Gyönyörű ​bajkeverő 89 csillagozás

Rebecca James: Gyönyörű bajkeverő Rebecca James: Gyönyörű bajkeverő

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​barátság az életedbe kerülhet
Katherine Patterson egyedül neveli kislányát. Csak pár év telt el azóta, hogy középiskolásként, a sajtó zaklatásai elől menekülve, nevet változtatott, s nagynénjéhez költözött.
Az új iskolában igazi kívülállóként mozog, de barátokra vágyik. Az iskola nagyhangú, életvidám sztárja Alice Katherine legnagyobb meglepetésére elhívja őt a szülinapi bulijára. Hamarosan elválaszthatatlanok lesznek, s ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, a lány elmeséli Alice-nek, hogy kicsoda is ő valójában: évekkel korábban húgát, aki nagy zenei tehetségnek számított, és aki a család kedvence volt, brutálisan meggyilkolták, s Katherine felelősnek érzi magát húga haláláért.
Ám amikor újdonsült barátnője együttérzés helyett manipulálni kezdi őt és az érzéseit, Katherine felfedezi: a lány nemcsak nagylelkű és elbűvölő tud lenni, hanem kifejezetten durva és aljas is. Egyre több furcsa titokra derül fény Alice-szel kapcsolatban.
Mikor pedig Katherine… (tovább)

Eredeti cím: Beautiful Malice

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Athenaeum, Budapest, 2011
ISBN: 9789632931913 · Fordította: Zentai Éva
>!
Athenaeum, Budapest, 2011
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632931753 · Fordította: Zentai Éva

Enciklopédia 5


Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Viktória_Erdei P>!
Rebecca James: Gyönyörű bajkeverő

Néha az idősíkok összezavartak. Már az elején gondoltam, hogy valami baj van Alice-szel, de a titkára nem gondoltam. Kedvelt szereplőim: Phillippa, Mick, Robbie. Szegény Robbie, úgy éreztem, hogy ott van előtte az igazi, de nem látja. A borító viszont nagyon nem tetszik.

KönyvMoly_1989>!
Rebecca James: Gyönyörű bajkeverő

Remek sztori, ami rettentően olvastatta magát.
Mindig is szerettem olyan regényeket olvasni, ahol az egyik szereplőnek valamilyen pszichés problémája van, felettébb érdekesen lehet ábrázolni az ilyen betegségek tüneteiből származó eseteket, konfliktusokat. Néhány Alice szemszögből írt fejezet még jobban feldobta volna a könyvet, ezt nagyon hiányoltam….
VISZONT. Egy hatalmas csillag levonás a magyar kiadásnak. Jézusom…. A borító és a cím valami förtelmes, a hanyag szerkesztésről nem is beszélve : ide egy gondolatjel, ide ne, ja, az előbb kimaradt egy, akkor itt legyen kettő.
Ezt hogy tudta felvállalni az Athenaeum? Nem csoda, hogy az eredeti ár töredékéért dobálják az ember után…
Pedig maga a történet és a cselekmény jó, különösen jó, kár volt a magyar kiadónak így elrontania. :(

AniTiger P>!
Rebecca James: Gyönyörű bajkeverő

Hű, már réges-régen várólistás volt ez a könyv, mert egyből belezúgtam a borítójába. Szeretem az ilyen emós képeket, akkor is, ha nem vagyok emó. Nos, ez a borító abszolút félrevezető! 2-3 fejezet után rádöbbentem, hogy semmi jegeskék szemű, fekete hajú srác (UPDATE: akinek a borítón szereplő lányt néztem :D) nincs a sztoriban. A cím pedig so-so, mert Alice valóban gyönyörű és igazán egy bajkeverő, de mégsem illik a könyvhöz…

Az első pillanattól tudtam, hogy miről fog szólni a történet, a hatodik fejezetnél már a fejezetek egymásra épülései is világossá váltak számomra. Nem egy bonyolult történet, hamar rá lehet érezni a ritmusára és nagyon olvasmányos. Ha valaki nem figyel, akkor akadnak benne meglepő fordulatok, de a figyelmes olvasót nem téveszti meg a sztori.

Tetszett, kikapcsolt a történet. Régen találkoztam ilyen azonnal megszerethető pasival könyvben, mint Mick. Miatta érdemes elolvasni, de a főszereplő Katherine is egy szimpatikus csajszi.

Negatív? Alice

So-so? A könyv vége. (Persze tudtam én, hogy thriller, nem is vártam más lezárást… de akkor is.) Bővebben – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/01/rebecca-jam…

18 hozzászólás
gab001>!
Rebecca James: Gyönyörű bajkeverő

Mivel minden értékelés kitér rá, hogy sem a borító, sem a cím nem igazán illik a könyvhöz, így ezzel kapcsolatban nem is voltak elvárásaim. Szerencsére. Maga a történet három szálon fut; a jelenben, a múltban és a régmúltban. Bár sejteni lehet első perctől, hogy bőven lesz bonyodalom, de csak lassan derül fény a részletekre. Annyira, hogy az írónőnek sikerült is elaltatni a figyelmemet. Egyébként alapvetően a barátság és a család témakörét boncolgatja, s voltak olyan meglátások, melyeken eltöprengtem. Megértettem néhány olyan összefüggést, amire korábban nem is gondoltam. Biztos, hogy még sokszor eszembe fog jutni, mert elég sokrétű a mondanivalója. Elgondolkodtató.

>!
Athenaeum, Budapest, 2011
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632931753 · Fordította: Zentai Éva
Belle_Maundrell >!
Rebecca James: Gyönyörű bajkeverő

Milyen szerencse, hogy nem ítélünk könyvet borítóról. Ugyanis ha megtenném, akkor soha az életben nem veszem meg ezt a kis rusnyaságot. Szegény nyomorult csaj úgy néz ki, mint aki valami borzalmas bőrbetegségben szenved, plusz nem telik neki samponra. Ha már ilyen hülye címe van, esetleg tehettek volna rá valami gyönyörűt. Vagy legalább egy olyan embert, aki úgy néz ki, mint akinek van valami köze a könyvhöz. Az sosem árt. A külföldi borítók sokkal jobbak, jó lett volna olyasmi, mint az üvegszilánkos, az legalább sugalmaz néhány dolgot a hagulatáról.
Ami meglepően jó, én azt hittem, annyira lesz thriller, mint az Eperszedő. Olvastatja magt, végig fenntartja az érdeklődést, nekem a több idősíkon futó cselekmény is tetszett, szeretem az ilyen megoldásokat. Azt elég gyorsan kitaláltam, hogy halt meg Rachel, meg hogy nagyjából mi lett Sarah apjával, de az meglepett, ami a végén kiderült Alice-ről. Jesszumpepi, mennyire utáltam azt a nőszemélyt, legszívesebben s.k. meggyilkolásztam volna. Persze tényeg az volt a cél, hogy utáljuk, szóval gratula az írónéninek, maradéktalanul sikerült. Nem is értem, Katherine meg Robbie mit ettek rajta, szerintem már azelőtt nyilvánvaló volt a pszichopatasága, hogy igazán belelendült volna. Tényleg borzasztóan rühelltem, alig vártam, hogy meghaljon. nemvagyokgonosznemagyokgonosz Katherine-nel semmi bajom nem volt, végülis érthető, hogy kapott a lehetőség után, amikor Alice barátságosan fordult felé, de azért tényleg észrevehette volna, mennyire gázos a másik lány. Ettől függetlenül kedveltem, sajnáltam is a múltja miatt, alig vártam, hogy végre valaki elmondja neki, hogy nem ő tehet arról, ami történt és megszeretgessék.
Micket meglepően gyorsan megszerettem, és érdekes módon nem zavart a kapcsolatuk hirtelensége sem, pedig az ilyesmitől általában az idegbaj környékez.
Nagyon sajnáltam, ami a végén történt, nyilván ez is az istenverte Alice hibája.
Amúgy az a legjobb ebben a könyvben, hogy olyan valóságos. Tényleg vannak ilyen elborult emberek és bármi megtörténhet a cselekményből. Néha kicsit furán reagáltak a szereplők, de efelett szemet tudok hunyni.
Viszont a szerkesztő szerintem szabadnapot vehetett ki, vagy nem tudom, de tele van elgépeléssel, néha hiányoznak gondolatjelek, sőt a fordítás is eléggé sántít néha. (De ez és a borító nem a könyv hibája, szóval nem számít a csillagozásnál)
Összességében ez egy izgalmas, fordulatos könyv jó lélektani ábrázolással, nyakon öntve egy kis elmebetegséggel. Igazán megérdemelne egy kicsit nagyobb népszerűséget.

2 hozzászólás
Algernon P>!
Rebecca James: Gyönyörű bajkeverő

Ilyen trehány szerkesztésű könyvet régen olvastam… a történet még rendben lenne, elég jól felépített, a jelen-múlt váltakozása is tetszett, de sajnos a forma tönkreteszi a tartalmat. Kár érte.
(a hatásvadász címről és képről meg ne is beszéljünk, avagy ne a külső alapján ítéld a könyvet.)

Szimirza>!
Rebecca James: Gyönyörű bajkeverő

Alice, who the f.ck is Alice ? Now we know :(
Alice egyik leggonoszabb, legbetegebb, legfélelmetesebb karakter akivel mostanában találkoztam, néha megtudtam volna simogatni egy baseball ütővel , csak , hogy ő is érezze a törődést !! Ennek ellenére tetszett a könyv , fordulatos volt, a váltakozó idősíkok csak még izgalmasabbá tették a történetet. Sajnáltam Katherinet és csodáltam is azok a megpróbáltatások miatt amiken keresztül ment a távolabbi és közelebbi múltban. Mick egy igazi álompasi, de Robbiet is kedveltem és sajnáltam is . A történet vége nekem személy szerint tetszett, örültem , hogy a Bátorság felülkerekedett a bűntudaton és a gyávaságon :)

4 hozzászólás
mandarina>!
Rebecca James: Gyönyörű bajkeverő

Tartalmilag igazából nem tudok rosszat mondani róla, tetszett, de nem a kedvenc szint, ezért vontam le fél csillagot. A másik fél csillag levonás a lehetetlenül rossz borító miatt van. Azt mondja meg nekem valaki, h a könyv melyik szereplőjére kellene asszociálnom róla?! Ilyen karakterű szereplő ugyanis nincs benne. Meggyőződésem, h ha nem YA könyvként kívánnák eladni, és a mondanivalóhoz jobban passzoló borítóval és címmel!! jelenne meg, sokkal sikeresebb lehetne ez a könyv. YA fronton ugyanis finoman szólva nem a thrillerek a zászlóshajók.:D Érdemes amúgy megnézni, h világszerte milyen borítókkal jelent meg, nekem kivétel nélkül mind jobban tetszett.
Egyébként nagyon könnyű olvasni, két este, lefekvés előtt túl is jutottam rajta. Anélkül, h spoilereznék, nem tudom elmondani, hogy konkrétan melyik rész tetszett a legjobban, ezért csak annyit mondanék, h a három idősík közül a Rachel haláláig vezető történések voltak rám a legnagyobb hatással. Remélem, nem vettem el senki kedvét, a könyv nagyon jó, a magyar tálalásnak szól csak a kritikám.:)

evii29>!
Rebecca James: Gyönyörű bajkeverő

Nem volt rossz, de az utolsó 70-80 oldal nekem kicsit… hm… sok volt. Onnan, hogy Mick megjelent spoiler Kedvenc sor: Szomorú vagyok, ha te is az vagy. De ha te nem vagy szomorú, akkor én sem. ??? :D Na mindegy. Most a címkéket elnézve kicsit felszaladt a szemöldököm. Sehol egy romantikus, vagy mentális zavar? De pszicho-thriller. Háááát én ezt az izgalmas kategóriába sorolnám :D spoiler
A borító egyszerűen rémes, borzalmas, förtelmes, ?????
A fülszöveget meg nem értettem. Azzal kezdi, hogy egyedül neveli kislányát. Következő bekezdés: az új iskolában kívülállóként mozog. ??? Oké, több szálon fut, de amíg nem kezdem el olvasni, nekem az jön le, hogy valaki összekevert valamit.

3 hozzászólás
Kiara13>!
Rebecca James: Gyönyörű bajkeverő

Ezt a könyvet valamikor 2014 körül vettem és azóta vagy négyszer kezdtem neki, hogy elolvasom, aztán a 20. oldal körül letettem.
Nem tudom az okát, mert valóban nagyon jól megírt könyv. Viszont úgy gondolom, hogy jól tettem, hogy ennyi ideig vártam, ugyanis felnőttem a történethez.
Az írónő valóban jól ismeri a tinik lelkivilágát. Szépen ábrázolta a főszereplő bűntudatát és a cselekményszálat is fantasztikusan vezette. Bár eleinte számomra fura volt a három idősík, amit használt, de a végére megértettem. Ez tette még izgalmasabbá és még csavarosabbá az egészet.
Mindezek után én úgy gondolom, hogy ehhez a könyvhöz meg kell érni fejben. Legalábbis nekem mindenképpen meg kellett.
Viszont a könyv szerkesztésében vannak hibák, amik néha kicsit összezavartak. Mármint valahonnan lehagytak gondolatjelet, ahová kellett volna és valahova tettek egyet, ahová nem kellett volna.


Népszerű idézetek

elle>!

Ha vigaszt keresünk, azt csak az irodalomban, a történelemben, a képzőművészetekben és a zenében találhatunk, amelyet olyan emberek hoztak létre, akik átérezték a szenvedést.

31. oldal

Belle_Maundrell>!

– Szeretnék kérdezni tőled valamit – kezd bele.
– Hallgatlak.
Robbie felsóhajt. – Nem szeretem, ha valaki ilyesmiről kérdezősködik – mondja. – És megértem, ha nem akarsz válaszolni. Nyugodtan megmondhatod nekem, hogy menjek a francba.
– Helyes – mondom mosolyogva. – Menj a francba.
– De még nem is kérdeztem.
– Ja, bocs. Akkor kérdezz.

70. oldal

elle>!

Az alkohol hatása az, ami ijesztő számomra: az, hogy tőrbe csalja az ember józan eszét, s rábeszéli, hogy nyugodtan elengedheti magát, semmi oka az elővigyázatosságra, bízhat abban, hogy a világ majd vigyáz rá. Ház ez az, amitől megijedek. Mert tudom, hogy ez a biztonságérzet hamis, pusztán veszedelmes illúzió. Az alkohol olyan kalandokra veszi rá az embert, amit normális körülmények között messze elkerülne. Az alkohol ostoba döntésekre sarkall bennünket.

19. oldal

2 hozzászólás
elle>!

…aki időnként nem rossz, az jó sem tud lenni.

140. oldal

AniTiger P>!

Hirtelen rá kell jönnie, hogy a világ egy nagy, félelmetes hely, amely fölött a felnőtteknek nincs uralmuk. És ha a felnőttek nem tudják irányítani a dolgokat, ha őrajtuk is ilyen sebeket lehet ütni, akkor miben reménykedhet egy gyerek?

49. oldal (Athenaeum, 2011)

Belle_Maundrell>!

A fagylalt lenyűgöző. A sötét csokoládéban még sötétebb csokoládétekervény pompázik.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csokoládé · fagylalt
2 hozzászólás
Szimirza>!

Az anyaság jóvoltából az életed egy varázslatos új dimenzióval gazdagodik.

AniTiger P>!

Nem létezik matematikai megoldóképlet az átláthatatlanul kusza érzelmek kibogozására, melyeket egy gyilkosság hagy maga után: a tudomány tehetetlen az emberi szív gyötrelmeinek megértésében. Ha vigaszt keresünk, azt csak az irodalomban, a történelemben, a képzőművészetben és a zenében találhatunk, amelyet olyan emberek hoztak létre, akik átérzik a szenvedést.

31. oldal (Athenaeum, 2011)

AniTiger P>!

Az emberek naivak, tudatlanok, és fogalmuk sincs arról, hogy a világ tele van rossz szándékú alakokkal, akik ártani akarnak. És csak bámulok, hogy a normális emberek mennyire vakok erre.

51. oldal (Athenaeum, 2011)

Viktória_Erdei P>!

Sóhajtva megnyomom a kapcsolót, és megyek ajtót nyitni.
De nem Alice az, hanem Robbie. Vigyorogva mutatja, mit hozott: egy doboz csokoládéfagylaltot, egy doboz csokoládéturmixot, és egy csomag pralinét.
– Ajándék – közli. – Csokoládés csokoládé csokoládéval.

133. oldal, 16. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Too Late – Túl késő
Farkas Anett: A 33-as ügy
Ruby Saw: A rezervátum titka
Chris Carter: Kivégzés
Ashley Audrain: A szív sötétje
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Brigitte Aubert: Az erdei halál
Joël Dicker: A Baltimore fiúk
M. W. Craven: A bábuk tánca
Allen Eskens: Temetni jöttünk…