The ​Desolations of Devil's Acre (Miss Peregrine 6.) 4 csillagozás

Ransom Riggs: The Desolations of Devil's Acre Ransom Riggs: The Desolations of Devil's Acre Ransom Riggs: The Desolations of Devil's Acre

The ​fate of peculiardom hangs in the balance in this epic conclusion to the #1 bestselling Miss Peregrine’s Peculiar Children series.


The last thing Jacob Portman saw before the world went dark was a terrible, familiar face.
Suddenly, he and Noor are back in the place where everything began—his grandfather’s house. Jacob doesn’t know how they escaped from V’s loop to find themselves in Florida. But he does know one thing for certain: Caul has returned.
After a narrow getaway from a blood- thirsty hollow, Jacob and Noor reunite with Miss Peregrine and the peculiar children in Devil’s Acre. The Acre is being plagued by desolations—weather fronts of ash and blood and bone—a terrible portent of Caul’s amassing army.
Risen from the Library of Souls and more powerful than ever, Caul and his apocalyptic agenda seem unstoppable. Only one hope remains—deliver Noor to the meeting place of the seven prophesied ones. If they can decipher its secret… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Penguin Random House, London, 2021
522 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780241521793
>!
Dutton, New York, 2021
512 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780735231535
>!
Dutton, New York, 2021
512 oldal · ASIN: B08KPD3H9Q

1 további kiadás


Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

RVivi P>!
Ransom Riggs: The Desolations of Devil's Acre

Talán ez volt az egyik olyan idei megjelenés, amit a legjobban vártam. Viszont nem tudtam annyira imádni, amennyire szerettem volna.

Adott 512 oldal. Azért örültem volna, ha a nagy „háború” nem ilyen spoiler ér véget. Mármint így a közjáték az üresekkel meg a lidércekkel azért tovább tartott, hisz elment vele a könyv nagy része, de magával spoiler és ez így elég fura volt. Meg spoiler bezengi itt, hogy Jacob spoiler mert úgy tudnak győzni, ez meg itt csinálja a drámát, aztán az is tartott vagy három oldal erejéig. :'D

Ja, és ha már Jacob. Oké, hogy néhány különlegesnek nincs olyan hű, de hasznos képessége és Jacobé amúgy elég menő meg minden, de én még mindig várom, hogy előjöjjön még valami spéci oldala a dolognak. Mit tudom én, spoiler Ez egyébként nem spoiler, mert saját agymenés csak, de inkább elrejtem. :'D Na meg ha már karakterek. Nekem nagyon bejött ez a része, hogy adott egy párocska, akik jól elvannak, aztán spoiler De közben meg megszakad a szívem, ha arra gondolok, hogy ez tényleg megtörtént és emiatt spoiler mennyire háttérbe szorult. És így a legvége is olyan furán jön ki. spoiler

Őszintén, nem emlékszem, hogy az eddigi kötetekben mennyiség alapján mennyire volt sok kép, de láttam, hogy sokan írják, hogy az ötödikben kevés volt. Itt, ha nem is rengeteg, de szerintem elég sok volt, szóval… Yay! :D (Bár én annyira nem szeretem őket benne.)

És itt a vége. Bár valószínűleg fog még jönni új kötet valamikor, mert Ransom Riggs azt írta, talán még nincs vége teljesen, viszont egy időre most biztosan. Nem tudom, mit lehetne még ebből kihozni, spoiler talán új karakterek lesznek? De attól a különlegesek világa még ugyanaz maradna… Hmm… Mindenesetre kíváncsian várom, bárhogy is lesz!


Népszerű idézetek

>!

For a long time there is only darkness and the sound of distant thunder and the hazy sensation of falling.

(első mondat)

>!

Our bodies unlocked. Together we bolted out into the storm.

>!

“Something is rotten in the state of Denmark,” Addison said. “That’s Shakespeare.


A sorozat következő kötete

Miss Peregrine sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer A. Nielsen: The False Prince
Darren Shan: The Missing Princess
John Flanagan: The Burning Bridge
Sara Raasch: These Rebel Waves
Terry Pratchett: Nation
Christelle Dabos: A Winter's Promise
Patrick Rothfuss: The Wise Man's Fear
Rick Riordan: The Dark Prophecy
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)