal · ISBN: 9789634991052 · Fordította: Bihari György
>!
Maxim, Szeged, 2018
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617596 · Fordította: Bihari György

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Cartier Évariste · Brienna Colbert · Aldéric Jourdain · Lucas Jourdain

Helyszínek népszerűség szerint

Magnalia Ház


Kedvencelte 28

Most olvassa 5

Várólistára tette 244

Kívánságlistára tette 229

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

Örülök, hogy ezt a könyvet választottam ráadásnak a Könyvhéten, a kiadó 2+1 akciójában. Pedig mostanában leszoktam a Maxim könyveiről, úgy éreztem, túl öreg vagyok már hozzájuk. Úgyhogy kellemes csalódás volt. Mert jó a sztori, a stílus, a szereplők. Nincs nyálas románc, és Brienna, a hősnő, nem valami szuper kiválasztott, csak egy erős lány, akinek vannak elvei. Az írónő a két kitalált országot akár igaziakról is mintházhatta volna. Valenia a kellem, a kifinomultság, divat és jómodor, akár a franciák, meg persze a sok monsiere-zés is erre utalt. Maeven pedig tiszta Skócia. A harcosaival, hegyeivel, meg a kék harci festéssel.
Szépen lezárta a szerzőa sztorit, de van azért egy második része is, amit remélem, hogy kiad a Maxim.

Vivienna>!
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

Teljes értékelés a blogon: https://konyveskuckom.blog.hu/2019/10/13/rebecca_ross_a…

"Egy újabb olyan könyv ami már régóta szerepelt a várólistámon, egészen pontosan azóta hogy tudomásomra jutott, itthon is megjelenik. Ami a leginkább felkeltette az érdeklődésemet a könyvvel kapcsolatban, az a high fantasy kategória és a cím együttes hatása volt. Imádom ezeket a regényeket, főleg a rájuk jellemző egyedi világfelépítés miatt, aminek köszönhetően ezek a könyvek képesek egy teljesen új világba repíteni az olvasójukat. Így aztán nem is annyira meglepő, hogy ebből a kategóriából már több kedvencem is lett, mint például Sarah J. Maas könyvei, vagy Anna Banks Nemezis sorozata. Egyedül amiatt aggódtam, hogy a cím hatalmas spoiler lesz a történetre vonatkozóan, de szerencsére nem lett igazam, a dolgok egyáltalán nem úgy alakultak, ahogyan én azt először képzeltem.

Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem voltak nagy elvárásaim ezzel a kötettel szemben, viszont így még nagyobb örömmel jelenthetem ki, hogy egyáltalán nem csalódtam. Brieanna mint hősnő tökéletesen megállta a helyét, nem egy olyan karakter aki még a saját árnyékától is retteg és csak a szája nagy. A történet során többször is bizonyította, hogy képes mások érdekeit a sajátja elé helyezni, nem riad vissza semmitől, illetve ami talán még ennél is fontosabb, képes a végsőkig kitartani amellett, amiben hisz."

DarknessAngel>!
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

Nehéz csillagozni ezt a könyvet, mert habár tök jó, az a plusz, amiért megérdemelné az 5 csillagot, mégis hiányzik belőle.
Kellemesen meglepett, hogy mennyire olvastatta magát. A történet érdekes, itt-ott kicsit lassú, néhol kicsit túl gyors… Nem tudom :D A lényeg, hogy lekötött és a szereplők is tetszettek.
Nem számítottam, hogy ebben a részben már a végkifejletet is megkapom. Igazából, ha nem lenne folytatás, szerintem így is nagyszerű lezárása lenne ez a könyvnek.
Aranyos történet, kis szerelmi szállal, csatával, titkokkal. Érdekes volt, kíváncsi vagyok a következő részre.

kellyolvas P>!
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

A szerző nálam nagyon betalált ezzel a történettel, hiszen volt itt minden, amit szeretek: bentlakásos iskola, ahol csupán néhány lány tanul, művészeteket, zenét, ékesszólást, színjátszást és tudományokat. Aztán előkerül egy régi könyv, amit olvasva a hősnőnk egy ismeretlen testébe csusszan és régmúlt eseményeket él át. Aztán a cselekmény során ellenséges területre kerülnek, ahol egy régi kastély lesz a szállásuk, tele rejtekajtóval, ármánnyal, sötét titkokkal. Valamint a jelenleg trónbitorló uralkodót meg kell buktatni és a helyébe ültetni az igazi, varázserővel bíró királynőt. Jól hangzik, igaz?
Megszerettem a szereplőket, Brienna remek hősnő, nem ijed meg a saját árnyékától, okos, talpraesett, és jól vág az esze. Nem tud semmit az apjáról, de sejti, hogy nem véletlenül nem beszél róla senki, nyilván nem az ő oldalukon áll, ha gyakorlatilag születése óta rejtegetik előle. Lojális a szeretteivel, kiáll az igazság mellett. A fejlődése szép ívet kap, ahogy megtalálja önmagát.
Cartier a mestere. Az iskolában vele beszélt először 10 évesen, és bizony azóta kötődik hozzá. A kapcsolatuk nem csupán mester és tanítványa viszony, spoiler Közöttük semmi sem történik, amíg fennáll a tanár-diák viszony, erre a szerző nagyon is odafigyel.
Cartier súlyos titkokat rejt, nem tehet meg mindent, amit szeretne. A későbbi találkozás mindkét fél számára meglepetés, de reményteli is egyben. Nem mondom, hogy a szerelmi szál nem hangsúlyos, mert fontos és nagyon kell is ebbe a történetbe, de nem is nyomja el a cselekményt. A romantikus lelkem persze többet várt volna pár csóknál, de a fantasy rajongó énem szerint ennyi elég is volt, hagyjunk valamit a következő részre is!
A mellékszereplők mind jól eltalált karakterek, a regény elején többségben vannak a hölgyek, az öt iskolatárs személyében, akik változatosak, sokszínű egyéniségek. Később az összeesküvés és a harcok során előtérbe kerülnek a férfiak, mintha belecsöppenne az olvasó egy ír vagy skót klánok közötti viszályba. Itt már fejek is hullanak, komoly csatát vívnak a koronáért a szembenálló felek.
A világfelépítés kellemes, nem világrengetően új, de nagyon is működőképes. Az írásmód nekem nagyon tetszett, élvezettel olvastam, sőt, faltam a lapokat. Jók voltak a leírások, mindent el tudtam képzelni, és imádtam a régi kastéllyal kapcsolatos részleteket. Persze a cselekményből nem hiányoztak a fordulatok, ráadásul mindig jelen volt az intrika, az erőszak, a harc.
Talán egy gyakorlottabb olvasónak nem okoz nagy meglepetéseket a történet, sőt, egy-két megoldás elég egyszerűnek tűnhet, de a kellemes írásmód összességében szerintem remekül szórakoztat. Nekem nagyon tetszett, várom a folytatást.

vikcs>!
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

Végre egy olvasmány, amely izgalmas és letehetetlen volt! A királynő felemelkedése garantáltan kihoz az olvasási válságból! Mint említettem, nagyon untam már csak a romantikus történeteket, ezért kézbe szerettem volna venni valami mást, úgyhogy ezt a könyvet választottam, és milyen jól tettem! Imádom, amikor egy író ilyen hatalmas fantáziával rendelkezik, hogy egy teljes világot épít fel és megfelelő írásmóddal tárja ezt elénk.

Elég hamar magába szippantott a történet, Brienna már az elejétől fogva szimpatikus volt, Cartierrel egyetemben. A világfelépítés is csillagos ötös és a múlt történelméről is elég sokat megtudtunk, ami fontos volt a jelenleg fennálló probléma megoldásához. Imádtam, hogy Brienna egy okos, talpraesett és nagyon vagány, tökös csaj. Cartier egy kicsit titkolózós személy, akiről nem tudunk meg olyan sok mindent, mégis vonz benne valami minket is, ami miatt több közös jelenetet szeretnénk vele.

Összegezve egy nagyon lebilincselő történetet kaptam királyokkal, királynőkkel, intrikákkal, pici szerelemmel egy kis mágiával és jó sok izgalommal!
Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2019/08/rebecca-ros…

Evelena>!
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

Idén A királynő felemelkedése az első könyv, amit kedvencnek jelölök. Ez azért elmond róla valamit, nem igaz?
No meg talán az első könyv idén, amiről az elolvasása után kedvem van értékelést írni.
Mert megérintett.
Az iskola (Magnalia Ház) mindennapjai egy olyan lány szemszögéből, aki alig tud valamit a múltjáról. Aki lenni akar valaki, küzdeni akar.
Aztán jöttek azok a momentumok, amik emlékeztettek ebben a lányban magamra. Hogy sok mindenben kipróbálja magát, megy is így-úgy minden választható hivatás, de egyikben sem mutatkozik akkora kiemelkedő tehetsége.
Mindig így voltam én is, tanultam, jól mentek a tárgyak, de nem éreztem, hogy annyira tehetséges lennék egyvalamiből.
Nálam is volt egy nagy rátalálás viszont a történelemre, a mai napig a szerelmese vagyok. :)

Brienna remek női példa a bátorság, erő, kitartás, hűség terén, érdemes erőt meríteni belőle, merni, bízni, hogy képesek vagyunk megvalósítani kitűzött álmainkat.

Aztán ott van Cartier, akit kezdetekben nem igazán tudtam elhelyezni a történet szövevényeiben, aztán egyre jobban belopta magát a szívembe.

A történettel sem volt probléma, átkerültem ebbe a világbaspoiler. Mindent éreztem, láttam, tapintottam magam körül, nem csak olvasás volt, mintha tényleg ott lettem volna. Mindenhová magammal vittem a könyvet, ma még a színházi előadás szünetében is olvastam.
A szereplők is mind jól kitaláltak voltak, nem éreztem túlzásokat, a szokásos szereplői skatulyákat, hogy kinek milyennek kell lennie. (Ó, és Nessie is nagyon a szívem csücske :D, csak mondom, mert eddig nem került szóba, pedig nagyon is így van.) Nem kell mindig uralkodónak lennie mindenkinek vagy mindenkinél erősebbnek.
Attól lett Brienna is nagy, hogy mennyire hitt másokban és magában egyszerre és a végletekig hű volt másokhoz és a saját elveihez. :)

Nagyon-nagyon jó történet, ajánlom figyelmetekbe, ha eddig elkerült volna titeket.

Navi P>!
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

Az első 70-80 oldal után kifejezetten izgalmas, érdekfeszítő történet bontakozott ki, egy szépen felépített szerelmi szállal, ami szerencsére nem nyomta el a kalandokat. Brienna szerethető hősnő, aki átgondolt döntéseket hoz, a szerelem sem veszi el az eszét. Érdekes volt a Magnalia ház gondolata, az, hogy a lányok tanultak, nem a fiúk. Maguk választhatták meg, mi legyen a területük. Utána pedig a könyv, a látomás, az ékkő, az udvari intrikák, mind-mind izgalmas volt, néhol egy kicsit kiszámítható, de akkor is :)

deen>!
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

Összességében tetszett a könyv. Lassan indult be a történet és sajnos a háttér sem volt kellőképpen kidolgozva, így nehezen lehetett belerázódni a cselekménybe. Kicsit hosszúnak éreztem a bevezetést, ami szinte semmit sem árult el a cselekményből annál többet a hivatottakról. Sajnáltam, hogy rögtön a könyv elején a családfák el is árulták Brienna hovatartozását. Szerintem ez maradhatott volna titokban, sokkal érdekesebb lett volna a cselekmény. A könyv a második résztől vált érdekesebbé, onnan sokkal jobban beszippantott és ez így is maradt a történet végéig. A szereplők tetszettek, és jó volt a történetvezetés is, bár hullámzott, néha túl kevés volt, néha túl sok. Azonban igazán felemelő volt egy olyan könyvet olvasni, ami egy sorozat kezdő kötete, mégis teljes egész, nincs benne függővég, önállóan is megállja a helyét.

klara_matravolgyi>!
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

Nálam a fantasy kétélű dolog:általában vagy nagyon tetszik, vagy nagyon nem. Ez most nem így volt, nem volt rossz de annyira lenyűgöző sem. Az elején érdekes volt erről a világról olvasni, de a fele után kicsit ellaposodott. Ezt leszámítva egy nagyon igényes történetet olvastam, és a fél csillag levonás nem emiatt jár, hanem azért, mert a szerelmi szál nagyon el volt bújtatva, nem lett rendesen kibontva és nem kapott elég szerepet. Pedig az a kevés róla arra utal, hogy nagyon jó lehetett volna.

tinuviel89>!
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

Ezt egy lélegzetre elolvastam. Talányos a címe is. Még több világfelépítést elviseltem volna, vagy így volt jó? Ez a királynő dolog és a sárkányvér téma érdekes volt. A tempója is nagyon jól eltalált, szép lassan indul be, és utána hű. Persze rájöttem a végén, hogy többrészes, de nincs függővége, és még bármi lehet. Most beleolvasva két borzasztó könyvbe, rájöttem ez mennyivel jobb, érzékletesebb és „finomabb”. Vajon ki lesz a királynő?


Népszerű idézetek

kellyolvas P>!

– Nem mondhatom meg neked, hogyan dönts, mi lenne a legjobb – folytatta. – A szívednek kell választania, Brienna. Annyit mondhatok: nem számít, milyen utat választasz, én követni foglak, akár a sötétségbe is.

Kapcsolódó szócikkek: Cartier Évariste
Jean>!

Az idő fénnyé változott, mintha a hold frigyre lépett volna a nappal.

379. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brienna Colbert · Cartier Évariste
Jean>!

– Sok titkos ajtó van körülöttünk, a szemünk előtt. Csak nem vesszük a fáradtságot, hogy megleljük és kinyissuk őket.

302. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brienna Colbert · Cartier Évariste
Mimoo>!

Ködpalástba burkolózva várt reánk a holdezüstbe mártott erdő.

29. A szavak ébredése (Maxim, 2018)

kellyolvas P>!

Elkapta a könyököm, mintha nem lettek volna szavai, amelyekkel maradásra bírhat. Azután ujjai lassan elindultak lefelé csupasz alkaromon, felfedezve a bőrömet, a tenyeremet, az ujjaim ívét. Úgy állt ott előttem a füvön, mint egy szilárd, engesztelhetetlen szeráf. Egy másik időre emlékeztetett, régi időre, amikor ujjai körülzárták a kezemet, amikor az érintése felbátorított, hogy csak azért is harcoljam ki a helyemet ebben a házban.
Még csak kislány voltam, és ő olyan magasan állt fölöttem, ahova sosem érhettem föl.
Lehunytam a szemem a kísértő emléktől. Jázminillatú szellő járt közöttünk, igyekezett közelebb csábítani egymáshoz.
– Brienna – hüvelykujja végigsimított az ujjaimon. Tudtam, hogy azt szeretné, ha kinyitnám a szemem, ránéznék, elismerném azt, ami kettőnk között szövődik. Most szeg meg egy szabályt, gondoltam. Értem szegi meg.
Hagytam, hogy ez az igazság bearanyozza a szívem. Mély lélegzetet vettem. Kinyitottam a szemem, kinyitottam a szám, hogy megmondjam neki, jobb lenne, ha elengedne, amikor nevetést hallottunk a sövény túloldaláról. Keze azonnal elengedte az enyémet. Elhúzódtunk egymástól.

Kapcsolódó szócikkek: Brienna Colbert · Cartier Évariste
BBetti86 >!

Valódi adottság segíteni másoknak, hogy másképpen lássák a világot.

39. oldal - 1. Levelek és leckék

Jean>!

Az egyszarvú a tisztaság, a gyógyítás jelképe. A mágiáé.

260. oldal

Kapcsolódó szócikkek: egyszarvú
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I>!

– Nem tudtad, hogy a lányok sokkal értékesebbek és becsesebbek a fiúknál? – Felvonta a szemöldökét, de a tekintete még mindig szelíd volt. – Az apák valóban örülnek egy-két fiúnak, de igazából lányt akarnak. Épp ezért az apa mindenkit megöl, akinek akár csak egy fenyegető gondolata is van a lányáról.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Jourdain
kellyolvas P>!

Óvatosan kigöngyöltem burkolatából az Órák könyvét és letettem kettőnk közé.
– Ha már a múltról van szó… – kezdtem és megköszörültem a torkom. – Honnan származik ez a könyv?
– Ahonnan a legtöbb könyvem – felelte azonnal. – A könyvárustól.
– Maevanában vetted?
Hallgatott, azután azt mondta. – Nem.
– Akkor hát nem tudod, ki volt előtted a tulajdonosa?
– Ezek különös kérdések, Brienna.
– Csupán kíváncsi vagyok.
– Hát akkor, nem. Nem tudom, kié volt előttem. – Hátradőlt a székében, ismét olyan álmosan leengedte a pilláit. De engem nem tudott becsapni; láttam a ragyogást a szemében.
– Láttál vagy éreztél valaha… dolgokat, amikor ezt a könyvet olvastad?
– Minden könyvnél látok és érzek dolgokat, Brienna.
Úgy tett, mintha bolondságokat beszélnék. Lélekben kezdtem visszavonulni, kicsit fájt a gúnyolódása, és ezt ő is érezhette, mert azonnal meglágyult, és a hangja olyan lett, akár a csurgatott méz.
– Tetszett a történet az Éjkorány Kövéről?
– Igen, mester. Azonban…
Várt, némán biztatva, hogy mondjam el, ami az eszemben jár.
– Mi történt vele? – fejeztem be a kérdést.
– Ezt senki sem tudja – felelte Cartier. – Eltűnt 1430-ban, az utolsó maevan királynő idején.
1430. Az év, amelybe valahogy belekerültem. Nyeltem egyet, a szám hirtelen kiszáradt, a pulzusom felgyorsult. Emlékeztem rá, mit mondott a hercegnő, és mit mondott a férfi. Hozd el nekem az Éjkorány Kövét!

Kapcsolódó szócikkek: Brienna Colbert · Cartier Évariste
Masni3>!

A Magnalia Ház olyan intézmény volt, ahol csak gazdag, tehetséges lányok szentelhetik magukat a hivatásuknak.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Brienna Colbert · Magnalia Ház

A sorozat következő kötete

The Queen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Sara Raasch: Hó mint hamu
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Leigh Bardugo: Ruin and Rising – Pusztulás és felemelkedés
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
Stephanie Garber: Caraval
Erika Johansen: Tear végzete
Munkácsi Gabriella: A sziget vadásza
Victoria Aveyard: Vörös királynő