Üresek ​városa (Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 2.) 860 csillagozás

Ransom Riggs: Üresek városa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1940. ​SZEPTEMBER 3.
A KÜLÖNLEGES GYERMEKEKET SZÖRNYEK FENYEGETIK.
EGYETLEN EMBER MENTHETI MEG ŐKET – DE Ő MADÁRTESTE FOGLYA MARADT.
A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeinek hihetetlen, kalandos története folytatódik. Jacob Portman a barátaival Londonba indul. A gyerekek szeretnének biztonságra lelni egy időhurokban, ahol nem fenyeget sem öregség, sem betegség, sem ellenség. Azt remélik, hogy gondviselőjükön, Vándorsólyom kisasszonyon is segíteni tudnak, hogy visszanyerhesse emberi alakját. Mielőtt barátait biztonságos helyre vezeti, Jacobnak meg kell hoznia egy fontos döntést szerelméről, Emma Bloomról. Közben a háború sújtotta Londonban vérszomjas lidércek és éhes üresrémek fenyegetik őket…
Ransom Riggs különleges hősei, a szörnyeket látni képes Jacob, a puszta kezével tüzet gyújtó Emma, a láthatatlan Millard, a halottakat feltámasztó Enoch és társaik visszatérnek a fantasztikus fordulatokkal teli regényben.
A régi fényképekkel illusztrált… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Kossuth, Budapest, 2019
382 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630978842 · Fordította: Gálvölgyi Judit
>!
Kossuth, Budapest, 2014
384 oldal · ISBN: 9789630979405 · Fordította: Gálvölgyi Judit
>!
Kossuth, Budapest, 2014
382 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630978842 · Fordította: Gálvölgyi Judit

Kapcsolódó zóna

!

Időhurok Különleges Gyermekeknek

205 tag · 86 karc · Utolsó karc: 2022. szeptember 6., 13:41 · Bővebben


Enciklopédia 43

Szereplők népszerűség szerint

Jacob Portman · Emma Bloom · Alma LeFay Vándorsólyom kisasszony · Millard Nullings · Enoch O'Connor · Olive Abroholos Elephanta · Bronwyn Bruntley · Addison MacHenry · Hugh Apiston · Horace Somnusson · Caul · Wren Ökörszem kisasszony · Althea · Bekhir · Claire Densmore · Franklin Portman · Joel és Peter (testvérpár) · Maryann Portman · Sergei Andropov

Helyszínek népszerűség szerint

London · Cairnholm


Kedvencelte 102

Most olvassa 46

Várólistára tette 296

Kívánságlistára tette 304

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Ransom Riggs: Üresek városa

Ez ez! A második résztől megkaptam amit az elsőtől nem. Már az elején nagyon örültem, hogy a gyerekeknek önállóan kell cselekedniük, szerintem ez egy plusz izgalom faktor volt. Az első résznél voltak pillanatok amikor eluntam magam, és hanyatlott az olvasási élményem, de itt folyamatosan pörgött a cselekmény. Ha épp nem menekültek, akkor harcoltak, de az író mindig dobott be valami érdekes/izgalmas eseményt, ami ott tartott. Szintén nagy pozitívum, hogy igyekezett mindegyik gyereknek más stílust adni, mellesleg nekem egytől egyik a szívemhez nőttek. A végén a fordulat kifejezetten meglepett, gondolni se mertem volna ilyesmire, és itt megint kontraszt alakul ki az első és a második rész között, ugyanis az első részben a végét átlapoztam, mert untatott.
A kivitelezés és a képek még mindig zseniálisak. Az egész könyv eszméletlen gyönyörű köntöst kapott. Várom, hogy olvashassam a harmadik részt, remélem az is minimum ilyen jó lesz, mint ez.

Köszönöm, hogy kölcsönadtad a könyvet @mrsp! :)

csillagka>!
Ransom Riggs: Üresek városa

Ransom sokkal de sokkal jobban válogatott ebben a részben. Az első könyvben nagyon kényszeresnek éreztem a fotók beillesztését, ebben a körben jobb képek, sokkal jobban lettek válogatva, többet tudunk meg a fotókról és élénkebb a képzelet. A szereplők még mindig aranyosak, a cselekmény csetlése és botlása sokkal jobban tetszik mint mikor mindenki tökéletes, hiszen különleges, de fiatalkorú szereplőkről szól a mese. London sokkal izgalmasabb főleg így háború idején, mint a kicsit unalmas huroksziget.
Gördülékeny fiataloknak irt fantasy, ami nekem egyre jobban tetszik mivel már nem rezdülök össze a morbid fotóktól. Folytatom.

1 hozzászólás
WindStorm>!
Ransom Riggs: Üresek városa

A nevetéstől a rossz dolgok nem lesznek rosszabbak, ahogyan a sírástól sem lesznek jobbak.

Egy szó: imádom! Esztétikailag még mindig lenyűgöző.
Az elején bevallom kicsit unatkoztam, a csónakázós rész annyira nem kötött le. Igyekeztem gyorsan túl lenni rajta, mert reménykedtem abban, hogy ismét nagy izgalmakban lehet részem. Nem is tévedtem!
A könyv tele van cselekménnyel, kellő gyorsasággal adagolja az író, nem sűrít össze semmi fontosat, könnyű vele lépést tartani.
Egyszerűen szuper volt az ymbrynék keresése, nagyon élveztem az utazásokat, a manazsériát, meg, hogy a Regékből tudták meg a válaszokat. Örültem az új különleges gyerekeknek és az időhurkoknak is.
Ééés, végre, megtudthattam egyet-mást a különlegesek múltjáról, ennek nagyon örültem, hiszen az első részben kb. semmit sem említettek róluk. Hát itt most megkaptam.

Valami eszméletlenül jól éreztem magam olvasás közben. Nekem ez most telibe talált.

>!
Kossuth, Budapest, 2014
382 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630978842 · Fordította: Gálvölgyi Judit
Milli88 P>!
Ransom Riggs: Üresek városa

A történet képkockára pontosan ott folytatódott, ahol az első rész befejeződött.
Vegyesek az érzéseim. Tetszett, de nem volt az a kimagasló olvasmány, mint az elős rész.
Végég követhetjük a gyermekek és Vándorsólyom kisasszony sorsát, kalandos utazásukat.
Az író azért tett a könyvbe kis csavarokat, ettől lett kellőképpen izgalmas a történet. Rögtön veszem is a kezembe a 3. részt. :)

Ferger_Jolcsi P>!
Ransom Riggs: Üresek városa

Kicsit bizarr, de jól megfogalmazott és kidolgozott történet volt ez is, akárcsak a sorozat első kötete. Most már hozzáedződtem a cselekményhez, a karakterek furcsaságához, így már semmin nem lepődtem meg benne. Az üresek ezúttal is próbálták elkapni a különlegeseket, hurokról hurokra vándorolva próbálták a különleges gyerekek az üreseket lehagyva megtalálni a segítséget, amire szükségük volt. spoiler Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mi lesz még a szereplőkkel ezután, úgyhogy alig várom, hogy a következő kötetet is olvashassam. Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog ez a sorozat.

Papírra_vetett_gondolataim>!
Ransom Riggs: Üresek városa

Számomra egy picit csalódás volt ez a kötet. Hol az a sok akció és izgalom, amit az előző részben kaptunk ? Ennek ellenére tetszett, és még mindig érdekel a világ, de szomorú vagyok amiatt, hogy több helyen is unatkoztam a könyv elolvasása közben.
https://www.youtube.com/watch…

2 hozzászólás
Niitaa P>!
Ransom Riggs: Üresek városa

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/04/ransom-riggs-ur…

„Be kell vallanom, ennél azért többre számítottam. Nem hittem volna, hogy ennyire semmibe haladós lesz a történet. Az események egyáltalán nem voltak hitelesek, hiszen a legtöbbször szimplán csak a véletlenen múlt, hogy nem hagyták ott a fogukat. Az első két-három alkalomnál még velük együtt szurkoltam, ám a sokadiknál már érzelemmentesen haladtam tovább. Több leleményességet vártam volna el. A gyerekes viselkedést is elhagyhatták volna – vagy ha mégis ezt az irányvonalat akarjuk erősíteni, akkor pedig a cselekményeknek kellett volna máshogy alakulniuk. Mondjuk úgy, ami egy fiatal számára is elfogadható, nem mutat túl a képességein, s ezáltal nem válik az egész teljesen hiteltelenné.
Ugyanakkor a nagy csavar kárpótolt. Egy gondolat erejéig sem fordult meg a fejemben, hogy ilyenképp is alakulhat a különlegesek sorsa, így végül is pozitív élménnyel zártam le az olvasást – magam is meglepve.
Sajnos, jelen esetben, azoknak kell igazat adnom, akik szerint a sorozat első része lett kiemelkedő, a folytatás nem tudta felülmúlni. Jó eseménysorozat ide vagy oda, ha az átkötő részek megvalósítása bőven hagy maga után kívánnivalót.
Mindenesetre kíváncsi vagyok a harmadik részt illetően is, hátha fejlődőképesnek bizonyult a szerző; bár egyelőre épp elég volt a különlegesekből, így inkább az év második felére ütemezem be.”

ScarlettBlair>!
Ransom Riggs: Üresek városa

Ide nekem A különlegesek regéivel, most azonnal el akarom azt is olvasni! Ez a rész talán egy ici-picit jobban tetszett, mint az előző, hiszen folyamatos volt a pörgés, nem volt nyugvás egy percre sem. Az új szereplők és a képek is mind-mind nagyon el lettek találva, és helyenként majd kiugrott a szívem, annyira izgultam. Na és a végén ez a csavar… Kíváncsi vagyok, hogy ebből a slamasztikából mégis, hogy fognak kikeveredni. Az én kedvenc szereplőm Enoch, szerintem egyszerűen zseniális. Akit annyira nem kedvelek, az Emma. Nem tudom miért, de ő nem igazán lett szimpatikus nekem, főleg amikor folyamatosan jobban tudja, hogy Jacob mit akar, mint maga Jacob. Kíváncsi leszek, hogy alakul számukra a történet a harmadik kötetben. spoiler Amire még nagyon kíváncsi vagyok, bár ez több mint valószínű, hogy nem fog kiderülni, spoiler Ja, és vajon, hogy jött Ransom Riggsnek az, hogy a Balenciaga nevet adja Wren Ökörszem kisasszonynak. Hogy? Nagy 20. századi couture rajongó? Vagy csak a spanyol tervezőóriást szerette? Vagy egyszerűen megtetszett neki ez a név egy New York-i/Milánó/insert bármilyen divat-város nevét út alkalmával, és gondolta jó lesz egy karakternek valamelyik könyvébe??? Nagyon kíváncsi vagyok! Ami különösen tetszett ebben a részben, az a háború súlytotta London bemutatása volt, azokat a részeket valami zseniálisan megírta. Plusz a kiegészítő kötet beszerzéséhez is nagy kedvet csinált, az biztos.

cintiatekla P>!
Ransom Riggs: Üresek városa

Ez a kötet is volt annyira izgalmas és érdekes, mint az első, legalábbis én itt sem tapasztaltam semmi olyasmit, ami miatt mondjuk ha időm engedte, nem akartam volna azonnal a kezembe venni a könyvet, de olyan holt-részeket sem találtam, amikor lankadt volna a történet. Szóval, Ransom Riggs az az író, aki számomra hatalmas meglepetést okozott, le a kalappal. Persze, ez tényleg eléggé egyéni vélemény, én gyakorlatilag szerelmes lettem ebbe a sorozatba, tehát nem is nagyon tudok semmi rosszat mondani róla. Összegzésként klisé és nyál, de én tényleg imádtam minden mozzanatát a regénynek, és tényleg hosszú idő óta az első olyan könyvsorozat, amiért tinilány módjára képes vagyok rajongani.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2016/10/ransom-riggs-ur…

polite_menace>!
Ransom Riggs: Üresek városa

Az első jobban tetszett, de csak egy hangyányival. Nem tudom, mi hiányzott belőle, még mindig tetszik, hogy fiú szemszögéből olvashatok valamit, Emmát és Jacobot, illetve a többi különlegest még mindig szeretem, Addison, a szemüveges kutya is szimpatikus. A képek is nagyon tetszenek, a történet még mindig izgalmas. A vége borzalmas volt, ha nem lett volna azonnal lehetőségem folytatni, én nem tudom, mit csináltam volna.


Népszerű idézetek

agivagyok>!

– A mamám nekem tyúklevest szokott főzni – szóltam közbe.
A tyúkok riadtan kotkodácsoltak, Addison pedig csúnyán nézett rám.
– Csak tréfált! – mondta – Csak tréfált, micsoda abszurd tréfa, ha-ha. Tyúkleves nem is létezik.

87. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Addison MacHenry · Jacob Portman
Kkatja P>!

    Eltűnődtem: vajon ez a különös, édes fájdalom lenne a szerelem?

102. oldal Negyedik fejezet

3 hozzászólás
Nicole_Aladics>!

A nevetéstől a rossz dolgok nem lesznek rosszabbak, ahogyan a sírástól sem lesznek jobbak. Ez nem azt jelenti, hogy az embert nem érdekli a veszteség. Csak azt, hogy ember.

Tizenegyedik fejezet 292. oldal

Kek P>!

– Úgy teszünk, mintha hétköznapiak lennénk. Menni fog.

38. oldal

3 hozzászólás
Vanessa20>!

Hullnak a bombák, és mi mesét olvasunk, gondoltam. Az őrület birodalmába kerültem.

225. oldal

Belle_Maundrell>!

Az ismeretlen vonzó, de ha egy helyet felfedeztek, katalogizáltak és feltérképeztek, elveszti a jelentőségét, csak újabb poros tény egy könyvben, megszűnik a titokzatossága. Talán mégis jobb néhány üres foltot hagyni a térképen. Hagyni, hogy a világ megtartson valamit a varázsából, nem kierőszakolni minden egyes titkát.
Talán jobb néha-néha elámulni.

355. oldal

Riszperidon P>!

– Sikerült – lihegte Emma. – El sem hiszem.
– Én sem, hogy kézi váltóval vezettem.

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Bloom · Jacob Portman
1 hozzászólás
Orsi_olvas>!

Hiszek abban, hogy a világban egyensúly uralkodik, és néha előttünk ismeretlen erők avatkoznak be, hogy helyrebillentsék a mérleget.

102. oldal, 4.fejezet

Belle_Maundrell>!

– Zseni vagy, Millard.
– Köszönöm, tudom.

214. oldal

latti>!

– Csípom a szomorú történeteket – mondta Enoch – Pláne, amikor a sárkány fölfajja a 'ercegnőt, oszt' a végin mindenki főőfordul.

88.

Kapcsolódó szócikkek: Enoch O'Connor

A sorozat következő kötete

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Richard Paul Evans: Vadászat Jáde Sárkányra
Alexandra Bracken: Sötét játszmák
Marissa Meyer: Cinder
Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A káosz temploma
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Philip Reeve: Setét Puszta
Estelle Brightmore: 13. napon
Jules Verne: Utazás a Föld középpontja felé
Rachel Ward: A káosz