Tales ​of the Peculiar (Miss Peregrine 0,5) 7 csillagozás

Ransom Riggs: Tales of the Peculiar Ransom Riggs: Tales of the Peculiar Ransom Riggs: Tales of the Peculiar

Before Miss Peregrine gave them a home, the story of peculiars was written in the Tales.

Wealthy cannibals who dine on the discarded limbs of peculiars. A fork-tongued princess. These are but a few of the truly brilliant stories in Tales of the Peculiar—the collection of fairy tales known to hide information about the peculiar world, including clues to the locations of time loops—first introduced by Ransom Riggs in his #1 bestselling Miss Peregrine’s Peculiar Children series.

Ransom now invites you to share his secrets of peculiar history, with a collection of original stories in this deluxe volume of Tales of the Peculiar. Featuring stunning illustrations from world-renowned artist Andrew Davidson, this compelling, rich, and truly peculiar anthology is the perfect gift for not only fans, but for all lovers of great storytelling.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Syndrigast, 2017
190 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780399538544
>!
Dutton, New York, 2016
>!
Dutton, New York, 2016
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780399538537

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Szentinel>!
Ransom Riggs: Tales of the Peculiar

Na, ilyen egy sötét mesegyűjtemény! Mindegyik történet úgy van előadva, mintha gyermekeknek szólna, mégis felnőttes a történetek mögötti mondanivaló.

A tizenegy novellát tartalmazó gyűjtemény írásai egytől egyig furák, néha már átcsapnak horrorba. Mindegyik tanulságos, ám nem kegyelmez az olvasónak. Nagyon jól állít görbe tükröt a mesetoposzok elé, és simul bele a különlegesek mitológiájába. A különlegeseknek ugyanis ezek a mesék jelentik azokat a történeteket, melyek számunkra a honfoglalás-kori regék és mondák. A múltjuk, kultúrájuk fontos darabkái, és segít színesíteni ezt az alapból is érdekes világot.

Ransom Riggs szép munkát végzett, és a belső illusztrációk is hatásosak. Valóban egy elvont mesekönyv hatását keltik, és én személy szerint pontosan ezt vártam el. Most már nyugodt szívvel vágok bele a második különleges trilógiába.

szaadri99>!
Ransom Riggs: Tales of the Peculiar

Számomra a hozzá tartozó regényekhez képest erőltetett hatása volt, kidolgozatlannak tűnt. Felnőtt mesék gyűjteménye, kisiskolásoknak való nyelvezettel, sajnos ez rombol az élményen, nem repít el abba a bizonyos másik, fantasztikus világba.


A sorozat következő kötete

Miss Peregrine sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: The Queen's Army
Brenna Yovanoff: Runaway Max
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Suzanne Collins: The Ballad of Songbirds And Snakes
Brandon Sanderson: Skyward
Kathy Reichs: Seizure
Alexandra Bracken: Never Fade
Adam Silvera: The First to Die at the End
Tahereh Mafi: Defy Me
Ilsa J. Bick: Ashes