A ​túlélés kézikönyve 3 csillagozás

Ray Mears: A túlélés kézikönyve

A túlélés kézikönyve segítséget nyújt ahhoz, hogy bármilyen körülmények között feltaláljuk magunkat a vadonban anélkül, hogy megzavarnánk a természet egyensúlyát. A kötetből könnyen követhető leírások és részletes ábrák segítségével sajátíthatunk el olyan alapvető fogásokat, mint az időjárás viszontagságaitól óvó menedék építése, tűzrakás bármilyen időben, nyomolvasás, tájékozódás térkép, iránytű vagy természetes irányjelzők segítségével, szerszámok és használati tárgyak készítése természetes anyagokból. Ray Mears amellett, hogy jól alkalmazható gyakorlati tanácsokkal lát el, a természet és a hagyományok tiszteletére is nevel. Könyvét éppen ezért haszonnal forgathatják természetjárók, táborozók, hegymászók és mindenki, aki szívesen tölti idejét a szabadban.

>!
Szukits, Szeged, 2004
238 oldal · ISBN: 9634970494 · Fordította: Varga Ferenc · Illusztrálta: Paul Bryant

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Gunnar
Ray Mears: A túlélés kézikönyve

Úgy vadásztam rá 4 vagy 5 évig, mint valami Szent Grálra, tehát előrebocsátom, hogy valószínűleg elfogult vagyok, de gondolom ez itt nem baj :) Rendkívül, hihetetlenül, veszettül ritka könyv, némelyik gyűjtő a fél karját adná érte, de ez persze mellékes. Akkor sem csalódtam benne, amikor végre a kezemben tarthattam: igényes keménykötés, vastag lapok, és rengeteg kiváló rajz (annak ellenére is, hogy fekete-fehérek).
És a tartalom az valami egészen fantasztikusan van megírva (és lefordítva is), gyakorlatilag arra tanít, hogyan gyönyörködjünk a természetben, miközben életben is maradunk benne bármilyen körülmények között. A megfigyelni- és tennivalókat évszakokra bontva közli, már-már szépirodalmi nyelven.
A most divatos Bear Grylls-féle A vadon törvényei egyébként külsőre egy az egyben Mears könyvét koppintja (tartalomban viszont a közelébe sem ér), vicces őket egymás mellett látni a könyvespolcon – még a gerinceik is egyformák.


Népszerű idézetek

>!
Gunnar

A mai ember gyakran esik abba a hibába, hogy ál-kalandokkal próbálja felpezsdíteni burokba zárt hétköznapjait. Ha nem sajnálják az időt a könyvben ismertetett fogások elsajátítására, önbizalomra tesznek szert, és természettől fogva olyan helyekre vágyódnak, ahol igazi kalandokban lesz részük anélkül, hogy hajszolni kellene azokat.

13. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Chris McNab: Túlélés a természetben
Gerhard Buzek: A túlélés kézikönyve
Bear Grylls: A vadon törvényei
John “Lofty” Wiseman: SAS túlélési kézikönyv
Mirko Vosátka: Természetjárók enciklopédiája
Burger Barna: Kékvándor
Árva Attila Róbert: Turisták kézikönyve
Baráz Csaba: Kaptárkövek földje
Benkó Zsolt – Csávás István – Franczia István – Melczer László – Nagy László – Papp László (szerk.): Múltunkból építkezve…
Nagy Balázs (szerk.): Magyarország legszebb túraútvonalai