A ​madarak tanácskozása (Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 5.) 26 csillagozás

Ransom Riggs: A madarak tanácskozása

Amerika utolsó előtti üresvadásza a halála előtt Jacobot bízza meg azzal, hogy az újonnan felfedezett különlegest, Noor Pradesht vigye el V.-hez, az utolsó, életben maradt üresvadászhoz. A fényt összegyűjteni és szabadon engedni képes lányt sokan üldözik, mert egy ősi jóslat szerint a fenyegető apokalipszis idején főszerepet fog játszani. Biztosnak látszik, hogy aki megmenti Noort, megmenti egyúttal a különlegesek világát is.
Jacob nem sok támpontot talál a titokzatos és rejtőzködő V. utáni kutatásához. Segítségére vannak ugyan a különleges barátai és Vándorsólyom kisasszony, de közös múltjukból olyan szörnyetegek lesnek rájuk, akik nem csak a küldetésük teljesítésében hátráltatják őket, hanem a józan eszüket és az életüket is fenyegetik.

Jacob Portman története folytatódik!
A madarak tanácskozása a híres Vándorsólyom kisasszony-sorozat legújabb folytatása.

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kossuth, Budapest, 2020
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635440450
>!
Kossuth, Budapest, 2020
336 oldal · ISBN: 9789635441099 · Fordította: Gálvölgyi Judit

Kedvencelte 2

Most olvassa 10

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 155

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
modus_operandi
Ransom Riggs: A madarak tanácskozása

V. kisasszony különleges gyermekeinek története a vége felé közeledik – lévén, hogy jelen könyv az utolsó előtti a sorban – , de szerencsére 5 könyvben van lehetőség gyönyörködni és elmerülni azoknak, akik igazán „különleges” élményre vágynak!
Én nem értem azokat akik fújolnak erre vagy az előző könyvre, halló, nem ugyanazt olvastuk?! Én minden sorát imádtam, a kreativitását, a történetet, az egész különleges világuniverzumot, kibővítve!
HP-fanoknak must-read olvasmány kellene legyen. Fiatal vagy épp kamaszgyerek igyekeznek megmenteni a világot a nagy Gonosztól, miközben sok új klasszabbnál klasszabb karakterekkel, érzelmekkel és barátságokkal tarkított a történet.
Nem ismerős?! :D

>!
Bubi
Ransom Riggs: A madarak tanácskozása

Elfogult vagyok sajnos ezzel a sorozattal: Tulsagosan szeretem.
Imadom Jacob es a kulonlegesek osszes eddig megjelent tortenetet.
A mostani is hasonloan izgalmas, de szivesen megszorongattam volna a kedves idot, hogy ilyen veget ir a konyvnek? KOMOLYAN???? ILYET???? Most majd addig konkretan leraghatom az osszes kormomet, mire az uj tortenet megjelenik.

4 hozzászólás
>!
P_Eni P
Ransom Riggs: A madarak tanácskozása

Ransom Riggs valamit nagyon tud. Hogy írni vagy függővé tenni, azt még nem döntöttem el, de tény, hogy engem megvett. Ez a rész is beszippantott olvasás közben, és bizony most is szomorú vagyok, hogy a végére értem. No de! Így befejezni egy könyvet! Oké, értem én, hogy fenn kell tartani az érdeklődést, de akkor is…. :)
A karaktereknek szerintem kifejezetten jót tesz, hogy időről időre különválnak, így jobban tudnak érvényesülni, fejlődni. (Bár azért van olyan, akitől továbbra is sikítófrászt kapok. Ha a többiek képesek tanulni a korábbiakból, Ő hogy lehet ennyire gyerekes, óvatlan?) A vérfrissítés jól sikerült, bár kicsit fura, hogy Noor ennyire simán beilleszkedett ebbe a világba, V-t pedig szerettem volna jobban megismerni. Kíváncsi vagyok mit fog kihozni Riggs a záró helyzetből a következő könyvben. Mindenesetre ajánlom Neki, hogy a 3 kedvenc karakteremet hagyja szépen életben…

>!
Mayline
Ransom Riggs: A madarak tanácskozása

Hát ez a könyv… Eddig személy szerint az első rész volt a kedvencem, de ez még talán azt is felülmúlta. Az író a legvégén egy nagyon feszült helyzettel zárta a könyvet, és emiatt rettenetesen várom a folytatást.
A történet során sokszor éreztem, hogy Jacob néha eltávolodik a barátaitól, annak ellenére, hogy ők mindig mellette álltak, de ennek ellenére is imádom az összes szereplőt (főleg Noort, aki egy új kedvenc karakterem ebben a sorozatban).
Remélem hamarosan érkezik a következő rész, én tűkön ülve fogom várni :)

>!
laura2003
Ransom Riggs: A madarak tanácskozása

Nekem ez a sorozat mindig is tetszett, bár nem tartottam valami nagy számnak, csak egy könnyed kis regény volt fiataloknak. Ez viszont megváltozott a Napok térképével, ami máig az egyik kedvenc könyvem. Új konfliktusokat, ellenséget, felfedezendő világot és karaktereket hozott be, amiknek alig vártam a kibontakozását a következő részben. Lehet, hogy éppen ezért túl magasra tettem az elvárásaimat, de nekem ez a könyv csalódás volt. A várva várt új szálakat vagy túl gyorsan oldották meg spoiler vagy úgy, hogy az csak egy félreértés volt spoiler. A Napok térképében a történet egy kicsit megkomolyodott, már nem a legendabéli szörnyektől kellett félni, hanem „sima” különlegesektől vagy egyenesen emberektől, ami sokkal érettebb megoldás volt szerintem. De azt sem mondhatom, hogy ez egy rossz könyv: az izgalom helyén volt, Noort az új kedvenc szereplőm, és volt benne néhány csavar, amire nem számítottam. Ami meggyőzött, hogy olvassam majd el a következő részt, az a vége, ami egy olyan cliffhanger, ami még a legközönbösebb olvasót is arra készteti, hogy könyörögjön a folytatsért.

>!
Kottyán_Péter
Ransom Riggs: A madarak tanácskozása

Bárcsak több csillagot adhatnék rá, mert szinte egyszerre olvastam el, úgy pörögtek az események.
Nem állt össze teljesen a kép, rég olvastam az előző részt és az nem tetszett annyira.
Mégsem tudok elmenni amellett, hogy a fő történetszál alig egy-két oldalon halad, sőt, még az előző kötet fő konfliktusa is csak második vonalvezetés.
Tipikus második rész, sem eleje, sem vége, gyorsan halad, de mégsem megfogható, nem áll meg a lábán egyedül, üresen puffog.
Már-már az Őrség regényekre emlékeztet itt-ott, és van egy-két félregépelés.
Remélem ez az elnyújtott előkészítése a második trilógia zárórészének olyan csattanóval folytatódik, ahol nem lesz keserű szájíz az erőltetett lekerekítés miatt.


Népszerű idézetek

>!
Mayline

– Miért hiszitek, hogy képes vagyok rá? – kérdeztem, alig titkolva dühödt zavaromat.
– Mert Jacob vagy – vont vállat Emma.
– Én sose mondtam, 'ogy képes vagy rá – felelte Enoch. – De érdekesebbnek látszott, mint térképeket nézegetni egész nap Millarddel.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Ilona Andrews: Áradó hold
Rick Riordan: A vörös piramis
Rachel Hartman: Seraphina
Brodi Ashton – Cynthia Hand – Jodi Meadows: Lady Jane
Marie Lu: Az Örökfa
Jonathan Stroud: Ptolemaiosz kapuja
Sally Green: Half Lost – Szabadság
Tamsin Cooke: Az elvadult küldetés