Üresek ​városa (Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 2.) 479 csillagozás

Ransom Riggs: Üresek városa
Bookline · 2.990 Ft –15% 2.541 Ft
Régikönyvek.hu · 3.600 Ft –15% 3.060 Ft
2.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1940. ​SZEPTEMBER 3.
A KÜLÖNLEGES GYERMEKEKET SZÖRNYEK FENYEGETIK.
EGYETLEN EMBER MENTHETI MEG ŐKET – DE Ő MADÁRTESTE FOGLYA MARADT.
A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeinek hihetetlen, kalandos története folytatódik. Jacob Portman a barátaival Londonba indul. A gyerekek szeretnének biztonságra lelni egy időhurokban, ahol nem fenyeget sem öregség, sem betegség, sem ellenség. Azt remélik, hogy gondviselőjükön, Vándorsólyom kisasszonyon is segíteni tudnak, hogy visszanyerhesse emberi alakját. Mielőtt barátait biztonságos helyre vezeti, Jacobnak meg kell hoznia egy fontos döntést szerelméről, Emma Bloomról. Közben a háború sújtotta Londonban vérszomjas lidércek és éhes üresrémek fenyegetik őket…
Ransom Riggs különleges hősei, a szörnyeket látni képes Jacob, a puszta kezével tüzet gyújtó Emma, a láthatatlan Millard, a halottakat feltámasztó Enoch és társaik visszatérnek a fantasztikus fordulatokkal teli regényben.
A régi fényképekkel illusztrált… (tovább)

Eredeti mű: Ransom Riggs: Hollow City

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Kossuth, Budapest, 2014
384 oldal · ISBN: 9789630979405 · Fordította: Gálvölgyi Judit
>!
Kossuth, Budapest, 2014
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630978842 · Fordította: Gálvölgyi Judit

Kapcsolódó zóna

!

Időhurok Különleges Gyermekeknek

140 tag · 56 karc · Utolsó karc: 2017. május 18., 21:20 · Bővebben


Enciklopédia 21

Szereplők népszerűség szerint

Jacob Portman · Emma Bloom · Millard Nullings · Enoch O'Connor · Addison MacHenry · Bronwyn Bruntley · Olive Abroholos Elephanta · Hugh Apiston · Wren Ökörszem kisasszony · Caul · Horace Somnusson · Joel és Peter (testvérpár) · Althea · Bekhir · Sergei Andropov


Kedvencelte 72

Most olvassa 65

Várólistára tette 265

Kívánságlistára tette 286

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust P
Ransom Riggs: Üresek városa

Ez ez! A második résztől megkaptam amit az elsőtől nem. Már az elején nagyon örültem, hogy a gyerekeknek önállóan kell cselekedniük, szerintem ez egy plusz izgalom faktor volt. Az első résznél voltak pillanatok amikor eluntam magam, és hanyatlott az olvasási élményem, de itt folyamatosan pörgött a cselekmény. Ha épp nem menekültek, akkor harcoltak, de az író mindig dobott be valami érdekes/izgalmas eseményt, ami ott tartott. Szintén nagy pozitívum, hogy igyekezett mindegyik gyereknek más stílust adni, mellesleg nekem egytől egyik a szívemhez nőttek. A végén a fordulat kifejezetten meglepett, gondolni se mertem volna ilyesmire, és itt megint kontraszt alakul ki az első és a második rész között, ugyanis az első részben a végét átlapoztam, mert untatott.
A kivitelezés és a képek még mindig zseniálisak. Az egész könyv eszméletlen gyönyörű köntöst kapott. Várom, hogy olvashassam a harmadik részt, remélem az is minimum ilyen jó lesz, mint ez.

Köszönöm, hogy kölcsönadtad a könyvet @mrsp! :)

>!
csillagka P
Ransom Riggs: Üresek városa

Ransom sokkal de sokkal jobban válogatott ebben a részben. Az első könyvben nagyon kényszeresnek éreztem a fotók beillesztését, ebben a körben jobb képek, sokkal jobban lettek válogatva, többet tudunk meg a fotókról és élénkebb a képzelet. A szereplők még mindig aranyosak, a cselekmény csetlése és botlása sokkal jobban tetszik mint mikor mindenki tökéletes, hiszen különleges, de fiatalkorú szereplőkről szól a mese. London sokkal izgalmasabb főleg így háború idején, mint a kicsit unalmas huroksziget.
Gördülékeny fiataloknak irt fantasy, ami nekem egyre jobban tetszik mivel már nem rezdülök össze a morbid fotóktól. Folytatom.

1 hozzászólás
>!
WindStorm P
Ransom Riggs: Üresek városa

A nevetéstől a rossz dolgok nem lesznek rosszabbak, ahogyan a sírástól sem lesznek jobbak.

Egy szó: imádom! Esztétikailag még mindig lenyűgöző.
Az elején bevallom kicsit unatkoztam, a csónakázós rész annyira nem kötött le. Igyekeztem gyorsan túl lenni rajta, mert reménykedtem abban, hogy ismét nagy izgalmakban lehet részem. Nem is tévedtem!
A könyv tele van cselekménnyel, kellő gyorsasággal adagolja az író, nem sűrít össze semmi fontosat, könnyű vele lépést tartani.
Egyszerűen szuper volt az ymbrynék keresése, nagyon élveztem az utazásokat, a manazsériát, meg, hogy a Regékből tudták meg a válaszokat. Örültem az új különleges gyerekeknek és az időhurkoknak is.
Ééés, végre, megtudthattam egyet-mást a különlegesek múltjáról, ennek nagyon örültem, hiszen az első részben kb. semmit sem említettek róluk. Hát itt most megkaptam.

Valami eszméletlenül jól éreztem magam olvasás közben. Nekem ez most telibe talált.

>!
Sol
Ransom Riggs: Üresek városa

Általában a legtöbb trilógia második kötetén mély nyomot hagy az író megfelelési kényszere az első rész irányába. Sajnos ez nincs másképp Ransom Riggs sikersorozatánál sem. Az Üresek városába számtalan olyan elem került, aminek igazából nem lett volna muszáj belekerülnie, az író alaptechnikája miatt mégis elvitathatatlan a létjogosultságuk. Persze, ezek mit sem rontanak a történeten, azért megérdemelnek egy-két szót.

A történet szerint hőseink hosszú és gyötrelmes útra indulnak, hogy új, stabil időhurkot találjanak maguknak, és egy ymbrynét, aki segíthet a madártestbe zárt Vándorsólyom kisasszonynak. A legközelebbi segítséget a háború sújtotta Londonban remélik megtalálni, ami joggal tölti be a kötet címszerepét, mint az üresek városa. Ebből kifolyólag a legtöbb leírás sötét és horrorisztikus. Riggs a tőle elvárható precizitással ábrázolta a pusztítást és a káoszt, ami különösen tetszett ezekben a szakaszokban.

Teljes értékelés: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/10/ransom-riggs-u…

>!
cintiatekla
Ransom Riggs: Üresek városa

Ez a kötet is volt annyira izgalmas és érdekes, mint az első, legalábbis én itt sem tapasztaltam semmi olyasmit, ami miatt mondjuk ha időm engedte, nem akartam volna azonnal a kezembe venni a könyvet, de olyan holt-részeket sem találtam, amikor lankadt volna a történet. Szóval, Ransom Riggs az az író, aki számomra hatalmas meglepetést okozott, le a kalappal. Persze, ez tényleg eléggé egyéni vélemény, én gyakorlatilag szerelmes lettem ebbe a sorozatba, tehát nem is nagyon tudok semmi rosszat mondani róla. Összegzésként klisé és nyál, de én tényleg imádtam minden mozzanatát a regénynek, és tényleg hosszú idő óta az első olyan könyvsorozat, amiért tinilány módjára képes vagyok rajongani.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2016/10/ransom-riggs-ur…

>!
alice_kingsley
Ransom Riggs: Üresek városa

Az első jobban tetszett, de csak egy hangyányival. Nem tudom, mi hiányzott belőle, még mindig tetszik, hogy fiú szemszögéből olvashatok valamit, Emmát és Jacobot, illetve a többi különlegest még mindig szeretem, Addison, a szemüveges kutya is szimpatikus. A képek is nagyon tetszenek, a történet még mindig izgalmas. A vége borzalmas volt, ha nem lett volna azonnal lehetőségem folytatni, én nem tudom, mit csináltam volna.

>!
Kozmikus_Tahó
Ransom Riggs: Üresek városa

Az első könyv az újdonság varázsával hatott számomra. Tetszett a borongós világa, hömpölygése, a képek pedig kellemesen stimulálták agyam borzongó- ill. esztétika érzékelő-központját. Hovatovább különösen hálát adtam az égnek, hogy nem kartonból kivágott, kétdimenziós szereplőkkel volt tele a történet, hanem tényleg különlegesekkel.
Üdítően hatott, komolyan.

A folytatás viszont az én ízlésemnek rettentően gyors lefolyású, a fényképek jelentősége csökkent; néhol túl romantizált a történet, és engem zavart az a tény is, hogy bőcskölődik*, ahogy megboldogult nagyapám mondaná.
Mindezek ellenére tudtam szeretni az Üresek városát. Még mindig egy kiemelkedő ifjúsági regénynek tartom, mert egyedi a hangulata, kreatív, jól megtervezett és kivitelezett.

*Jelentése mifelénk: Amikor nagyon meg akarod mondani a Zélet igazságait, értelmét, de pont annyira nagyon nem megy, mint amennyire akarod.

5 hozzászólás
>!
Chöpp P
Ransom Riggs: Üresek városa

Megnéztem a filmet és kedvem támadt a következő részekre. Örülök is, hogy így történt, mert megtapasztaltam, hogy sok érdekes dolgot lehet kihozni a történetből. Jobban tetszett a film, mint az első rész, és jobban tetszett a második rész is, mint az első kötet. Remélem a harmadik is folytatja ezt a szép hagyományt!

>!
bkata12
Ransom Riggs: Üresek városa

Az első részhez hasonlóan ez is nagyon nagyon tetszett! *-* Tele volt izgalmakkal, és sokkal jobban megismerhettem a szereplőket. Enochot például nagyon megszerettem. Riggs stílusa igazán különleges , és lenyűgöző, hogy a furcsa régi képek köré micsoda világot tudott teremteni.
IMÁDAT!! ❤ Alig várom, hogy olvassam a harmadik részt!

A könyv egyetlen negatívuma, hogy a nyomtatás néhány helyen botrányos, van olyan, ahol kimaradnak szavak. :/

>!
pattsims97
Ransom Riggs: Üresek városa

Az első kötet számomra nagyobb élmény volt.

Valahogy teljesen elvesztette a varázsát számomra ez a trilógia. Az első kötet még teljesen elvarázsolt, és hangulatos volt, és sosem tudhattad, hogy mi miért történik. Ott meg volt az a bizonyos „nyomozós, kutatós”, kicsit még rémisztő hangulat is. De ez ebben a részben teljesen elveszett.

Oké, megtudtunk többet a világról. Oké, megtudtuk, hogy a lidércek milyen szörnyű lények. Oké, még jobban megismertük a különlegeseket. De nekem valahogy ez most nem jött be. Ez a dolog, hogy folyamatosan mozgásban voltak, és akció volt akció hátán, a végére meg már azt sem tudtam, hogy hol áll a fejem. Rettenetesen lassan haladtam vele, valahogy mindig elvesztettem az érdeklődésemet. De ennek ellenére voltak jó részek, amiket kifejezetten élveztem.

Ettől függetlenül kíváncsi vagyok a befejező kötetre!


Népszerű idézetek

>!
agivagyok

– A mamám nekem tyúklevest szokott főzni – szóltam közbe.
A tyúkok riadtan kotkodácsoltak, Addison pedig csúnyán nézett rám.
– Csak tréfált! – mondta – Csak tréfált, micsoda abszurd tréfa, ha-ha. Tyúkleves nem is létezik.

87. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Addison MacHenry · Jacob Portman
>!
Kkatja P

    Eltűnődtem: vajon ez a különös, édes fájdalom lenne a szerelem?

102. oldal Negyedik fejezet

3 hozzászólás
>!
Nicole_Aladics

A nevetéstől a rossz dolgok nem lesznek rosszabbak, ahogyan a sírástól sem lesznek jobbak. Ez nem azt jelenti, hogy az embert nem érdekli a veszteség. Csak azt, hogy ember.

Tizenegyedik fejezet 292. oldal

>!
Belle_Maundrell 

Az ismeretlen vonzó, de ha egy helyet felfedeztek, katalogizáltak és feltérképeztek, elveszti a jelentőségét, csak újabb poros tény egy könyvben, megszűnik a titokzatossága. Talán mégis jobb néhány üres foltot hagyni a térképen. Hagyni, hogy a világ megtartson valamit a varázsából, nem kierőszakolni minden egyes titkát.
Talán jobb néha-néha elámulni.

355. oldal

>!
Orsi_olvas

Hiszek abban, hogy a világban egyensúly uralkodik, és néha előttünk ismeretlen erők avatkoznak be, hogy helyrebillentsék a mérleget.

102. oldal, 4.fejezet

>!
Belle_Maundrell 

– Zseni vagy, Millard.
– Köszönöm, tudom.

214. oldal

>!
Vanessa20

Hullnak a bombák, és mi mesét olvasunk, gondoltam. Az őrület birodalmába kerültem.

225. oldal

>!
SzKatyesz

– Én abban hiszek, hogy amikor az életben nagy dolgokról van szó, nincsenek véletlenek. Mindennek oka van. Hogy itt vagy, annak oka van – nem azért jöttél, hogy kudarcot vallj, és meghalj.

45. oldal

>!
Sweetyke

A nevetéstől a rossz dolgok nem lesznek rosszabbak, ahogyan a sírástól sem lesznek jobbak.

292. oldal

>!
Bubi

Az emberi lélek sokkal rugalmasabb, mint képzeltem, képes arra kiterjedni, hogy befogadjon mindenfajta ellentmondásokat és látszólagos lehetetlenségeket.


A sorozat következő kötete

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Az angyal
Rick Riordan: A vörös piramis
Libba Bray: Az az édes, távoli harang
Maryrose Wood: Éjmély
Patrick Ness – Siobhan Dowd: Szólít a szörny
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között
Rick Riordan: Neptunus fia
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.
Dan Wells: Nem akarlak megölni