A ​királynő felemelkedése (The Queen 1.) 8 csillagozás

Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

Briennának ​csak két vágya van: egy sikeres vizsga, hogy hivatott lehessen, és egy pártfogó. A valeniai híres Magnalia Házban, ahol felnőtt, elvben felkészítették erre az életre. Mert vannak, akiket ösztönös tehetséggel áldott meg a sors az öt hivatás – a művészet, a zene, a színjátszás, az ékesszólás és a tudás – valamelyikével, ám Brienna csak hosszas vívódás után talált rá a magáéra, a tudásra. Így hát bekövetkezik az, amitől a legjobban félt, és nem talál magának pártfogót. Hónapokkal később váratlan fordulattal jelentkezik a reménybeli pártfogó egy kegyvesztett lord személyében. A lány kelletlenül fogadja el az ajánlatot, mert gyanakszik a lord szándékaira. Ám a történet nem ilyen egyszerű, mert javában folynak az előkészületek a valeniai királysággal rivalizáló Maevana uralkodójának megbuktatására, hogy a jogos – és varázserejű – királynőt juttassák vissza a maeván trónra. Sokan vannak az összeesküvők, köztük olyanok, akik közelebb állnak Briennához, mint azt a lány gondolná.… (tovább)

Eredeti mű: Rebecca Ross: The Queen's Rising

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617596 · Fordította: Bihari György

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Brienna · Cartier


Kedvencelte 3

Most olvassa 5

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 175

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

A szerző nálam nagyon betalált ezzel a történettel, hiszen volt itt minden, amit szeretek: bentlakásos iskola, ahol csupán néhány lány tanul, művészeteket, zenét, ékesszólást, színjátszást és tudományokat. Aztán előkerül egy régi könyv, amit olvasva a hősnőnk egy ismeretlen testébe csusszan és régmúlt eseményeket él át. Aztán a cselekmény során ellenséges területre kerülnek, ahol egy régi kastély lesz a szállásuk, tele rejtekajtóval, ármánnyal, sötét titkokkal. Valamint a jelenleg trónbitorló uralkodót meg kell buktatni és a helyébe ültetni az igazi, varázserővel bíró királynőt. Jól hangzik, igaz?
Megszerettem a szereplőket, Brienna remek hősnő, nem ijed meg a saját árnyékától, okos, talpraesett, és jól vág az esze. Nem tud semmit az apjáról, de sejti, hogy nem véletlenül nem beszél róla senki, nyilván nem az ő oldalukon áll, ha gyakorlatilag születése óta rejtegetik előle. Lojális a szeretteivel, kiáll az igazság mellett. A fejlődése szép ívet kap, ahogy megtalálja önmagát.
Cartier a mestere. Az iskolában vele beszélt először 10 évesen, és bizony azóta kötődik hozzá. A kapcsolatuk nem csupán mester és tanítványa viszony, spoiler Közöttük semmi sem történik, amíg fennáll a tanár-diák viszony, erre a szerző nagyon is odafigyel.
Cartier súlyos titkokat rejt, nem tehet meg mindent, amit szeretne. A későbbi találkozás mindkét fél számára meglepetés, de reményteli is egyben. Nem mondom, hogy a szerelmi szál nem hangsúlyos, mert fontos és nagyon kell is ebbe a történetbe, de nem is nyomja el a cselekményt. A romantikus lelkem persze többet várt volna pár csóknál, de a fantasy rajongó énem szerint ennyi elég is volt, hagyjunk valamit a következő részre is!
A mellékszereplők mind jól eltalált karakterek, a regény elején többségben vannak a hölgyek, az öt iskolatárs személyében, akik változatosak, sokszínű egyéniségek. Később az összeesküvés és a harcok során előtérbe kerülnek a férfiak, mintha belecsöppenne az olvasó egy ír vagy skót klánok közötti viszályba. Itt már fejek is hullanak, komoly csatát vívnak a koronáért a szembenálló felek.
A világfelépítés kellemes, nem világrengetően új, de nagyon is működőképes. Az írásmód nekem nagyon tetszett, élvezettel olvastam, sőt, faltam a lapokat. Jók voltak a leírások, mindent el tudtam képzelni, és imádtam a régi kastéllyal kapcsolatos részleteket. Persze a cselekményből nem hiányoztak a fordulatok, ráadásul mindig jelen volt az intrika, az erőszak, a harc.
Talán egy gyakorlottabb olvasónak nem okoz nagy meglepetéseket a történet, sőt, egy-két megoldás elég egyszerűnek tűnhet, de a kellemes írásmód összességében szerintem remekül szórakoztat. Nekem nagyon tetszett, várom a folytatást.

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

A történet sodró lendülete vitt előre, Briennát a szívembe zártam, és drukkoltam a többi szereplő sorsáért is. Kétségkívül kiszámítható a könyv, de ennek dacára jól szórakoztam, lekötött teljesen, így a hibáit is könnyedén el tudtam feledni. Bár az első rész lezárása teljes, de mégis el akarom olvasni a második kötetet, mert ebben a világban bőven van még mit mesélni.

Bővebben a blogomon :)
▶️ http://sorok-kozott.hu/2018/11/konyvkritika-rebecca-ros…

>!
katalinfuleki
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

A könyv leírása elsőnek nagyon megfogott, mikor a kezembe vettem és elolvastam.
Tetszett a világ felépítés, a karakterekkel együtt. És hála a jó égnek ez is egy olyan könyv lett, ahol nem pont a szerelmi szál van szem előtt, és próbálják mindenáron lenyomni a torkomon. Mert hát azért ott van a legelejétől, kibökte a szememet, de nem ez vezette végig az egészet. Pont akkor kapott „jelenetet” amikor annak jönnie kellett. A másik ami levett a lábamról az az, hogy összesen öt dolog közül lehet választani, hogy mit tanulsz.
Briennát pedig tökéletesen meg tudtam érteni. Hogy sehol nem találta meg a helyét, de ahogy haladtunk előre, és kezdett minden kibontakozni, akkor sok helyre be tudott illeszkedni. De egy bátor, és talpraesett karakter, ahol bármilyen helyzetben megállja a helyét. Cartier pedig ott van az elejétől fogva, és csak reménykedsz, hogy mikor fog megint megjelenni. A többi karakter pedig pontosan beleillett a történet folyamatába.
Szóval ez egy könnyed könyv, nem rejt nagy dolgokat véka alá, könnyen rá is lehet jönni a dolgok miértjére, de pont ettől lett jó az egész.

1 hozzászólás
>!
miaow
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

Hm, hm, örülök, hogy végül olyen csillogó motívumokkal díszített borítóval (eredeti kiadásé?) jelent meg a kötet, hja, még a gerincre is jutott belőle. Nem vagyok éppen borítómániás, de ezt most sokáig csak forgatgattam, nézegettem, csodálgattam… Nagyon tetszetős. S a szép külső – látszat – remek tartalmat is takar, így még csalódás sem ért. Olvasmányos, kalandos, enyhén romantikus regény ez, s ha kivonnám belőle a fantasy elemeit, jó kis történelmi regényként is megállná a helyét, ez számomra egyértelműen pozitívum. A folytatás nagyon várós.

>!
Betonka_Wass
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

Nem igazán szoktam ifjúsági könyveket olvasni, fantasyt is ritkán, a kettő keverékét pedig sohasem, Rebecca Ross bemutatkozó regénye mégis elcsábított és be kell vallanom, hogy különösebb fintorgások nélkül egy szuszra el is olvastam. És még tetszett is.
Bár tényleg ifjúságnak szóló történet, hiszen hősnője 17-18 éves, mégis úgy gondolom, hogy korhatár nélkül olvasható, ha az ember lányának hangulata olyan, hogy befogad egy kicsit misztikus, kicsit romantikus és nagyon kalandos-szövevényes történetet

bővebben:
https://betonkabulija.blogspot.com/2018/11/rebecca-ross…


Népszerű idézetek

>!
kellyolvas P

– Nem mondhatom meg neked, hogyan dönts, mi lenne a legjobb – folytatta. – A szívednek kell választania, Brienna. Annyit mondhatok: nem számít, milyen utat választasz, én követni foglak, akár a sötétségbe is.

>!
kellyolvas P

Elkapta a könyököm, mintha nem lettek volna szavai, amelyekkel maradásra bírhat. Azután ujjai lassan elindultak lefelé csupasz alkaromon, felfedezve a bőrömet, a tenyeremet, az ujjaim ívét. Úgy állt ott előttem a füvön, mint egy szilárd, engesztelhetetlen szeráf. Egy másik időre emlékeztetett, régi időre, amikor ujjai körülzárták a kezemet, amikor az érintése felbátorított, hogy csak azért is harcoljam ki a helyemet ebben a házban.
Még csak kislány voltam, és ő olyan magasan állt fölöttem, ahova sosem érhettem föl.
Lehunytam a szemem a kísértő emléktől. Jázminillatú szellő járt közöttünk, igyekezett közelebb csábítani egymáshoz.
– Brienna – hüvelykujja végigsimított az ujjaimon. Tudtam, hogy azt szeretné, ha kinyitnám a szemem, ránéznék, elismerném azt, ami kettőnk között szövődik. Most szeg meg egy szabályt, gondoltam. Értem szegi meg.
Hagytam, hogy ez az igazság bearanyozza a szívem. Mély lélegzetet vettem. Kinyitottam a szemem, kinyitottam a szám, hogy megmondjam neki, jobb lenne, ha elengedne, amikor nevetést hallottunk a sövény túloldaláról. Keze azonnal elengedte az enyémet. Elhúzódtunk egymástól.

Kapcsolódó szócikkek: Brienna
>!
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I

– Egy dolgot tudnod kell rólam – mormolta, miközben könyökével félretolta üres levesestányérját. – Ha valaki a családomat fenyegeti, habozás nélkül megölöm.
– De hisz még csak vérrokona sem vagyok – suttogtam. Megdöbbentett ez az acélos határozottság. Alig egy napja voltam a fogadott lánya.
– A családom tagja vagy.

>!
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I

– Nem tudtad, hogy a lányok sokkal értékesebbek és becsesebbek a fiúknál? – Felvonta a szemöldökét, de a tekintete még mindig szelíd volt. – Az apák valóban örülnek egy-két fiúnak, de igazából lányt akarnak. Épp ezért az apa mindenkit megöl, akinek akár csak egy fenyegető gondolata is van a lányáról.

>!
Masni3 P

A Magnalia Ház olyan intézmény volt, ahol csak gazdag, tehetséges lányok szentelhetik magukat a hivatásuknak.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Brienna
>!
kellyolvas P

Óvatosan kigöngyöltem burkolatából az Órák könyvét és letettem kettőnk közé.
– Ha már a múltról van szó… – kezdtem és megköszörültem a torkom. – Honnan származik ez a könyv?
– Ahonnan a legtöbb könyvem – felelte azonnal. – A könyvárustól.
– Maevanában vetted?
Hallgatott, azután azt mondta. – Nem.
– Akkor hát nem tudod, ki volt előtted a tulajdonosa?
– Ezek különös kérdések, Brienna.
– Csupán kíváncsi vagyok.
– Hát akkor, nem. Nem tudom, kié volt előttem. – Hátradőlt a székében, ismét olyan álmosan leengedte a pilláit. De engem nem tudott becsapni; láttam a ragyogást a szemében.
– Láttál vagy éreztél valaha… dolgokat, amikor ezt a könyvet olvastad?
– Minden könyvnél látok és érzek dolgokat, Brienna.
Úgy tett, mintha bolondságokat beszélnék. Lélekben kezdtem visszavonulni, kicsit fájt a gúnyolódása, és ezt ő is érezhette, mert azonnal meglágyult, és a hangja olyan lett, akár a csurgatott méz.
– Tetszett a történet az Éjkorány Kövéről?
– Igen, mester. Azonban…
Várt, némán biztatva, hogy mondjam el, ami az eszemben jár.
– Mi történt vele? – fejeztem be a kérdést.
– Ezt senki sem tudja – felelte Cartier. – Eltűnt 1430-ban, az utolsó maevan királynő idején.
1430. Az év, amelybe valahogy belekerültem. Nyeltem egyet, a szám hirtelen kiszáradt, a pulzusom felgyorsult. Emlékeztem rá, mit mondott a hercegnő, és mit mondott a férfi. Hozd el nekem az Éjkorány Kövét!

Kapcsolódó szócikkek: Brienna · Cartier
>!
miaow 

– Te vetkőztess le, nem akarom, hogy hívd a szobalányt!
Néztük egymást. Amint felfogta, mit akarok – hogy ő hámozzon ki a burokból –, elengedte a hajamat.
– Mondd meg, mit tegyek! – Tekintete fölmérte azt a szövevényes fejtörőt, amelyet a férfiak női ruhának neveznek.

295. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Rick Riordan: Athéné jele
Cassandra Clare: A hercegnő
Rick Riordan: A kígyó árnyéka
Jonathan Stroud: Ptolemaiosz kapuja
V. E. Schwab: A Fényigéző
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra
Holly Black: The Cruel Prince – A kegyetlen herceg
Margit Sandemo: Halálos bűn
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan