Üresek ​városa (Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 2.) 581 csillagozás

Ransom Riggs: Üresek városa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1940. ​SZEPTEMBER 3.
A KÜLÖNLEGES GYERMEKEKET SZÖRNYEK FENYEGETIK.
EGYETLEN EMBER MENTHETI MEG ŐKET – DE Ő MADÁRTESTE FOGLYA MARADT.
A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeinek hihetetlen, kalandos története folytatódik. Jacob Portman a barátaival Londonba indul. A gyerekek szeretnének biztonságra lelni egy időhurokban, ahol nem fenyeget sem öregség, sem betegség, sem ellenség. Azt remélik, hogy gondviselőjükön, Vándorsólyom kisasszonyon is segíteni tudnak, hogy visszanyerhesse emberi alakját. Mielőtt barátait biztonságos helyre vezeti, Jacobnak meg kell hoznia egy fontos döntést szerelméről, Emma Bloomról. Közben a háború sújtotta Londonban vérszomjas lidércek és éhes üresrémek fenyegetik őket…
Ransom Riggs különleges hősei, a szörnyeket látni képes Jacob, a puszta kezével tüzet gyújtó Emma, a láthatatlan Millard, a halottakat feltámasztó Enoch és társaik visszatérnek a fantasztikus fordulatokkal teli regényben.
A régi fényképekkel illusztrált… (tovább)

Eredeti mű: Ransom Riggs: Hollow City

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Kossuth, Budapest, 2014
384 oldal · ISBN: 9789630979405 · Fordította: Gálvölgyi Judit
>!
Kossuth, Budapest, 2014
382 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630978842 · Fordította: Gálvölgyi Judit

Kedvencelte 91

Most olvassa 60

Várólistára tette 256

Kívánságlistára tette 280

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust P
Ransom Riggs: Üresek városa

Ez ez! A második résztől megkaptam amit az elsőtől nem. Már az elején nagyon örültem, hogy a gyerekeknek önállóan kell cselekedniük, szerintem ez egy plusz izgalom faktor volt. Az első résznél voltak pillanatok amikor eluntam magam, és hanyatlott az olvasási élményem, de itt folyamatosan pörgött a cselekmény. Ha épp nem menekültek, akkor harcoltak, de az író mindig dobott be valami érdekes/izgalmas eseményt, ami ott tartott. Szintén nagy pozitívum, hogy igyekezett mindegyik gyereknek más stílust adni, mellesleg nekem egytől egyik a szívemhez nőttek. A végén a fordulat kifejezetten meglepett, gondolni se mertem volna ilyesmire, és itt megint kontraszt alakul ki az első és a második rész között, ugyanis az első részben a végét átlapoztam, mert untatott.
A kivitelezés és a képek még mindig zseniálisak. Az egész könyv eszméletlen gyönyörű köntöst kapott. Várom, hogy olvashassam a harmadik részt, remélem az is minimum ilyen jó lesz, mint ez.

Köszönöm, hogy kölcsönadtad a könyvet @mrsp! :)

>!
csillagka P
Ransom Riggs: Üresek városa

Ransom sokkal de sokkal jobban válogatott ebben a részben. Az első könyvben nagyon kényszeresnek éreztem a fotók beillesztését, ebben a körben jobb képek, sokkal jobban lettek válogatva, többet tudunk meg a fotókról és élénkebb a képzelet. A szereplők még mindig aranyosak, a cselekmény csetlése és botlása sokkal jobban tetszik mint mikor mindenki tökéletes, hiszen különleges, de fiatalkorú szereplőkről szól a mese. London sokkal izgalmasabb főleg így háború idején, mint a kicsit unalmas huroksziget.
Gördülékeny fiataloknak irt fantasy, ami nekem egyre jobban tetszik mivel már nem rezdülök össze a morbid fotóktól. Folytatom.

1 hozzászólás
>!
WindStorm P
Ransom Riggs: Üresek városa

A nevetéstől a rossz dolgok nem lesznek rosszabbak, ahogyan a sírástól sem lesznek jobbak.

Egy szó: imádom! Esztétikailag még mindig lenyűgöző.
Az elején bevallom kicsit unatkoztam, a csónakázós rész annyira nem kötött le. Igyekeztem gyorsan túl lenni rajta, mert reménykedtem abban, hogy ismét nagy izgalmakban lehet részem. Nem is tévedtem!
A könyv tele van cselekménnyel, kellő gyorsasággal adagolja az író, nem sűrít össze semmi fontosat, könnyű vele lépést tartani.
Egyszerűen szuper volt az ymbrynék keresése, nagyon élveztem az utazásokat, a manazsériát, meg, hogy a Regékből tudták meg a válaszokat. Örültem az új különleges gyerekeknek és az időhurkoknak is.
Ééés, végre, megtudthattam egyet-mást a különlegesek múltjáról, ennek nagyon örültem, hiszen az első részben kb. semmit sem említettek róluk. Hát itt most megkaptam.

Valami eszméletlenül jól éreztem magam olvasás közben. Nekem ez most telibe talált.

>!
Kossuth, Budapest, 2014
382 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630978842 · Fordította: Gálvölgyi Judit
>!
Milli88 P
Ransom Riggs: Üresek városa

A történet képkockára pontosan ott folytatódott, ahol az első rész befejeződött.
Vegyesek az érzéseim. Tetszett, de nem volt az a kimagasló olvasmány, mint az elős rész.
Végég követhetjük a gyermekek és Vándorsólyom kisasszony sorsát, kalandos utazásukat.
Az író azért tett a könyvbe kis csavarokat, ettől lett kellőképpen izgalmas a történet. Rögtön veszem is a kezembe a 3. részt. :)

2 hozzászólás
>!
malnakivi P
Ransom Riggs: Üresek városa

No kérem, itt aztán volt minden:
– beszélő, pipázó, szemüveges kutya
– emuráf, aki felül zsiráf, alul szamár és egyébként két lábon jár
– tyúkok, akik idegességükben robbanó tojásokat tojnak
– egerek, akik láthatatlanná tudnak válni
– madárként repülő bálnák (ezt mondjuk megnézném)
– ház nagyságú férgek (ezt meg nagyon nem!)
– Magda, a tizennyolc szarvú vad, aki Hannibál seregeivel kelt át az Alpokon kr.e. 218-ban (ezt a részletet a tanárom anno elfelejtette megemlíteni, pedig mennyivel élvezetesebb lett volna az egész sztori..)
– meg persze kaland, izgalom, meglepő csavarok és Enoch (személyes kedvencem, muszáj megemlítenem!), aki csípi a szomorú történeteket, "pláne amikor a sárkány fölfajja a 'ercegnőt, oszt' a végin mindenki főőfordul" együgyű beszólásaival még a legszorultabb helyzeteket is képes feldobni.

Az írónak elég komoly függővéget sikerült összehoznia, örülök, hogy nem kell hónapokat/éveket várni a következő részre, mert biztos furdalná az oldalamat a kíváncsiság. A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeivel ellentétben ez elég akciódús, szinte folyamatosan úton vannak, szinte minden oldalon történik valami, spoiler.

Habár a könyv külseje nagyon szép és igényes, vannak benne elütések és érdekesen lefordított mondatok – csakúgy, mint az előző részben.
Ezt leszámítva kellemes olvasmány volt, hozta az első könyv színvonalát.

>!
Kossuth, Budapest, 2014
382 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630978842 · Fordította: Gálvölgyi Judit
>!
Sol P
Ransom Riggs: Üresek városa

Általában a legtöbb trilógia második kötetén mély nyomot hagy az író megfelelési kényszere az első rész irányába. Sajnos ez nincs másképp Ransom Riggs sikersorozatánál sem. Az Üresek városába számtalan olyan elem került, aminek igazából nem lett volna muszáj belekerülnie, az író alaptechnikája miatt mégis elvitathatatlan a létjogosultságuk. Persze, ezek mit sem rontanak a történeten, azért megérdemelnek egy-két szót.

A történet szerint hőseink hosszú és gyötrelmes útra indulnak, hogy új, stabil időhurkot találjanak maguknak, és egy ymbrynét, aki segíthet a madártestbe zárt Vándorsólyom kisasszonynak. A legközelebbi segítséget a háború sújtotta Londonban remélik megtalálni, ami joggal tölti be a kötet címszerepét, mint az üresek városa. Ebből kifolyólag a legtöbb leírás sötét és horrorisztikus. Riggs a tőle elvárható precizitással ábrázolta a pusztítást és a káoszt, ami különösen tetszett ezekben a szakaszokban.

Teljes értékelés: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/10/ransom-riggs-u…

>!
ScarlettBlair P
Ransom Riggs: Üresek városa

Ide nekem A különlegesek regéivel, most azonnal el akarom azt is olvasni! Ez a rész talán egy ici-picit jobban tetszett, mint az előző, hiszen folyamatos volt a pörgés, nem volt nyugvás egy percre sem. Az új szereplők és a képek is mind-mind nagyon el lettek találva, és helyenként majd kiugrott a szívem, annyira izgultam. Na és a végén ez a csavar… Kíváncsi vagyok, hogy ebből a slamasztikából mégis, hogy fognak kikeveredni. Az én kedvenc szereplőm Enoch, szerintem egyszerűen zseniális. Akit annyira nem kedvelek, az Emma. Nem tudom miért, de ő nem igazán lett szimpatikus nekem, főleg amikor folyamatosan jobban tudja, hogy Jacob mit akar, mint maga Jacob. Kíváncsi leszek, hogy alakul számukra a történet a harmadik kötetben. spoiler Amire még nagyon kíváncsi vagyok, bár ez több mint valószínű, hogy nem fog kiderülni, spoiler Ja, és vajon, hogy jött Ransom Riggsnek az, hogy a Balenciaga nevet adja Wren Ökörszem kisasszonynak. Hogy? Nagy 20. századi couture rajongó? Vagy csak a spanyol tervezőóriást szerette? Vagy egyszerűen megtetszett neki ez a név egy New York-i/Milánó/insert bármilyen divat-város nevét út alkalmával, és gondolta jó lesz egy karakternek valamelyik könyvébe??? Nagyon kíváncsi vagyok! Ami különösen tetszett ebben a részben, az a háború súlytotta London bemutatása volt, azokat a részeket valami zseniálisan megírta. Plusz a kiegészítő kötet beszerzéséhez is nagy kedvet csinált, az biztos.

>!
cintiatekla P
Ransom Riggs: Üresek városa

Ez a kötet is volt annyira izgalmas és érdekes, mint az első, legalábbis én itt sem tapasztaltam semmi olyasmit, ami miatt mondjuk ha időm engedte, nem akartam volna azonnal a kezembe venni a könyvet, de olyan holt-részeket sem találtam, amikor lankadt volna a történet. Szóval, Ransom Riggs az az író, aki számomra hatalmas meglepetést okozott, le a kalappal. Persze, ez tényleg eléggé egyéni vélemény, én gyakorlatilag szerelmes lettem ebbe a sorozatba, tehát nem is nagyon tudok semmi rosszat mondani róla. Összegzésként klisé és nyál, de én tényleg imádtam minden mozzanatát a regénynek, és tényleg hosszú idő óta az első olyan könyvsorozat, amiért tinilány módjára képes vagyok rajongani.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2016/10/ransom-riggs-ur…

>!
alice_kingsley
Ransom Riggs: Üresek városa

Az első jobban tetszett, de csak egy hangyányival. Nem tudom, mi hiányzott belőle, még mindig tetszik, hogy fiú szemszögéből olvashatok valamit, Emmát és Jacobot, illetve a többi különlegest még mindig szeretem, Addison, a szemüveges kutya is szimpatikus. A képek is nagyon tetszenek, a történet még mindig izgalmas. A vége borzalmas volt, ha nem lett volna azonnal lehetőségem folytatni, én nem tudom, mit csináltam volna.

>!
zsebibaba007
Ransom Riggs: Üresek városa

Jobban élveztem és izgalmasabb volt ez a rész, mint a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei, de engem még mindig nem ért – és van egy olyan érzésem, hogy nem is fog – el a hype, ami a trilógiát övezi. Az biztos, hogy akik szerették az első részt, azok valószínűleg ezt is fogják, hiszen véleményem szerint komplexebbre, komolyabbra és sötétebbre sikeredett.

Bővebben a blogon: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2018/03/ransom-rigg…


Népszerű idézetek

>!
agivagyok

– A mamám nekem tyúklevest szokott főzni – szóltam közbe.
A tyúkok riadtan kotkodácsoltak, Addison pedig csúnyán nézett rám.
– Csak tréfált! – mondta – Csak tréfált, micsoda abszurd tréfa, ha-ha. Tyúkleves nem is létezik.

87. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Addison MacHenry · Jacob Portman
>!
Kkatja P

    Eltűnődtem: vajon ez a különös, édes fájdalom lenne a szerelem?

102. oldal Negyedik fejezet

3 hozzászólás
>!
Nicole_Aladics

A nevetéstől a rossz dolgok nem lesznek rosszabbak, ahogyan a sírástól sem lesznek jobbak. Ez nem azt jelenti, hogy az embert nem érdekli a veszteség. Csak azt, hogy ember.

Tizenegyedik fejezet 292. oldal

>!
Belle_Maundrell 

Az ismeretlen vonzó, de ha egy helyet felfedeztek, katalogizáltak és feltérképeztek, elveszti a jelentőségét, csak újabb poros tény egy könyvben, megszűnik a titokzatossága. Talán mégis jobb néhány üres foltot hagyni a térképen. Hagyni, hogy a világ megtartson valamit a varázsából, nem kierőszakolni minden egyes titkát.
Talán jobb néha-néha elámulni.

355. oldal

>!
Vanessa20

Hullnak a bombák, és mi mesét olvasunk, gondoltam. Az őrület birodalmába kerültem.

225. oldal

>!
Orsi_olvas 

Hiszek abban, hogy a világban egyensúly uralkodik, és néha előttünk ismeretlen erők avatkoznak be, hogy helyrebillentsék a mérleget.

102. oldal, 4.fejezet

>!
Belle_Maundrell 

– Zseni vagy, Millard.
– Köszönöm, tudom.

214. oldal

>!
Bubi

Az emberi lélek sokkal rugalmasabb, mint képzeltem, képes arra kiterjedni, hogy befogadjon mindenfajta ellentmondásokat és látszólagos lehetetlenségeket.

>!
SzKatyesz

– Én abban hiszek, hogy amikor az életben nagy dolgokról van szó, nincsenek véletlenek. Mindennek oka van. Hogy itt vagy, annak oka van – nem azért jöttél, hogy kudarcot vallj, és meghalj.

45. oldal

>!
latti

– Csípom a szomorú történeteket – mondta Enoch – Pláne, amikor a sárkány fölfajja a 'ercegnőt, oszt' a végin mindenki főőfordul.

88.

Kapcsolódó szócikkek: Enoch O'Connor

Kapcsolódó zóna

!

Időhurok Különleges Gyermekeknek

163 tag · 70 karc · Utolsó karc: 2018. május 11., 18:43 · Bővebben


A sorozat következő kötete

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei sorozat · Összehasonlítás

Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Jacob Portman · Emma Bloom · Millard Nullings · Enoch O'Connor · Addison MacHenry · Olive Abroholos Elephanta · Bronwyn Bruntley · Hugh Apiston · Horace Somnusson · Wren Ökörszem kisasszony · Caul · Althea · Bekhir · Joel és Peter (testvérpár) · Sergei Andropov


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Az angyal
Rick Riordan: A vörös piramis
Libba Bray: Az az édes, távoli harang
Maryrose Wood: Éjmély
Patrick Ness – Siobhan Dowd: Szólít a szörny
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között
Rick Riordan: Neptunus fia
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.
Dan Wells: Nem akarlak megölni