Krondor: ​Árulás (A Résháború öröksége 1.) 20 csillagozás

Raymond E. Feist: Krondor: Árulás

Egy új és lenyűgöző történet a résháború hőseinek, Jimmynek, Locklearnek és Pugnak a főszereplésével…
Kilenc év telt el a sethanoni csata óta, és a Szigetkirályság népéhez kezd eljutni a hír, hogy szörnyű seregek mozgolódnak a láthatáron. A legújabb ijesztő híreket Gorath, egy mordel törzsfőnök hozza. A vérontás megkezdődik. Az Éjsólymok újra lecsapnak. A politika ismét veszedelmes és gyilkos játékká válik. Mindezen nyugtalanság hátterében egy varázslócsoport, a Hatok rejtélyes fondorlatai állnak. És közben renegát tsurani drágakőcsempészek, egy a Csúfolódókkal rivalizáló bűnbanda, amelyet egy Féreg nevű titokzatos alak irányít, valamint a korona árulói mind azért ármánykodnak, hogy térdre kényszerítsék a Szigetkirályságot.

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Beholder, Budapest, 2002
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639399167 · Fordította: Lhotsky Barbara

Kedvencelte 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

csikasz>!
Raymond E. Feist: Krondor: Árulás

Ez konyv a Betrayal at Krondor cimu jatek alapjanak keszult, ami anno az egyik legzsenialisabb fantasy RPG volt, s meg ma is ott van az elso 5ben. 1992 korul keszult s tavaly jatszottam vegig utoljara :)

thingol>!
Raymond E. Feist: Krondor: Árulás

Érdekes olvasmány volt, főleg úgy, hogy a korábban olvasott Feist könyvekben már utalás volt ennek a végére, de mindig is érdekelt, hogy valójában és pontosan mi történt.

James és Locklear elviszi a hátán a könyvet, ezt Sebes Jimmytől már megszokhattuk, Lockyt is sikerült megkedvelnem a Sethanon alkonyában. Az új szereplők közül a varázsló érdekes volt, nem lopta be magát a szívembe (furcsállottam, hogy a könyv végéhez képest nem olvastam még róla a későbbi könyvekben), a mordel karaktere pedig zseniális lett, végre sikerült – talán – megértenem a mordeleket.

Ajánlom mindenkinek, aki szereti egyébként a Feist könyveket, de beugrónak – szerintem – nem az igazi (először mindenképpen a résháborúval kell kezdeni).

balazs_szemes>!
Raymond E. Feist: Krondor: Árulás

A játékkal találkoztam előbb, és az sokat rontott a könyv élvezetén, de ma a játékot már nem tudom futtatni nagyjából semmin, a könyv pedig még mindig ott a polcomon…


A sorozat következő kötete

A Résháború öröksége sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
George R. R. Martin: Kardok vihara
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel
Jeaniene Frost: Síri csendben
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme