Értékelések 7

Darth_Revan>!
Raymond E. Feist: Sethanon alkonya

Raymond E. Feist: Sethanon alkonya
A Sethanon alkonyával Raymond E. Feist egy nem mindennapi, epikus, grandiózus zárást hozott össze a Résháború sorozathoz. (A vérbeli herceg és A király kalóza most már a Krondor fiai sorozat részei.) E kötetben több cselekményszálat is elvarr a szerző. Bővebb magyarázatokat kapunk az előző kötetekben leírtakhoz, az összefüggések jobb megvilágításba kerülnek. Az elkeseredett harcok mellett ki tudom emelni a varázslatok világának jelentőségét is. A mágia az előző kötetekhez képest még nagyobb szerepet kapott, sőt kifejezetten kozmikus volt a fontossága. Ilyen aspektusban ritkán lehet olvasni a mágiáról. (A Star Wars: A klónok háborúja Mortis szálához, illetve a Star Wars: Lázadók Világok Közti Világához tudnám hasonlítani.) A regény sűrített lett, főleg a második fele, ugyanis egy idő után minden oldalon történt valami jelentős. Számos szereplőt is mozgat az író. Szóval, érdemes figyelni az olvasás közben, mert az infók is egyre nagyobb mennyiségben áradnak a lapokról.
Az alapszituáció úgy tűnik egy kis ismétléssel indul. spoiler Szerencsére azért sikerült tekerni az eseményeken, méghozzá két érdekes történeti elemmel. spoiler E két csavarral sikerült változatossá tenni a cselekményt és nem lett önismétlő. spoiler spoiler A végső összecsapás grandiózus és epikus lett. spoiler A vége nagyon tetszett. Nagyrészt válaszokat kaptunk a kérdésekre. A panthatiánusokkal kapcsolatban még nem mindenre, velük lehet kezdeni valamit. Nagyon élveztem ezt a részt is. Az epikus, kalandos, mágiadús fantasyk egyik legjobb darabja. Ötös.

péter86>!
Raymond E. Feist: Sethanon alkonya

Imádtam Feist-nek ezT a könyvét is. Jó volt ismét Midkemia világán kalandozni. Kicsit lassabb a történetvezetés mint azt megszokhattuk, de nem bántam mert cserébe egy grandiózusan felépített kalandot kaptunk, amiben volt minden ami egy jó fantasy regénybe kell. Hősöket, árulókat, gyávákat, gonoszokat, orvgyilkosokat, varázslókat, sárkányokat, isteni hatalmú lényeket, manókat, elfeket, sötételfeket, vadelfeket, törpéket. Nem tudom kihagytam e valamit. A karakterek közül többen is a kedvenc fantasy szereplőim közt vannak, Arutha herceg, Sebes Jimmy- a tolvajból udvari apróddá avanzsált csibész-, vagy épp minden balhéban társa cimborája, Locklear. Nem is szaporítom a szavakat tovább. Megérdemli Feist az ÖT csillagot.

Hirdetés