A ​birodalom szolgálója I-II. (A Birodalom 2.) 37 csillagozás

Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom szolgálója I-II. Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom szolgálója I-II.

Kelewan: a mágikus rés túloldalán elterülő világ, ahol a tsurani udvari intrika éppoly legendás, mint amilyen halálos. A Birodalom leányában a tapasztalatlan Mara Acoma váratlanul belecsöppen az életre-halálra menő politikai mesterkedések világába. Egyetlen szövetségese sincs, csak a saját eszére számíthat, hogy fennmaradjon a családja.
Amint a résháború befejezéséhez közeledik, Marát minden oldalról veszély, politikai fondorlatok fenyegetik, mindeközben saját lelki egyensúlya is felborul egy pimasz midkemia rabszolga, Kevin miatt. Bosszúvágyó ellensége, Desio Minwanabi nagyúr unokatestvérét, azt a Tasaiót hívja vissza a résháborúból, aki Mara apja és fivére haláláért is felelős. Azonban nem számolnak azzal, hogy Kevin hagyományoktól eltérő személyisége és Mara remek taktikai érzéke milyen jól kiegészíti egymást. Végül Tsubar sivatagában dől el, hogy az Acoma ház csillaga lehanyatlik, vagy az eddiginél is fényesebben tündököl majd.

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Beholder, Budapest, 2001
724 oldal · Fordította: Kőműves Erika

Kedvencelte 12

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Allanon>!
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom szolgálója I-II.

Ez a rész már nem varázsolt el annyira mint az első könyv, ami számomra az újdonság teljes erejével sújtott le. Az intrika része még mindig érdekes, viszont sokkal több lett benne a szerelem és a politika. Egy kicsit túl lett részletezve. Amúgy imádtam az egészet. Egy igazi élettörténet. Jó belelesni, hogy a rés ezen oldalán mi folyik a háttérben. Nagyon jó ilyen sok mindent megtudni az itteni kultúráról, az emberek motivációiról, szokásokról. Mara és Kevin ellentétekben és hasonlóságokban gazdag nézőpontjai, kulturális és taktikai szinten is erősítette az Acoma házat. Egy igazi vezető egyéniségnek nem elég megszületnie, hanem sok olyan döntést kell meghoznia, ami nem az ő hanem háza és ezen túl a Birodalom érdekeit nézi. Természetesen ezeknek a döntéseknek vannak következményei is, amik nem kellemesek, viszont jellemformálóak. Mara-ról pont ezek a dolgok miatt nem tudom eldönteni, hogy kedveljem, avagy sem. Az viszont nem kétséges, hogy erre született. Nagyon várom, hogy hova fog kilyukadni a történet vége. :)

Blissenobiarella>!
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom szolgálója I-II.

Egy szóval sem mondom, hogy rossz, de ahhoz képest, hogy nagyon nem az én stílusom, az első kötetet élveztem, és elég jól lekötött, ez már soknak bizonyult. Hónapokig tartott, míg átrágtam magam rajta.
Még egy kötet van nálam kölcsönben (nem tudom, van-e még azon kívül több is), arra is sort kerítek majd, de már sokkal kevésbé lelkesen.
A maga kategóriájában minden bizonnyal kiváló, csak ez nem az én világom.

ftamas>!
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom szolgálója I-II.

Az egész történet elvarázsol, szinte ugyanazokat írnám mint az első kötetnél. Néha azt éreztem viszont, hogy Mara lehetne támadóbb is. meg van már hozzá az ereje. De ettől még jó!

Quentin P>!
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom szolgálója I-II.

Csak ismételni tudom magam. Feist megint zseniálisat alkotott. Már előre félek attól, hogy csak két könyv van hátra, és véget ér az Acoma család története. :(

7 hozzászólás
Thrillien>!
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom szolgálója I-II.

A teljes Birodalom Trilógia életem egyik legmeghatárózóbb élménye volt :3 Borzasztó átfogóan és monumentálisan írja le Kelewan világát, s bár erre is kicsit jellemző a sokak szerint feljegyzett „Sablonosság” (Bár részemről ezt sem itt, sem a résháború sorozatban nem nevezném hibának, de itt még kevesebb van :]) szerintem a hangulat, a leíró részek részletessége, s az a varázs, amit az olvasó köré von, mindenért kárpótol :] A könyvbeli szereplők jellemrajzának fejlődése, s eleve az az egyediség, amivel ki vannak dolgozva, meglepően jó (Figyelembe véve a sok száz karaktert, s a kihagyhatatlan kedvenceinket egyaránt) és mindemellé egy szinte újnak nevezhető növény, és állatvilágot mutat be. Az én szemem egy hibára figyelt csak fel: Kelewan ege zöld.
Az óceán mitől kék? O:)

Veress_Éva>!
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom szolgálója I-II.

Egyszerűen nagyszerű! Néhol szomorkodtam, néhol nevettem, de minden fejezetet élvezettel és izgalommal olvastam. Az intrikák, és taktikázások világa egy kis harccal megfűszerezve, izgalmas és hihetetlenül élvezetes könyvet alkotnak. Minden Fantasy rajongónak csak ajánlani tudom!

AgiVega IP>!
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom szolgálója I-II.

Határozottan jó könyv. Sokkal mozgalmasabb az elsőnél, és öröm látni, ahogy Mara Acoma felnő a feladathoz, amelyet a sors a vállára helyezett, és sorozatban bánik el családja ellenségeivel. Ráadásul ebben a kötetben még szerelmes is lesz, a szerelme, Kevin pedig nagyon érdekes figura.

Posti>!
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom szolgálója I-II.

Stílusváltás történik, kezdődik a romantikázó nyál, szerintem ezt Wurts írta, aki szerintem gyenge író.


A sorozat következő kötete

A Birodalom sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stan Brown: Rák
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme
Robin Hobb: A végzet hajója I-II.
Brian McClellan: Karmazsin hadjárat
Robin Hobb: A király orgyilkosa
Terry Goodkind: Az első szabály I-II.
R. A. Salvatore: Otthon