A ​második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van 14 csillagozás

Raphaëlle Giordano: A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van

A #1 nemzetközi bestseller regény , amely már több, mint 2 millió olvasót segített eljutni egy boldogabb,és teljesebb élethez.

A harmincnyolc és negyed éves Camille-nak látszólag mindene megvan, hogy boldog legyen. Miért érzi mégis úgy, hogy elillant ez a boldogság? Arra vágyik, hogy visszataláljon az öröm és a kiteljesedés útjára. Amikor a rutinológus Claude felajánlja, hogy eredeti módszerével a segítségére lesz ebben, szinte habozás nélkül beleveti magát a kalandba, hogy meghódítsa az álmait…
Egy asszony különleges utazása a boldogtalan, kiüresedett életből egy célokkal teli, igazi élet felé, az Eat, pray, love és Az alkimista rajongóinak.
A regény végén megtalálhatjuk a Camille terápiája során alkalmazott eszközök, módszerek leírását, magyarázatát, hogy magunkon is kipróbálhassuk akár.
A szerző író, festőművész és kreatív coach – a rutinológia az általa kidolgozott módszer fantázianeve.

Eredeti mű: Raphaëlle Giordano: Ta deuxième vie commence quand tu comprends que tu n'en as qu'une

>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
300 oldal · ISBN: 9786155760884 · Fordította: Balla Katalin
>!
Művelt Nép, 2018
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155760877 · Fordította: Balla Katalin

Kedvencelte 3

Most olvassa 21

Várólistára tette 113

Kívánságlistára tette 158

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
_Norbi
Raphaëlle Giordano: A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van

Az egész könyv egy nagy pozitív energiabomba aranyos történetbe ágyazva. Alapvetően teljesen egyszerű kérdésekkel foglalkozik, olyan célokkal, amelyeket majdnem minden ember követni szeretne (és persze lehetőleg el is érni). Volt benne a tönkrement kapcsolaton át az energiavámpír munkán keresztül egy egész kisiklott életig minden.

Ami jó volt, hogy ez a könyv most nem egy klasszikus válságot mutatott be, hanem egy manapság egyre inkább előtérbe kerülő problémát. Van az, amikor az ember körül minden kifogástalan, de mégis minden katasztrófa. Ilyenkor szokott az történni, hogy a környezet nem érti mi történik a másikkal, aki gyakorlatilag egy élő zombi, erőtlen, motiválatlan és sok esetben beteg is. A gyakori hibáztatás („nem értem mi bajod van, más mindenét odaadná, hogy akár fele olyan jó legyen neki, mint neked”… stb.) miatt ráadásul ez az állapot folyamatosan rosszabb lesz, ami akár egy totális elsorvadáshoz is vezethet. Egész jól érzékelteti az olvasóval, hogy miről is szól az, amikor az ember a saját kezébe veszi a sorsa irányítását. Tetszett, hogy az egyénre koncentrál, jelentős szerepet kap az önszeretet, amit nem amolyan önző tulajdonságként ír le, hanem egy abszolút pozitív, szükséges emberi értékként jelenik meg.

Többször kizökkentem az miatt, hogy alapvetően az élet nem ilyen, mint ahogy itt bemutatják, de aztán rájöttem, hogy ez a történet nem egy realista írás és ez végül is nem baj. Arra tökéletesen alkalmas, hogy rádöbbenjünk, hogy az elmének, gondolkodásmódnak, koncentrációnak, tudatos életnek mekkora szerepe van az ember életében és csakis saját magunktól függ, hogy élünk-e a lehetőséggel. Soha nem szabad megalkudni azzal, ami tönkretesz. A változás lehetősége mindenkiben ott rejlik.

>!
Joditti P
Raphaëlle Giordano: A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van

Nem egy átlagos önfejlesztő könyv, hiszen itt a főszereplő, Camille kapja az instrukciókat a könyvben, nem mi. Pont ezért nekem jobban is tetszett, mert hetek/hónapok telnek el a könyvben és látni az eredményeket. A végén pedig össze is foglalja ezeket a könyvben alkalmazott módszereket, hogy aki szeretné magán is kipróbálni, az könnyebben megtalálja.
Nekem nagyon tetszett, szerintem szuper kis könyv.

>!
Izabelli
Raphaëlle Giordano: A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van

Regénybe rejtett terápia. :)
Pozitív energia bomba. :)
És még sorolhatnám a hasonló kifejezéseket.
Ahogy előttem is leírták, a könyv főszereplője kapja az utasításokat, támogatást, amely segítségével megváltoztathatja az életét. Pszichológiai szakirodalom helyett egy regényen keresztül tanulhatunk.
A végén nekem már egy kicsit sok volt, eléggé meseszerű sikerekig vitte, de maga a folyamatot követni – nem csak könyvben – tanulságos és építő volt.

>!
Berrymoon
Raphaëlle Giordano: A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van

Köszönöm, kedves Camille, hogy továbbadtad a rutinológia tudományát, és neked köszönhetően, elkezdhetem az életemet, gyökeresen megváltoztatni. Hála neked, észrevettem, és felfedeztem , hogy a legnagyobb probléma az életünkben, önmagunk el nem fogadása. Pedig ahogyan Rubint Réka is mondta volna: „ Csak te tudsz változtatni, hiszen te vagy az egyetlen aki a nap 24 órájában együtt él önmagával”. Egészen eddig a pillanatig nem tudtam értékelni.Pedig hasonló sorson megyünk keresztül mind a ketten. Imádlak Camille. És köszönöm, hogy Claude-ra hallgattál és kitartottál a végéig. Bátor erős nő vagy. És példakép. :)Rutinológiára fel. Mert csak mi tudunk magunkon változtatni. És minden fejben dől el.

>!
Red_Chicken
Raphaëlle Giordano: A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van

Úgy érzem, hogy ennek a könyvnek nagyobb a füstje,mint a lángja. Nem mondom, hogy rossz volt, jó kis könyv, de az erős túlzás, hogy ettől megváltozhat valaki élete…szerintem. Én úgy érzem, hogy nem adott újat, aki valaha olvasgatott önfejlesztő könyveket, cikkeket, annak ez a könyv szerintem semmi pluszt nem fog adni. Persze a körítés más, hiszen itt egy történetet kerekítenek belőle, és a főszereplőn keresztül látjuk azokat a bizonyos állomásokat, amelyek szükségesek egy boldogabb élet eléréséhez.
Ugyanakkor lehet, hogy csak az a bajom, hogy ezt a pozitív gondolkodást én már régóta gyakorlom, ezért nem éreztem semmi pluszt… ki tudja :) Jó könyv, de én többet vártam!


Népszerű idézetek

>!
Masni_the_blogger 

– Ugyanakkora szükségünk van arra, hogy az életünknek értelme legyen, mint arra, hogy legyen miből élnünk…

16

>!
emotionisland I

Tudja, Camille, az élet olyan, mint egy léghajó. Ha magasabbra akarunk szállni, meg kell tanulnunk elszakadni dolgoktól, és kidobni a kosárból azt, ami nem enged felemelkedni.

53. oldal

>!
Aysa P

Biztosan ismeri Pierre Abbé mondását: „A mosoly olcsóbb, mint az áram, de ugyanannyi fényt ad.” Azt is kimutatta, hogy ha őszintén rámosolygunk valakire, az a láncreakció révén ötszáz mosolyhoz vezethet egyetlen nap. Arról nem is beszélve, hogy milyen jótékony hatással van az agyra és a testre.

112. oldal

>!
Aysa P

A pokolba az eleganciával és a sikkel! Különben is, kinek, minek? Mióta határozatlan idejű szerelmi szerződésem volt, senkit nem érdekeltem. Úgyhogy éljen a kényelem…

27. oldal

>!
Aysa P

– Tudja – folytatta – , a rutinisz első ránézésre ártalmatlannak tűnik, de súlyos károkat okozhat a társadalomban: valóságos katasztrófahangulat-járványt, rosszkedvcunamit, szörnyű elkeseredést kelthet.

17. oldal

>!
emotionisland I

„Minden változik, nem azért, hogy ne legyen többé, hanem azért, hogy az legyen, ami még nem volt.” Epiktétosz

61. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Braskó Csaba: Múzsa
Bálint János: Minden nap ajándék
Friderick Lenz: Szörföltem a Himaláján
Jen Sincero: Vagány vagy!
Fejős Éva: Higgy, álmodj & merj!
Henri Boulad: A halálban ugyanis megszületünk
Dale Carnegie: Hogyan fejezzük be az aggódást és kezdjünk el élni
Brian Tracy – Stein Christina Tracy: SikerPont
Kurt Tepperwein: Mentáltréning
Kerner Tibor: Az öt év csodája