Üresek ​városa (Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 2.) 667 csillagozás

Ransom Riggs: Üresek városa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1940. ​SZEPTEMBER 3.
A KÜLÖNLEGES GYERMEKEKET SZÖRNYEK FENYEGETIK.
EGYETLEN EMBER MENTHETI MEG ŐKET – DE Ő MADÁRTESTE FOGLYA MARADT.
A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeinek hihetetlen, kalandos története folytatódik. Jacob Portman a barátaival Londonba indul. A gyerekek szeretnének biztonságra lelni egy időhurokban, ahol nem fenyeget sem öregség, sem betegség, sem ellenség. Azt remélik, hogy gondviselőjükön, Vándorsólyom kisasszonyon is segíteni tudnak, hogy visszanyerhesse emberi alakját. Mielőtt barátait biztonságos helyre vezeti, Jacobnak meg kell hoznia egy fontos döntést szerelméről, Emma Bloomról. Közben a háború sújtotta Londonban vérszomjas lidércek és éhes üresrémek fenyegetik őket…
Ransom Riggs különleges hősei, a szörnyeket látni képes Jacob, a puszta kezével tüzet gyújtó Emma, a láthatatlan Millard, a halottakat feltámasztó Enoch és társaik visszatérnek a fantasztikus fordulatokkal teli regényben.
A régi fényképekkel illusztrált… (tovább)

Eredeti mű: Ransom Riggs: Hollow City

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kossuth, Budapest, 2019
382 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630978842 · Fordította: Gálvölgyi Judit
>!
Kossuth, Budapest, 2014
384 oldal · ISBN: 9789630979405 · Fordította: Gálvölgyi Judit
>!
Kossuth, Budapest, 2014
382 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630978842 · Fordította: Gálvölgyi Judit

Kapcsolódó zóna

!

Időhurok Különleges Gyermekeknek

189 tag · 78 karc · Utolsó karc: 2019. szeptember 17., 20:15 · Bővebben


Enciklopédia 37

Szereplők népszerűség szerint

Jacob Portman · Alma LeFay Vándorsólyom kisasszony · Emma Bloom · Millard Nullings · Enoch O'Connor · Addison MacHenry · Olive Abroholos Elephanta · Bronwyn Bruntley · Hugh Apiston · Horace Somnusson · Caul · Wren Ökörszem kisasszony · Althea · Bekhir · Claire Densmore · Joel és Peter (testvérpár) · Sergei Andropov

Helyszínek népszerűség szerint

Cairnholm


Kedvencelte 101

Most olvassa 51

Várólistára tette 277

Kívánságlistára tette 298

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust P
Ransom Riggs: Üresek városa

Ez ez! A második résztől megkaptam amit az elsőtől nem. Már az elején nagyon örültem, hogy a gyerekeknek önállóan kell cselekedniük, szerintem ez egy plusz izgalom faktor volt. Az első résznél voltak pillanatok amikor eluntam magam, és hanyatlott az olvasási élményem, de itt folyamatosan pörgött a cselekmény. Ha épp nem menekültek, akkor harcoltak, de az író mindig dobott be valami érdekes/izgalmas eseményt, ami ott tartott. Szintén nagy pozitívum, hogy igyekezett mindegyik gyereknek más stílust adni, mellesleg nekem egytől egyik a szívemhez nőttek. A végén a fordulat kifejezetten meglepett, gondolni se mertem volna ilyesmire, és itt megint kontraszt alakul ki az első és a második rész között, ugyanis az első részben a végét átlapoztam, mert untatott.
A kivitelezés és a képek még mindig zseniálisak. Az egész könyv eszméletlen gyönyörű köntöst kapott. Várom, hogy olvashassam a harmadik részt, remélem az is minimum ilyen jó lesz, mint ez.

Köszönöm, hogy kölcsönadtad a könyvet @mrsp! :)

>!
csillagka P
Ransom Riggs: Üresek városa

Ransom sokkal de sokkal jobban válogatott ebben a részben. Az első könyvben nagyon kényszeresnek éreztem a fotók beillesztését, ebben a körben jobb képek, sokkal jobban lettek válogatva, többet tudunk meg a fotókról és élénkebb a képzelet. A szereplők még mindig aranyosak, a cselekmény csetlése és botlása sokkal jobban tetszik mint mikor mindenki tökéletes, hiszen különleges, de fiatalkorú szereplőkről szól a mese. London sokkal izgalmasabb főleg így háború idején, mint a kicsit unalmas huroksziget.
Gördülékeny fiataloknak irt fantasy, ami nekem egyre jobban tetszik mivel már nem rezdülök össze a morbid fotóktól. Folytatom.

1 hozzászólás
>!
WindStorm
Ransom Riggs: Üresek városa

A nevetéstől a rossz dolgok nem lesznek rosszabbak, ahogyan a sírástól sem lesznek jobbak.

Egy szó: imádom! Esztétikailag még mindig lenyűgöző.
Az elején bevallom kicsit unatkoztam, a csónakázós rész annyira nem kötött le. Igyekeztem gyorsan túl lenni rajta, mert reménykedtem abban, hogy ismét nagy izgalmakban lehet részem. Nem is tévedtem!
A könyv tele van cselekménnyel, kellő gyorsasággal adagolja az író, nem sűrít össze semmi fontosat, könnyű vele lépést tartani.
Egyszerűen szuper volt az ymbrynék keresése, nagyon élveztem az utazásokat, a manazsériát, meg, hogy a Regékből tudták meg a válaszokat. Örültem az új különleges gyerekeknek és az időhurkoknak is.
Ééés, végre, megtudthattam egyet-mást a különlegesek múltjáról, ennek nagyon örültem, hiszen az első részben kb. semmit sem említettek róluk. Hát itt most megkaptam.

Valami eszméletlenül jól éreztem magam olvasás közben. Nekem ez most telibe talált.

>!
Kossuth, Budapest, 2014
382 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630978842 · Fordította: Gálvölgyi Judit
>!
Milli88 P
Ransom Riggs: Üresek városa

A történet képkockára pontosan ott folytatódott, ahol az első rész befejeződött.
Vegyesek az érzéseim. Tetszett, de nem volt az a kimagasló olvasmány, mint az elős rész.
Végég követhetjük a gyermekek és Vándorsólyom kisasszony sorsát, kalandos utazásukat.
Az író azért tett a könyvbe kis csavarokat, ettől lett kellőképpen izgalmas a történet. Rögtön veszem is a kezembe a 3. részt. :)

2 hozzászólás
>!
Sol
Ransom Riggs: Üresek városa

Általában a legtöbb trilógia második kötetén mély nyomot hagy az író megfelelési kényszere az első rész irányába. Sajnos ez nincs másképp Ransom Riggs sikersorozatánál sem. Az Üresek városába számtalan olyan elem került, aminek igazából nem lett volna muszáj belekerülnie, az író alaptechnikája miatt mégis elvitathatatlan a létjogosultságuk. Persze, ezek mit sem rontanak a történeten, azért megérdemelnek egy-két szót.

A történet szerint hőseink hosszú és gyötrelmes útra indulnak, hogy új, stabil időhurkot találjanak maguknak, és egy ymbrynét, aki segíthet a madártestbe zárt Vándorsólyom kisasszonynak. A legközelebbi segítséget a háború sújtotta Londonban remélik megtalálni, ami joggal tölti be a kötet címszerepét, mint az üresek városa. Ebből kifolyólag a legtöbb leírás sötét és horrorisztikus. Riggs a tőle elvárható precizitással ábrázolta a pusztítást és a káoszt, ami különösen tetszett ezekben a szakaszokban.

Teljes értékelés: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/10/ransom-riggs-u…

>!
Niitaa P
Ransom Riggs: Üresek városa

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/04/ransom-riggs-ur…

"Be kell vallanom, ennél azért többre számítottam. Nem hittem volna, hogy ennyire semmibe haladós lesz a történet. Az események egyáltalán nem voltak hitelesek, hiszen a legtöbbször szimplán csak a véletlenen múlt, hogy nem hagyták ott a fogukat. Az első két-három alkalomnál még velük együtt szurkoltam, ám a sokadiknál már érzelemmentesen haladtam tovább. Több leleményességet vártam volna el. A gyerekes viselkedést is elhagyhatták volna – vagy ha mégis ezt az irányvonalat akarjuk erősíteni, akkor pedig a cselekményeknek kellett volna máshogy alakulniuk. Mondjuk úgy, ami egy fiatal számára is elfogadható, nem mutat túl a képességein, s ezáltal nem válik az egész teljesen hiteltelenné.
Ugyanakkor a nagy csavar kárpótolt. Egy gondolat erejéig sem fordult meg a fejemben, hogy ilyenképp is alakulhat a különlegesek sorsa, így végül is pozitív élménnyel zártam le az olvasást – magam is meglepve.
Sajnos, jelen esetben, azoknak kell igazat adnom, akik szerint a sorozat első része lett kiemelkedő, a folytatás nem tudta felülmúlni. Jó eseménysorozat ide vagy oda, ha az átkötő részek megvalósítása bőven hagy maga után kívánnivalót.
Mindenesetre kíváncsi vagyok a harmadik részt illetően is, hátha fejlődőképesnek bizonyult a szerző; bár egyelőre épp elég volt a különlegesekből, így inkább az év második felére ütemezem be."

>!
ScarlettBlair P
Ransom Riggs: Üresek városa

Ide nekem A különlegesek regéivel, most azonnal el akarom azt is olvasni! Ez a rész talán egy ici-picit jobban tetszett, mint az előző, hiszen folyamatos volt a pörgés, nem volt nyugvás egy percre sem. Az új szereplők és a képek is mind-mind nagyon el lettek találva, és helyenként majd kiugrott a szívem, annyira izgultam. Na és a végén ez a csavar… Kíváncsi vagyok, hogy ebből a slamasztikából mégis, hogy fognak kikeveredni. Az én kedvenc szereplőm Enoch, szerintem egyszerűen zseniális. Akit annyira nem kedvelek, az Emma. Nem tudom miért, de ő nem igazán lett szimpatikus nekem, főleg amikor folyamatosan jobban tudja, hogy Jacob mit akar, mint maga Jacob. Kíváncsi leszek, hogy alakul számukra a történet a harmadik kötetben. spoiler Amire még nagyon kíváncsi vagyok, bár ez több mint valószínű, hogy nem fog kiderülni, spoiler Ja, és vajon, hogy jött Ransom Riggsnek az, hogy a Balenciaga nevet adja Wren Ökörszem kisasszonynak. Hogy? Nagy 20. századi couture rajongó? Vagy csak a spanyol tervezőóriást szerette? Vagy egyszerűen megtetszett neki ez a név egy New York-i/Milánó/insert bármilyen divat-város nevét út alkalmával, és gondolta jó lesz egy karakternek valamelyik könyvébe??? Nagyon kíváncsi vagyok! Ami különösen tetszett ebben a részben, az a háború súlytotta London bemutatása volt, azokat a részeket valami zseniálisan megírta. Plusz a kiegészítő kötet beszerzéséhez is nagy kedvet csinált, az biztos.

>!
cintiatekla P
Ransom Riggs: Üresek városa

Ez a kötet is volt annyira izgalmas és érdekes, mint az első, legalábbis én itt sem tapasztaltam semmi olyasmit, ami miatt mondjuk ha időm engedte, nem akartam volna azonnal a kezembe venni a könyvet, de olyan holt-részeket sem találtam, amikor lankadt volna a történet. Szóval, Ransom Riggs az az író, aki számomra hatalmas meglepetést okozott, le a kalappal. Persze, ez tényleg eléggé egyéni vélemény, én gyakorlatilag szerelmes lettem ebbe a sorozatba, tehát nem is nagyon tudok semmi rosszat mondani róla. Összegzésként klisé és nyál, de én tényleg imádtam minden mozzanatát a regénynek, és tényleg hosszú idő óta az első olyan könyvsorozat, amiért tinilány módjára képes vagyok rajongani.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2016/10/ransom-riggs-ur…

>!
alice_kingsley
Ransom Riggs: Üresek városa

Az első jobban tetszett, de csak egy hangyányival. Nem tudom, mi hiányzott belőle, még mindig tetszik, hogy fiú szemszögéből olvashatok valamit, Emmát és Jacobot, illetve a többi különlegest még mindig szeretem, Addison, a szemüveges kutya is szimpatikus. A képek is nagyon tetszenek, a történet még mindig izgalmas. A vége borzalmas volt, ha nem lett volna azonnal lehetőségem folytatni, én nem tudom, mit csináltam volna.

>!
Kozmikus_Tahó
Ransom Riggs: Üresek városa

Az első könyv az újdonság varázsával hatott számomra. Tetszett a borongós világa, hömpölygése, a képek pedig kellemesen stimulálták agyam borzongó- ill. esztétika érzékelő-központját. Hovatovább különösen hálát adtam az égnek, hogy nem kartonból kivágott, kétdimenziós szereplőkkel volt tele a történet, hanem tényleg különlegesekkel.
Üdítően hatott, komolyan.

A folytatás viszont az én ízlésemnek rettentően gyors lefolyású, a fényképek jelentősége csökkent; néhol túl romantizált a történet, és engem zavart az a tény is, hogy bőcskölődik*, ahogy megboldogult nagyapám mondaná.
Mindezek ellenére tudtam szeretni az Üresek városát. Még mindig egy kiemelkedő ifjúsági regénynek tartom, mert egyedi a hangulata, kreatív, jól megtervezett és kivitelezett.

*Jelentése mifelénk: Amikor nagyon meg akarod mondani a Zélet igazságait, értelmét, de pont annyira nagyon nem megy, mint amennyire akarod.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
agivagyok

– A mamám nekem tyúklevest szokott főzni – szóltam közbe.
A tyúkok riadtan kotkodácsoltak, Addison pedig csúnyán nézett rám.
– Csak tréfált! – mondta – Csak tréfált, micsoda abszurd tréfa, ha-ha. Tyúkleves nem is létezik.

87. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Addison MacHenry · Jacob Portman
>!
Kkatja P

    Eltűnődtem: vajon ez a különös, édes fájdalom lenne a szerelem?

102. oldal Negyedik fejezet

3 hozzászólás
>!
Nicole_Aladics

A nevetéstől a rossz dolgok nem lesznek rosszabbak, ahogyan a sírástól sem lesznek jobbak. Ez nem azt jelenti, hogy az embert nem érdekli a veszteség. Csak azt, hogy ember.

Tizenegyedik fejezet 292. oldal

>!
Belle_Maundrell 

Az ismeretlen vonzó, de ha egy helyet felfedeztek, katalogizáltak és feltérképeztek, elveszti a jelentőségét, csak újabb poros tény egy könyvben, megszűnik a titokzatossága. Talán mégis jobb néhány üres foltot hagyni a térképen. Hagyni, hogy a világ megtartson valamit a varázsából, nem kierőszakolni minden egyes titkát.
Talán jobb néha-néha elámulni.

355. oldal

>!
Vanessa20

Hullnak a bombák, és mi mesét olvasunk, gondoltam. Az őrület birodalmába kerültem.

225. oldal

>!
Orsi_olvas

Hiszek abban, hogy a világban egyensúly uralkodik, és néha előttünk ismeretlen erők avatkoznak be, hogy helyrebillentsék a mérleget.

102. oldal, 4.fejezet

>!
Belle_Maundrell 

– Zseni vagy, Millard.
– Köszönöm, tudom.

214. oldal

>!
Riszperidon P

– Sikerült – lihegte Emma. – El sem hiszem.
– Én sem, hogy kézi váltóval vezettem

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Bloom · Jacob Portman
1 hozzászólás
>!
SzKatyesz

– Én abban hiszek, hogy amikor az életben nagy dolgokról van szó, nincsenek véletlenek. Mindennek oka van. Hogy itt vagy, annak oka van – nem azért jöttél, hogy kudarcot vallj, és meghalj.

45. oldal

>!
latti

– Csípom a szomorú történeteket – mondta Enoch – Pláne, amikor a sárkány fölfajja a 'ercegnőt, oszt' a végin mindenki főőfordul.

88.

Kapcsolódó szócikkek: Enoch O'Connor

A sorozat következő kötete

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Nyulász Péter: Ciprián
Póli Matilda: Futó tűz
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Timothée de Fombelle: A hazátlan herceg
Gordon Korman: A császár hagyatéka
Trenton Lee Stewart: A Titokzatos Benedict Társaság
Dan Krokos: Hamis emlékek
Theodore Taylor: A homokzátony
Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai
C. S. Lewis: A varázsló unokaöccse