Krondor: ​Orgyilkosok (A Résháború öröksége 2.) 18 csillagozás

Raymond E. Feist: Krondor: Orgyilkosok

Amíg a herceg távol van, az alvilág fizet… az életével.
Amikor Arutha herceg egy újabb ellenségét legyőzve hazatér a harcmezőről, Krondorban is csak zűrzavart talál. A várost egy sorozatgyilkosság borítja hátborzongató csöndbe. Ott, ahol korábban az utcákon nyüzsögtek a kereskedők és a szélhámosok, ahol virágzott az éjszakai élet, most mintha a város alkonyatkor önként takarodót fújna.
A csatornák és a háztetők már nem a tolvajok birodalma. A Csúfolódók vezetője eltűnt, búvó-helyük romokban hever, és az a néhány ember, aki túlélte a borzalmas támadásokat, most valahol rejtőzik. Nagyon mélyen rejtőzik.
A Féreg, úgy tűnik, ismét a városban van, ám nála még sokkal könyörtelenebb ellenfelek is fel-bukkantak. Lehet, hogy ismét az Éjsólymok támadtak fel? A herceg hűséges apródját bízza meg, hogy járjon utána, és James a válaszokat keresve ismét elmerül az alvilágban…

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Beholder, Budapest, 2002
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 963939923x · Fordította: Lhotsky Barbara

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

thingol>!
Raymond E. Feist: Krondor: Orgyilkosok

Megint az éjsolymok… most már kezdem kicsit kiégettnek érezni ezt a témát, főleg, mert itt már nem is ők az igazi badassek. Sajnos itt már egyértelműen tudtam, mi fog történnni, mert a sorozat harmadik kötetét már olvastam (grr!). Locky gyakorlatilag nem is szerepelt, megint James vitte el a hátán a könyvet, bár szerencsére most Arutha és William is sokat szerepelt (nem igazán voltak másmilyen új szereplők).

Sajnos szerintem a közepét kicsit elkapkodta Feist, de azért remek olvasmány volt. James még mindig nagy kedvenc, gondolom nem csak nálam… :)

Quentin>!
Raymond E. Feist: Krondor: Orgyilkosok

Azt hiszem, sokat elárul a könyvről, hogy nyár elején olvastam, de már alig emlékszem belőle valamire. Nem volt rossz, teljesen lekötött, de nem hagyott bennem mély nyomot. Annyi rémlik, hogy a krondori zűrzavar kibogozgatását szívesebben olvastam volna, mint a sivatagi hentelést, de azért összességében „jó iparosmunka”, ahogy mondani szokták. A sorozat rajongóinak ajánlott persze ez is.


A sorozat következő kötete

A Résháború öröksége sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
George R. R. Martin: Kardok vihara
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel
Jeaniene Frost: Síri csendben
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme