Gyógyító ​növények 14 csillagozás

Rápóti Jenő – Romváry Vilmos: Gyógyító növények Rápóti Jenő – Romváry Vilmos: Gyógyító növények Rápóti Jenő – Romváry Vilmos: Gyógyító növények Rápóti Jenő – Romváry Vilmos: Gyógyító növények

A ​Gyógyító növények c. könyv 1974-ben megjelent negyedik kiadása az iránta megnyilvánult nagy érdeklődés következtében rövid idő alatt elfogyott. Ez a körülmény, valamint a fejlődés és az olvasók által támasztott igények szükségessé tették az ötödik, átdolgozott és bővített kiadás megjelentetését, amellyel a szerzők minden bizonnyal kielégítik az érdeklődőket.
A gyógynövények iránti érdeklődés világszerte, nálunk pedig különösen nagymértékben növekszik; szaporodik mind a gyógynövénygyűjtők, mind pedig a gyógyteákat fogyasztó közönség tábora. A gyógyszeripar is egyre gyakrabban fordul a gyógynövényvilág szinte kimeríthetetlen forrásaihoz.
Az új fejezetekkel kiegészített ötödik kiadásban a szerzők által közreadott anyag nagymértékben segítheti a gyógtynövénygyűjtőket, valamint a gyógynövényáruk forgalmazásával és feldolgozásával foglalkozókat is munkájuk elvégzésében; nem utolsósorban pedig a gyógyteákat fogyasztó, vagy éppen fogyasztani kívánó közönségnek nyújt hasznos… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1966

>!
Medicina, Budapest, 1999
516 oldal · keménytáblás · ISBN: 9632425944
>!
Medicina, budapest, 1996
512 oldal · keménytáblás · ISBN: 9632423321
>!
Medicina, Budapest, 1991
512 oldal · ISBN: 9622420497 · Illusztrálta: Csapody Vera

9 további kiadás


Enciklopédia 3


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

gjudit8>!
Rápóti Jenő – Romváry Vilmos: Gyógyító növények

Érdekes olvasmány a környezetünkben található növények hasznának felfedezése. Sok izgalmas recept és felhasználási mód…


Népszerű idézetek

Cicu>!

Napjainkban a gyógynövények iránti érdeklődés világszerte, hazánkban pedig különösen nagymértékben növekszik. Szaporodik mind a gyógynövénygyűjtők, mind pedig a gyógyteákat fogyasztó közönség tábora. A gyógyszeripar is egyre gyakrabban fordul a gyógynövényvilág szinte kimeríthetetlen forrásaihoz. Őszintén kívánjuk, hogy aki áttanulmányozta e könyvet és kipróbálta a benne leírt teákat, egy életre híve legyen ennek a gyógyítási módnak.

Kapcsolódó szócikkek: gyógynövény · gyógyszeripar · gyógytea
Lilla_Moly>!

A középkori orvos ismeretlen hatóanyagú növényekkel ismeretlen eredetű betegségeket gyógyított. A jelenkor orvosa ismert kórt kezel ismert szerrel.

42. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Máté Gábor – Máté Dániel: Normális vagy
Máté Gábor: A test lázadása
Oláh Andor: A reuma gyógyítható!
Maria Treben: Egészség Isten patikájából
Hodinka Barbara (szerk.): A fájdalomcsillapítás enciklopédiája
Bánki M. Csaba: Agyunk gyógyszerei
Buda Béla – Oláh Tamás – Pécsi Tibor: Neurózis
Brezvai Edit (szerk.): Az orvoslás története
Czuriga István: Koszorúér-betegségek
F. E. Bilz: Az új természetes gyógymód