Leszámolás ​a nagyi főztjével 4 csillagozás

Ötletes receptek a XXI. századból
Raphaele Vidaling – Anna Pavlowich: Leszámolás a nagyi főztjével

Több mint 50 mutatós és ízletes recept, melyek kreativitása és ötletessége messze nem hasonlít a hagyományos ételekre.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zsebszakácskönyvek Alexandra

>!
Alexandra, Pécs, 2007
160 oldal · ISBN: 9789633704103 · Fordította: Csaba Emese

Enciklopédia 2


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Ninácska P>!
Raphaele Vidaling – Anna Pavlowich: Leszámolás a nagyi főztjével

Sajnos, ez a receptkönyv csalódás volt. Pedig nagyon szeretem az efféle olvasmányokat, de ez kimondottan nem tetszett. A könyv alcíme az, hogy Ötletes receptek. Nos, be kell valljam, számomra ezek egyáltalán nem voltak ötletesek. Olyan hozzávalókkal dolgoznak, amelyek egy magyar ember számára meglehetősen nehezen beszerezhetőek (az árakról már nem is beszélve…), úgyhogy gyakorlatilag egy receptet se találtam, amelyet el tudnék (vagy egyáltalán el szeretnék) készíteni.
A borítón található rózsaszín spagetti pedig, khm… természetellenes. Sajnos, ez számos receptre igaz a könyvből. A fotók viszont – mint mindig – tökéletesek.

ÁrnyékVirág>!
Raphaele Vidaling – Anna Pavlowich: Leszámolás a nagyi főztjével

Jópofának tűnő kis szakácskönyv, aztán ahogy belelapoztam, egyre magasabbra emeltem a szemöldököm. Tulajdonképpen az egyetlen célja, hogy más legyen, ne hagyományos. Ez bizonyos fokig dícsérendő, én is szeretem a kreativitást a konyhában, de szerintem az étel elsődleges célja az, hogy finom legyen, meg tápláló, utána jön a tetszetős kinézet és egyebek.
A szalonnacsipsz coca cola habbal recept például se nem finom, se nem tetszetős. Nem mertem megpróbálni, ha valaki hajlandó kipróbálni, majd szóljon.
Jó ötleteket is merítettem belőle, pl. céklás főzővízben készíteni a spagettit, ami ettől különleges rózsaszín lesz, vagy körtével tölteni a canellonit, vagy édes krémet készíteni a vöröslencséből.
Sőt, vidáman fedeztem fel, hogy a vodkás epermedúza nevű receptet mi már az egyetemen ismertük, avagy gumimacit áztatni vodkába.
Azért nem mondanám, hogy egy hiánypótló darab, én bármikor inkább az olyan szakácskönyvre szavazok, amelyik finom ételeket mutat be – újszerű és izgalmas helyett :)
A nagyi pedig egy-kettőre leszámol ezzel a szerzőpárossal szerintem.


Népszerű idézetek

Ninácska P>!

Coca-cola hab szalonnachipsen

A címet olvasva felmerül az emberben a kérdés: vajon jó lehet ez?

100. oldal

Ninácska P>!

Legalább egyszer beleharapni a felhőkbe – ki ne álmodozott volna erről?

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: felhő
Ninácska P>!

Ahhoz, hogy állást foglalhassunk a tradíció kissé megkövesedett képével szemben, fel kellett magunknak tenni a kérdést, hogy milyen is a modern konyha.

11. oldal

Ninácska P>!

Az élet bizony nagyon szomorú lenne a tökfélék nélkül.

70. oldal

Ninácska P>!

Nemigen szoktuk nyersen enni a kagylót.

104. oldal

Ninácska P>!

Csontot enni: nahát, milyen furcsa ötlet!

32. oldal

Ninácska P>!

Van, aki azt mondja, hogy nem szereti a tököt.

80. oldal

Ninácska P>!

Sertéssült egész drazsékkal töltve.

132. oldal

Ninácska P>!

Nincs annál rosszabb, mint amikor egy szakács túl komolyan veszi magát.

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szakács
Ninácska P>!

Nehéz hagyományosabb ételt készíteni a borjúbecsináltnál!

38. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Steiner Kristóf: Kristóf konyhája
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Borbás Marcsi: Édes békeidők
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége
Váncsa István: Váncsa István szakácskönyve
Janits-Szabó Virág: Örömfőzés
Horváth Ilona: Szakácskönyv
Gáll Tímea: Kölcsönkért kovász
Anne Tüllmann: Mit főz ki Pettson és Findusz?
Lajos Mari – Hemző Károly: 66 karácsonyi édesség