A ​birodalom úrnője I-II. (A Birodalom 3.) 27 csillagozás

Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom úrnője I-II. Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom úrnője I-II.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A rés túloldalán elterülő világ: Kelewan, a politikai intrikától és halálos összeesküvésektől háborgó föld. A Birodalom Leányának és A Birodalom szolgálójának lebilincselő története befejezéséhez érkezik a Birodalom trilógia utolsó részével. Miközben kémek és rivális udvarok támadják, és az orgyilkosok kegyetlen szövetsége leselkedik rá, Mara Acoma úrnő eddigi legveszélyesebb kihívásával néz szembe. A rettegett Feketeruhások Marában látják az ősi erejükre fenyegető veszélyt. Marának szövetségesekre van szüksége az ellenük folytatott harcban, ezért a civilizáció határain túlra utazik, és még az idegen cho-ják bolyaiba is be kell merészkednie. A sok ellenség sorra gyilkolja szeretteit, mire ő bosszút esküszik. Minden bátorságára és fortélyára szüksége lesz az eddigi leghatalmasabb harcban az élete, az otthona és maga a Birodalom a tét.

Eredeti mű: Raymond E. Feist – Janny Wurts: Mistress of the Empire

Eredeti megjelenés éve: 1992

>!
Beholder, Budapest, 2002
756 oldal · Fordította: Baitrok Balázs, Lhotsky Barbara

Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Noro 
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom úrnője I-II.

Sosem szerettem a „japános fantasyt”… nagy szerencse, hogy a Birodalom trilógia nem is az. A szerzők számos egzotikus kultúrából merítettek, a távol-kelettől egészen a prekolumbián Amerikáig, és egy kifejezetten élvezetes egyveleggé gyúrták őket. A történet léptéke is épp ideális: egy nagy birodalom sorsánál kevesebb nem lenne epikus, több nem lenne hiteles :) A karakterábrázolás is színvonalas, bár azoknak a keményvonalas fantasy rajongóknak talán nem jönne be, akik szerint egy kitalált kultúrát nem szabad úgymond modern eszmékkel megfertőzni. A történet főhősei ugyanis képesek túllépni saját népük hagyományos hiányosságain.

1 hozzászólás
>!
Veress_Éva
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom úrnője I-II.

Nagyszerű sorozat. Hihetetlenül élveztem. Együtt örültem, féltem és sírtam a szereplőkkel.

>!
Lalauda
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom úrnője I-II.

A történet szomorúan indult, és sokáig éreztem azt, hogy hiányzik egy erős, határozott központi karakter. Szerencsére az események vittek magukkal, és mire igazán hiányoltam volna valakit, aki az egész középpontjába áll ez már meg is történt. Innentől még izgalmasabb lett minden – olyan események történtek, amikre senki nem számíthatott.
Mara nagyon sokat változott azóta, hogy az első részben megismertük. Nagyon megkedveltem, és most egy kicsit nehezen is válok meg tőle. Hiányozni fog a világnézete, a bátorsága, és azok az elvek, amiket képvisel. Persze hiányozni fognak a többiek is, az összes hűséges ember, akik végigkísérték ezt a sorozatot, és a cho-ják is. Remélem még a későbbi részekben – legalább egy-egy fejezet erejéig – visszatérünk a Birodalomba, és megtudjuk hogyan alakulnak ott a dolgok.

>!
Nagy_Atilla_Tas
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom úrnője I-II.

;) 5 vagy inkább 6 csillagos kalandregény a legjavából az öt csillagból!

>!
Melchiadesian
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom úrnője I-II.

Az egész Birodalom sorozat lenyűgözött, a Résháború eseményeit teljesen más nézőpontból tárja az olvasó elé. Kelewan világa olyan, mintha egy fantasy Japánba csöppennénk, s ezáltal egy kicsit azzal a kultúrakörrel is megismertet minket. Feist brillírozik a klánok és házak intrikáinak, taktikázásainak leírásában.
A sorozat külön érdekessége, hogy – fantasy regényeknél nem túl gyakran fellelhető módon – egy nő szemszögéből mutatja be az eseményeket. Minden fantasy-rajongónak csak ajánlani tudom, ahogy az író többi regényét is.

>!
balazs_szemes
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom úrnője I-II.

Számomra a Feist könyveket gyakorlatilag megmentették a Birodalom sorozat kötetei. Azt kezdtem érezni, hogy Feist kicsit belefáradt, de – szerintem Wurst hatására – ezekben a könyvekben teljesen friss, új dolgok vannak. Vissza tudott menni úgy kicsibe, emberközelibe, hogy az mégis szervesen kapcsolódik a sorozat korábbi könyveihez.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stan Brown: Rák
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme
Robin Hobb: A végzet hajója I-II.
Brian McClellan: Karmazsin hadjárat
Robin Hobb: A király orgyilkosa
Terry Goodkind: Az első szabály I-II.
R. A. Salvatore: Otthon