Árnyak ​könyve (Legendák és enigmák) 9 csillagozás

Raoul Renier: Árnyak könyve

Azok, akiket a kristályburokba zárt világ fényei helyett az árnyak vonzanak, keresve sem találnak avatottabb ynevi kalauzt, mint Raoul Renier.

A világirodalom spekulatív klasszikusainak avatott tolmácsolója, Sötét Mersant teremtője és a Vér Városának első polgára azon kevesek közé tartozik, akik többet adtak Ynevnek annál, amennyit kaptak tőle: saját jogán elismert szerző volt már 1994-ben is, mikor a M.A.G.U.S. első sikeres licenc-regényét az az asztalra tette. Világformáló tevékenysége nyomát fajok, kultúrák és karakterek sokasága őrzi a kontinensen, alakja körül inverz szivárványként dereng a „hősi” Ynevet ellenpontozó homály megannyi árnyalata.

Ez a válogatás legemlékezetesebb novelláinak és koncepcióinak általa frissített szövege mellett egy új elbeszélést is tartalmaz. A sötét oldalra vezet, üzenete azonban annál világosabb: a szélsőségek arra valók, hogy értelmezzék és erősítsék egymást.

Tartalomjegyzék

>!
Delta Vision, Budapest, 2013
ISBN: 9786155314261
>!
Delta Vision, Budapest, 2011
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155161117

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

Vaszilij>!
Raoul Renier: Árnyak könyve

Kornya Zsolt az egyik kedvencem a M.A.G.U.S.-szerzők közül. Talán épp azért, mert egy kicsit kilóg a sorból, nem legyőzhetetlen, szupererős-szuperjóképű-szupernemtudoménmilyen karakterekkel foglalkozik, hanem esendő, emberi – vagy épp nem-emberi – lényekkel.
Nagy várakozással vettem kézbe ezt a kötetet is, habár tudtam, hogy elsősorban nem új írásokat tartalmaz. A novellákkal, amelyek egyike inkább kisregény terjedelmű, nincs is semmi probléma, ellenben az ilyen-olyan töredékeket minden további nélkül száműztem volna egy szabálykönyv vagy világleírás lapjaira. Az orkokról szóló rész pedig, annak ellenére, hogy hangulatos darab, tényleg nem ide való, jó helyen van az a Summáriumban.

Eme kis bosszúságok ellenére tetszett a könyv, ajánlom mindenkinek, aki kedveli Kornyát, vagy a cikornyás, borongós fantasyt.

Action P>!
Raoul Renier: Árnyak könyve

Jó kis válogatás… lenne, ha az orkos rész kimaradt volna. Ott feladtam, mert az a rész totál nem érdekelt. A többi novella ellenben nagyon tetszett.

amedeclair>!
Raoul Renier: Árnyak könyve

Egy Yneven játszódó mű, ahol a különböző történeteken keresztül ismerhetjük meg a világ sokféle faját, szokásaikat, a környezetet. Élnek itt az emberek mellett aquirok, orkok, goblinok. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy időre szeret kiszakadni a valóságból, hogy egy teljesen más világ részese legyen. Komplex, de nem szájbarágós, az írói kihagyások miatt gondolkodhatunk a történésekről.


A sorozat következő kötete

Legendák és enigmák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jan van den Boomen: Kyr históriák
Körtvélyes Ákos: Sziréndal
Sepsi László: Holt istenek kora
Wayne Chapman: Garmacor címere
Gáspár András (szerk.): A Kos és a Kobra éve
Wayne Chapman: A bárd és a démonok
Erdélyi István (szerk.): Merész álmok, sötét titkok I.
Erdélyi István (szerk.): A számadás
Pálinkás Imre (szerk.): Lobogók hajnala
Wayne Chapman: Halk szókkal, sötét húrokon