Hollow ​City (Miss Peregrine 2.) 16 csillagozás

Ransom Riggs: Hollow City Ransom Riggs: Hollow City

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miss ​Peregrine’s Home for Peculiar Children was the surprise best seller of 2011—an unprecedented mix of YA fantasy and vintage photography that enthralled readers and critics alike. Publishers Weekly called it “an enjoyable, eccentric read, distinguished by well-developed characters, a believable Welsh setting, and some very creepy monsters.”

This second novel begins in 1940, immediately after the first book ended. Having escaped Miss Peregrine’s island by the skin of their teeth, Jacob and his new friends must journey to London, the peculiar capital of the world. Along the way, they encounter new allies, a menagerie of peculiar animals, and other unexpected surprises.

Complete with dozens of newly discovered (and thoroughly mesmerizing) vintage photographs, this new adventure will delight readers of all ages.

RANSOM RIGGS is the #1 New York Times best-selling author of Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. He is a graduate of the University of… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Quirk, Philadelphia, 2015
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781594747359
>!
Quirk, 2014
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781594746123
>!
Quirk, 2014
402 oldal · ASIN: B009Y3ON4I

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Időhurok Különleges Gyermekeknek

187 tag · 80 karc · Utolsó karc: 2019. augusztus 28., 22:25 · Bővebben


Most olvassa 4

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
NannyOgg SP
Ransom Riggs: Hollow City

Pont olyan, mint az első rész, és mivel pont ott folytatódik, ahol az első rész véget ért, ez se nem dícséret, se nem lehúzás, hanem egyszerű megállapítás. Az egyetlen különbség, hogy úgy látszik, a furább fényképeket Riggs már ellőtte korábban, és erre a részre (kötetre?) már csak egy-két (photoshopszagú, lásd borító) darab maradt, meg egy halom nem is olyan különleges, ami viszont szerintem kifejezetten jót tett a szöveg-kép kapcsolatnak: itt csak pár helyen éreztem, hogy túl direkt és ezért kifejezetten suta a képek összesimítása a történettel. Amúgy is jó ötlet volt mondatra ott folytatni a második könyvet, ahol a Vándorsólyom kisasszony abbamaradt, így nem érzem úgy, hogy Ransom Riggs „az az író, aki a könyveit telepakolja fura képekkel”, inkább csak hogy „a Vándorsólyom kisasszony az a története Ransom Riggs-nek, ami tele van pakolva képekkel”. Így sokkal könnyebben tud majd váltani az „analóg” regényekre, ha akar. És remélem, akar majd, egyrészt, mert ha még egyszer lehúzza ezt a bőrt egy másik történettel, azzal ennek a trilógiának(?) is árt, másrészt pedig igazán megáll ő fotók nélkül is a lábán, hangulatteremtés és fantázia szempontjából legalább is mindenképpen.
Csak valaki szóljon már a szerkesztőnek, hogy nem kell fél oldalnyi helyeket kihagyni a lap alján csak azért, mert a másik oldalon a fotó pont ahhoz a bekezdéshez kapcsolódik. Akkor is felfogom a kapcsolatot, ha folyamatosan van szedve, ráadásul nem hinném minden alkalommal, hogy vége a fejezetnek, és még néhány fát is megspórolnánk.

>!
Quirk, 2014
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781594746123
5 hozzászólás
>!
Szentinel
Ransom Riggs: Hollow City

Az, amit még kifogásolhatónak találtam az első kötetben, a folytatásra eltűnt. A Hollow City (Üres város) remek középső regény, mely ahelyett, hogy pusztán átvezetőként szolgálna a fináléhoz, hozzátesz a sorozat világához. És ha ez még nem lenne eléggé meggyőző, akkor Riggs még meg is fejeli egy akkora csavarral a történet végére, hogy az szavakkal nehezen leírható. Az író ezzel a kötettel jelzi is az olvasóinak, hogy bizony ő sok mindent előre megtervezett, és a különleges gyermekek története igazából egy nagy könyvnek íródott az elejétől kezdve. De nem csak a történet drámaisága az, ahol az ember érzi a fejlődést.

A szereplők sokkal szerethetőbbé váltak, avagy Riggs olyan szituációkba keverte bele őket, ahol kibontakozhattak. Jobban megismerjük őket, és a világot is, mely körülveszi őket. Maga a címben is megnevezett város Londont takarja, amit épp a nácik bombáznak a második világháborúban. Az ebből fakadó kaotikus hangulatot az író remekül használja fel, hogy illusztrálja hőseink szorongatott helyzetét. Azon sejtésemet pedig, mely szerint Riggs a brit ifjúsági regények mintájára írta meg ezt a szériát, elég sokban megerősítette a Hollow City. Már az én amerikai kiadásom stílusa is magasságában és szélességében is a brit paperbackek dizájnját követi, illetve a prózán érezhető erős, atmoszferikus hatás és a színes karaktergárda (na meg az itt-ott felbukkanó abszurd helyzetek) is inkább az angol sztorik hangulatát idézi, ezúttal elegánsabban, mint az első kötetnél.

A Hollow City egy ígéretes, de hibáktól nem mentes regény sokkal kiforrottabb folytatása, mely olyan izgalmasan ér véget, hogy az ember menten fel akarja kapni, és folytatni az utolsó könyv utolsó soráig. Az egyetlen kritizálni való dolog a könyvben az interjú volt a végén. Riggs nem tudott sok hasznosat elmesélni e kötet születéséről, de azt bezzeg bele kellett rakni, hogy készül a hollywood-i produkció belőle… Hamarosan folytatni fogom, de most még várok egy kicsit. Ezt az élményt érlelni kell.

>!
Lahara ISP
Ransom Riggs: Hollow City

Az első rész nagyon érdekes volt, tökéletesen ugyanaz erről már nem annyira mondható el. Kicsit random, az egymás után tett fényképek miatt, kicsit nyomasztó. A menekülés, a nyomozás Miss Wren után talán adott neki egy kis ízt. Sőt, az a részlet nagyon tetszett, a Wren és a St. Paul's közötti kapcsolat. Kedvem is lett kripanézőbe menni. Talán még Addison, a kutya, szereplőként és karakterként lett szimpatikus, bár a többi állat már inkább fura volt. Az emu-raffe meg kifejezetten azokra a kitömött állatokra emlékeztetett, amiket egyszer láttam egy könyvben (könyvesbolt, művészeti részleg, művészi preparátumok).
És, mivel ez egy ifjúsági regény, elmaradhatatlan a szerelem morzsája, van, aki már biztos várta, én meglettem volna nélküle is. Lehet, hogy Emma is.

>!
ujhelyiz P
Ransom Riggs: Hollow City

Nehéz a könyv értékelése. Az első könyv kapcsán azt mondtam, hogy jó felütés, de utána teljesen átlagos lett, és sajnos ez a kötet ezt az átlagos szintet hozta. Fantasy-történet, amelyben különböző idősíkok és képességek találkoznak, amelyben kamasz (ill. kamasznak látszó és úgy viselkedő) szereplők nekiállnak megmentani a világot (vagy legalábbis a saját szegletüket benne).

Összességében nem volt rossz, de a képeket leszámítva (amik most is érdekesek, de az első kötethez hasonlóan nem viszik el a hátukon a könyvet), semmi egyedi vonása nincs a könyvnek: sem a szereplők, sem a történet, sem a világ, sem a stílus nem tartalmaz olyan elemet, amire felfigyelnék. Remélem, a befejező kötet jobban sikerült (pl. jól írja meg a gonosz szereplőket, akiknek a motivációjáról nem igazán tudunk semmit), és akkor elégedett leszek az egész sorozattal.

>!
Vadbarack
Ransom Riggs: Hollow City

Akárhányszor nekikezdtem az olvasásnak, mindig elálmosodtam. Talán majd máskor.


Népszerű idézetek

>!
ℕnabella

Laughing doesn’t make bad things worse any more than crying makes them better.

>!
ℕnabella

Just because they knew it was lost didn’t mean they knew how to let it go.

>!
ℕnabella

Some truths are expressed best in the form of myth.

>!
ℕnabella

But you can't feel bad every second, I wanted to tell her. Laughing doesn’t make bad things worse any more than crying makes them better. It doesn't mean you don't care, or that you've forgotten. It just means you're human.

>!
ℕnabella

There was romance in the unknown, but once a place had been discovered and cataloged and mapped, it was diminished, just another dusty fact in a book, sapped of mystery. So maybe it was better to leave a few spots on the map blank. To let the world keep a little of its magic, rather than forcing it to divulge every last secret. Maybe it was better, now and then, to wonder.

>!
ℕnabella

I liked this idea: that peculiarness wasn't a deficiency, but an abundance; that it wasn't we who lacked something normals had, but they who lacked peculiarness. That we were more, not less.

>!
ℕnabella

Do you ever find yourself climbing into an open grave during a bombing raid..and wish you'd just stayed in bed?

>!
ℕnabella

The real purpose of money is to manipulate others and make them feel lesser than you.

>!
ℕnabella

I was too dazed to follow right away, because there was something new happening, a wheel inside my heart I’d never noticed before, and it was spinning so fast it made me dizzy. And the farther away she got, the faster it spun, like there was an invisible cord unreeling from it that stretched between us, and if she went too far it would snap – and kill me. I wondered if this strange, sweet pain was love.

>!
ℕnabella

“I hope I’ll be able to come home, someday. But there are things I need to do first. I just want you to know I love you and Mom, and I’m not doing any of this to hurt you.” “We love you, too, Jake, and if it’s drugs, or whatever it is, we don’t care. We’ll get you right again. Like I said, you’re confused.” “No, Dad. I’m peculiar.”


A sorozat következő kötete

Miss Peregrine sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Pierdomenico Baccalario: The Door to Time
Lois Lowry: Gathering Blue
Gordon Korman: The Emperor's Code
Dan Krokos: False Memory
C. S. Lewis: The Magician's Nephew
Madeleine L'Engle: A Swiftly Tilting Planet
Wendy Mass: The Last Present
Anne Plichota – Cendrine Wolf: The Heart of Two Worlds
Kiki Hamilton: The Faerie Ring
Victoria Schwab: The Archived